Samsung Galaxy S20 Ultra İnceleme

Samsung Galaxy S20 Ultra'yı A'dan Z'ye inceledik! İşte Galaxy S20 Ultra incelemesi ve özellikleri!

CHIP Online Notu 80
  • 120 Hz AMOLED ekran
  • Yüksek performans
  • İdeal pil ömrü & hızlı şarj
  • Gorilla Glass 6 koruma
  • Geniş kamera yetenekleri
  • Ses performansı
  • Suya dayanıklı gövde
  • Fiyatı yüksek
  • Hantal tasarım
  • Yüksek kamera çıkıntısı
  • QHD / 120Hz uyumsuzluğu
  • 3.5 mm kulaklık girişi yok

Evet, mobil fotoğrafçılıkta yarış aldı başını gidiyor; bir yandan Samsung, diğer yandan Huawei, megapiksel ve zum rekabetinde kıyasıya bir bayrak yarışı içinde. Her 2 şirket de bu alanda büyük yatırım yapıyorlar ve elbette bizleri de, bu tür teknolojileri bu küçük cihazlarda görmek memnun ediyor. Bilindiği gibi Samsung'un Galaxy S20 serisi tepe modeli olan Galaxy S20 Ultra, 100x zum özelliği ile bir hayli ses getirmişti. Biz de bir süredir telefonu kullanıyoruz ve bu incelememizde S20 Ultra hakkında aldığımız notları bir arada sizlere paylaşalım istedik.

Samsung Galaxy S20 Ultra Fiyatı Ne Kadar?

Galaxy S20 Ultra, elbette pahalı bir telefon. 12499 TL fiyatla satışta bulunan telefonu online satış noktalarında 11 bin TL civarı fiyat etiketiyle de bulabiliyorsunuz. Ancak elbette bu pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor, fakat son dönemde çıkan her amiral gemisi telefonun fiyatları da artık aşağı – yukarı bu şekilde. Ve muhtemelen önümüzdeki günlerde fiyatlar daha da yükselecek.

Fiyat konusunu bir kenara koyacak olursak, Galaxy S20 Ultra bir amiralden beklenen tüm özellikleri karşılıyor. Hepsinden bahsedeceğiz, ancak önce telefonun tasarımıyla başlayalım.

Samsung Galaxy S20 Ultra Tasarımı Nasıl?

Galaxy S20 Ultra, tasarımıyla büyük bir telefon. Oldukça büyük bir telefon hatta. Telefonun ekranı 6.9 inç büyüklüğünde ve buna bağlı olarak da gövdesi 166 mm uzunluğunda. O nedenle tek el kullanımına pek uygun olduğunu söylemek mümkün değil. Ayrıca 220 gram ağırlığıyla ise oldukça ağır olduğunu da kabul etmek gerek.Nokia 6210 Navigator yolda!Nokia, entegre pusula içeren GPS destekli ilk mobil cihazı olan Nokia 6210 Navigator'ı tanıttı.

Samsung Galaxy S20 Ultra 100X Zum Özelliği

Öte yandan telefonun en büyük özelliği 100x zum yapabilmesi ve geniş kamera yetenekleri içermesi. Fakat arka yüzeyde yer alan kamera modülü, zaten bir hayli kalıplı olan telefonu, tasarım açısından da oldukça hantallaştırmış açıkçası.

Elimizde gri renkli modeliyle bulunan S20 Ultra'nın ayrıca siyah renkli bir modeli de bulunuyor. Arka yüzey cam malzemeyle kaplı ve tıpkı ekran gibi bu yüzey de Gorilla Glass 6 ile korumalı yapıda. Telefonun kenarları da alüminyum çerçeve ile kaplanmış.

Samsung Galaxy S20 Ultra Suya Dayanıklı Mı?

Samsung'un son yıllarda gördüğümüz tüm amiralleri gibi S20 Ultra da suya karşı dayanıklı yapıda tasarlanmış bir telefon. IP68 sertifikasının sahibi olan telefon, böylece 1.5 metreye kadar suya 30 dakika boyunca direnç gösterebiliyor. Sadece S20 Ultra için söylemiyoruz ama özellikle korona virüs sebebi ile telefonu sık sık dezenfekte etmenin önemli olduğu şu günlerde, telefonu yıkayabilmek gerçekten de büyük konfor. O nedenle satın alacağınız telefonda bu özelliği arayın derim.

Samsung Galaxy S20 Ultra Ses Performansı

Telefonun çevresine baktığımızda, sağ kenarda ses ve güç butonlarını, üst kenarda SIM kart ve microSD kart çekmecesini, alt kenarda ise USB-C ve hoparlör mazgalını görüyoruz. Bu arada telefon ahizeyi de hoparlör olarak kullanarak stereo ses elbette sağlıyor ve Samsung bu telefonunda da AKG ile iş birliği içinde. Yani telefonun gayet iyi bir ses performansı sağladığını söyleyelim..

