Samsung Galaxy Note 8 İncelemesi

Samsung Galaxy Note 8 hakkında her şeyi bu incelememizde anlatıyoruz.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 91
  • Sonsuz ekran mükemmel
  • Kamera yetenekleri
  • 6 GB RAM ile yüksek performans
  • S Pen yetenekleri
  • IP68 sertifikası
  • Tasarım
  • Pahalı
  • Ağır
  • Zayıf hoparlör

Samsung Galaxy Note 8'in, üretkenlik için Samsung'un en iyi akıllı telefonlarının yeniden tasarlanarak ve bazı ek özellikler kazandırılarak karşımıza çıkmış bir model olduğunu söylersek sanırız yanılmış olmayız. Geçtiğimiz yıl Note 7 ile büyük bir talihsizlik yaşayan Samsung, yaralarını çabuk sardı ve her yönüyle oldukça iddialı ve bu defa tamamen güvenli bir telefon ortaya çıkarttı. Kullandığımız uzunca süre boyunca, kullanım ve performans noktalarında bizi iyi bir model olduğuna ikna ettiğini söyleyebileceğimiz Note 8, çift arka kamerasıyla da Samsung'un ilk çift kameralı amiral gemisi oluyor. 4999 TL fiyatıyla da oldukça iddialı duran Note 8, elbette herkese göre değil; bunu da kabul etmek gerek. Ancak bu fiyatını hak ediyor mu? Hemen incelemeye başlayalım.

Tasarım

Samsung'un Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinde karşımıza çıkan Infinity Display, yani Sonsuz Ekran mantalitesinin temelleri, 2014 yılında piyasaya sürülen Note Edge modelinde atılmıştı hatırlarsanız. Tek tarafı kavisli olan bu telefonu, daha sonra S6 edge takip etmiş ve kavis çift tarafa taşınmıştı. Kullanıcılar bu hamleyi sevmişti ve daha fazlasını istiyordu. Sonunda da Samsung Sonsuz Ekran tasarımı ile çerçeveleri üstten ve alttan fazlasıyla inceltti, yan kenarlardan ise neredeyse attı ve S8 modelinde yeni bir trend yarattı. Note 8'de de bunun takip edildiğini görüyoruz. Ancak bu kez ekran daha büyük.

Az sonra detaylarından bahsedeceğimiz Galaxy Note 8'in ekranı tam 6.3 inç boyutunda. Ekranın büyük olması doğal olarak tasarımına da yansıyor. 162 mm uzunluğunda olan telefon, 8.6 mm kalınlığında ve 195 gram ağırlığında. Telefonun ön ve arka yüzeyden hafif kavisli yapısına karşın kalın durduğunu söylemek gayet mümkün. Ayrıca 195 gram ağırlık da telefonu ağır kılıyor. Ancak ondan daha ağırı da var: iPhone 8 Plus.

iPhone 8 Plus da boyut olarak büyük telefonlardan biri belki ancak 5.5 inç boyutunda ekranına oranla 202 gram ağırlık, Note 8'in iyi işlendiğini bize gösteriyor. Bu noktada LG V30'a da değinecek olursak, 6.0 inç ekranıyla 158 gram ağırlığında olduğunu söyleyebiliriz. Yine V30'un kalınlığı 7.4 mm seviyesinde.

Bu kısmı toparlayacak olursak, Note 8'in ağır ve kalın bir model olduğunu söylemek mümkün. Özellikle telefonu kılıfla kullanacaklar, ellerinde bir miktar daha kalın bir telefon taşıyacaklar. Ha, buna değer mi? Şimdi yavaş yavaş oraya geliyoruz.

Note 8, dizayn olarak iyi işlenmiş, gerek malzeme kalitesi gerek elinizde tuttuğunuzda verdiği hisle, Premium seviyesini iyi yansıtan bir telefon. Yani son dönemde dillere pelesenk olmuş tabiriyle, masaya koyduğunuzda dikkat çekecek bir telefon. Ha, elinizde tutarken veya telefonla konuşurken de öyle keza; dikkat çekiyor.

