MSI Titanium Edition elimizde!

MSI, Skylake'e yükleniyor! Bu defa da XPower Gaming Titanium Edition elimizde!

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 92
  • Üst düzey özellikler
  • Geniş hızaşırtma seçenekleri
  • Sağlam yapı
  • Şık tasarım
  • Performans
  • Kullanıcı dostu yazılım desteği
  • Yüksek fiyat

Intel'in 6'ıncı nesil işlemcileriyle beraber güncellenen soketler, kullanıcıları yeni anakart ihtiyacına itiyor. Skylake platformunda geçmeyi düşünen kullanıcıların elbette anakartlarını değiştirmeleri gerekiyor. Son dönemde yeni platforma dayalı anakartlar elimize geçmeye başladı ve biz de mümkün mertebe bunları incelemeye ve edindiğimiz izlenimlerimizi sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Bugün inceleyeceğimiz modelse, MSI'ın Z170A platformlu XPower Gaming Titanium Edition anakartı.

Güçlü tasarım

MSI, gerçekten de ekran kartı tarafında olduğu kadar anakart kısmında da iyi işler çıkartıyor. Bunu hem kullandığı dayanıklı materyalleri hem yazılım desteği hem de özgün tasarımla ortaya koyan MSI, Titanium Edition'la da gerçekten de çok şık bir tasarıma imza atmış. Tamamı gümüş renkle kaplı bir anakartla karşımıza çıkan XPower Gaming Titanium Edition, ayrıca hızaşırtmacılara özel konumlanan OC Dashboard ile de dikkat çekici duruyor.

XPower Gaming Titanium Edition, Intel'in Z170 yongasetini kullanıyor. Buna göre 6'ıncı nesil LGA1151 soketli işlemcileri bu anakarta konumlandırabiliyorsunuz. Bizim de incelememizde Skylake Intel Core i3, i5 ve i7 işlemcilerinden i7-6700K 4.00 GHz ile inceleme fırsatı bulduğumuz anakart, üzerinde 4 adet DDR4 slotu bulunduruyor. Bu bellek slotlarıyla totalde 64 GB kapasiteye değin destek verebilen anakartta bizim de, totalde 16 GB'lık Kingston HyperX Fury DDR4 RAM'leri kullandığımızı belirtelim.

Üst düzey özellikler

PCI Express slotlarına baktığımızda, burada MSI'ın PCI slotlarını Steel Armor ile güçlendirdiğini görüyoruz. PCB üzerinde daha fazla lehim noktası ile PCI'ı güçlendiren Steel Armor, ayrıca yuvanın zarar görmesini de engelliyor. Güçlendirilmiş tasarımı zaten kartın geneli için söyleyebiliriz. Zira MSI, PCB'yi baştanbaşa sağlam parçalarla donatmış. Military Class 5 sınıfındaki bileşenler böylece hem uzun kullanıma karşı dayanıklı hem de hızaşırtmalara karşı. Üst düzey hızaşırtmalarda dahi sistemin kararlı çalışmasını sağlayan bu bileşenler ve ayrıca kart üzerinde yer alan OC Dashboard ile overclock için altyapıyı sağlamış MSI. OC Dashboard ile BIOS veya MSI Gaming App'e gerek kalmadan direkt olarak anakart üzerinden hızaşırtmak mümkün.

Kartın arka bağlantılarına baktığımızda, burada da zengin seçenekler sunulduğunu görüyoruz. USB 3.1 bağlantı noktalarının unutulmadığı anakartta, ayrıca iki HDMI bağlantısı, 7.1 kanal HD ses çıkışı, DisplayPort noktası ve Intel'in eSporlar için optimize edilen i219 LAN bağlantısını arka kısımda bulunduruyor.

Özetle

XPower Gaming Titanium Edition, tasarımıyla dikkat çekici olduğu kadar sahip olduğu özelliklerle de üst düzey bir anakart. Skylake platformu için geliştirilen kart, özellikle oyunculara hitap ediyor. Hızaşırtma seçeneklerini değerlendiren kullanıcıların özellikle incelemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Kart, fiyatıyla ise tahmin edilebileceği gibi biraz pahalı. XPower Gaming Titanium Edition'ı şu an piyasada 1200 TL civarında bir fiyat etiketiyle bulmak mümkün.

Kimler Almalı

Özellikle üst segment bir anakart arayan ve hızaşırtmaya önem veren oyunseverlerin XPower Gaming Titanium Edition'ı yakından incelemelerini öneririz.

Alternatifleri

Eğer Skylake platformuna geçecek ancak üst düzey bir kart aramıyorsanız ve önceliğiniz düşük fiyatsa, XPower Gaming Titanium Edition'a alternatif olarak Gigabyte B150M-D3H'yi de düşünebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI Z170A XPower Gaming Titanium
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
92
Yonga Intel Z710 Express
İşlemci Desteği Intel Core i3, i5, i7 (LGA1151)
Bellek Desteği 4 x DDR4 64 GB
Bağlantılar USB 3.1 (6 adet), USB 2.0 (3 adet), HDMI (2 adet), DisplayPort, LAN
Yapı ATX

İlginizi Çekebilir

Asus Prime Z790-A inceleme
MSI MAG B560M MORTAR WIFI İnceleme
ASUS ROG Maximus XIII HERO İnceleme
Asus ROG Crosshair VIII Impact İnceleme
Asus Prime Z390-A İnceleme
Asus ROG STRIX B450-F GAMING İnceleme
Forum