Samsung Galaxy S20 Ultra Ekran Özellikleri Neler?

Galaxy S20 Ultra, 6.9 inç büyüklüğünde dev bir ekrana sahip. 3200x1440 piksel çözünürlüğünde olan bu ekran her iki kenarında da hafif bir kavisle 20:9 oranında bir görüntü sağlıyor. HDR10+ desteği, 511 ppi piksel yoğunluğu ve Dynamic AMOLED ekranıyla fazlasıyla güzel bir görüntü verdiği zaten açık. Böylece Netflix ile bu telefonda film izlerken keyif alacağınızı yekten söyleyebiliriz. Benzer konu tabii ki oyun noktası için de geçerli.Yeni Motorola cepler: WLAN destekli MOTO Z6Motorola "Dünya Mobile Teknolojiler" fuarında yeni cep telefonu modellerini tanıttı...

Samsung Galaxy S20 Ultra Tazeleme Hızı ve Çözünürlük

Samsung'u Galaxy S20 ailesinde ekranda en fazla önem verdiği şey 120Hz tazeleme hızı oldu. 120Hz tazeleme hızıyla beraber ekranda dolaşım daha akıcı hale gelirken, elbette bundan uygulama ve oyunlarda da faydalanıyorsunuz. Fakat ekranda 120Hz tazeleme hızını, yalnızca FHD+, yani 2400x1800 piksel çözünürlükte kullanabiliyorsunuz. Eğer ekranı maksimum çözünürlükle kullanmak istiyorsanız ise telefon, bunu otomatik olarak 60Hz'e çekiyor. Maksimum çözünürlük ve yüksek tazeleme hızı için ise bir sonraki modeli beklememiz gerekiyor.

Bu arada ekranda parmak izi okuyucu yer alıyor. Yaptığımız denemelerde gayet başarılı çalıştığını gözlemdiğimiz bu yönteme ilave olarak ön kamera yoluyla yüz tanımayı da çalıştırabiliyorsunuz. Yüz tanıma loş ışıkta biraz tekleyebiliyor, geç yanıt verebiliyor.

Samsung Galaxy S20 Ultra Performansı Nasıl?

Şimdi gelelim telefonun teknik özelliklerine ve performans notlarımıza. Elimizdeki S20 Ultra'da işlemci olarak 7 nm+ mimarili Exynos 990 yer alıyor. Bilindiği gibi bu telefonun bir de Snapdragon 865'li sürümü var, ancak Samsung bu modeli -yıllardır alıştığımız gibi- ABD'ye özel olarak üretiyor. Buna ilişkin olarak özellikle Galaxy S20 serisi ile birlikte kullanıcılardan bu konuda büyük şikayetler gelmiş ve Exynos'lu sürümü satın alanlar, telefonun Snapdragon 865'li modeli karşısındaki performans kaybı yaşadığından yakınmıştı. Samsung, bu stratejisini değiştirir mi bilinmez, fakat arada arada önemli bir performans farkı olduğu açık. Özellikle işlemcilerin çoklu çekirdek performansına baktığımızda bunu anlıyoruz.Sony Ericsson XPERIA X1'i tanıtıyorSony Ericsson MWC fuarını ilk gerçek dokunmatik-ekran-odaklı cep telefonu olan XPERIA X1 ile açtı...

Samsung Galaxy S20 Ultra Geekbench Benchmark Testi Sonucu

Elimizdeki S20 Ultra'ya yaptığımız Geekbench Benchmark testinden tek çekirdek skoruyla 955 puan, çoklu çekirdek sonucuyla da 2869 puan toplayan S20 Ultra, bu skorla Snapdragon 865 işlemcili modelin çoklu çekirdek performansının gerisinde yer alıyor. Zira o modelin bu testten aldığı sonuç 3107 puan. Arada büyük fark yok gibi görünebilir belki ancak ikisi de baktığınızda S20 Ultra; neden daha azıyla yetinesiniz?

 Öte yandan bu iki modeli yan yana kullanıyor olsanız, telefonlarda aynı işlemleri yapsanız, Exynos'lu modelin bir süre sonra geride kaldığını görebilirsiniz. Elimizde Snapdragon 865'li model olmadığı için bunu gösteremiyoruz, fakat internette yabancı kaynaklarda bu konuyla ilgili çok sayıda video var.

Test sonuçlarından devam edecek olursak, Geekbench test tablomuza S20 Ultra'yı yerleştirdiğimizde, tek çekirdek skoruyla liste başına yerleştiğini görüyoruz. Fakat çoklu çekirdek tablosuna baktığımızda da, az önce de söylediğimiz gibi, geriye düşüyor.

