Redmi Watch 3 & Redmi Smart Band 2 İnceleme

Uygun fiyatlı ama ihtiyacınız olan tüm özellikleri karşılayacak bir akıllı saat ararken hangi özelliklere dikkat etmeniz lazım, hangi saat ve bileklik size göre?

CHIP Online Notu 90
  • Uygun fiyatları
  • Parlak ve canlı AMOLED ekran (Redmi Watch 3)
  • Sağlık takibi özellikleri
  • Hoparlör ve mikrofon desteği (Redmi Watch 3)
  • Suya dayanıklılıkları
  • Uzun pil ömürleri
  • Hafif ve rahat olmaları
  • Hafif ve rahat olmaları

2010'lu yıllarda popülerlik kazanan akıllı saatler, artık hem bileğimizdeki mobil iletişim cihazları hem de moda haline geldi. Akıllı saatlerin tarihi aslında oldukça eskiye dayanıyor. Hatta öyle ki, akıllı saatlerin atası ilk olarak 1900’lü yıllarda ortaya çıkmış.

Expo Watch Camera isimli bu cihaz, o dönemin köstekli saatleri ile fotoğraf makinesi deneyimini bir araya getirmeyi amaçlamış bir cihaz. 1905 yılında prototip şeklinde duyurulan Expo Watch Camera, ancak 1939 yılında satışa çıkabilmiş. Expo Watch Camera’nın o dönemin devrimsel gelişmesi olduğu açık ve günümüz akıllı saatlerine ilham kaynağı olduğu da öyle. Bu alanda artık gerçekten çok seçenek var ve telefonunuza gelen mesaj ve bildirimleri görüntülemenize, aramaları yanıtlamanıza, fotoğraf çekmenize, formunuzu ve sağlık gelişiminizi takip etmenize olanak tanıyorlar. Piyasadaki seçeneklerin sayısı da göz önüne alındığında, hangi akıllı saatin sizin için uygun olacağına karar vermek pek tabii ki zor. E bir de malum; fiyatlar almış başını gitmişken parasını hak eden bir ürün satın almayı istemek en doğal hakkınız. Bu noktada Xiaomi ilgi çeken bir marka. Zira ürünlerinde hem tatmin edici özellikler sunuyor hem de uygun fiyat politikasıyla bütçeyi yormuyor. Şirketin yeni modellerinden bütçe dostu Redmi Watch 3 akıllı saati ve Smart Band 2 akıllı bilekliği de güzel alternatifler olarak karşımıza çıkıyor.

Redmi Watch 3 uygun fiyatlı bir akıllı saat olmasına rağmen, fiyat/performans oranı oldukça yüksek. Bluetooth ile telefonla görüşme desteğine ek olarak, yüksek doğruluklu konum için son teknoloji GNSS çipi ve egzersiz için birçok özellik sunuyor. Redmi Smart Band 2 ise daha uygun fiyatlı bir akıllı bileklik alternatifi. Telefon görüşmesini desteklemiyor, bazı egzersiz modlarından da feradgat edilmiş. Yine de bir akıllı bilekliğe göre oldukça yetenekli. Şimdi detaylı bahsettikçe farkları kendiniz de anlayacaksınız.

Tasarımları Nasıl?

Redmi Watch 3 şık ve modern görünüyor. Farklı zevkler için siyah ve bej olmak üzere 2 farklı renk seçeneği mevcut. Genel tasarım açısından saat, çoğu tarza uygun. Dolayısıyla kıyafetleriniz ve modunuz ile uyumlu bir aksesuar haline getirebilirsiniz. Hepsinden önemlisi 37 gram ile çok hafif ve kayışıyla gece uyurken bile takılabilecek kadar rahat. Ayrıca kayış üzerinde yeni bir özellik olan konum hafızalı halka bulunuyor. Yani saati ilk defa taktığınızda bir delik seçtikten sonra bir dahaki sefere aynı yere daha rahat takabiliyorsunuz. Sadece ilk defa takarken biraz kafanız karışabilir, çünkü tipik saat kayışları gibi değil. Ama kullandıkça alışıyorsunuz.

Çerçevelerde metal, alt tarafta plastik tercih edilmiş. Fiziksel tuş olarak sadece yan tarafta menülere ulaşmaya ve ana ekrana dönmeyi sağlayan bir tuş var. Gövdesi ise 5 ATM’ye kadar suya dayanıklılığa sahip; su sıçramalarını düşünmeyi bırak, denize bile girilebilir. Ancak sonrasında tatlı suyla durulamanızı öneririz.

Redmi Smart Band 2 ise, görünüm itibarıyla daha sportif ve daha hafif. Bu cihazda 6 farklı renk seçeneği olan değiştirilebilir tipik TPU bir kayış mevcut. Cihazın üzerinde herhangi bir tuş bulunmuyor, tamamen dokunmatik bir yüzeyimiz var. Ekrana bir kere tıklayıp açmanız yeterli, sonrasında bir tuşa ihtiyaç duymuyorsunuz. Güzel yanıysa aynı şekilde bu model de 5 ATM’ye kadar suya dayanıklılığa sahip durumda.

