Omix MixPods Pro İnceleme
Omix’in zamanında akıllı telefonlarının kutusuna dahil ettiği MixPods Pro TWS kulaklığı nasıl bir kulaklık, ayrı olarak satın alınır mı? Tüm detaylarıyla inceledik!
- ENC performansı
- Hafif ve ergonomik
- Pil ömrü
- IPX5 sertifikası
- Ses kalitesi
- Ses düzeyi düşük
- ANC yok
- Özelliklerine göre fiyatı yüksek
Artık sanıyoruz ki çoğumuz kablosuz kulaklıklara geçiş yaptık. Tabii bazılarımız severek bazılarımız ise artık telefonunda 3.5 mm kulaklık girişi olmadığından dolayı mecburi olarak geçiş yaptı bu tür kulaklıklara. Ancak bazı akıllı telefon üreticileri hala kutularına kablolu kulaklıklar koymaya devam ediyor. Hatta kutu içeriğinde kablosuz kulaklıklara da rastlayabiliyoruz. Belki aranızda hatırlayanlar olur, Omix markası X500 model akıllı telefonunu piyasaya sürdüğünde, kullanıcılara çok güzel bir jest yapmış ve kutuya TWS kulaklık dahil etmişti. Üstelik bu kulaklık oldukça iyi kalitede olmasıyla da sahiplerinden takdir toplamıştı. İşte bu söz konusu kulaklık Omix MixPods Pro bugünkü konuğumuz.
Omix, bu kulaklığı ayrı olarak da satışa sunuyor ve gerçekten iyi de bir performans vadediyor. Peki, MixPods Pro gerçekten satın almaya değer mi değmez mi? İşte bunun cevabını bulmak için gelin MixPods Pro’ya daha yakından bakalım.
Omix MixPods Pro Tasarımı ve Ergonomisi Nasıl?
Öncelikle kulaklıklar plastik malzemeden yapılma, parlak ve beyaz bir taşıma kutusu içinde geliyor. Oldukça hafif, cepte rahatlıkla taşınabilecek boyutta güzel bir kutu. Kulaklıkların kendisiyse gayet sade düz bir tasarımda, öyle pek fazla bahsedilecek farklı bir şeyi yok. Sadece her 2 kulaklığın üzerinde de led’ler var, buradan eşleşme durumunu veya bağlı olup olmadığını takip edebiliyoruz.
Bu arada kulaklıkların beyazdan başka bir renk seçeneği olmadığını belirtelim. Aslında beyaz olması bir yandan iyi bir yandan kötü. Zira parmak izini göstermediği gibi çizildiği takdirde de çok fazla belli olmayacaktır. Kötü yanıysa elbette çok kolay kir tutması.
Kulaklıkların kullanımı ise rahat. Şahsen uzun süre hiç çıkarmadan kullanmamıza rağmen hiçbir rahatsızlık hissetmedik. Zaten her biri 4 gram ağırlığında olduğundan bir süre sonra kulağınızda olduğunu unutuyorsunuz. Öte yandan kulaklıkların üzerindeki silikonların kulağınıza uymama ihtimaline karşın Omix kutuya ikişer adet farklı boyutlarda yedek uç da koymuş; kulak yapınıza göre seçip kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz.
Bununla birlikte MixPods Pro, IPX5 sertifikasına sahip. Yani su sıçramalarına, terlemeye, yağmura vs. karşı dayanıklı. Elbette birlikte havuza / denize girebileceğiniz ya da sağanak yağmur altında dışarı çıkmaya kadar değil, o konuda dikkatli olmanız lazım yoksa ilk günden kulaklıklara veda edebilirsiniz.
Omix MixPods Pro Kontroller ve Uygulama
Evet, kulaklıklar için ergonomik açıdan rahat dedik. Peki kontrol noktasında da aynı konforu sağlıyor mu derseniz; kesinlikle sağlıyor. Zira karşımızda standart olarak alıştığımız kontroller var. Tek dokunuş şarkıyı durdurmaya veya devam ettirmeye, çift dokunuş önceki ve sonraki şarkıya geçmeye, üç dokunuş ise sesli asistanı veya Oyun Modu’nu aktifleştirmeye yarıyor. Oyun Modu’na daha sonra değineceğiz ancak ondan önce kontrollerin nasıl özelleştirildiğine bakalım. Bunun için tek yapmanız gereken şey Play Store’dan MixPods App’i indirmek ve yüklemek.
