Razer Kraken 7.1 Chroma testte.

Oyunculara özel Razer Kraken 7.1 Chroma testte.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 84
  • Konforlu tasarım
  • Harika özelleştirme seçenekleri
  • Malzeme kalitesi
  • PS4, Mac, PC uyumu
  • Uzun süre kullanıldığında rahatsız

Oyuncular için mouse'un olduğu kadar kulaklığın da büyük önemi var. Mouse, kulaklık, klavye, hatta mouse pad; her biri önemli takım oyuncuları aslında. Bugün inceleyeceğimiz ürünse bu önemli takım oyuncuları arasında kendine yer bulan bir kulaklık seti. Razer'ın Kraken 7.1 Chroma modeli bugün bizlerle...

Sahip olduğu özelliklerle üst segment oyunseverlere hitap eden Razer Kraken 7.1 Chroma, isminden de anlaşılabileceği üzere Razer'ın Kraken kulaklık ailesinde bulunuyor. Razer'da Kraken'in yanı sıra Adaro, Chimaera, Hammerhead, Blackshark gibi farklı kulaklık serileri de bulunuyor. Her biri farklı özelliğe sahip aileler arasında bugün elimizdeki Kraken 7.1 Chroma ise, 7.1 ses desteğiyle dikkat çeken bir model.

Öncelikle kulaklığın tasarımına bakacak olursak malzeme kalitesiyle fazlasıyla beğendiğimizi söyleyebiliriz. 40 mm'lik rahat kulak yastıkları, kulaklık köprüsü, deri malzemesiyle oldukça hoş yapıda. Elbette bazı noktalarda metalik tasarım tercih edilebilir, böylece kulaklığa daha kaliteli bir görünüm kazandırılabilirmiş. Fakat onun yerine Razer, kulaklığın genelinde plastik yapıyı tercih etmiş. Açıkçası bunun bir ziyanı yok. Oyuncular için önemli olan "tasarım dokunuşunu" her iki kulak ünitesinin üzerine renkli logosunu yerleştirerek yapmış olan Razer, böylece tasarım noktasında oyuncuların gönlünü fethedebilir.

Potansiyelini keşfedin

Kablolu yapıda olan Kraken 7.1 Chroma, USB üzerinden bağlanabiliyor. Kablonun yapısı kumaş malzemeden ve uzunluğu 2 metre. Kulaklığın boyunu değiştirebiliyorsunuz. Sol ünite çevresinde de bir mikrofon bulunuyor. Mikrofon esnek yapıda. Kullanmadığınızda geriye iterek yuvasına yerleştirebiliyor, kullandığınızda ise boyunu ve konumunu belirleyebiliyorsunuz.

Chroma'nın performansı ise gerçekten sağlam. 7.1 çevresel ses desteği gösteren kulaklık, böylece oyunlarda "atmosferin" kapısını aralıyor. Derin baslar ve ekolayzır değerleriyle birlikte iyi bir oyun deneyimi sunabiliyor. Fakat Chroma'nın gerçek potansiyelini keşfetmek için Razer'ın Synapse yazılımını yüklemenizi öneriyoruz.

Razer Synapse üzerinden Kraken 7.1 Chroma'nın çevresel ses kalibrasyonunu yapabiliyorsunuz. Ardından ses seviyesini, bas kazanımını ve mikrofon ayarlarını yapmanız da mümkün. Öte yandan ekolayzır bandında da değişiklik imkanı sunan Synapse, kulak ünitelerinin üzerindeki Razer logolarının renkleriyle oynamanıza da izin veriyor.

Farklı platformlara uygun

Biz kulaklığı PC'de kullandık ve testimiz süresince Synapse etkinken Titanfall oynadık. Gayet tatmin edici performans aldığımız Chroma'nın tek eksiği bizce uzun kullanımlar sonucunda ünitelerin kulaklar üzerinde fazla baskı yapması. Bir miktar rahatsızlık verebiliyor. Uzun oyun oturumlarında arada çıkartmanız gerekebilir.

Biz her ne kadar PC'de kullanmış olsak da Chroma'nın PS4 ve Mac uyumu da bulunuyor. Böylece PS4 sahipleri de Chroma'yı tercih edebilirler. Diğer yandan kulaklığın ses kalitesi her müzik türü için de uygun yapıda. Elbette bu konuda profesyonel değil, fakat sesi iyi taşıyor.

Özetle

Sonuç olarak Kraken 7.1 Chroma, iyi bir tercih olabilir. Malzeme kalitesi ve konforlu yapısıyla oyuncular tarafından beğenileceğini düşünüyoruz. Ayrıca Synapse yazılımı ile özelleştirilebilir seçenekler sunması da çekiciliğini arttırıyor.

Razer Kraken 7.1 Chroma'nın fiyatı ise 400 TL civarında.

Kimler Almalı

Çevresel ses desteği olan iyi bir oyun kulaklığı arayanlar Razer Kraken 7.1 Chroma'ya tercih edebilirler.

Alternatifleri

Razer Kraken 7.1 Chroma'a alternatif olarak Kingston HyperX Cloud'u da yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Kraken 7.1 Chroma
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
84
Yapı Kablolu
Sürücü 40 mm
Frekans Tepkisi 20 Hz – 20 kHz
Duyarlılık 112 dB
Kablo 2 metre
Bağlantı USB
Ağırlık 340 gr.

İlginizi Çekebilir

Anker Soundcore P40i inceleme
Dyson OnTrac inceleme
Tecno Buds 3 inceleme
Nothing Ear (stick) inceleme
Anker Soundcore Space One incelem
Huawei Freebuds 6i inceleme
Forum