Logitech G903 İncelemesi
Kablosuz şarj olabilen kablosuz Gaming Mouse Logitech G903'ü inceledik.
- Yüksek performans
- Kablosuz şarj desteği
- 1ms kablosuz tepki süresi
- Ergonomik tasarım
- Yüksek fiyat
- Sert plastik dış düzey
Geçtiğimiz ayki Razer Lancehead incelemesinde de bahsettiğimiz gibi, "oyuncu dediğinin çevre donanımları da kablolu olur!" şeklinde yayılmış bir inanış var ve her ne kadar teknoloji gelişip bu durumun aksini kanıtlasa da, önyargıların tamamen kaybolması için biraz daha zaman gerekiyor. Logitech'in bu ay inceleyeceğimiz yeni ürünü G903 de bu inanışı boşa çıkartmak için tasarlanmış, en ufak detayına kadar ince ince işlenmiş bir ürün.
Logitech'in bir önceki kablosuz high-end mouse'u olan G900 ile hemen hemen aynı tasarıma sahip olan G903, iki renkli selefinden tamamen siyah renkteki tasarımı ile ayrılıyor. Aynı zamanda G900'ün yumuşak üst yüzeyi yerine sert plastikten bir tasarım tercih edilmiş ki kullanımı son derece rahat olsa da herkesin hoşuna gitmeyebilir.
G903 tamamıyla oyuncular için tasarlanmış bir kablosuz mouse demiştik. Ürün, açık konuşmak gerekirse kablosuz haliyle bile hemen hemen tüm kablolu oyuncu mouse'larından hızlı. 1ms tepki süresine sahip olan G903, bunu sağlarken daha önce G900'de de bulunan Lightspeed teknolojisinden faydalanıyor.
Razer Lancehead'de 16.000dpi lazer sensör tercih edilirken Logitech'in çözümü en iyi optik sensörlerden birisi olan ve maksimum 12.000dpi hassaslığa ayarlanabilen PMW3366 olmuş. Bu hassaslık seviyesini mouse'un üzerinden kolayca ayarlamak mümkün. Aynı zamanda sağ ve sol tarafta bulunan mıknatıslı tuşlar istendiğinde sabit panel ile kolayca değiştirilebiliyor.
G903'ün fark yarattığı bir diğer nokta ise kablosuz şarj özelliği. Logitech PowerPlay adı verilen ve kablosuz şarj sağlayabilen bir istasyon gibi çalışan bu mouse pad'i test edebilme imkanımız olmadı ancak bunu kullanmak istediğinizde G903'ün altında bulunan yuvaya PowerCore modülünü takmanız gerekiyor. Gerisi günlük işinize devam etmenizden ibaret ve G903 bu sırada yavaşça kendisini şarj ediyor. Tam şarjın 8 saatten fazla sürdüğünü de belirtelim ancak bir kez doldurduğunuzda mouse'u ışık efektleriyle 24 saat kullanabilmeniz mümkün. Normalde PowerCore'u yerleştirdiğimiz yuvaya 10gr'lık ağırlık koyabileceğinizi de belirtelim.
Özetle
G903 hem tasarımı, hem hassaslığı hem de kullanım kolaylığı ile kısa sürede beğenimizi kazanan bir ürün oldu. Eleştirebileceğimiz noktalar ise her bütçeye hitap etmeyen yüksek fiyatı ve ilk anda ürünün kalitesini belli etmeyen siyah, sert plastik dış yüzeyi.
Logitech G903 piyasada 599TL civarına bulunabiliyor. Eğer kablosuz mouse'a geçmeyi düşünüyorsanız kesinlikle piyasadaki en iyi alternatiflerden birisi ve muhtemelen en yenilikçi olanı.