Yalnız uygulama malesef iOS’ta yok, tabii bu iPhone’lar ile kullanamayacağınız anlamına gelmiyor; sadece bazı özelliklerden mahrum kalmış oluyorsunuz. En basitinden kulaklıkların pil ömrünü uygulamadan takip edemiyorsunuz. Yazılım güncellemelerine erişim sağlamak da mümkün olmuyor. Diğer taraftan sesi özelleştirebileceğiniz ekolayzır ayarları ve biraz önce bahsettiğimiz kontrolleri özelleştirme alanına da ulaşamıyorsunuz. Dolayısıyla iPhone’la sadece varsayılan kontrollere erişebiliyorsunuz. Elbette Android işletim sistemli bir telefonla eşleştirirseniz her şeyi ayarlamak oldukça kolay. Arayüzü epey basit tasarlanmış, çok fazla kafa karıştıracak bir seçenek olmadığından alışması da zaman almıyor.
Omix MixPods Pro Özellikleri ve Ses Kalitesi
İşin teknik tarafına bakarsak, MixPods Pro, her bir kulaklıkta 7.2 mm dinamik sürücü barındırıyor. Evet, sürücüler çok büyük değil, ancak basları da tizleri de gayet hoş veriyor. Baslar aşırı derin olmasa da güzel hissediliyor. Tizlerse yüksek seslere çıkıldığında bozulma olmadan net geliyor. Bize göre kulaklığın tek eksik yanı ses seviyesinin bize düşük gelmesi.
Öte yandan uygulamada ekolayzır ayarları olduğunu söylemiştik. Buradan ses yelpazesini değiştirebiliyorsunuz. Ancak Omix’in kendi ön ayarlarının çok iyi yapılandırılmadığını söyleyebiliriz. Mesela “Bass” ayarına alıyorsunuz tizler hiç duyulmuyor, “Pop” ayarına alıyorsunuz bass’lar tamamen gidiyor, yani bir ortası yok. O yüzden kendi kişisel ayarınızı yapmak en iyi seçenek. Az önce bahsettiğimiz oyun moduna gelirsek, Omix bu modun gecikme süresini belirtmemiş. Teknik detaylarda 95 ms gecikme süresi yazıyor ama normal kullanım için mi yoksa oyun modu için mi belirsiz. Açıkçası denemek için birkaç el CS:GO maçı atsak da gözle görülür bir fark hissedemedik. Dolayısıyla bu tarafta çok büyük beklentileriniz olmasın.
MixPods Pro’nun arama performansıysa en başarılı olduğu alan. Her bir kulaklıkta arama kalitesini artırmak için 2’şer adet gürültü önleyici mikrofon bulunuyor. Bunlardan biri ses, diğeri ise gürültü için çalışıyor. Sesler karşı tarafa oldukça net bir şekilde gidiyor ve aynı şekilde karşı taraftan da ses gayet berrak geliyor. Ayrıca MixPods Pro ENC teknolojisine sahip olduğundan arka plan gürültülerini büyük ölçüde engelleyebiliyor. Elbette ENC’yi ANC ile karşılaştırmamak lazım. ANC gürültüyü ortadan kaldırmaya yönelik bir teknoloji olurken, ENC ise arkadan gelen gürültüyü sadece azaltmaya yarıyor. Deneyimlerimize göre bunu da iyi başardığını söyleyebiliriz. Zaten kulaklıklar kulağa iyi oturduğundan pasif yalıtımı da başarılı şekilde sağlıyor.
Son olarak bahsetmemiz gereken şey pil ömrü. MixPods Pro tam şarj ile yaklaşık 7 ila 8 saat kullanım ömrü sunuyor. Buna kutuyu da dahil ettiğimizde bu süre 30 saate kadar uzayabiliyor. Yolculuk yapmıyorsanız, normal bir günde 7-8 saat epey yeterli bir süre. Yine de olur da şarjınız biterse, kulaklıkların tam doluma ulaşması 2 saatten az sürüyor. Kutunun 380 mAh, kulaklıkların her birinin ise 45 mAh kapasitede olduğunu da belirtelim.
Sonuç
Evet, MixPods Pro, giriş seviyesi bir kulaklık için gerekli her şeyi barındırıyor. Ancak güncel olarak bulabildiğimiz en ucuz fiyatı 793 TL. Aynı fiyat bandında daha güçlü rakipleri olduğunu düşünürsek bazı noktalarda eksik kalıyor. Zira bu fiyat skalasında ANC özellikli ve daha yüksek ses seviyesi sunan modeller mevcut. Fiyatı bütçeye daha uygun olsa, şansını artırabilir. İndirimde bulursanız değerlendirmenizde fayda olacağını söyleyebiliriz.