Samsung Galaxy S20 Ultra Antutu Benchmark Test Sonucu

S20 Ultra'nın genel performansını yansıtan tablo ise AnTuTu Benchmark'ta karşımıza çıkıyor. Bu testten de 526 bin 189 puan toplayan S20 Ultra, bu listede de 2'inci sırada.

Samsung Galaxy S20 Ultra testlerini, karşılaştırma tablolarını ve oyun performansını hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Samsung Galaxy S20 Ultra Özellikleri Neler?

Elbette sentetik testlerden sıyrılıp telefonu tek başına değerlendirirsek, net olarak üst seviye performans sağladığı açık. Gerek çoklu uygulama kullanımları, video düzenleme uygulamaları olsun gerek oyunlar olsun, elbette akıcı bir kullanım ve maksimum performans sağlıyorsunuz. Kullandığımız süre boyunca oyun tarafında özellikle PUBG ve Call of Duty Mobile'ı oynadığımız telefonda elbette gayet iyi bir oyun deneyimi yaşıyorsunuz.HTC'den Windows Mobile 6'lı üç yeni cepHTC, Mobile World Congress'te Windows Mobile 6 yüklü üç yeni cep telefonu tanıttı...

Samsung Galaxy S20 Ultra Depolama Kapasitesi

Bu arada S20 Ultra'nın 12 GB RAM sahibi olduğunu ve 128 GB depolama alanı içerdiğini de söyleyelim. Bu alan microSD kart ile 1 TB'a kadar destekleniyor.

Samsung Galaxy S20 Ultra Pil Performansı Nasıl?

S20 Ultra'nın batarya kapasitesi de 5000 mAh. Fazlasıyla geniş bir kapasite ve bununla telefonu normal kullanırsanız 2'inci günü zaten rahat görüyorsunuz. Elbette ekranın 120Hz ve 60Hz tazeleme hızı seçimi pil performansını etkiliyor. Mesela biz kullanırken ekranı 60Hz olarak web dolaşım testine soktuğumuzda, 12 saatlik bir sonuç aldık. Fakat ekran tazeleme hızını 120Hz'e getirirseniz bu kez 3 saatlik bir kayıp oluyor ve sonuç 9 saat civarı olarak çıkıyor.2008'in cep telefonu modası!2008 yılında cep telefonu dünyasında tasarım açısından hangi özellikler öne çıkıyor?

Samsung Galaxy S20 Ultra Şarjı 1 Saatte Doluyor

S20 Ultra'nın kameralarına geçmeden, ne kadar sürede şarj olduğunu da söyleyelim. Yaptığımız ölçümde 10 dakika şarj ile yüzde 20 oranında şarj olabilen S20 Ultra, 30 dakika içinde yüzde 58, 1 saat içinde de yüzde 95 oranında şarj olabiliyor. Bataryanın tam kapasite dolması ise 1 saat 5 dakika sürüyor.

  • 10 Dakika: Yüzde 20
  • 20 Dakika: Yüzde 39
  • 30 Dakika: Yüzde 58
  • 40 Dakika: Yüzde 76
  • 50 Dakika: Yüzde 89
  • 1 Saat: Yüzde 95
  • 1 Saat 5 Dakika: Yüzde 100

Samsung Galaxy S20 Ultra pil performansını hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Samsung Galaxy S20 Ultra Kameraları Nasıl?

S20 Ultra, kamera konusunda bir hayli yetenekli bir telefon. İncelemenin başında da söylediğimiz gibi, farkındalığını da 100x zum yapabilme yeteneğiyle yaratıyor. Ona da geleceğiz, ancak önce kameraları yakından tanıyalım.MCube: Cep telefonu için becerikli bir küpMCube ismindeki cihaz ilerleyen zamanlarda cep telefonu kullanımını daha zevkli bir hale getirecek

Arka taraftaki dev kamera modülünde ilk sırada 12 MP ultra geniş açılı kamera yer alıyor. Bu kamera f/2.2 diyafram değerine sahip ve bu kameradan sadece geniş açılı fotoğraflarda değil, aynı zamanda videolarda Süper Dengeli modda çekim yaptığınızda da faydalanabiliyorsunuz.

Onun altında ise bizim ana kameramız mevcut. Samsung'un 108 MP'lik ISOCELL Bright HM1 sensörü üzerine kurulu bu kamera ile 108 MP çözünürlükte zengin detay seviyesine sahip fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Ancak bunun için kamera arayüzünden 108 MP'i seçmeniz lazım, bunu da hatırlatalım.

