Oppo Reno2 İnceleme

Oppo'nun henüz tanıttığı Reno2 akıllı telefonunu inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Güzel tasarım ve malzeme kalitesi
  • AMOLED ekran
  • Batarya ömrü
  • 20W VOOC hızlı şarj
  • Başarılı performans
  • Fotoğraf ve video kalitesi
  • Suya karşı dayanıklı değil
  • Kalın gövde

Oppo'nun kısa bir süre önce Hindistan'da tanıttığı, Avrupa'ya özel lansmanını ise henüz yaptığı yeni modeli Reno2, ülkemizde de satışa çıktı. İngiltere'de yapılan özel lansmana katılıp yakından inceleme şansı bulduğumuz Reno2, özellikle kamera yetenekleri ile dikkat çekerken, tasarımından performansına kadar pek çok yönüyle oldukça etkileyici bir model olmuş. Peki, detaylarında neler gizliyor, şimdi hep beraber yakından bakalım.

Oppo Reno2: Tasarım ve Ekran

Oppo'nun daha önce ülkemizde de satışa sunduğu selef modeli Reno'yu incelemiştik hatırlarsanız. Benzer tasarım hatlarını taşıyan ve elbette bunları geliştirerek karşımıza çıkan Reno2 ise, oldukça ince ekran çerçeveleri ile dikkat çekici duruyor. Tam yüzde 93.1'lik ekran gövde oranıyla oldukça geniş bir görüntü sunan Reno2, böylece panoramik bir görüntü sunuyor. 6.5 inç büyüklüğünde ve 2340x1080 piksel çözünürlüğündeki ekran, AMOLED panele sahip. Böylece gerek çözünürlük gerek renk üretimi konusunda oldukça başarılı duran telefon, 20:9 ekran en – boy oranının sahibi. Bu arada telefonun ekranının Corning Gorilla Glass 6 ekran koruması ile korunduğunu da belirtelim. Telefonun arka yüzünde de Gorilla Glass 5 koruması kullanılmış.

Telefonun ekranının altında, son zamanlarda artık sıkça görmeye başladığımız gibi bir entegre parmak izi sensörü de yer alıyor. Parmak izi sensörü son derece hızlı çalıştığını da belirtelim.

Oldukça etkileyici göründüğü için incelemeye ekrandan başladık ancak telefonun tasarımı da bir o kadar etkileyici duruyor. Gece mavisi ve okyanus yeşili gibi renk seçenekleriyle tercih edilebilecek olan Reno2, 189 gram ağırlığında ve 9.5 mm kalınlığında. Evet, telefonun biraz kalın yapıda olduğunu söylemek gerek.

Telefonun arka yüzünde detaylarından az sonra bahsedeceğimiz çoklu kamera kurulumu yer alırken, bu dizilimin hemen altında daha önce Reno modelinde de karşılaştığımız gibi O-Dot noktasını görüyoruz. Telefonun arka paneline yerleştirilmiş bu küçük kabartmalı noktacık, lensleri yüzeyle doğrudan temas etmekten korumak için burada yer alıyor. Böylece telefonu masaya koyduğunuzda, lenslerin çizilmeyeceğinden emin olabiliyorsunuz.

Oppo Reno2: Teknik Kadro ve Performans

Oppo Reno2 performansıyla memnun eden bir telefon oluyor. İşletim sistemi olarak Android 9 tabanlı ColorOS 6.1 işletim sistemini kullanan telefonda Qualcomm Snapdragon 730G işlemcisi yer alıyor. 8 çekirdekli yapıda tasarlanan bu işlemci, 2 adet 2.2 GHz frekansında çalışan performans odaklı Kryo 470 Gold ve 6 adet verimlilik odaklı 1.8 GHz Kryo Silver yonga setinin sahibi. Telefonda grafik işlemci Adreno 618 olurken, telefon RAM ve depolama alanı bakımından oldukça zengin.

Reno2'de tam 8 GB kapasitesinde RAM yer alıyor. Android işletim sisteminin RAM canavarı bir platform olduğu düşünüldüğünde, bu RAM kapasitesi fazlasıyla yeterli. Telefonun depolama kapasitesi de tam 256 GB. Bu sayede halihazırda hafıza ile herhangi bir sıkıntı yaşamayacaksınız. Eğer olur da kapasiteyi genişletmek isterseniz, yine microSD kart desteği de bulunuyor.

Reno2'ye elbette her zamanki performans testlerimizi de uyguladık. AnTuTu Benchmark'tan 214304 puan toplayabilen telefon, Geekbench'ten de tek çekirdek performansıyla 549 puan, çoklu çekirdek performansıyla ise 1762 puan kazanıyor. Bu skorlar elbette son dönemde gördüğümüz amiral gemisi statüsündeki modellerden geride kalırken, Reno2'yi orta – üst segmente yerleştiriyor.

