Razer Basilisk İncelemesi

Razer'ın tepe modellerinden Basilisk elimizin altında. İşte inceleme raporumuz.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 95
  • Performans
  • Razer Chroma
  • Kaliteli anahtarlar
  • Yazılım
  • Taban
  • Solaklara göre değil
  • Kaydırma tekerleği sesi

Oyuncuların yakından tanıdığı Razer, son dönemde adından çokça bahsettirmeyi başardı. Bilindiği gibi CES 2018'e de Project Linda ile damgasını vuran Razer, oyuncu ekipmanları konusunu çeşitlendirmeye ve zenginleştirmeye devam ediyor. Project Linda'yı görür müyüz bilinmez, ancak Razer'ın yeni üst seviye oyuncu faresi Basilisk elimizde. Bu incelememizde Basilisk'e yakından bakacak, oyunculara neler getirdiğini anlayacağız.

Önce kabaca Basilisk'i tanıyacak olursak; birçok amiral gemisi oyun faresi gibi Basilisk'in de maksimum 16 bin DPI seviyesine sahip, saniyede 450 inç izleyebilen ve 100 Hz Ultrapolink sahibi optik bir sensör kullandığını söyleyebiliriz. Üzerinde yer alan anahtarlar da zaten Omron mekanik anahtarlar ve tam 50 milyon tıklamaya karşı dayanıklı. Fare, 107 gram ağırlığında ve tipik olarak kablolu yapıda sunuluyor. Kablonun kumaş kaplama olduğunu da bu noktada belirtelim.

Tasarım ve performans

Basilisk'te yer alan sensör, daha önce Lancehead farede de karşımıza çıkmıştı hatırlarsanız. İsabetli izleme ve yüksek DPI ayarlarıyla gayet beğenilen bu sensör, fazlasıyla hassas. Düz çizgilerde ve açılı izlemelerde tutarlılığı gayet iyi. Bu anlamda oyun oynarken aksiyon anlarında hata yapmayacaksınız diyebiliriz.

Basilisk'i tasarım yönüyle değerlendirecek olursak, fazlasıyla rahat ve konforlu yapıda tasarlanmış olduğunu söyleyebiliriz. Tasarım itibariyle yalnızca sağ elli oyunculara uygun olan fare, geniş alt tabanıyla pedin üzerinde pürüzsüz şekilde kayıyor diyebiliriz. Farenin sırtında kaydırma tekerleği belirli kendini gösterecek kadar büyükken, hemen arkasında da DPI tuşları yer alıyor.

Basilisk'te kaydırma tekerleğinin direncini ayarlamanız mümkün. Farenin tabanında yer alan tekerleği çevirerek bunu yapabiliyorsunuz. Ancak en az direnç seviyesinde bile kaydırma tekerleğini biraz sesli bulduğumuzu da söyleyelim.

Özellikler

Basilisk'te toplamda kabaca 10 tuş bulunduğunu söyleyebiliriz, elbette buna kaydırma tekerleği, sağ ve sol tık butonları da dahil. Üzerinde 5 kademeli DPI ayarı yaptığınız tuşların yanı sıra, farenin sol yanında da 2 buton daha bulunuyor. Bunları da normal dolaşımlarınızda genellikle ileri ve geri şeklinde kullanıyorsunuz. Onun hemen yanında da duyarlılık adına ince ayar yapabileceğiniz bir mandal daha bulunuyor –ki bunu özellikle sniper silahını kullanırken bol bol kullanacaksınız. Bu arada kutu içeriğinde yer alan farklı boyutlardaki mandallarla bunu değiştirebildiğinizi de söyleyelim.

Basilisk için Razer Synapse 3 yazılımını kullanmanız gerekiyor. Yazılım üzerinden kolaylıkla bütün kişiselleştirme seçeneklerini yapabiliyorsunuz. Tuşlara atayacağınız fonksiyonları ve ışıklandırmayı –ki 16.8 milyon seçenek sizi bekliyor- ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca performansı ölçümleyebileceğiniz ve kalibrasyon ayarını yapabileceğiniz pencereler de yine burada mevcut.

Özetle

Razer Basilisk gerçekten çok başarılı bir fare. Oyuncular tarafından beğenilecektir diye düşünüyoruz. Hem sizin fareyi tutuşunuz hem de onun tabanı tutuşu çok rahat hissettiriyor. Işıklandırma ve tasarım hatlarına söyleyecek zaten bir şey yok. Bu anlamda iyi bir fare arayanlar mutlaka yakından incelemeli diye düşünüyoruz.

Razer Basilisk'i 319 TL olarak bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Rahat, performanslı ve kullanışlı bir oyuncu faresi almak isteyenler Razer Basilisk'i tercih edebilirler. Fare, yalnızca sağ el kullanıma müsait olduğu için, solaklara göre olmadığını da söyleyelim.

Alternatifleri

Razer Basilisk'e alterantif olarak yine aynı sensörü kullanan Razer Lancehead'i de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Basilisk
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
95
Bağlantı Kablolu
Arayüz USB
DPI 16000
Işıklandırma 16.8 milyon
Tuş 10 adet
Ultrapolling 1000 Hz
Boyutlar 124 x 75 x 43 mm
Ağırlık 107 gram

İlginizi Çekebilir

Monster Pusat Rapid Pro inceleme
Logitech POP Keys & POP Mouse inceleme
Razer DeathAdder V2 Pro İnceleme
Redragon K582 Surara & Redragon M612 Predator inceleme
G-LAB Kult Beryllium İnceleme
Asus TUF Gaming M4 Air İnceleme
Forum