OPPO Reno4 Pro İnceleme
OPPO Reno 4 Pro incelemesiyle karşınızdayız! OPPO Reno4 serisinin amiral gemisi Reno 4 PRO'u tüm detaylarıyla inceledik! İşte özellikleri, fiyatı ve tüm detaylar...
- Muhteşem görüntü sunan ekran
- Güzel tasarım
- Geniş kapasite ve microSD kart desteği
- Sağlam pil ömrü
- 30 dakikada hızlı şarj
- Fotoğraf çekimi ve sallantısız video kaydı
- 3.5 mm, NFC, aptX HD, BT 5.1, FM radyo desteği
OPPO, Reno4 ailesi ile birlikte 3 yeni akıllı telefon modelini daha ülkemizde satışa sundu. Reno4, Reno4 Pro ve Reno4 Lite modellerinden oluşan aileye daha önce ilk bakış atmış ve kutu açılışını gerçekleştirmiştik. Elbette kutu açılışının arkasından her modeli ayrı ayrı da incelemeye aldık ve bunlardan Reno4 Pro'yu bugün detaylı şekilde inceleyeceğiz.
OPPO Reno4 Pro, Reno4 ailesinin özellik bakımında tepe modeli olurken, rakiplerine kıyasla da önemli farklar taşıyor. Bunlardan biri tasarım çizgisi olurken, bir diğeri ise ekran detaylarında yer alıyor. OPPO Reno4 Pro'nun pek çok yeteneği var, şimdi daha fazla sözü uzatmadan hemen OPPO Reno4 Pro'nun incelemesine geçelim.
OPPO Reno4 Pro Tasarımı Nasıl?
OPPO Reno4 Pro, tasarımıyla fazlasıyla şık ve kullanışlı bir
telefon. Yalnızca 7.7 mm kalınlığında
olması bir yana, 161 gram ağırlığıyla da
sınıfındaki pek çok telefondan daha hafif olmasıyla fark yaratıyor.
Özellikle son dönemde üst seviyede çok ağır ve çok kalın
telefonlarla sık karşılaştıktan sonra Reno4 Pro gayet güzel geldi
doğrusu.
Arka yüzeyiyle çevre ışığına göre yansımalarla güzel bir görüntü sunan Reno4 Pro'da parmak izi tutmayan, parlama önleyici kaplama ile kaplı mat malzeme kullanılmış, böylece sürekli telefonu temizlemenize gerek kalmıyor. Kutu içeriğinde ayrıca silikon kılıf da bulunuyor, böylece telefonu darbelere karşı korumak için ek masrafa girmiyor, telefon kırıldı kırılacak endişesi yaşamıyorsunuz. Ayrıca ekranın üzerinde bir koruma filminin yer alması da bu konuda avantaj sağlıyor. Bu arada Reno4 Pro kutu açılışında bahsetmiştik ancak kutu içeriğinde öte yandan 3.5 mm kulak içi kulaklığın yer aldığı bilgisini de verelim.
OPPO Reno4 Pro Ekran Özellikleri
Reno4 Pro, genel görünümüyle çok kibar bir model olurken
ekranıyla da buna eşlik ediyor. Telefonun ekranı her 2 kenardan da
kavisli durumda. Böylece görsel açıdan olduğu kadar pratik
kullanımda verdiği hissiyatla da bunu destekleyebiliyor. Elbette
ekranın fazlasıyla güzel görünmesi de cabası.
OPPO Reno4 Pro'nun ekranı 6.5 inç boyutunda olurken, panel olarak AMOLED ekran tercih edilmiş. 2400x1080 piksel çözünürlüğü ile yüksek çözünürlük sunan telefonda ekranın 90Hz tazeleme hızına sahip olması da fazlasıyla sevindirici. Böylece bu ekranıyla üst düzey görüntü sağlamasının yanında, pratik kullanımda görsel açıdan da doyurucu bir telefon oluyor Reno4 Pro.
Reno4 Pro'nun tasarımının yanında açık ara en beğendiğimiz özelliği kuşkusuz ekranı oldu. Bahsettiğimiz özelliklerin yanında telefonun ekranının tam 1100 nit parlaklığa erişebilmesi, çerçevesiz ve 3D kavisli ekranıyla 20:9 en – boy oranında görüntü üretebilmesi ve 402 ppi piksel yoğunluğu ile doygun renk üretebilmesi sayesinde çok başarılı bir multimedya deneyimi elde etme imkanı tanıyor. Özellikle telefonda film ve video izlemeyi sevenler ile bol bol oyun oynayanlar, ekranın güzel görüntü sağlamasından keyifle istifade edecekler diye düşünüyoruz.