Her ne kadar elimizde siyah renkli modeliyle bulunsa da, Note 8'in altın ve gümüş renkli modeli de şu an ülkemizde bulunabiliyor. Bir de mavi ve pembe renkli modeli var ki, bu modeller şimdilik ülkemizde yok. Ne zaman gelir bilmiyoruz, ancak Note 8'in bu renklerinin çok güzel göründüğünü söylemek mümkün.

Note 8, IP68 sertifikasına sahip bir telefon. Yani toza ve suya karşı dayanıklı. Aynı şekilde S Pen de öyle. S Pen'i çıkartıp suya bıraksanız da bir şey olmuyor. Tabii burada 30 dakika süreyle 1.5 metre gibi bir sınır belirli. Onu da hatırlatalım.

Kısaca telefonun çevresinden de bahsedelim. Note 8'in üst kenarında microSD ve SIM kart çekmecesi yer alıyor. Sağ kenarda güç, sol tarafta ses ve Bixby tuşları bulunuyor. Alt kenara geldiğimizde de burada 3.5 mm kulaklık girişi, USB-C portu, hoparlörü ve S Pen yuvasını görüyoruz.

Parmak izi sensörü ve S Pen

Samsung, Note 8'de parmak izi sensörünü iyileştirdi. Hatırlarsanız, Galaxy S8+ incelememizde, parmak izi sensörünün yerini beğenmediğimizi söylemiştik. Bunun sebebi, kamerayla yan yana durması ve parmağımızı parmak izi sensörüne götürdüğümüzde, fark etmeden kamera camının üzerine dokundurmamızdı. Bunun tekrarlanması, kuşkusuz camın kirlenmesine sebep oluyor. Samsung, Note 8'de bunu bir nebze de olsa engellemek için gerekli adımı atmış ve küçük bir hileye başvurmuş: Kameralarla parmak izi sensörünün arasına flaş ve kalp sensörünü yerleştirmiş. Evet, bu az da olsa işe yarıyor; ancak yeterli mi? Kesinlikle değil.

Bir kere telefonun oldukça uzun olması, tepedeki parmak izi sensörünün kullanımını zorlaştırıyor. Ha, parmağınızı uzattığınızda da, bu defa telefonu hangi elinizle tuttuğunuza bağlı olarak başka bir noktayla karşılaşıyorsunuz. Sağ elinizle tutarken işaret parmağınızı sensöre uzattığınızda, elin doğal yapısına uygun olarak sensöre dokunmanız mümkün. Fakat telefonu sol elinizde tutuyorsanız, işaret parmağınızı ekstradan kenara doğru çekmeniz de gerekecek. Bu da sensörün kullanımını zorlaştıran farklı bir etken. Peki, ne yapılmalı?

Muhtemelen Samsung, gelecek Galaxy S9 veya Note 9 modelinde bu sensörü ekranın altına, yani şu an home butonunun bulunduğu yere getirecek ve böylece kullanım noktasındaki bu sorun da ortadan kalkacak. Ancak şu anki haliyle bu sensörün kullanımı bizce herkese uygun değil. Ha, sensörün performansıyla ilgili bir sıkıntı var mı? Hayır, yok; onu da söyleyelim.

Öte yandan Note 8'de güvenlik noktasında farklı seçenekler de var pek tabii. Parmak izi sensörü yerine PIN, parola veya desen yöntemlerini tercih edebilir, öte yandan iris ve yüz tanıma özelliklerini kullanabilirsiniz. Ancak yüz tanıma özelliğini kullanmanızı açıkçası tavsiye etmiyoruz. Zira doğru açıdan çekilmiş bir yüz fotoğrafınız ile bu yöntemi kandırabiliyorsunuz.

S Pen

Note 8'in en büyük esprisi kuşkusuz büyük ekran ve bu ekranın S Pen ile kullanılarak üretkenlik noktasında daha zengin bir deneyim sağlaması. Üretkenlik derken, elbette bu kelimenin ucu açık. Farklı kullanım alanlarına veya farklı kullanıcı deneyimlerine bağlı olarak üretkenlik biçim değiştirecektir. S Pen ile çok başarılı çizimler yapılabilir; bu noktada mimarlar, çizerler ve illüstrasyonistler aradıklarını bulabilirler. Özellikle 4096 kademe basınç hassasiyeti ile eskiz yapmak için mükemmel olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sizler de yaptığımız çalışmada bunu görebilirsiniz.

