Müziğin ruhundan anlayan kulaklık.
Etkileyici ses kalitesi ve geçmişten günümüze gelen çizgileriyle çok farklı bir tercih.
- Dikkat çekici retro tasarım
- Etkileyici ses kalitesi
- Taşıma kılıfı olmalıydı.
Marshall markası, kulaklık açısından değerlendirildiğinde ülkemizde ve dünyada oldukça yeni. Fakat ürünlerin son kullanıcılar tarafından kabul görmesi ve yaygınlaşması pek de uzun sürmedi çünkü firmanın yıllardan günümüze gelen çok üstün bir ses tecrübesi var. Müzikle ilgilenenler Marshall'ı daha çok gitar amfilerinden hatırlayacaklardır. 50 yıla varan bir müzik tecrübesine sahip olan Marshall, daha fazla verim ve sert ses isteyen gitarcıların yıllardır tek tercihi. Jimi Hendrix'ten Eric Clapton'a ve hatta Slash'e kadar Marshall usta isimlerin halen vazgeçemediği bir marka. Geçtiğimiz yılla beraber firma gitar amfilerindeki tecrübelerini kulaklıklara da aktarma kararı aldı ve sadece müzik üretenleri değil, dinlemeyi de sevenleri etki altına almayı başardı.
Ürün yelpazesinde bulunan kulaklıklardan biri olan Marshall Headphones Major, aslında koleksiyon ürünü de sayılabilecek özellikte. Kafa bandının içinde "Yüksek Sesin Babası" takma adlı yaratıcısı Jim Marshall'ın imzasını taşıyor. Kulak üstü şekilde tasarlanan kulaklık son derece rahat ve saatlerce kullanılsa bile rahatsızlık oluşturmuyor. Günlük hayatında müziksiz yapamayanlara yönelik geliştirilmiş ve akıllı telefonlarla kullanıma da uygun hale getirilmiş. Üzerinde herhangi bir mikrofon olmadığı için görüşme yaparken kulaklığı telefonunuzdan çıkartmanız gerekecek. Gövde malzemesi ise oldukça sağlam ve kesinlikle kazaya kurban gidebilecek türden değil. Arzu ettiğiniz takdirde kulaklığı katlayarak da taşıyabilmeniz mümkün.
Kulağa baskı yapan yastıklarda tercih edilen malzemenin kalitesi tartışılmaz derecede yüksek. Kulak kepçesi tamamen kapatılmadığından terleme gibi sorunlar da ortaya çıkmıyor. Siyah rengin ağırlıklı olarak tercih edildiği kulaklıkta Marshall amfileri andıran bir tasarım uygulanmış. Sürücülerin dışındaki imza, iç kısımdaki altın renkli metaller ve kulaklık içindeki filtre görünümlü ızgara amfilerden kopup gelmiş gibi. Spiral kablo ise bir dönem gitaristlerin vazgeçilmez tercihleri arasındaydı. Normalde altın kaplama 3.5 mm olan jack bağlantısını kutudan gelen adaptörle 6.3 mm'ye de çevirebilmeniz mümkün. Spiral kısmın etkisi düşünülmediğinde kablonun uzunluğu 100 cm seviyesinde ve yeterli.
Teknik olarak kulaklığı ele alacak olursak empedans değerinin 32 Ohm olduğunu belirterek söze başlayabiliriz.Desteklenen frekans aralığı ise 20 Hz – 20 kHz gibi tatmin edici bir seviyede. Ses basıncıysa 121 dB gibi tatmin edici bir rakam. Aslında söz konusu bir kulaklık olduğunda teknik değerler pek de bir şey ifade etmeyebiliyor. Kalite kavramı özellikle kulaklık gibi ürünlerde çok göreceli. Biz kalitesini her ne kadar onaylasak da sizin de bizzat denemeniz gerekli ve bazı teknomarketlerde söz konusu imkanı bulabilirsiniz. Ama kısaca özetlemek gerekirse Marshall Headphones Major çok ucuz bir kulaklık değil ve ciddi anlamda müzikteki detayları arayan kullanıcılara hitap ediyor. Benzer kalitedeki rakiplerindense rahatlıkla yarısı kadar fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.
Özetle
İyi bir kulaklık için kesenin ağzının açılması gerektiği birçok kullanıcı tarafından biliniyor. Ancak keyifli bir şekilde müzik dinlemek için 1000 TL'yi bulan rakamlara yükselmek de birçok kullanıcı için saçma olabilir. Marshall Headphones, Major modelinde ortayı bulmuş. Fiyat herkese hitap edecek türden. Retro tasarım ve markaya müzisyenlerin duyduğu hayranlık tercih sebebi olma yüzdesini artırıyor. Kutusundan bir de taşıma çantası gelse hiç fena olmazdı değil mi?