OPPO Reno4 İnceleme

OPPO Reno4 serisinin ortanca modeli Reno4'ü tüm detaylarıyla inceledik. İşte Reno4 hakkında merak edilenler ve telefonun en önemli özellikleri!

CHIP Online Notu 88
  • Güzel tasarım
  • Geniş kamera yetenekleri
  • Netflix onaylı ekran
  • Snapdragon 720G ile ideal performans
  • 8 GB RAM
  • Gyro-EIS ve anlık bokeh video desteği
  • Pil ömrü ve hızlı şarj özelliği
  • ColorOS 7.2 ile pratik özellikler

OPPO'nun yeni akıllı telefon serisi Reno4 modellerinden Reno4 Pro ve Reno4 Lite modellerini daha önce incelemiştik. Bu defa ise ortanca model Reno4'e yakından bakacağız. Özellikleri itibariyle Reno4 Pro ile büyük benzerlik gösteren Reno4, öte yandan daha uygun fiyat ile ailenin en cazip seçeneği oluyor demek mümkün. Peki, telefonun önemli noktaları neler? Şimdi adım adım incelemeye başlayalım.

OPPO Reno4 Tasarımıyla Tarz Sahibi

Uzay Siyahı ve Galaktik Mavi renkleriyle satışa çıkan Reno4, elimizde Uzay Siyahı rengiyle bulunuyor. Fakat bunun düz bir siyah renk olduğunu düşünmeyin. Işığa doğru tuttuğunuzda yüzeyde OPPO logolarını görebiliyorsunuz. Tasarımına derinlik katılan Reno4'ün görünümü böylece Reno4 Pro ve Reno 4 Lite'ın yanında farklı. Ancak tabii ki tasarım konusu tamamen tercih meselesi. Bu modelinde arka yüzeye biraz daha cam görünümü kazandıran OPPO, böylece parlak yüzeyli telefonları sevenlere hitap etmiş.Telefonu dövmenize dokunarak cevaplayınSonunda bu da oldu.

Yine gayet ince ve hafif işlenmiş bir model olan Reno4, sadece 7.7 mm kalınlığında ve 165 gram ağırlığında. Bu sayede çok hafif ve ince bir model olduğunu söylemek mümkün. Telefonun kenarları da yuvarlatılmış, bu sayede daha ince hissettiriyor.

Geniş Kamera Seçenekleri

OPPO Reno4'ün en dikkat çekici özelliklerinden biri arkada yer alan kamera alanı oluyor. Burada 4'lü kamera kurulumu bulunurken, telefondaki ana lens 48 MP boyutundaki Sony IMX586 sensörden başkası değil. Evet, Reno4'te de Pro modeliyle aynı sensöre yer verilmiş. Böylece Pro modeli yerine bu telefonu tercih edenler kayıp yaşamayacak.Firefox'u 500 milyondan fazla kişi indirdiPopüler internet tarayıcılarından Firefox 500 milyon indirilme barajını aşmayı bir oyunla kutluyor!

Geniş açılı bu sensör, f/1.7 diyaframa sahip. Otomatik odaklama desteği, Ultra Gece Modu ve Ultra Sabit Video gibi özelliklerin de sahibi olan bu kamera ile gerçekten fazlasıyla geniş seçeneğiniz var.

OPPO Reno4 Fotoğraf Çekim Performansı

Telefonun fotoğraf çekim performansı zaten fazlasıyla iyi seviyede. Tıpkı Reno4 Pro gibi geniş dinamik aralık, doğru renkler ve mod seçenekleriyle başarılı fotoğraflar çekebilen telefonda, 4K video kaydı seçeneğiniz de bulunuyor. Video modunda bilhassa Ultra Video Sabitleyici 3.0 özelliğinden aktif kullanımda yararlanacağınızı söylememiz gerek. Bu özelliği açık hale getirdiğinizde veya Pro modu seçtiğinizde, normal video çekimlerine kıyasla stabilizasyon farkını net şekilde görebiliyorsunuz.

OPPO, bu özelliği yalnızca arka kamera ile sınırlamamış ve ön kameraya da taşımış. Bu sayede ön kamera ile çekim yaptığınızda da yine sallantıların en aza indirgendiğini görebiliyorsunuz. Öte yandan ön kamerada Portre modundan da faydalanabiliyor ve ön kameranın yanında bulunan Akıllı Sensör yardımıyla alan derinlikli anlık video kayıtları da yapabiliyorsunuz.