Yine yazı işleriyle uğraşanlar için de aynı şekilde keza. Note 8'de kapalı ekrana not alma imkanı mesela bizim çok işimize yaradı. 100 sayfaya kadar boş ekrana not alabiliyor ve bunları kaydedebiliyorsunuz. Bu da özellikle katıldığımız basın toplantılarında bize rahatlık sunuyor.

Evet, S Pen iş alanları için kullanılabileceği gibi, genel kullanım noktasında da büyük avantaj sağlayabiliyor. Ayrıca eğlenceli seçenekler de getiriyor.

S Pen'i yuvasından çıkarttığınızda ekranda menü beliriyor. Burada Not Oluştur, Tüm Notları Görüntüle, Akıllı Seçim, Ekran Notu, Canlı Mesaj, Çevir ve Bixby Vision kısayolları yer alıyor. Ayrıca buraya daha fazlasını da ekleyebiliyorsunuz. Sosyal medya yazışmalarınızda veya e-postalarınızda da kullanabileceğiniz S Pen ile telefonu tamamen kontrol edebilmeniz mümkün.

Ekran, işletim sistemi ve Bixby

Evet, artık gelelim ekrana ve yavaş yavaş teknik altyapıya. Note 8'de az önce de söylediğimiz gibi 6.3 inç boyutunda bir ekran yer alıyor. Bu ekran ile bize 1440x2960 piksel Super AMOLED panel sunan Samsung, ekranı Corning Gorilla Glass 5 ile koruyor. Keza arka yüzeyin de cam olduğunu ve yine aynı standartla korunduğunu söyleyelim. Ancak buna karşın bir koruma kılıfı alırsanız iyi edersiniz, zira telefonu en fazla çekici kılan kısmı tasarımı; zarar görsün istemezsiniz.

18.5:9 gibi bir görüntüleme oranı sunan Note 8, böylece oldukça geniş bir görüntü alanı sağlıyor. Yüzde 83.2 gibi yüksek bir ekran – gövde oranının da sahibi olan telefon, böylece bu anlamda da en yüksek oran sahibi telefonlardan biri. Bu oranın Galaxy S8+'ta yüzde 84, LG V30'da yüzde 81.2 ve iPhone 8 Plus'ta ise yüzde 67 seviyesinde olduğunun da altını çizelim.

Yine 521 ppi, yani inç başına düşen piksel sayısı 521 olan Note 8, maksimum 1200 nit parlaklıktaki ekranıyla limitleri zorluyor. Bu değer Galaxy S8'de 1000 nit, iPhone 7'de ise 705 nit olarak ölçülmüş durumda. Hazır yeri gelmişken, yaptığımız ortam ışığı olmadan parlaklık oranıyla bize 483.5 kandela sunduğunu da belirtelim. Bu değerlerle Note 8'in ekranının mükemmel olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yeniden çözünürlüğe dönecek olursak, ekranda gördüğümüz WQHD+ çözünürlüğü, Full HD+ veya HD+'a istediğiniz gibi çekebildiğinizi de belirtelim ve şimdi yavaş yavaş işletim sistemine geçmeye başlayalım. Ancak geçmeden son olarak Note 8'de Always On, yani ekranın her zaman açık olmasını sağlayan özelliğin de yer aldığını belirtelim. Bunu açabiliyor, kapatabiliyor veya özelleştirebiliyorsunuz.

İşletim sistemi

Evet, Note 8'de işletim sistemi olarak Android 7.1.1 Nougat bulunuyor. Android Oreo alacak olan Note 8, arayüz olarak bizlere Samsung Experience 8.5 sürümünü getiriyor. S7'den itibaren fazlasıyla kullanışlı özellikler görmeye başladığımız bu arayüz, üzerine katmaya devam ediyor.

