Nothing Ear (stick) İnceleme

Nothing, sıradan tasarımlardan sıkılan kullanıcılar için akıllı telefonlarında kullandığı şeffaf tasarım dilini Nothing Ear (stick) kulaklığına taşıyor. Peki, bu kulaklıkların her şeyi görünüşü kadar etkileyici mi? Tüm detaylarıyla inceliyoruz!

CHIP Online Notu 85
  • Şık tasarım
  • İyi mikrofon performansı
  • Ses kalitesi
  • Kullanıcı dostu uygulama
  • Uzun pil ömrü
  • Hafif
  • Her kulak tipine uygun değil
  • ANC yok

Bugün elimizde çok farklı tasarıma sahip bir kulaklık var ve eminiz gördüğünüz an sıra dışı tasarımıyla hangi markaya ait olduğunu anlayacaksınız diye düşünüyoruz. Evet, bu kulaklık Nothing’e ait. Nothing’in ilk olarak akıllı telefonlarında gördüğümüz bu şeffaf tasarım, markanın bir tür imzası haline gelmiş durumda, bu da ürünlerini tanınır kılıyor. Nothing Ear (stick), Nothing’in akıllı telefonlarındaki tasarım çizgisini devam ettiren ve bu şeffaf tasarımla dikkat çekmeyi seven kullanıcılara hitap ediyor. Peki bu tasarımın altında sıradan bir çift kulaklık mı var yoksa diğer her şeyi de görünüşü kadar etkileyici mi? Gelin hep beraber öğrenelim.  

Nothing Ear (stick) Tasarımı ve Ergonomisi Nasıl?

Evet, Ear (stick) son zamanlarda gördüğümüz en farklı tasarımlardan birine sahip. Dış kısmı şeffaf plastik, tomurcuklar ise beyaz renkte. Ruj kutusuna benzer şarj kılıfıyla James Bond filmlerindeki fütüristik küçük teknolojik cihazları andırıyor. Ancak Nothing’in önceli kulaklığı olan Ear (1)’den farklı olarak burada yarı kulak içi bir tasarım kullanılmış. Hoparlör ızgaraları doğrudan kulaklıkların büyük kısmına yerleştirilmiş ve silikon kulak uçları yok. Dolayısıyla her kulak kanalına uygun değil.

Yine de kulağına tam oturanlar için son derece rahat olduğunu söyleyebiliriz. Her biri 4,4 gram ağırlığında ve uzun kullanımda neredeyse hissedilmiyor. Tabii diğer taraftan silikon uçları olmadığı için pasif gürültü izolasyonu oldukça kötü. Ayrıca kulağınıza tam yerleştiremezseniz hoparlör ızgaralarının konumu değiştikçe aldığınız sesin kalitesi de düşüyor. Bunlar kullanım noktasında dikkat edilmesi gereken detaylar.

Malzeme olarak plastik kullanılsa da ucuz hissetmiyorlar. Üzerine basmadığınız sürece bir zarar göreceğini düşünmüyoruz. Bununla birlikte; toza, suya ve tere dayanıklılık için IP54 derecesi mevcut. Tabii bu demek değil ki kulaklıklarla havuza girebileceksiniz. Sadece hafif yağmurlu günlerde kullanabilirsiniz. Ayrıca bazı su sıçramalarına karşı da dayanıklı yapıda.

Nothing Ear (stick) Kontroller ve Uygulama Özellikleri

Dokunmatik kontrollere sahip Nothing Ear (1)'in aksine, Ear Stick’in kontrolleri sapları sıkılarak yapılıyor. Sapları tek bir kez sıkmak müziği oynatıp duraklatmaya, iki kez sıkmak ileri, üç kez sıkmak ise şarkıyı geriye sarmaya yarıyor. Sol kulaklığı sıkıp basılı tutmak ses seviyesini düşürürken, sağ kulaklığı basılı tutmak ses seviyesini yükseltiyor. Ayrıca kontrolü doğru yapıp yapmadığınızı anlayabilmeniz için sapı sıktığınızda bir “tik” sesi geliyor.  Bu kontroller ilk bakışta dokunmatiğe göre daha rahat gibi görünse de kulaklıklar kulağınızdan kayma eğiliminde olduğu için, şarkıyı başlatmak isterken ileri sarabiliyorsunuz.

