SteelSeries Rival 3 Wireless İnceleme
En çok satılan farelerden biri kablolarından kurtulursa ne olur? İşte SteelSeries Rival 3 Wireless incelemesi!
- Şahane fiyat / performans oranı
- Başarılı işçilik ve malzeme kalitesi
- Çok uzun pil ömrü
- Ergonomik tasarım
- Oldukça ağır bir ürün
- Kablolu kullanım seçeneği yok
SteelSeries ürünlerini uzun süredir misafir etmemiştik bu sayfalarda. Arada bir nesil değişti, Rival serisinin giriş modelleri yenilendi ve oyuncular tarafından kabul görüp muhteşem satış rakamlarına ulaştılar. Rival 3 Wireless bu açıdan, çok sevilen bir serinin sadece kablolarından kurtulması değil, aynı zamanda performans açısından da ileriye doğru bir adım atması demek.
Rival 3 bildiğiniz gibi Aerox 3 serisiyle aynı gövde yapısına sahip bir ürün. Eliniz küçükse palm kullanabilecek olsanız da en iyi performansı claw ve fingertip tutuşta gösteriyor, boyutları da küçük sayılabilecek (121x67x38mm) bir fare. Rival 3 kablolarından kurtulunca bu tasarım anlamında da bir miktar fark yaratmış. Öncelikle Rival 3’ün arka alt kısmındaki RGB alanı, Wireless modelde sadece fare tekerleği ile sınırlı. Ayrıca logo da aydınlatılmıyor. Evet oldukça mütevazı bir ışıklandırma ve SteelSeries Engine üzerinden değiştirilebilir olmasına da gerek görülmemiş bu sebeple.
Rival 3 Wireless’ın teknik özelliklerine geçmeden önce, malzeme kalitesinin harika olduğunu belirtmek istiyorum. 2022 öncesi Aerox 3’ten ne kadar mutsuz olduysak, Rival 3 Wireless’ın malzeme ve işçilik kalitesi de o kadar başarılı. Hafif pürüzlü yüzeyi herhangi bir parmak desteğine veya kauçuk parçaya sahip olmamasına rağmen son derece üst düzey bir kavrama deneyimi sunuyor. 60 milyon tıklama ömrüne sahip olan ve SteelSeries’in kendi logosunu taşıyan mekanik anahtarlar son derece sessiz ve hoş bir hisse sahip. Yandaki fonksiyon tuşları biraz ince ve kullanımları rahat değil, iki elle kullanılabilen bir fare olmasına rağmen sadece solda olmaları da solaklar için farenin kullanımını bir nebze zorlaştıracaktır. Farenin 24 adımlı tekeri de SteelSeries’in Rival serisi diğer ürünleri ile aynı desene ve hisse sahip. Geriye doğru sessiz, ileriye doğru bir miktar gürültülü. Farenin içinde 2.4Ghz vericisi ve pil varken bile sallandığında herhangi bir tıkırtı çıkartmadığını belirteyim. SteelSeries gerçekten çok başarılı bir iş çıkartmış işçilik konusunda.
Bu arada farenin SteelSeries’in Quantum 2.0 kablosuz bağlantı teknolojisini kullandığını da belirtmek gerekiyor. 2.4Ghz’nin yanında Bluetooth desteğine de sahip olan farenin kablolu kullanım seçeneği yok. Zaten farenin üstünde herhangi bir kablo yuvası da yok. Bunun yerine 2 adet AA pil kullanıyor ve Bluetooth modunda 400 saate kadar dayanım sağlıyor. Eğer 111 gramlık ağırlığı azaltmak isterseniz pillerden birisini çıkartabilirsiniz ama bu hem farenin ağırlık merkezini değiştirecek, hem de dayanımını yarıya düşürecektir.
Gelelim performansa. SteelSeries bildiğiniz gibi Pixart ile ortak çalışıp sensörlere kendi ismini veriyor. True Move Air adlı sensör (Rival 3 kablolu modelde True Move Core kullanılıyordu) pratikte Pixart 3335’in SteelSeries versiyonu diyebiliriz. 18000dpi’a kadar hassaslığa ayarlanabiliyor, 40G hızlanmaya ve 400 IPS hıza sahip. Tüm oyuncular için fazlasıyla performanslı. İlginç bir şekilde SteelSeries bu modele yazılım üzerinden lift-off ayarı koymamış. 2.4mm’lik lift-off yüksekliği tam sınırda diyebiliriz.
Skatezlere gelecek olursak, PTFE skatezler hiç de fena bir süzülme performansı sunmuyor. Yine de farenin ağırlığını düşünürsek, keşke Virgin-Grade PTFE skatezler kullanılsaydı demeden geçmeyeceğiz.
Sonuç
En keyifli yere geldik. Gayet üst düzey performans sunan bu ürün 440 TL gibi son derece uygun bir fiyatla satılıyor. Eğer ağır olması sizi uzaklaştırmayacaksa, ister casual oyuncu olun ister PC başından kalkmayan biri, sizin beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.