Daha önce Game Launcher ve ekranlar arası uygulama taşıma gibi bir dizi kullanışlı özelliği getiren Samsung, Note 8'de bizleri yeni bir özellikle daha tanıştırıyor: Uygulama Çifti.

Uygulama Çifti, birlikte en çok kullandığınız iki uygulamayı aynı anda kullanmaya yarıyor. Mesela Facebook ile Twitter'ı ve Gmail ile Chrome'u aynı anda kullanmak istiyorsanız, onları eşleştirmeniz yeterli. Böylece tek bir dokunuşla, iki uygulamayı ekranda bölünmüş şekilde görüntüleyebiliyorsunuz. Eşleştirme işlemini ise Edge Uygulamaları kısmından halledebiliyorsunuz. Buradaki boş slotlardan birine tıkladığınızda açılan ekrandan, en sık birlikte kullandığınız uygulamayı seçmeniz mümkün. Bu arada yine istediğiniz herhangi iki uygulamayı, çoklu pencere üzerinden aynı ekranda görüntülemenizin mümkün olduğunu da belirtelim.

Hazır Edge ekranına da değinmişken, burada her şeyin daha önceki Galaxy modellerinden bildiğimiz gibi olduğunu söyleyelim. Samsung bu bölümü geliştirmeye devam ediyor; yeni uygulama ve widget'larla kullanımı zenginleştiriyor. Buradan yine sık kullandığınız uygulamalarınıza, aradığınız kişilere, telefonu optimize edebileceğiniz seçeneklere, hava durumu bilgilerine ve ekrana ince ayarlar yapabileceğiniz eklentilere erişebiliyorsunuz. Daha fazlasını ise Samsung Galaxy Apps'ten indirmeniz mümkün. Burada çok sayıda ücretli ve ücretsiz seçenek yer alıyor.

İşletim sistemi kısmını tamamlamadan önce, son olarak "ekran doldurma" özelliğinden de bahsedelim. Bu özellik daha önce incelediğimiz Galaxy S8+'ta da yer alıyordu hatırlarsanız. Zira az önce de bahsettiğimiz gibi Note 8'in ekranı yine Galaxy S8 ve S8+ gibi 18.5:9 gibi bir oranda. Bu da özellikle uygulamaların tam ekran olmamasına neden oluyor. Ancak bu bir sorun değil, zira uygulamaları tam ekrana boyutlayabiliyorsunuz.

Note 8'de bir uygulamayı ilk defa görüntülediğinizde, ekranın hemen altında "Tüm ekranı doldurmak için buraya dokunun," şeklinde bir yazı göreceksiniz. Buraya dokunarak o uygulamayı tam ekran görüntüleyebiliyorsunuz. Bunu tek tek yapmak yerine, Ayarlar " Ekran " Tam Ekran Uygulamalar yolunu izleyerek hepsini bir arada optimize edebilirsiniz.

Ayrıca yine uygulamalar içindeyken navigasyon çubuğunu da gizlemeniz mümkün. Bunun için de navigasyon çubuğunun yanındaki noktaya dokunmanız yeterli.

Bixby

Daha önce Galaxy S8+'ta karşımıza çıkan Bixby, Samsung'un yeni sanal asistanı. Ekranı sağa doğru kaydırdığınızda karşınıza çıkan Bixby, aslında hemen her noktada karşınıza çıkmaya devam ediyor. Hatta Samsung, Bixby için telefonun sol kenarında bize yine bu sanal asistanı çağırabileceğimiz bir tuş yerleştirmiş.

Yapay zekası olan bir sanal asistan olan Bixby, Türkçe dil desteği sunmuyor. O nedenle şimdilik Bixby ülkemiz için pek kullanışlı değil. Fakat bu durum diğer ülkeler için de geçerli gibi görünüyor. Zira son dönemde kullanıcılar Bixby tuşunu iptal etmek istemiş ve bunu gerçekleştiren üçüncü parti yazılımlara başvurmuşlardı. Neyse ki Samsung'dan izin çıktı da, kullanıcılar şu an bu tuşu kullanıma kapatabiliyorlar.