Samsung Galaxy S20 Ultra Derinlik Kamerası

Galaxy S20 Ultra'da ayrıca derinlik kamerası da bir diğer sensör ile desteklenmiş. Böylece ikili ToF sistemi kamera modülünde yer buluyor. Bundan da telefon ile yapacağınız alan derinlikli fotoğraf çekimlerinde, canlı odak fotoğraf ve video çekimlerinde faydalanıyorsunuz.

Modülün alt kısmında kare şeklinde yer alan kamera ise 48 MP telefoto lensimiz oluyor. Periscope telefoto olarak da isimlenen 0.8 mikrometrelik bu kamera ile 4x optik zum yapabiliyor, 10x hibrit zum olanağı sağlayabiliyorsunuz. Ve elbette 100x dijital zum olanağına da bu kamera ile kavuşuyorsunuz.

100x oranında zum yapabilmek gerçekten ilgi çekici bir detay, evet; mobil platform için bu su götürmez bir gerçek. Bu sayede bulunduğunuz yerden çok uzaktaki yerlere yakınlaşabiliyor, adeta bir teleskop gibi yakından gözlemleyebiliyorsunuz. Mesela dilerseniz aya bakabilir veya çıplak gözle baktığınızda gözden kaçabilecek bir uçurtmayı da yakından gözlemleyebilirsiniz. Burada senaryolar sizin elinizde.

Fakat diğer yandan 100x'te çekim yaptığınızda, elbette istediğiniz netlikte fotoğraf göremeyeceğinizi de bilmeniz gerek. Fotoğraflar bol grenli ve pikselli görünüyor burası gerçek. Tabii ki tripod kullanarak nispeten bir miktar toparlayabilirsiniz, fakat yine de sonuç pek değişmeyecek.

Galaxy S20 Ultra'nın ön kamerası da yine yüksek bir değerle geliyor ve 40MP olarak karşımıza çıkıyor. Dual Pixel ve lazer otofokusun bulunduğu kamerada yine 40 MP'lik çekim yapmak için ayarlardan bunu açmanız lazım. Ön kamerada ayrıca 4K / 60 kare video kaydı olanağı tanınırken, S20 Ultra'nın arka kamerası ile 8K video kaydı yapabiliyorsunuz.

Samsung Galaxy S20 Ultra ile çekilen fotoğrafları hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Özetle

Evet sonuç olarak değerlendirirsek, Galaxy S20 Ultra özellik bakımından elbette gayet etkileyici özellikler bulunduruyor ve bunları iyi bir şekilde kullanıcısına sunuyor. Büyük ve parlak, ayrıca 120Hz hızında AMOLED ekran bilhassa hoşumuza giderken, 120Hz özelliğinin tam çözünürlükte kullanılamaması ise az da olsa üzücü kuşkusuz.

Kamera yeteneklerini gayet başarılı bulduğumuz telefonda, 108MP'lik ana kamera harika fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca 100x zum yapabilme olanağı da kamera seçeneklerini genişletiyor. Elbette 100x'te yapılan çekimler çok başarılı değil, fakat bu zum aralığının etkileyici olduğunu da kabul etmek gerek.

Bunların yanında performansıyla da memnun kaldığımız S20 Ultra, umarız bir sonraki modelinde Samsung'un işlemci farkını da ortadan kaldırdığı bir versiyon ile karşımıza çıkar diyelim ve S20 Ultra'nın fiyatının da 11 bin TL dolaylarında olduğunu tekrar söyleyerek incelememizi artık noktalayalım.

Kimler Almalı

Özellikle yenilikçi premium modelleri takip eden kullanıcılar ve üst seviye kamera yeteneklerine ilgi duyanlar Samsung Galaxy S20 Ultra'yı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Galaxy S20 Ultra'ya alternatif olarak OPPO Find X2, Huawei P40 Pro veya S20 Plus da tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy S20 Ultra
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
80
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciExynos 990
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.73 - 2.0 GHz
Ekran TeknolojisiDynamic AMOLED
Ekran Boyutu6.9 inç
Ekran Çözünürlüğü1440 x 3200 px
Grafik İşlemciMali-G77 MP11
Bellek (RAM)12 GB
Dahili Depolama128 GB
Arttırılabilir Depolama1000 GB
Ön Kamera40 MP
Arka Kamera108 MP
Arka Kamera (2)48 MP
Arka Kamera (3)12 MP
Arka Kamera (4)ToF 3D MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar76 x 166 x 8.8 mm
Ağırlık220 gr.
SAR Değeri0.32 W/kg

İlginizi Çekebilir

nubia Z60 Ultra inceleme
Xiaomi 14 inceleme
vivo X200 Pro inceleme
vivo V40 & v40 lite inceleme
iPhone 16 Pro inceleme
Omix X6 inceleme
Forum