Tecno Buds 3 İnceleme

TECNO’nun 999 TL’ye sattığı Buds 3 nasıl bir kulaklık? Ses kalitesinden gürültü engelleme performansına, tasarımından kontrollerine kadar tüm detaylarıyla inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Ergonomik yapı
  • Suya dayanıklı
  • Uzun pil ömrü
  • Çift bağlantı desteği
  • Bas ağırlıklı şarkılar için uygun
  • ENC (Çevresel Gürültü Engelleme)
  • Uygulama desteği yok
  • Kontroller özelleştirilemiyor

Son yıllarda ülkemizde aktif bir şekilde faaliyet gösteren TECNO’yu şimdiye kadar genellikle akıllı telefonlarıyla konuk ettik. Hatta hatırlarsanız en son geçtiğimiz ay yeni CAMON 30 serisinin en uygun fiyatlı modelini incelemiştik. Eğer hala izlemeyenleriniz varsa o videonun linkini açıklamaya bırakıyoruz. TECNO’nun akıllı telefonları fiyat/performans açısından oldukça güzel cihazlar evet, ancak çoğunuzun bilmediği bir şey var. TECNO’nun aslında bilgisayar, kulaklık ve akıllı ev aksesuarları gibi geniş bir ürün portföyü var. Yakında tüm bu ürünleri görmeyi bekliyoruz; bugün de onlardan biri bizimle: TECNO Buds 3 kulaklık. Buds 3, şu anda güncel olarak 999 TL’ye satılmasıyla bütçe dostu bir kulaklık arayanlar için oldukça cazip bir alternatif oluşturuyor. Peki, uygun fiyatının yanında bu kulaklığın bize sunduğu başka neler var? Gelin yakından inceleyelim.

TECNO Buds 3 Tasarımı ve Ergonomisi Nasıl?

Öncelikle siyah ve beyaz renk seçenekleriyle gelen Buds 3, kulaklıklarla aynı renkte bir şarj kılıfı içinde geliyor. Kılıf oldukça hafif, cepte rahatlıkla taşınabilecek boyutta. Kulaklıkları içinden çıkarmaksı gayet rahat olduğundan elleriniz terli olsa bile sorun yaratmıyor. Kulaklıkların kendisi ise TWS kulaklıklarda görmeye alıştığımız saplı tasarımı kullanıyor. Son derece sade, göze batmayan tasarımıyla günlük kullanıma uygunlar diyebiliriz.

Buds 3, yapı olarak ergonomik ve kulağa iyi oturuyor. Özellikle yürüyüş yaparken veya hafif koşular sırasında ağrıya neden olmuyor ve kulaktan düşme gibi problemler yaratmıyor. Yürüyüş demişken, kulaklıklar IPX5 sertifikasına sahip. Yani su ve tere karşı dayanıklı yapıda. Tabii havuza girebileceğiniz kadar dayanıklı olmadığını belirtelim. Eğer kulak uçlarının, kulak kanalınıza tam olarak oturmadığını hissediyorsanız, TECNO kutuya biri büyük biri küçük olmak üzere 2 çift silikon uç dahil etmiş. Bu anlamda da ekstra masraf yapmanıza gerek kalmıyor.

TECNO Buds 3 Kontrolleri Nasıl Yapılıyor?

Şimdi, kulaklıkları kullanmaya başlamadan önce elbette telefonla eşleştirmemiz gerekiyor. Bu kısım epey basit ve ekstra bir çaba gerektirmiyor. Kulaklıkları şarj kılıfından çıkardığınız anda eşleştirme moduna giriyor ve telefondan seçerek kolayca eşleştirebiliyorsunuz. Ayrıca eğer TECNO marka bir telefon kullanıyorsanız, eşleştirmek için şarj kılıfının kapağını açmanız yeterli. Anında bağlantı kurarak sizi TECNO ekosistemine dahil ediyor. Bu arada Buds 3, çift bağlantı desteğine sahip. Yani iki cihazınıza aynı anda bağayabiliyor ve tek dokunuşla aralarında geçiş yapabiliyorsunuz. Ancak ne yazık ki uygulama desteği bulunmuyor.