Evet, her ne kadar bu tuş, telefonun sanal asistan özelliğini sık kullanan kişiler için büyük kolaylık sağlasa da, asistanı kullanmayan kişiler için, her sesi kısmaya çalıştıklarında yanlışlıkla tuşa basmaları anlamına gelebiliyor. Yani, sonuç olarak Bixby'i kullanmak istemiyorsanız, onu kapatmanız mümkün.

Bixby'i kısaca anlatacak olursak; genel olarak Google Asistan gibi çeşitli ipuçları sunduğunu söyleyebiliriz. Çeşitli kartlar yoluyla sizlere bilgilendirme yapabilen asistan, ayrıca kamera adımında da karşımıza çıkıyor. Kamera arayüzünde yer alan Bixby butonuna tıkladığınızda karşınıza çıkan Bixby, kamerayla görüntülediğiniz nesne, mekan veya benzeri şeyler hakkında bilgi araştırıp karşınıza getirebiliyor, görüntü araması yapabiliyor. Ayrıca QR kod okuma gibi özellikler de sunuyor.

Özellikler ve performans

Evet, artık yavaş yavaş Note 8'in teknik kadrosu ve performansına ilişkin bilgileri paylamanın zamanı geldi.

Note 8'in iki varyantı bulunuyor. Bunlardan biri, elimizdeki Exynos 8895 işlemcili olanı; bir diğeri ise yalnızca ABD ve Çin'de satışa sunulan Snapdragon 835 olanı. Arada büyük fark yok; onu baştan söyleyelim; hatta Exynos'lu model bir miktar daha hızlı.

4 çekirdekli 2.3 GHz ve 4 çekirdekli 1.7 GHz frekanslarında çalışan 8 çekirdekten oluşan Exynos 8895, grafik işlemci olarak Mali-G71'i bizlere getiriyor. Telefonda yer alan RAM miktarı 6 GB; depolama kapasitesi ise 64 GB. Bu alanı microSD kart yoluyla 256 GB daha arttırmanız mümkün elbette. Bu arada telefonun 128 GB ve 256 GB'lık seçenekleri de bulunuyor.

Bu teknik kadro ışığında ve Note 8'e uyguladığımız testler neticesinde şu an zirvenin adı değişti diyebiliriz. AnTuTu Benchmark testinden tam 178327 puan toplayan Note 8, bu puanla Galaxy S8+, HTC U11, Nokia 8 ve Xiaomi Mi6'yı da geçerek zirveye yerleşmeyi başarıyor. Hatırlarsanız Nokia 8 aynı testten 175370, Xiaomi Mi6 ise 177319 puan almıştı.

Bir diğer önemli test olan GeekBench 4'e geldiğimizde, burada da 6000 puan barajını aşan Note 8, tek çekirdekte 2011, çoklu çekirdekte ise 6705 puanı gördü. Bu puanla yine HTC U11'in aldığı 6346, Nokia 8'in 6496 ve Sony Xperia XZ Premium'un 6391 puanlarını geride bırakan Note 8, Galaxy S8+'la şu an liderlik koltuğunu paylaşıyor. Kısacası, Note 8'in performansı konusunda çok fazla kafa yormaya gerek yok. Isı konusu da yine aynı şekilde, telefonun termal ısı yönetimi çok iyi seviyede.

Samsung Galaxy Note 8, performans sonuçlarını, hemen yukarıdaki videomuzda bulabilirsiniz.

Kamera

Samsung Galaxy Note 8'in kameraları, üzerine düşen işi layıkıyla yerine getiriyor. Arka tarafta yer alan çift kamerasıyla Galaxy S8+'tan ayrılan Note 8, burada bizlere geniş açılı f/1.7 diyaframlı 12 MP ve f/2.4 diyaframlı, ayrıca 2x optik zum sağlayan 12 MP lens sunuyor.

Hemen değerlendirecek olursak, ana kameranın fazlasıyla başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Konu Instagram ise, Note 8'le zaten çok mutlu olacaksınız. Öte yandan daha fazlasını bekliyorsanız, tüm aradıklarınızı Note 8'de bulmanız mümkün. Zira kameraların teknik altyapısını çeşitlendirebileceğiniz profesyonel mod Note 8'de de sunuluyor.