Ekran Özellikleri Neler?

Redmi Watch 3, 1.75 inç 60Hz AMOLED ekranıyla çok güzel görünüyor. Aynı fiyat aralığındaki diğer akıllı saatler hala IPS veya normal LCD kullandığından en iyi özelliklerinden biri hiç şüphesiz bu. Görüntü doygunluğu, canlılığı ve parlaklığıyla açıkçası kendisinden daha pahalı pek çok modeli bu anlamda ekarte edebilecek düzeyde.

Ekranda uygulamaları kullanmak çok rahat. 600 nit parlaklık sayesinde, ekranı güneş ışığı altında rahatça görebiliyorsunuz. Hatta parlaklık yüzde 60-70'e ayarlandığında bile çoğu zaman yeterli oluyor. Kişiselleştirmeyi sevenler içinse; önceden tasarlanmış, seçebileceğiniz 200’den fazla kadran var. Kadranlara ek olarak, AMOLED ekranlarda bulunan Her Zaman Açık Ekran (Always-On Display) özelliğinin bulunduğunu da söyleyelim. Bir de merak edenler için: Saatin ekranı uzun süre kullansanız dahi parmak izi tutmuyor.

Redmi Smart Band 2, elbette bileklik formunda olduğundan daha küçük bir ekrana sahip; 1.47 inçlik TFT LCD bir ekranı var. Ekranın 450 nit ekran parlaklığı gayet yeterli. Bunun yanında parmak izi tutmaması ve 100’den fazla indirilebilir kadranı olması da avantajları arasında.

Yetenekleri Neler ve Performansları Nasıl?

Redmi Watch 3’ün sunduğu tek şey şık bir görünüm ve kaliteli ekran değil. Hızlı çalışan bir işletim sistemi ve arayüze sahip. Aynı zamanda fiziksel aktivitelerinizi ve spor performansınızı ayrıntılı olarak takip etmenizi sağlayan 120’den fazla egzersiz modu barındırıyor. Egzersiz menüsünde; yürüyüş, açık havada koşu, bisiklet, koşu bandı, ip atlama, kış sporları ve aklınıza gelebilecek daha pek çok spor dalı var. Takip edilen spor aktivitelerinin sonuçlarını hem saatte hem de telefonunuza indireceğiniz uygulamasında görebiliyorsunuz.

Buna ek olarak saat, son teknoloji dahili bir GNSS çipine sahip ve başlıca küresel konumlandırma sistemlerinin (GPS, GLONASS, Galileo, BDS ve QZSS) tümünü destekliyor. Bu, egzersizleriniz sırasında konumunuzun ve kat ettiğiniz mesafenin doğru bir şekilde izlenmesi için birebir.

Saat ile birçok spor aktivitesini yapabiliyorsunuz, biz de günlük rutin açık hava yürüyüşlerimiz sırasında kullandık ve oldukça işe yarıyor. Çünkü sadece kalp atış hızını, yakılan kaloriyi ve kaç adım atıldığını takip etmekle kalmıyor, aynı zamanda Spotify ve YouTube üzerinden dinlediğiniz şarkıları da saatin kendisinden kontrol edebiliyorsunuz. Egzersiz yaparken telefona bakmak zorunda kalmamak güzel.

Özellikler pek tabii ki bu kadarla sınırlı değil. Redmi Watch 3 kalp atış hızı ölçümü sağlayan yüksek hassasiyetli bir PPG sensörüne sahip. Ayrıca kan oksijen doygunluğunuzu algılayarak oksijen seviyenizi gösteren optik oksimetre sensörü gerektiğinde her zaman hazır. Diğer taraftan uyku, stres veya nefes egzersizleri gibi aranan özelliklerin hepsi mevcut.

Uyku takibi oldukça iyi çalışıyor. Tam olarak ne zaman uyuduğunuzu ve ne zaman uyandığınızı doğru kaydediyor. Hatta REM uykusu, derin uyku ve hafif uyku gibi farklı aşamaları da kaydederek uyku kalitenizi artırmaya yardımcı özellikleri var.

Peki, Redmi Watch 3’ün pili ne kadar gidiyor? Akıllı saat seçerken pil ömrü önemli bir husus ve Redmi Watch 3 bu konuda hayal kırıklığına uğratmıyor. Optimize edilmiş pil ömrü algoritması ve düşük güç tüketen çipi ile kullanım süresi mükemmel. Tam şarjla normal kullanımda sunduğu pil ömrü 12 güne kadar çıkabiliyor. Bu da neredeyse 2 hafta şarj derdi olmaması anlamına geliyor, bu sürede kolunuzdan hiç çıkarmasanız bile olur.