İsterseniz tüm bu kontrolleri Nothing X uygulamasından özelleştirebilmeniz de mümkün. Uygulamanın kullanımı oldukça kolay. Ayrıca hem Android hem de iOS’ta mevcut olduğundan tüm ekosistemlerle uyumlu. Arayüzü temiz, kontrolleri özelleştirmekten ekolayzır ayarlarını yapmaya kadar her şeyin çok rahat olduğunu söyleyebiliriz. Zaten uygulamada çok fazla bir ayar yok. Örneğin kulaklıkları kulağınızdan çıkardığınızda otomatik olarak şarkının durmasını sağlayan bir kulak içi tespit özelliği mevcut. Bunun dışında gürültüyü azaltmak için bir özellik var -ki çok etkili çalışmıyor. Ekolayzırda ise ön tanımlı ayarlar iyi ayarlanmış. Eğer memnun kalmazsanız basit şema üzerinden kendi profilinizi de oluşturma imkanınız var. Hatta bu işlerden iyi anlarım diyorsanız, daha gelişmiş bir ekolayzır daha mevcut.

Nothing Ear (stick) Ses ve Gürültü Engelleme Performansı Nasıl?

Şimdi gelelim kulaklığın ses kalitesine. Öncelikle Ear (stick), sesi her iki tarafındaki 12,6 mm’lik sürücülerden sağlıyor. Ancak bu sürücülerden ne kadar tatminkar bir ses aldığınız açıkçası şarkıyı nerede dinlediğinize bağlı olarak değişiyor. Zira Aktif Gürültü Engelleme (ANC) özelliği olmadığından bazı şarkıların her detayını duyamıyorsunuz. Gürültülü bir sokaktayken vokal dışında enstrümanların seslerini duymakta zorlanabiliyorsunuz. Ancak sessiz bir yerde varsayılan ekolayzır ayarında performansı çok daha iyi.

Genel kullanıcı için ses kalitesi gayet iyi. Sadece baslar ve orta frekanslar biraz düşük kalıyor. Zira ses biraz tiz ağırlıklı. Bu yüzden vokal çok ön planda olduğunda detaylar boğulabiliyor. O yüzden bizim önerimiz uygulamadan tizleri biraz kısmanız ve bası kendinize göre yükseltmeniz. Diğer taraftan maksimum ses seviyesi son derece yeterli -ki biz yüksek sesle müzik dinlemeyi sevdiğimizden genellikle çoğu kulaklıktan memnun kalmıyoruz. Ancak Ear (stick) bu konuda geçer not almayı başardı. Ayrıca maksimum ses seviyesinde herhangi bir bozulma olmadığını da belirtelim.

Ear (stick)'in en başarılı olduğu yönlerden biri, telefon görüşmeleri için tam ideal performansı sunması. Yüksek çözünürlüklü 3 mikrofon, gürültülü ortamlarda dahi mükemmel olmasa da sesinizi karşı tarafa net ve anlaşılır bir şekilde iletiyor. Daha sessiz ortamlarda ise çok daha harika bir performans gösteriyor. Kısacası çevrimiçi toplantılarınız için rahatlıkla kullanabileceğiniz bir kulaklık.

Nothing Ear (stick) Pil Ömrü Ne Kadar?

Son olarak, Ear (stick)’in pil ömrü çok iyi. Öyle ki yaklaşık 6-7 saatlik bir kullanım ömrüyle birçok rakibini geride bırakıyor. Ancak bu rakiplerin bazılarının ANC ve şeffaflık modu gibi ekstra özellikleri olduğunu göz önünde bulundurmak lazım. Yine de her halükarda Ear (stick) uzun bir kullanım ömrüne sahip. Daha da güzel olanı, şarj kılıfıyla birlikte bu süre toplamda 28 saate ulaşabiliyor.

Sonuç

Evet, toparlamak gerekirse, Ear (stick)’in kulağınıza oturduğu sürece hoşunuza gidecek birçok iyi yanı var. Tasarımı güzel, ses kalitesi çoğu kullanıcıyı tatmin edecek düzeyde, pil ömrü uzun ve telefon görüşmeleri için çok ideal. Fiyatı ise 1899 TL ile makul. Elbette ANC olmadığından her koşulda kullanılabilecek bir kulaklık değil. Eğer sakin bir yerde yaşıyorsanız ve yürüyüşlerinizde size eşlik edecek bir kulaklık arıyorsanız Ear (stick)’i rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak metropol dediğimiz şehirlerden birinde yaşıyorsanız başka kulaklıklara yönelmeniz daha iyi olabilir. Tabii her zaman olduğu gibi son karar yine sizin.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Nothing Ear (stick)
Ürün Markası Nothing
CHIP Online Notu
85
Mikrofon 3 x Yüksek Çözünürlüklü Mikrofon
Aktif Gürültü Engelleme (ANC) Yok
Kodek AAC, SBC
TipKulak içi
Sürücü Boyutu12 mm
BağlantılarBluetooth 5.2
Pil Ömrü7 saat, 29 saat (Şarj kılıfı ile)

İlginizi Çekebilir

Shokz OpenRun Pro inceleme
Anker Soundcore P20i inceleme
Anker Soundcore P40i inceleme
Dyson OnTrac inceleme
Tecno Buds 3 inceleme
Anker Soundcore Space One incelem
Forum