Note 8'de çift kameranın getirdiği nimetlerden biri de kuşkusuz Bokeh, yani alan derinliği efekti. iPhone'un portre moduna Canlı Odak özelliği ile cevap veren Samsung, böylece kullanıcılara DSLR ile çekilmiş gibi fotoğraflar çekmelerini sağlayabiliyor. Canlı Odak modu ile alan derinliğini ayarlayabiliyor ve ortaya güzel ve keyifli sonuçlar çıkartabiliyorsunuz. Ancak bu modu etkin biçimde kullanabilmeniz için konudan 1,2 metre uzaklıkta olmanız ve ışık koşullarının elverişli olması gerekiyor.

Note 8'de Dual OIS, yani çift optik imaj sabitleyici yer alıyor. Bu sayede hareketli çekim koşullarında fotoğraf bir yana, video çekimlerinde de ikna edici performans alabilmeniz mümkün. Video seçeneklerinde elbette 4K yer alıyor ve ayrıca ağır çekim ve timelapse gibi özellikler de mevcut durumda.

Bu bölümü de kapatmadan önce son olarak, DxOMark'ta Note 8'in 94 puanla iPhone 8 Plus ile beraber Google Pixel 2'nin ardından 2'inci basamağı paylaştığını söyleyelim.

Samsung Galaxy Note 8 ile çekilmiş fotoğrafları, hemen yukarıdaki videomuzda bulabilirsiniz.

Pil performansı

Evet, geldik Note 8'in pil performansına. Bilindiği gibi Note 7, pil probleminden ötürü piyasadan çekilmiş ve Samsung'a büyük sıkıntı yaşatmıştı. Bu nedenle Samsung, Note 8'i hazırlarken pil süreci için katı kurallar getirdi. Buna elbette Galaxy S8 ve Galaxy S8+ da dahil oldu. Bu telefonların pil test aşamasına 8 noktalı güvenlik kontrolü getiren Samsung, işi iyi kotarmış gibi görünüyor; zira telefonlarda şu ana kadar bir problem yaşanmadı.

Peki, Note 8'in pil performansı nasıl? Telefonda 3300 mAh kapasitesinde bir batarya yer alıyor ve bununla bize tam gün çalışma performansı sağlayabiliyor. Çok yoğun kullanımlarda veya pil tükenmeye başladığında, telefonun güç yönetim araçlarına başvurabiliyor ve süreyi uzatabiliyorsunuz.

Note 8'e uyguladığımız yoğun kullanım senaryosunda 9 saat 54 dakika sonucu aldığımızı söyleyelim. 22 saat civarında konuşma süresi sağlayan Note 8, ayrıca video testimizde de bize 14 saat 22 dakikalık bir sonuç verdi. Öte yandan telefonu şarja bıraktığımızda, hızlı şarj ile 1 saat 53 dakika içinde tam kapasite şarj olduğu bilgisini de aktaralım.

Telefonda, iPhone'lara bu sene gelen kablosuz şarj özelliği de elbette yer alıyor. Ancak çok büyük hızlar beklemeyin. Yaptığımız kablosuz şarj testinde, Note 8'in 155 dakikada, yani 2 saat 35 dakikada tam kapasite dolduğu bilgisini verelim.

Ek notlar

Galaxy Note 8'in tüm noktalarını anlattık, ancak şu detayları da atlamamak gerekiyor elbette:

Telefonda yer alan hoparlör, ne yazık ki yine tek. Note 8'in alt kenarında tek başına yer alan hoparlör, tıpkı Galaxy S8+'taki gibi yine yüksek ses sunuyor, ancak artık stereo hoparlöre geçmenin zamanı gelmiş gibi görünüyor. Bunun için de artık muhtemelen Galaxy S9 veya Note 9'u bekleyeceğiz.

