Kişisel buluta taşınmak mı istiyorsunuz?
Kişisel bulut sistemlerine mi geçmek istiyorsunuz? Kendi NAS'ınızı edinmek iyi bir çözüm olabilir.
- Akıllı uygulamalar
- Güçlü performans
- Kurulumu kolay
- Kullanıcı dostu arayüz
- Kişisel bulut
- Göreceli yüksek güç tüketimi
- SDkart, eSATA bağlantısı yok
Kişisel bulut sistemlerine geçmek için fırsat kollayan kullanıcılardansanız, bugün inceleyeceğimiz Synology'nin DiskStation DS214 ürünü ilginizi çekebilir. Zira kişisel kullanımların yanı sıra küçük ölçekli ofisler için de uygun olabilecek yapıda olan ürün, yapı itibariyle daha önce yine incelediğimiz Synology'nin DS213+ ürününe benziyor. Fakat tam olarak kategorileyecek olursak, Synology'nin DS214se ve DS214+ modelleri arasında kendine yer bulduğunu söyleyebiliriz. O halde şimdi Synology'nin elimizdeki bu NAS sistemine yakından bakalım.
Çift disk yuvalı
Synology'nin elimizdeki DiskStation DS214 modeli, çift yuvalı bir NAS sunucu. Diğer modeller gibi yine önden yüklemeli yapıda olan cihaz, disk yuvalarını hemen ön kapağının altında bulunduruyor. Piyano renkli kapağının altında yer alan kızakları çekerek diskinizi yerleştiriyor ve hemen kullanıma başlayabiliyorsunuz. Bu arada şunu da söyleyelim, biz testimiz sırasında Synology'nin bize gönderdiği Seagate'in 2 TB'lık diskini kullandık. Ancak halihazırda raflarda yer alan DS214 modellerinin kutu içeriğinde herhangi bir disk sunmadığını da belirtmekte fayda var.
Ön panelin sağ yüzünde durum, LAN, disk 1 ve disk 2 bildirim LED'lerini görmek mümkün. Alt kısımda ise güç butonu ve USB 2.0 bağlantı noktası kendine yer buluyor.
DS214, tek fanlı bir model. Arka yüzde fanın hemen altında iki adet USB 3.0 noktası da bulunduran cihaz, ayrıca Ethernet portuna da yer veriyor. Fakat bağlantılar arasında daha önceki modellerde olduğu gibi herhangi bir SD karta veya eSATA bağlantısına yer verilmemiş olması üzücü açıkçası.
16 TB'a kadar destek
İki disk kapasitesiyle hem 3.5 hem 2.5 diskler için kullanılabilen DiskStation DS214, toplamda 16 TB'a kadar kapasite desteği sağlıyor. Her bir sürücü yuvasıyla 8 TB'lık disk desteği sağlayan DiskStation DS214'ün yaptığımız test sonuçlarından da bahsedelim. Öncelikle söze güç tüketiminden başlayacak olursak cihaz bekleme modunda 8.3 watt enerji tüketirken, tam erişimde ise yaklaşık 20.2 watt enerji tüketiyor. Bu değerler Synology'nin iddiasına göre erişimde 14.67 watt, beklemedeyken ise 7.49 watt olarak göze çarpıyor. Bu da aldığımız test sonuçlarının nispeten yüksek çıktığını gösteriyor.
Şimdi gelelim DS214'ün performansına. Aldığımız okuma ve yazma test sonuçlarına göre saniyede 95.9 MB okuyabilen DiskStation DS214, yazma hızıyla ise saniyede 103 MB'ı gördü. Bu da performans noktasında DiskStation DS214'ün tatmin edici olduğunu ortaya koyuyor zaten.
Synology'nin en önem verdiği noktalardan biri de kuşkusuz arabirim ve uygulama çeşitliliği. Fazlasıyla kolay bir arabirime sahip olan DiskStation Manager (DSM) işletim sistemiyle Türkçe dil desteği de gösteriyor. Her an her yerden disklerinize bu arabirim üzerinden erişebiliyorsunuz. Öte yandan kullandığınız Google Drive, OneDrive ve Dropbox gibi hizmetlerinizdeki verilerinizi de senkronize etmek gayet mümkün.
Özetle
Synology DiskStation DS214, gayet kullanışlı bir NAS cihazı olarak kendine yer buluyor. Kişisel bulut yönetimi, yedekleme ve ağ kontrol fonksiyonu yeteneği bir yana performansıyla da başarılı bulduğumuz DiskStation DS214'ün elbette eksikleri de var, zaten bunları da sizlerle paylaştık. Sonuç olarak özellikle DiskStation Manager işletim sistemiyle sivrilen DiskStation DS214, kişisel bulut depolama alanı oluşturmak isteyenler için iyi bir seçenek olabilir.
Kimler Almalı
Şu sıralar bir NAS sistemi arayanların DS214'ü yakından incelemesini tavsiye ederiz. DiskStation DS214, kişisel bulut depolama alanı oluşturmak isteyenler için iyi bir seçenek olabilir.
Alternatifleri
DiskStation DS214'e alternatif olarak Synology'nin DS213air isimli modelini de önerebiliriz. DS213air, özellikle kablosuz entegrasyon konusunda geniş yeteneklere sahip.