OPPO Reno 4 Pro Ekran Koruma Seviyesi
Bu arada ekranın koruma seviyesinin Gorilla Glass 5 olduğunu da unutmadan söyleyelim.
OPPO Reno 4 Pro Parmak İzi Sensörü
Parmak izi sensörünün ekrana entegre olarak karşımıza çıktığı Reno4 Pro'da bu özellik yüksek doğrulama ve hızda çalışıyor. Böylece hem güvenli hem de hızlı bir yöntem olarak ekran altına yerleştirilen bu parmak izi sensörünü tercih edebilir veya yine ön kamera yoluyla yüz tanıma özelliğini de kullanabilirsiniz.
OPPO Reno4 Pro Özellikleri Neler?
OPPO Reno4 Pro, özellikleriyle zengin seçenekler sunuyor.
Öncelikle telefonun tabii ki Android
10 işletim sistemi ile geldiğini söyleyelim. Elbette
gelecek Android güncellemelerini de hızlıca alacak olan telefonun
arayüzü de OPPO'nun ColorOS
7.2 yazılımı.
Telefonun işlemcisi ise Qualcomm'un bu sene tanıttığı önemli CPU'lardan Snapdragon 720G oluyor. Özellikle performans ve pil ömrü konularında başarılı olduğu bilinen Qualcomm işlemciler arasına yeni katılan Snapdragon 720G, mobil oyunlara olan yatkınlığıyla da biliniyor. Snapdragon 720G ile ayrıca Wi-Fi hızı ve çekim aralığını da yaklaşık 2 katına çıkartan FastConnect 6200 teknolojisi ile beraber bağlantı konusunda da sorun yaşamayacağınız bir telefon oluyor Snapdragon 720G. Bu arada bu işlemci seçeneği ile beraber Bluetooth 5.1, NFC ve aptX HD desteğinin bulunması da fazlasıyla önemli.
8nm mimarisine sahip olan Snapdragon 720G, 2 adet prime çekirdeği ile 2.3 GHz frekansında güç sergilerken, 6 adet de verimlilik odaklı 1.8 GHz frekanslı Kyro 465 silver çekirdeği içeriyor. Böylece yüksek performans ile verimliliği aynı potada eritebilen bu işlemci, Adreno 618 grafik birimini de içeriyor.
OPPO Reno 4 Pro Depolama ve RAM
Reno4 Pro'da RAM kapasitesi tam 8 GB, depolama alanı da tam 256 GB. Bu yüksek kapasiteler ile beraber yoğun kullanımda ne RAM sıkıntısı çekiyorsunuz ne de depolama alanı sıkıntısı. Eğer bu alan da yetmezse zaten telefonun microSD kart desteği var; böylece hafızayı 256 GB daha kolayca arttırabiliyorsunuz.
Reno4 Pro, günlük kullanımı gayet tatmin edici, oyunlardaki performansı da gayet akıcı. Çok sayıda uygulamayı aynı anda herhangi bir kasma donma olmaksızın çalıştırabiliyor, RAM kapasitesinin de yüksek olmasıyla beraber, çok uygulamanın uzun süre bir arada kullanılması neticesinde RAM temizlemesi yapmak zorunda hissetmiyorsunuz. Öte yandan PUBG ve türevi popüler oyunları da bu telefonla çok rahat çalıştırabiliyorsunuz.
Özellikle PUBG'de HD grafikte ve yüksek ayrıntı seviyesinde akıcı bir performans yakaladığımız Reno4 Pro, uzun kullanımda da ısınmamasıyla bizden tam not aldı. Bu arada telefona yüklediğiniz tüm oyunları Oyun Alanı kısmından yönetebiliyor ve buradan güç ve pil performansını ayarlayabiliyorsunuz.
OPPO Reno4 Pro Pil Ömrü Nasıl?
Pil performansından bahsetmişken Reno4 Pro'nun pil özelliklerini
de detaylandıralım. Telefonda 4000
mAh kapasitesinde bir batarya kullanılmış durumda. Bu
batarya kapasitesi makul bir kullanımla günü çok rahat
çıkartabilirken, süper güç tasarruf ve süper gece bekleme
modlarıyla bu süreyi çok daha uzatabiliyorsunuz pek tabii
ki.
Telefonun pili bitse bile hiç sorun değil zira sadece 5 dakikalık şarjla bataryayı yüzde 30 oranında doldurabiliyorsunuz. 10 dakika içinde yüzde 49'u şarj olan Reno4 Pro'nun pili tam kapasiteye ise sadece 36 dakika içinde erişiyor. Bu süre bizim testimizde ise 30 dakika olarak çıktı; bu hızın arkasında ise OPPO'nun SuperVOOC 2.0 hızlı şarj teknolojisi yer alıyor.