OPPO Reno4 Portre Modu

Hatta Portre modunda bir Portre Rengi Koruma modu da bulunuyor. Bunu aktifleştirdiğinizde, teninizin rengi korunurken, tüm arka plan anlık olarak siyah beyaza bürünüyor. Gayet keyifli bir özellik olmuş. Bu arada Reno4'ün Akıllı Sensör'ünün yanında bulunan ön kamerası da 32 MP şeklinde yer alıyor.

Telefonun arka kameralarına devam edecek olursak, burada ayrıca 8 MP ultra geniş açılı lensin, yanında da daha küçük bir şekilde 2 MP'lik mono kameranın yer aldığını görüyoruz. Kurulumdaki en alttaki kamera ise yine 2 MP boyutlu makro kamera oluyor. Evet, bu telefon ile makro çekimler de yapabiliyorsunuz. Ancak makro çekimlere ayrıca geçmenize gerek yok, bir objeye yaklaştığınızda yapay zeka bunu algılıyor ve size makro kamera ortamını hazırlıyor.

OPPO Reno4 Ağır Çekim Özelliği

Telefondaki kamera özellikleri gerçekten geniş tutulmuş. Anlattıklarımızdan daha fazlasını keşfedeceğiniz muhakkak. Ancak son olarak telefonda 960 kareye kadar ağır çekim özelliğinin bulunduğunu da söyleyelim. Elbette bunu 120 fps, 240 fps, 480 fps şeklinde de ayarlayabiliyor ve dilerseniz hareket algılama özelliğini de açabiliyorsunuz.

Parlak AMOLED Ekran

Reno4'ün ekranı, kenarlardan çerçevesiz şekilde 6.4 inç büyüklüğünde hazırlanmış. Yine sınıfına göre ekranıyla ayrılan bir model olan Reno4, 1080x2400 piksel çözünürlüğündeki bu ekranıyla 800 nit parlaklığa kadar ulaşabiliyor. Böylece parlak güneş ışığı altında iyi bir ekran okuma deneyimi sunan telefonda, panelin AMOLED olması da multimedya kullanımında avantaj sağlıyor. Bunun en büyük göstergelerinden bir diğeri, telefonun Netflix HD Yayın Sertifikasına sahip olması. Bunun anlamı da tabii ki görselliğiyle üst seviye bir Netflix deneyimi sunduğu oluyor.Dikkat! Kritik şifre seviyesi de kırıldı.Diskteki verileri şifreledim diye sevinmeyin.

OPPO Reno4 Oyun Performansı

Kuşkusuz ekranın bu denli güzel görüntü üretmesinden yalnızca Netflix veya YouTube üzerinden video izlemekte yararlanmayacaksınız. Telefonda bol bol oyun oynamayı sevenler de Reno4'ten bekledikleri performansı alacaklar. Biz kullandığımız süre boyunca tabii ki popüler oyun PUBG'de bir hayli vakit harcadık. Akıcı performans ile keyifli bir deneyim sunduğu aşikar. Elbette günümüz diğer oyunlarını da bu telefonla oynayabiliyorsunuz.

Bu arada oyunların tümünü Oyun Alanı kısmında yönetebildiğinizden de bahsedelim. Buradan belirleyeceğiniz seçeneklerle oyunun performansını arttırabiliyorsunuz.

İşletim Sistemi ve Performans

Tabii ki Reno4 yalnızca oyun konusunda performans gösteren bir telefon değil. Snapdragon 720G ile günlük kullanımda akıcı bir kullanım deneyimi sağlayabiliyorsunuz. 8 GB Ram ve 128 GB depolama alanı ile beraber de sınıfı için gayet yeterli bir donanım desteği sağlayan telefonda, işletim sistemi Android 10 olarak karşımıza çıkıyor. Fakat kuşkusuz arayüz OPPO'nun diğer Reno4 serisi modellerinde de gördüğümüz ColorOS 7.2.Nod32'den Virüs RadarıWeb sayfasında, blog'unda en günce virüsleri ve tehditleri görüntülemek isteyenler için bir servis

ColorOS 7.2, fazlasıyla pratik özellikler içeriyor ve bunlara günlük kullanımınızda çok defa başvuruyorsunuz. Öyle ki telefonda tek elle kullanım moduna başparmağınızla çok kolay şekilde geçebiliyorsunuz. Ayrıca 3 parmağınızı ekranda aşağı kaydırarak ekran görüntüsü alabildiğiniz gibi, yukarı kaydırarak da ekranı anında ikiye bölebiliyor ve aynı ekranda iki farklı uygulamayı yan yana görüntüleyebiliyorsunuz. Telefonda daha bunun gibi pek çok pratik özellik var. Daha önce Reno4 Lite incelemesinde de bahsettiğimiz Akıllı Temassız Kontrol özelliği de bunlardan biri. Ekrana dokunmadan gelen aramaları yanıtlayabildiğiniz bu özellikten bu telefonda da faydalanabiliyorsunuz.