Öte yandan Redmi Watch 3, Bluetooth aramaları yapabiliyor ve bildirimleri görüntüleyebiliyor. Sunduğu ses seviyesi yeterince yüksek ve net. Kalabalık bir alandayken bile karşı tarafın sesini net şekilde duyabiliyorsunuz. Mikrofon da işini yeterince iyi yapıyor. Yalnız saati kullanarak sadece aramaları yanıtlayabildiğinizi, aramayı sizin başlatamadığınızı belirtelim.

Akıllı saat, hangi uygulamalardan bildirim ve mesaj almak istediğinizi seçmenize izin veriyor, bu da hoşumuza giden bir başka özellik. Saat kadranındaki mesaj düzeni düzgün ve okunabilir. Ancak, mesajları okuyabilseniz de onlara saat üzerinden yanıt veremiyorsunuz. Bu arada Xiaomi, acil durumlar için hızlı bir kısayol da düşünmüş. Yandaki düğmeye 3 kez bastığınızda Mi Fitness uygulaması üzerinden ayarladığınız acil durum kişisini hızlı bir şekilde arayabilmeniz mümkün.

Evet, Redmi Watch 3 bu şekilde. Peki, Smart Band 2’de ne var ne yok? Redmi Smart Band 2, dediğimiz gibi bir akıllı bileklik ve kendinden bekleneni karşılayacak yeteneklere sahip. Bu bilekliği spor yaparken ve uyurken sağlık bilgilerinizi edinmek ve gündelik iletişim ihtiyaçlarınızı karşılamak için rahatklıkla kullanabiliyorsunuz. 30 adet egzersiz modu bulunduran Redmi Smart Band 2, ayrıca oksijen seviyesi ve kalp ritmi ölçümü yapabiliyor ve uyku takibi konusunda da iyi bir eşlikçi. Ekranı yukarıdan aşağıya indirdiğimiz zaman burada telefonunuza gelen bildirimleri görebiliyorsunuz. Telefonunuza gelen çağrılar da yine ekranına düşüyor, cevaplayabiliyorsunuz ancak Redmi Watch 3 gibi üzerinden konuşma olanağı yok.

Pil ömrü konusunda ise oldukça etkileyici çalışıyor. Daha küçük ekranın avantajını bu noktada kullanıyor ve 14 güne kadar dayanabilen muazzam bir pil performansı sunuyor bu cihaz.

Son olarak, her 2 cihaz da hem Android hem de iOS işletim sistemleriyle uyumlu. Tabii Android versiyonunun 6, iOS’un ise 12 ve üstü olması şartıyla. Saatleri kullanmak için eşleştirmek de çok kolay, gözünüz korkmasın. Mi Fitness uygulamasını indirip, Mi hesabı oluşturarak giriş yapıyorsunuz. Sonra sağ üstteki artı simgesine tıklayıp, ekrandaki QR kodu okutarak Bluetooth ayarlarından cihazı seçip bağlanmak yeterli. Hepsi bu kadar, gerisi uygulamadan ne yapacağınıza bağlı.

Sonuç


Genel olarak toparlarsak, Redmi Watch 3 de Smart Band 2 de tasarımları, özellikleri ve yüksek pil ömürleriyle paralarının karşılığını fazlasıyla veriyor. Eğer aktif yaşam tarzınıza ayak uydurabilecek bütçe dostu bir akıllı saat arayışındaysanız, her 2 model de iyi seçim olacaktır. Belki alacağınız en gösterişli akıllı saat ve akıllı bileklik değiller, fakat fiyat/performans olarak en işlevsel modeller olabilir. Redmi Watch 3 şu an 1900 TL fiyatla, Redmi Smart Band 2 ise 600 TL civarında fiyatla bulunabiliyor. Uygun fiyatlarına karşın sağlık takibi özellikleri ile bizce yakından değerlendirmelisiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Redmi Watch 3
Ürün Markası Xiaomi
CHIP Online Notu
90
Çözünürlük 390×450 (Watch 3), 172x320 (Smart Band 2)
Batarya Kapasitesi 289 mAh (Watch 3), 210 mAh (Smart Band 2)
Mikrofon Var (Watch 3), Yok (Smart Band 2)
Hoparlör Var ( Watch 3), Yok (Smart Band 2)
Boyutlar 42.58 x 36.56 x 9.99 mm (Watch 3), 42,81 x 25,42 x 9,99 mm (Smart Band 2)
Ekran1 inç
Ekran TeknolojisiAMOLED (Watch 3), TFT (Smart Band 2)
Pil Ömrü12 gün (Watch 3), 14 gün (Smart Band 2)
Su Koruması5 ATM
UyumlulukAndroid 6.0 ve üstü, iOS 12 ve üstü
BağlantılarBluetooth 5.2 (Watch 3), Bluetooth 5.1 (Smart Band 2)
Ağırlık37 gr. (Watch 3), 14,9 gr. (Smart Band 2)

İlginizi Çekebilir

Huawei Watch GT5 & Huawei Watch GT5 Pro inceleme
HAYLOU Solar Pro ve HAYLOU RS5 inceleme
Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme
Xiaomi Watch 2 inceleme
Huawei Watch Fit 3 inceleme
TCL MoveTime MT46 inceleme
Forum