Shine ile harekete geçtik!
Misfit Shine'ı kolumuza taktık ve harekete geçtik. Peki, Shine ne kadar iyi? Cevap, incelemimizde...
- Çok hafif
- Kullanımı kolay
- iOS uygulaması
- Uzun pil ömrü
- Zarif tasarım
- Toka aksesuarı
- Su geçirmez
- Android uygulaması gelişmeli
- Yavaş senkronizasyon
- Windows Phone uygulaması yok
Son dönemde giyilebilir teknoloji alanında büyük hareketlilik yaşanıyor. Daha önce incelediğimiz Sony SmartWatch 2 ve Samsung'un yeni Gear 2 akıllı saatlerinin yanı sıra yalnızca fitness'ı hedef alan cihazlar da büyük merak uyandırıyor. Bu ürünler arasında bulunan ve ülkemizde de satışa sunulan Misfit Shine, bugün inceleme konumuz.
Fitness uygulamalarını hedef alan Misfit Shine, Red Dot ödüllü tasarımıyla tarz sahibi kullanıcılara özel olarak tasarlanmış. Özel fitness koçu olarak kullanabileceğiniz ve bunun yanı sıra uykunuzda da sizi yalnız bırakmayan Shine, daha önce örneklerini gördüğümüz Jawbone UP ve Nike FullBand gibi bir kullanım sunuyor. Yalnızca bir madeni para görünümünde olan Misfit Shine, ister bileğe, ister yakaya, ister boyna takılabiliyor. Bu arada Misfit Shine, saat olarak da kullanılabiliyor.
Elbette biz de Misfit Shine'ı alıp uzun yürüyüşlere çıktık, spor aktivitelerinde bulunduk ve geceleri de kolumuzdan çıkartmadık. O halde şimdi Shine hakkında aldığımız notlara yakından bakalım...
Zarif tasarım
Öncelikle Shine'ın tasarımına bakalım. Zarif bir görünüme sahip olan Shine, Red Dot tasarım ödülüne layık görülmüş. Gri, gümüş ve siyah alüminyum renk seçeneklerine sahip olan cihaz, asıl işlevi gören kısmıyla yalnızca madeni bir para büyüklüğünde. Bileklik, kolye ve toka olarak kullanılabilen Shine, bu kullanım şekillerine aksesuarlarla bürünüyor. Kutu içeriğinden çıkan bileklik ve kopçayla birlikte cihazı bileğinize veya yakanıza takabiliyorsunuz.
CR2032 Lityum para pil ile çalışan Shine, pili alt kapağının altındaki haznede tutuyor. Toplamda 9 gram ağırlığında olan cihaz, kolunuzda veya yakanızda rahatlıkla unutabileceğiniz türden. Yüzeyi üzerinde minik LED'ler bulunan cihaz, bu LED'ler yardımıyla size saati gösteriyor, aktiviteye başladığını işaret ediyor ve senkronizasyon noktasında bildirimde bulunuyor. Normalde sönük durumda olan bu LED'ler, Shine'ın yüzeyine parmağınızla iki kez tıkladığınızda yanmaya başlıyor ve size saati gösteriyor. Bu arada cihaz üzerinde herhangi bir hoparlör bulundurmuyor. Bu nedenle sesli bildirim yapmadığını söyleyelim.
Cihazın tasarımına noktayı koymadan önce şunu da söyleyelim: Misfit Shine, suya karşı dayanıklı ve 50 metreye kadar su geçirmez özelliğe sahip. Böylece ne elinizi yıkarken, ne duşa girdiğinizde ne de denizde veya havuzda Shine'ı çıkarmanıza gerek yok.
Aktivitelerde yanınızda
Minik gövdesi içinde 3 eksenli ivmeölçer taşıyan Shine, böylece hareketlerinize dayalı izleme yeteneğine sahip. Hareketlerinizi ve hareketinizin şiddetini ölçümleyen bu sensör ile yürüme, koşma, yüzme, bisiklete binme gibi aktivitelerin yanı sıra futbol, basketbol ve tenis gibi sporlarda da sizi takip eden Shine, günün sonunda bunları uygulaması vasıtasıyla size raporluyor.
iOS ve Android platformlarına uygun uygulaması mevcut durumda olan Shine, Bluetooth vasıtasıyla cep telefonuyla senkronize olabiliyor. Senkronizasyon neticesinde tuttuğu bilgileri uygulamaya aktaran Shine, ne kadar mesafe kat ettiğinizi metre ve kilometre cinsinden sunarken diğer yandan kaç adım attığınızı da size gösteriyor. Elbette bunun yanında kaç kalori yaktığınızı da öyle. Ancak bu noktada senkronizasyon süresinin bazen uzun sürdüğünü de söyleyelim.
Mistif Shine, uykunuzda da çalışıyor. Uyku sırasında gecenin ne kadar süresini uyuyarak geçirdiğinizi de raporlayan cihaz, öte yandan uykunun ne kadarlık kısmını derin uykuda geçirdiğinizi de söyleyebiliyor. Bu da hoş bir özellik.
Hedefe ulaşın
Misfit Shine'ın uygulamasını kullanarak kendinize hedefler koyabiliyorsunuz. Günlük 1000 puanlık bir hedef belirlediyseniz size gün sonunda hedefinizin ne kadarlık kısmını tamamladığınızı söyleyebilen Shine, hedefe ulaşma noktasında ne gibi aktivitelerde bulunduğunuzu da size ayrı ayrı gösterebiliyor. Ancak Android uygulamasının gelişime ihtiyacı olduğunu da söyleyelim. Her ne kadar temel işlemler için yeterli olsa da özelleştirme noktasında daha fazla detay sunmasını beklerdik. Diğer yandan cihazın en büyük eksisini ise Windows Phone platformunda yer almaması oluşturuyor.
Shine'ın iOS kısmındaki kullanımı ise daha kullanışlı. Senkronizasyon için cihazı ekranın üzerine yerleştirmeniz yetiyor. Aktivitedeki ilerlemenizi kontrol edebiliyor, adım, kalori ve mesafe gibi istatistikleri rahatça görebiliyorsunuz.
Shine ile yalnızca günlük raporlara değil, elbette haftalık istatistiklerini de görebiliyorsunuz. Böylece haftanızın genel durumunu değerlendirebilmeniz mümkün.
Özetle
Misfit Shine'ı incelediğimiz süre boyunca severek kullandık ve gayet beğendik. Şık tasarımı, kolay kullanımı, su geçirmez olması, aylarca süren uzun pil ömrü, saati görüntülemesi ve uyku takibi yapması cihazın beğendiğimiz yanları. iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra en büyük beklentimiz ise yakın zamanda Windows Phone platformunda da yerini alması.
Misfit Shine'ın fiyatı ise 269 TL civarında.
Kimler Almalı
Tarz sahibi şık bir saat almak isteyen ve aynı zamanda koşuya, yürüyüşe çıkan ve diğer spor dallarıyla uğraşan kullanıcılar Misfit Shine'ı satın almak isteyebilirler.
Alternatifleri
Misfit Shine'a alternatif olarak Sony SmartBand'i önerebiliriz. Eğer daha geniş saat fonksiyonları ve sosyal medya uygulamalarını da görüntülemek istiyorsanız ise Sony SmartWatch 2 ve Samsung Gear 2'yi önerebiliriz.