OPPO Reno4 Parmak İzi Sensörü ve Yüz Tanıma

Bu arada Reno4'te parmak izi sensörü ekrana yerleştirildiği gibi ayrıca yüz tanıma yöntemi de destekleniyor. Her iki yöntem de pratik şekilde çalışırken, maksimum güvenlik atlanmamış durumda.

Reno4'te pek çok orta sınıf telefonda atlanan özelliklere yer verildiğini görmek ayrıca hoşumuza gitti. Bunlardan biri de aptX HD desteği oluyor. Bluetooth 5.1 ile beraber böylece kablosuz müzik aktarımında kalite kaybı yaşanmıyor. Ayrıca NFC desteği de mevcut durumda.

Uzun Pil Ömrü ve Hızlı Şarj İmkanı

Kablosuz tarafta bu yetenekler yer alırken, telefonda 3.5 mm kablolu kulaklık desteği de unutulmamış. Kutu içeriğinde de zaten bir kulaklık mevcut. Yine burada yer alan şarj cihazı da 30W gücünde yer alıyor. Telefon OPPO'nun VOOC Hızlı Şarj 4.0 özelliğine de sahip durumda. Bu sayede çok hızlı sürede şarj olabiliyor. Öyle ki, 20 dakikada telefonun pilini yüzde 50 kapasitesine ulaştırabiliyorsunuz. Telefonun tam kapasite şarj olması ise yaklaşık 1 saati anca buluyor. Bu anlamda telefonun hızlı şarj olduğunu söylemek gayet mümkün.Buffalo: İlk 2.5 inçlik 500 GB sabit diskCebinize girebilecek GB sayısında artış meydana geliyor.

Reno4, yalnızca hızlı şarj olabilen bir telefon değil, aynı zamanda uzun da pil ömrü sunuyor. 4015 mAh kapasitesindeki bataryası ile aktif kullanımda günü rahat çıkartabiliyorsunuz. Yaptığımız PCMark pil testinde yoğun kullanım senaryosunda yaklaşık 15 saat gibi etkileyici bir performans gösteren telefon, böylece sınıfı geçiyor.

Ayrıca güç tasarruf yöntemleri tabii ki bulunuyor. Öyle ki yalnızca yüzde 5 şarjınız kalsa da Süper Güç Tasarruf modunu aktifleştirerek, örneğin WhatsApp'ta 1,5 saate kadar yazışabiliyorsunuz.

Özetle

Evet, Reno4 serisinde yer alan Reno4 Pro ve Reno4 Lite arasında duran Reno4, özellik bakımından Reno4 Pro'ya benzerken, fiyat konusunda da Reno4 Lite'a yakın duruyor ve böylece tam olarak arayı bulan bir model oluyor. Sahip olduğu özelliklerle gayet dengeli bir telefon olmuş kanısındayız. Aralarında kullanımı kolaylaştırıcı şaşırtıcı özellikler de var ve kullanımı zenginleştiren geniş kamera yetenekleri de. Bunlarla beraber Reno4 modelini tercih edecek kullanıcıların pişman olmayacağını yekten söyleyebiliriz.

OPPO Reno4 Fiyatı: 4799 TL

Teknik Özellikler
Ürün Modeli OPPO Reno4
Ürün Markası Oppo
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciQualcomm Snapdragon 720G
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.3 - 2.0 GHz
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu6.4 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2400 px
Grafik İşlemciPowerVR GM9446
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama128 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera16 MP
Arka Kamera48 MP
Arka Kamera (2)8 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Arka Kamera (4)2 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi4015 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar73 x 160 x 77 mm
Ağırlık165 gr.

İlginizi Çekebilir

nubia Z60 Ultra inceleme
Xiaomi 14 inceleme
vivo X200 Pro inceleme
vivo V40 & v40 lite inceleme
iPhone 16 Pro inceleme
Omix X6 inceleme
Forum