Bir diğer sesle ilgili değinmemiz gereken nokta, kutu içeriğinde gelen kulaklıklar. Kulaklıklar yine AKG markalı olarak geliyor ve son dönemde telefonlar arasında karşılaştığımız en iyi ses kalitesini sağlayan kulaklıklardan biri oluyor.

Kutu içeriğinde AKG kulaklıklar yer alıyor olsa da, herhangi bir koruma kılıfı veya ekran bandı yer almıyor. O nedenle Note 8'i çizilme ve darbelere karşı daha dirençli kılmak isteyenler, bu aksesuarları ayrıca satın alacaklar. Hazır yeri gelmişken bizim bu konuda tavsiyemizin Spigen olacağını da söyleyelim. Spigen'in Note 8 için çeşitli materyal ve kullanım biçimlerinde korumalı kılıfları yer alıyor. Onları yakından inceleyebilirsiniz.

Galaxy Note 8'de, kategori 16 seviyesinde LTE desteği, 802.11ac Wi-Fi ve Bluetooth 5 mevcut. Özellikle Bluetooth 5'in neler getirdiğini, "Bluetooth 5 hakkında bilmeniz gerekenler" makalemizde okuyabilirsiniz.

Note 8'i Samsung'un DeX Station cihazıyla beraber kullandığınızda bir masaüstü bilgisayara çevirebileceğinizi söyleyelim. Hatırlarsanız kısa bir süre önce Samsung DeX Station'ın incelesini gerçekleştirmiştim. Bu cihazın nasıl çalıştığına o incelemeyi izleyerek bakabilirsiniz.

Özetle

Evet, uzunca bir incelemenin ardından sonunda sonuç bölümüne ulaştık. Note 8 hakkında anlattıklarımızı artık bu adımda çok uzatmadan toparlayacak olursak, bir kere Note 8 için, şu an satın alabileceğiniz en iyi büyük telefon olduğunu söyleyebiliriz. Büyük ekranla üst gömlek multimedya kullanımını sağlayan telefon, bunu S Pen yeteneğiyle de birleştirerek farklı bir noktaya yerleşiyor. Buna çift kamera ile telefoto ve alan derinlikli fotoğraf yeteneklerini, 6 GB RAM ile yüksek performansı ve bahsettiğimiz diğer pek çok detayı daha ekleyince, ortaya gayet iyi bir tablo çıkıyor doğrusu. Öte yandan aradaki talihsiz Note 7'yi saymazsak, Samsung, Note 5'ten sonra Note 8 için büyük sıçramada bulunmuş gibi görünüyor.

Elbette bir de madalyonun diğer yüzü var. Note 8, pahalı bir telefon ve herkese göre değil. Yurt dışında 929 Dolar fiyatla alınabilen Galaxy Note 8, ülkemizde ise 4999 TL satış fiyatıyla el yakıyor. Bunda elbette yükselen kur ve vergilerin rolü oldukça büyük.

Kimler Almalı

Samsung Galaxy Note 8, niş kitleye hitap eden bir akıllı telefon. Büyük telefonları kullanmayı sevenler, kullanımda S Pen kalemi tercih edenler ve bir akıllı telefona yüksek fiyatı ödeyebilecekler, Galaxy Note 8 ile ilgilenebilirler.

Alternatifleri

Samsung Galaxy Note 8'e alternatif olarak bu sınıfta Galaxy S8 Plus'ı gösterebiliriz. Farklı bir alternatif olarak da LG V30'u değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Note 8
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
91
İşletim SistemiAndroid 7.1.1
İşlemciExynos 8895 Octa
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiSuper AMOLED
Ekran Boyutu6.3 inç
Ekran Çözünürlüğü1440 x 2960 px
Grafik İşlemciMali-G71 MP20
Bellek (RAM)6 GB
Dahili Depolama64 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera12 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Konuşma Süresi022:00 saat
Boyutlar74 x 162 x 8.6 mm
Ağırlık195 gr.
SAR Değeri0.34 W/kg

İlginizi Çekebilir

vivo V40 & v40 lite inceleme
iPhone 16 Pro inceleme
Omix X6 inceleme
Omix X7 inceleme
OPPO Reno 11 FS inceleme
realme GT 6 inceleme
Forum