MSI A88XI AC'yi inceledik!
MSI'ın Kaveri işlemcilere hazır, yeni kablosuz standartlı anakartı A88XI AC'yi inceledik!
- Başarılı performans
- BIOS ve yazılım desteği
- Yenilikçi kablosuz seçenekleri
- Wi-Fi aksesuarı yok
AMD'nin Kaveri işlemcileriyle uyumlu anakartlar birer birer karşımıza çıkmaya başladı. Bundan kısa bir süre önce yakından incelediğimiz AMD Kaveri platformu içinde sunulan A8-7600'ü incelemiştik hatırlarsanız. Bunu takiben MSI'ın bu platformu hedef alan A88X-G43 anakartını da mercek altına almıştık. ATX form faktöründe olan bu kartın ardından bu kez de MSI'ın yine Kaveri platformunu hedef alan A88XI AC modeli bizlerle.
Mini-ITX form faktöründe mini boyutlu bir anakart olan A88XI AC, model adının sonundaki "AC" takısıyla da belirttiği üzere dahili Wi-Fi destekli bir model. Beraberinde Wi-Fi aparatıyla gelen anakart, elbette son kablosuz standart teknolojisi olan 802.11ac'yi destekliyor. İncelememiz için üzerinde yine AMD'nin A10-7700 işlemcisiyle birlikte gelen A88XI AC, bakalım bize neler sunuyor.
Kaveri platformu
A88XI AC, A88X yonga setinde çalışıyor. Mini-ITX form faktöründe olan anakart, Military Class 4 sınıfında. Askeri sınıf özelliklere sahip olan kart, böylece bazı fark yaratır fonksiyonlara sahip. Neme, elektrostatik hasara, uzun süre çalışma performansına ve yüksek ısıda çalışma koşullarına karşı dayanıklı olan anakart, üzerinde kullanılan dayanıklı parçalar sayesinde miladını bir hayli zor dolduracak gibi görünüyor.
OC Genie 4 teknolojisini de destekleyen kart, bu sayede hız aşırtma yapılabilmesi için kullanışlı bir platform halini de alıyor. Böylece Kaveri işlemcinizden daha yüksek düzeyde performans elde etmek için hız aşırtma yolunu deneyebilirsiniz.
MSI A88XI AC, yine daha önce incelediğimiz MSI anakartlar gibi kullanışlı bir BIOS'a sahip. Click BIOS 4 adındaki kullanışlı BIOS arayüzü anakartınızın ayarlarını kolaylıkla yapılandırabilmenize olanak tanıyor.
Yakından bakalım
A88XI AC'nin, mini-ITX form faktöründe olduğunu söylemiştik. Küçük boyutlarıyla son zamanlarda çokça tercih edilen bu kart türleri, oldukça kullanışlı olabiliyor. Üzerinde çift RAM slotu bulunduran kart, maksimum 32 GB'a kadar destek veriyor. 1333, 1600, 1866 ve 2133 MHz bellek hızlarına kadar destekte de bulunan kart, tek PCI yuvasının sahibi.
Kartın üzerinde dört adet SATA III portunu görüyoruz. Bu portların hemen önünde ise elbette işlemci yuvası bulunuyor.
Yine daha önce incelediğimiz A88X-G43'te olduğu gibi 4 adet USB 2.0 arka bağlantısını gördüğümüz kartta, diğer taraftan USB 3.0 da ihmal edilmemiş. HDMI, Ethernet, VGA ve ses bağlantılarının yanında kartta asıl dikkati çeken ise elbette kablosuz bağlantı teknolojileri.
Anakart, beraberinde bir Wi-Fi adaptörü de getiriyor. 802.11ac kablosuz ağ desteği gösteren kart, böylece fark yaratıyor. Kutu içeriğinden çıkan antenleri kartın arkasındaki yuvalara bağlayabiliyor ve sisteminizi kablosuz ağlara hazır hale getirebiliyorsunuz. Diğer yandan anakartın Bluetooth 4.0 desteği gösterdiğini de söyleyelim.
Özetle
AMD'nin yeni nesil işlemcileri için uygun ve mini –ITX platformunda olan A88XI AC, başarılı özelliklere sahip. Bunlar arasında özellikle Military Class desteği dikkat çekiyor. Kartın performansının yanı sıra yenilikçi kablosuz bağlantı teknolojileriyle gelmesi de sevindirici.
Kimler Almalı
AMD'nin yeni nesil işlemcilerine geçmek isteyen kullanıcılar A88XI AC'yi yakından inceleyebilirler. Kartın kablosuz bağlantı teknolojilerini desteklediğini de hatırlatalım.
Alternatifleri
MSI A88XI AC'ye alternatif olarak Asus Maximus VI Impact'i de inceleyebilirsiniz.