Nano2'ye yakından bakıyoruz.
Masaüstünde yer açan mini bir masaüstü bilgisayar olan nano2'ye yakından bakıyoruz!
- Kompakt tasarımı
- Masaüstü standı
- Enerji tasarrufu
- İşlemci seçimi
Hem taşınabilir olmaları hem de masaüstü PC'lere kıyasla yüzde 90'a varan yer tasarrufu sağlamaları nedeniyle kullanıcılar tarafından çokça tercih edilen mini PC'ler, elbette kurumsal alanda da kullanılıyor. Bugün inceleyeceğimiz TechnoPC nano2 de bu ürünlerden biri.
1998 yılından bu yana bilişim sektöründe faaliyet gösteren Yücel Elektronik tarafından 2006 yılında oluşturulan TechnoPC markası, pek çok kategoride ürün ailesine sahip. Bunlar arasında mini PC'lerden masaüstü PC'lere, All-in-One bilgisayarlardan tablet ve monitörlere kadar pek çok ürün seçeneği bulunuyor. Bugün inceleyeceğimiz TechnoPC nano2 ise bir mini PC.
HD506-432 kod adıyla anılan nano2'nin bu modelinin yanı sıra farklı sistem özelliklerine sahip modelleri de mevcut. Peki, elimizdeki modelin özellikleri neler ve ne gibi avantajlar sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım.
Kompakt tasarım
TechnoPC Nano serisi; ofis uygulamaları, multimedya uygulamaları ve özel iş yazılımları için kullanılabilecek mini masaüstü bilgisayarlardan oluşuyor. Nano2'nin incelediğimiz modeli HD506-432 küçük bir kutu görünümünde. Böylece tipik masaüstü bilgisayarlara göre yüzde 90'a varan yer tasarrufu sağlayabilen cihaz, kullanılabilirliği açısından son kullanıcılar tarafından da tercih edilebileceği gibi, özellikle kurumsal alanda kendine yer buluyor. Genellikle belediyeler, kamu kurumları, büro ve ofisler, sağlık kurumları, çağrı merkezleri, ve oteller gibi noktalarda tercih edilen nano2, standı sayesinde hem masaüstünde şık bir şekilde kendine yer buluyor hem de istenildiği takdirde duvara monte edilebiliyor.
Küçük siyah bir kutu görünümünde olan nano2, üst yüzeyinde bir güç butonu ile reset düğmesi bulunduruyor. Bağlantılar ise arka yüzeyde yer alıyor. D-Sub, HDMI ve Ethernet bağlantılarının yanı sıra burada iki adet USB 2.0 da kendine yer buluyor. Mikrofon ile hoparlör noktalarının da olduğu cihazda elbette Wi-Fi desteği de unutulmamış.
Ofis uygulamaları için ideal
Nano2 kullanıcılara Freedos işletim sistemiyle sunuluyor. Ancak incelediğimiz modelinde demo için Windows 7 bulunduran cihaza, isteğe bağlı olarak Linux sistemleri de kurulabiliyor. Ayrıca üzerindeki USB bağlantılarını kullanarak cihaza harici disk ve diğer USB üzerinden cihazlar da bağlanabiliyor elbette.
Nano2'nin teknik özelliklerine baktığımızda Intel Celeron 847 işlemciyi görüyoruz. 1.10 GHz hızında çalışan işlemcinin yanında 4 GB DDR3 bellek bulunuyor. İşlemci modeli hemen dikkatinizi çekmiştir diye düşünüyoruz. Zira Celeron 847, 2011 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmüş bir işlemci. Nano2'nin hedefinde oyun gibi uygulamalar olmadığı için performans noktasında yeterli bir grafik çizdiğini söylemek mümkün. Ofis uygulamaları ve işletme içi programlar için yeterli seviyede. Fakat yine tabii ki üzerinde eski bir işlemci bulunması da ürünün eksi hanesinde yer alıyor.
32 GB'lık SSD ile gelen cihaz, grafik hanesinde ise yine Intel'in grafik birimi bulunuyor. Özellikle düşük güç tüketimiyle dikkat çeken cihaz, yüzde 70'e varan enerji tasarrufu sağlayabiliyorlar. Bu da kurumsal alanda tercih edilme sebeplerinden biri.
Özetle
Sonuç olarak küçük, portatif bir PC deneyimi sunan nano2, özellikle kurumsal tarafta mini PC arayışındakiler için ideal bulunabilir.
Kimler Almalı
Özellikle kurumsal alanda tercih edilen TechnoPC nano2; belediyeler, kamu kurumları, büro ve ofisler, sağlık kurumları, çağrı merkezleri, ve oteller gibi noktalarda tercih edilebilir.
Alternatifleri
Nano2'ye alternatif olarak yine TechnoPC'nin farklı modellerini önerebiliriz. Intel Core i3, i5 ve i7 işlemcilerine sahip Smart Ultra SFF serisini inceleyebilirsiniz.