Sentetik testleri bir kenara bırakacak olursak, genel kullanım temposuyla gayet akıcı ve performanslı bulduğumuz Reno2, özellikle düşük güç tüketiminde bulunmak için NPU Hızlandırıcı içeriyor. Sinirsel İşlem Bİrimi optimizasyonu olarak da ifade edebileceğimiz bu birim ile gerek sistem performansı gerek kamera çekimlerinde yapay zekayı işin içine dahil eden Oppo, batarya olarak da 4000 mAh gibi oldukça geniş bir alana sahip.

4000 mAh kapasitesindeki bataryasıyla yaklaşık 12 saat civarında web dolaşımı, 20 saat civarında da video gösterimi sağlayabilen telefon, sürekli batarya performansında ise 8 saate kadar oyun, 13 saate kadar da video oynatabilmesiyle pil performansıyla gayet etkileyici bir model oluyor. Buna ilave olarak Oppo'nun hızlı şarj teknolojisi VOOC Flash Charge 3.0 ile de desteklenen telefon, 20W şarj desteği gösteriyor. Bu sayede 30 dakikaya kadar telefonun yüzde 51'ini şarj edebiliyorsunuz.

Bu arada telefonun 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 5.0 desteği ve NFC desteği gösterdiğini de son olarak söyleyelim.

Oppo Reno2: Kameralar

Gelelim Reno2'nin kameralarına. Selef model Reno'dan da tanıdığımız motorize pop-up kamera Reno2'de de mevcut. 1 saniyenin altında açılma süresiyle hızlı bir şekilde hazır duruma gelebilen selfie kamerası, 16 MP ölçüsünde ve f/2.0 diyaframa sahip. 26 mm'lik geniş açılı olarak yer verilen lens, selfie fotoğraflarında fazlasıyla iyi iş çıkartıyor. Bokeh efektli fotoğrafların yanı sıra yine gerçek zamanlı alan derinlikli videoları da ön kamera ile çekebiliyorsunuz.

Arka kameralara gelirsek ise, burada 4 adet kamera bulunduğunu görüyoruz. 4'lü kamera dizilimi ile trendi takip eden Oppo, Reno2'de 48 MP, 13 MP, 8 MP ve 2 MP kamera tercihinde bulunmuş. Bunlardan 25 mm'lik geniş açılı ana kamera 48 MP ve f/1.7 diyaframı ile dikkat çekerken, bu kamerada OIS'in bulunduğunun da altını çizelim.

13 MP ölçüsünde telefoto lens ise f/2.4 diyaframa sahip. Faz algılama otofokusun kullanıldığı bu kameranın yanına da 8 MP 13 mm'lik ultra geniş açılı lens ile 2 MP kameraya yer veren Oppo, telefona geniş fotoğraf yetenekleri kazandırmış.

16-83 mm eşdeğer odak uzunluğu, 5x hibrit yakınlaştırma ve 20x dijital zum gibi mobil fotoğrafçılığa gönül veren kullanıcıları kendinden memnun bırakacak telefon, çeşitli modlarla kullanımı zenginleştiriyor.

Ultra gece modu ile ISO ortamını analiz ederek ve yaklaşık 2,5 saniye içinde yapay zeka ile gece manzaralarını iyileştirebilen telefon, gece çekimlerinde fazlasıyla iyi iş çıkartıyor. Yine ultra makro modu da bulunduran telefon, yakın fotoğraflarda da aynı değerde başarılı sonuçlar alıyor; 2.5 cm'den net çekimler yapabiliyor.

Reno2'nin kameralarında daha bunun gibi pek çok teknolojiden faydalanılmış ki bunlar arasında hibrit görüntü sabitleyici ve ses yakınlaştırma gibi özellikler de yer alıyor. Kullandıkça keşfedilecek daha çok detay var.

Oppo Reno2 ile çektiğimiz örnek fotoğrafları hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak Oppo Reno2 gayet başarılı bir akıllı telefon olmuş. Sahip olduğu güzel tasarımı ve malzeme kalitesi, güzel görüntü üreten AMOLED ekranı, başarılı bulduğumuz pil ömrü ve performansı ve elbette fotoğraf ile video kalitesi ile akıllı telefonda yeni bir seçenek arayanlara önerebileceğimiz Reno2'nin fiyatı ise 5559 TL olarak belirlenmiş durumda.

Kimler Almalı

Üst seviye kamera yeteneklerini güzel bir tasarım ve iyi performans ile beraber bulmak isteyen kullanıcılar Oppo Reno2'yi rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Huawei P30 ve Samsung Galaxy S10e modelleri de alternatif olarak değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Oppo Reno2
Ürün Markası Oppo
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 9
İşlemciQualcomm Snapdragon 730G
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.2 - 1.8 GHz
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu6.5 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2340 px
Grafik İşlemciAdreno 618
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama256 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera16 MP
Arka Kamera48 MP
Arka Kamera (2)13 MP
Arka Kamera (3)8.0 MP
Arka Kamera (4)2.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi4000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar74 x 160 x 9.5 mm
Ağırlık189 gr.

İlginizi Çekebilir

vivo V40 & v40 lite inceleme
iPhone 16 Pro inceleme
Omix X6 inceleme
Omix X7 inceleme
OPPO Reno 11 FS inceleme
realme GT 6 inceleme
Forum