Kutu içeriğinde 65W gücünde şarj adaptörü bulunduran Reno4 Pro, bu sayede çok akıcı bir şarj deneyimi sunuyor.
OPPO Reno4 Pro Kamera Özellikleri
Peki, Reno4 Pro'da kameralar nasıl? Arka yüzde dikey düzlemde
yerleştirilmiş 4'lü kamera kurulumunun bulunduğu telefonda ana
kamera, 48 MP ve f/1.7
diyaframlı Sony IMX586 sensöre sahip
olmasıyla dikkat çekiyor. İkinci kamera f/2.4 diyafram açıklığında
ve 8 MP ultra geniş açılı lens olurken, diğer 2 kamera da 2 MP
şeklinde konumlandırılıyor. Bu kameralardan biri yakın çekimler
için yer alıyor, diğeri de monokrom olarak iş yapıyor.
Telefondaki ön kameraya baktığımızda da burada 32 MP gibi oldukça yüksek ölçekte bir ön kameranın bulunduğunu görüyoruz. Bu kamera da Sony IMX616 sensöre sahipken, diyafram seviyesi f/2.4 şeklinde.
Reno4 Pro'nun kameraları teknik altyapı ile olduğu kadar bunun pratiğe yansımasıyla da fazlasıyla başarılı durumda. Gün ışığında yaptığınız çekimlerde gayet doygun renkler, zengin detaylarla karşılaşırken, dinamik aralığın da oldukça geniş tutulduğuna şahit oluyorsunuz. Renk üretiminin gayet iyi dengelendiği kamera sonuçlarında, aşırı doygunluk olmadan canlı kareler elde edebiliyorsunuz.
Eğer renklerin daha doygun olduğu fotoğrafları seviyorsanız OPPO bunu da düşünmüş ve Dazzle Color moda bu telefonunda yer vermiş. Arabirimden bu ayarı açarak böylece çok daha doygun renklerle gayet renk cümbüşü fotoğraflar çekebiliyorsunuz.
Reno4 Pro'da bir telefoto kamera bulunmuyor fakat arayüzde geniş açı, 1x, 2x ve 5x seçenekleri size bu konuda yardımcı oluyor. Yine ekranda parmaklarınızla yakınlaşarak 10x'e kadar da dijital zum yapabiliyorsunuz.
Bu arada Reno4 Pro yalnızca gündüz çekimlerinde başarılı değil. Telefonun gece modu bu konuda büyük iş çıkartıyor ve sınıfı için rakiplerinden daha iyi sonuçlara imza atabiliyor. Düşük ışıkta çekilen fotoğrafların iyi aydınlatıldığını görüyor ve renk doygunluğunda düşüş yaşanmadığına şahit oluyorsunuz. Dinamik aralık bu senaryoda da yüksek durumda. Bu anlamda kamerayı bir hayli başarılı bulduğumuzu söyleyebiliriz.
OPPO Reno 4 Pro Portre Modu
Telefonda elbette portre modu da mevcut. Bu modda yapacağınız çekimlerde de gayet tatmin edici sonuçlar sunacak olan Reno4 Pro, benzer performansı selfie çekimlerinde de gösteriyor. 32 MP ön kameranın selfie için eksiği yok, fazlası var. Zira gece modundan ön kamerada da faydalanabiliyor, ön kamera ile Full HD video kaydı yapabiliyorsunuz.
Bu arada arka kamera ile ise 4K video kayıt seçeneği olduğu gibi, 120 kare ağır çekim modu da sunuluyor. Bir parantez açmamız gereken nokta da video stabilizasyon kısmı. Gyro-EIS desteği gösteren Reno4 Pro, bu sayede gerçekten de sallantısız video kaydı yapma olanağı tanıyor. Bu anlamda telefonun video performansını da fazlasıyla beğendik.
Özetle
Sonuç olarak Reno4 Pro, her açıdan gayet güzel bir telefon olmuş. Tasarımıyla güzel görünen, ekranıyla fark yaratan Reno4 Pro, akıcı performans sağlayan özellikleri, uzun pil ömrü, hızlı şarj yeteneği ve kameralarının çekim başarısıyla şu an en yeni ve en iyi akıllı telefonlardan biri konumuna yerleşiyor.
OPPO Reno 4 Pro Fiyatı Ne Kadar?
Reno4 ailesinin de tepe modeli olan Reno4 Pro'nun fiyatı ise 6999 TL.