Mad Catz R.A.T. Pro S3 İnceleme

Vahşi kedinin en agresif modellerinden biri olan Mad Catz R.A.T. Pro S3 oyuncu faresini inceledik.

CHIP Online Notu 80
  • Son derece agresif tasarım
  • Başarılı performans
  • Yazılımı oldukça yetenekli
  • Malzeme kalitesi yüksek
  • Bazı ergonomi sıkıntıları var
  • Kablosu bu sınıfta bir fare için vasat

Mad Catz’in ne kadar kendi halinde, ne kadar çizgisini koruyan bir firma olduğunu her incelemede tekrar tekrar anlatmak yersiz. Ne mutlu ki 2018’de iflastan dönen firma günümüzde de birbirinden ilginç modelleri ile oyuncularla buluşmaya devam ediyor. Bu seferki ürünümüz de bazı özellikleriyle orta sınıfa, bazı özellikleri ile de üst sınıfa hitap eden RAT Pro S3 modeli.

Pro S3 aslında bakarsanız yeni bir fare sayılmaz. Mevcut teknik donanımı ile 2019 yılında oyuncularla buluşan fare, ülkemizde resmi bit distribütöre sahip olmasa da bir süredir Amazon üzerinden sipariş edilebiliyor. Pro S3 aynı zamanda özellikleri ile de Mad Catz ürün gamında kendisine has bir yere sahip. Öyle ki RAT 4, RAT 6 ve RAT 8’in her birine denk olan bazı özellikleri ve hatta fazlası mevcut.

Mad Catz’in kendisine özgü kutusunu açar açmaz fark edebileceğiniz gibi, Pro S3 oldukça küçük bir fare. 110x85x35 mm ebatlarındaki fare oldukça kısa ve alçak, diğer taraftan çoğu fareden geniş bir tasarıma sahip. Arka kısımdaki avuç desteği ayarlanabiliyor, böylece gerektiğinde fareyi 12mm uzatmak mümkün. Ayrıca bu bölüm sağa veya sola da bir miktar yatırılabiliyor, bu sayede zaten sağ el için tasarlanmış olan bu fareyi daha da ergo bir tasarıma çevirmek mümkün. Peki işe yarıyor mu, ben ekstra rahat edemedim açık konuşmak gerekirse. Fareyi genel olarak rahat bulduğumu söyleyebilirim ama keşke avuç desteğinin yüksekliğini de ayarlayabilseymişiz. Bu şekilde fingetrip veya claw dışındaki tutuşları kullanan oyunculara fareyi önermem mümkün değil.

80 gram ağırlığındaki Pro S3 oldukça kaliteli bir plastik malzemeden üretilmiş. Oldukça hafif diyebiliriz. En küçük detayına kadar (kablosu hariç) premium bir hissiyat veriyor. İşçilik konusunda da durum iyi, lakin fareyi salladığınızda bir miktar tıkırtı mevcut.

50 milyon tıklama ömrüne sahip olan Omron anahtarlar da oldukça net bir hissiyata sahip. Soldaki fonksiyon tuşları için bunu söyleyemem. Gördüğüm en kötü sünger hissiyatına sahip tuşlar olabilirler, özellikle de bu sınıfta. Aynısını basılı tuttuğunuz sürece fareyi 400dpi’a sabitleyen sniper tuşu için de söyleyebilirim. Diğer taraftan sniper tuşunun varlığı çoğu old skool FPS oyuncusu için büyük nimet. Bu sayede işler kızıştığında çok daha isabetli bir vuruş yaparak fark yaratmak mümkün olabiliyor. Farenin karakteristik şekilde açıkta duran ve oldukça keskin bir kaplamaya sahip tekerleğini ise hissiyat ve rahatlık anlamında oldukça başarılı bulduk.

Gelelim teknik tarafa. Pro S3’te çok fazla farede görmediğimiz bir sensör var, PixArt PMW 3330. Efsanevi 3310 ile 3360 arasına yerleşen ve çok tercih edilmeyen bu modelde 3360’teki 2100dpi üstünde devreye giren smoothing optimizasyonu yok, native DPI desteği ise 7200dpi. 30G hızlanma ve 150IPS hıza sahip olmasıyla da rekabetçi oyunlarda gerekli olan performansı rahatça tutturabiliyor. Mad Catz bu modelde 2500hz polling rate desteği sunsa da ben yaptığım testlerde 1000 ile 2500 arasında polling rate’in artmayıp sabit kaldığını (1000hz) fark ettim. Yazılımsal sorun da olabilir, pazarlama stratejisi de. Bunu daha önce Cougar’da görmüştük. Bu arada farenin lift off yüksekliği ayarlanabiliyor, 2mm veya 3mm arasından seçim yapabilirsiniz. 2mm iyidir.

Yazılıma geçeceğiz ama kablo ve skatezlere de bir bakmak gerek. Skatezler konusunda iyi şeyler söyleyeceğim. 4 parçalı skatezler PTFE (saf değil) ve gayet iyi bir süzülme hissiyatına sahipler. Maalesef kutudan yedek skatez çıkmıyor. 1.8m uzunluğundaki örgü kablo ise bana göre bu fiyat düzeyi için çok başarısız. Sert ve biraz ince, kullandığım kablo toplayıcıdan çıkmaya çalışıp durdu. Yerinde durduğu zamanlarda da kablonun fareye tam ortadan değil, soldan bağlanmış olması sebebiyle farenin dengesini bozuyor.

Mad Catz’in bu ürün için kullandığı yazılımı ise oldukça başarılı buluyorum, tıpkı diğer Mad Catz modellerinde olduğu gibi. Oldukça detaylı, aradığınız her şey bulabiliyor ve kolaylıkla uygulayabiliyorsunuz. Profiller oluşturmak ve farenin üzerindeki 4 slottan birisine yerleştirmek kolay, zahmetsiz.

Sonuç

Sonuç olarak, Pro S3 de yine kendisine özgü bir fare olmuş. Tasarımında tercih edilen bazı detaylar yüzünden kişiselleştirilebilirlik kısmı “rahat ettirme operasyonuna” dönüşmüş olsa da keyif alarak kullandığım, oyun performansı ve ergonomik anlamda beni tatmin eden bir fare oldu. Fiyatı 65$ civarında, kesinlikle ucuz sayılmaz ama Mad Catz sevmek böyle bir şey. Fareyi alırken herkese göre olmadığını göz önünde bulundurmanız ve ne istediğinizi bilmeniz şart. Uygun ellerde oldukça rekabetçi bir oyun arkadaşına dönüşebilir.

Kürşat Zaman

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mad Catz R.A.T. Pro S3
Ürün Markası MadCatz
CHIP Online Notu
80

İlginizi Çekebilir

Cooler Master MM712 inceleme
XPG Slingshot inceleme
ASUS SmartO Mouse inceleme
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition inceleme
Darmoshark M3 inceleme
HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless inceleme
Forum