Neyse ki kontrolleri kolay ve özelleştirmek için uygulamaya ihtiyaç duymuyorsunuz. Karşımızda standart olarak alıştığımız kontroller var. Tek dokunuş şarkıyı durdurmaya veya devam ettirmeye, çift dokunuş önceki ve sonraki şarkıya geçmeye, biraz uzun dokunma da ENC’yi etkinleştirmeye veya aramayı reddetmeye yarıyor. Ses seviyesi ise yukarı/aşağı kaydırılarak ayarlanıyor.

TECNO Buds 3 Gürültü Engelleme Performansı Nasıl?

Evet, Buds 3’te Aktif Gürültü Engelleme özelliği yok. Bunun yerine ENC yani Çevre Gürültüsü Engelleme teknolojisi mevcut. Fiyatını göz önünde bulundurduğumuzda bunun dahil edilmesi bile takdiri hak ediyor bizce. Bilmeyenler için ENC, kulaklık üzerinden yaptığımız görüşmelerde, bulunduğumuz ortamlardaki dış sesi bloke ederek, görüştüğümüz kişiye sesimizin daha net ve temiz şekilde iletilmesini sağlıyor. Elbette bu teknoloji, ANC kadar etkili değil, ancak gürültüyü yüksek oranda azaltabiliyor. Deneyimlerimize göre Buds 3 de bu konuda son derece başarılı. Zaten kulaklıklar kulağa iyi oturduğundan pasif yalıtımı da başarılı şekilde sağlıyor. Ayrıca ENC, ANC’ye göre daha az enerji harcadığından farklı bir avantaja sahip.

TECNO Buds 3 Pil Ömrü Ne kadar?

Peki, Buds 3 ne kadar enerji harcıyor? Bizim kullanım alışkanlığımıza göre 6 saat civarı bir kullanım ömrü elde ettik diyebiliriz. Tabii bu sadece kulaklıkların sunduğu süre. Buna şarj kılıfını da dahil ettiğimizde bu süreye 27-28 saat daha ekleniyor. Böylece toplamda 34-35 saatlik bir pil ömrü oluyor. 999 TL’lik bir kulaklık için oldukça iyi bir süre. Kulaklıkların şarj olması ise yaklaşık 1.5-2 saat sürüyor. O yüzden acil durumlara karşı kılıfı dolu tutmak en mantıklısı.

TECNO Buds 3 Ses Kalitesi Nasıl?

Son olarak gelelim ses kalitesine. Buds 3, 10 mm’lik sürücüleriyle fiyatına göre iyi diyebileceğimiz bir sese sahip. Ancak ses biraz bas ağırlıklı. Zaten TECNO’nun kendisi de kulaklığı bas severlere özel olarak tasarladığını belirtiyor -ki tüm müzik türlerinde test ettiğimizde en iyi performansı bas ağırlıklı şarkılarda aldık. Bazı şarkılarda vokalleri veya enstrümanları bastırsa da genel itibarıyla tatmin ediyor. Ses seviyesi olaraksa aynı şekilde çoğu kullanıcıyı memnun edecek yüksekliğe ulaşabiliyor. Üstelik en yüksek seviyede çok fazla bozulma veya cızırtı olmuyor.

Telefon görüşmeleri için mikrofonların da iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz. Biraz önce söylediğimiz gibi ENC sayesinde sesiniz karşı tarafa net bir şekilde gidebiliyor. Kalite olarak boğuk olmayan ortalama bir mikrofona sahip. Aynı şekilde karşı tarafın sesi de iyi geliyor.

Sonuç

Evet, genel olarak baktığımızda TECNO Buds 3, uygun fiyatlı bir kulaklık arayanlar için tercih edilebilecek alternatifler arasında yer almayı hak ediyor. Öyle aman aman özellikleri olmasa da 999 TL’yi hak eden bir kulaklık. Ayrıca TECNO marka telefonunuz varsa kolayca ekosisteme kolayca dahil olabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Tecno Buds 3
Ürün Markası Tecno
CHIP Online Notu
85
Aktif Gürültü Engelleme (ANC) Yok
Suya Dayanıklılık IPX5
TipKulak içi
BağlantıKablosuz
Sürücü Boyutu10 mm
BağlantılarBluetooth 5.3
Pil Ömrü7 saat (Kulaklıklar), 35 saat (Şarj kılıfı ile)

İlginizi Çekebilir

Shokz OpenRun Pro inceleme
Anker Soundcore P20i inceleme
Anker Soundcore P40i inceleme
Dyson OnTrac inceleme
Nothing Ear (stick) inceleme
Anker Soundcore Space One incelem
Forum