LG’nin yüzü hep size dönük

LU20 oldukça az yer kaplıyor ve bir o kadar da hafif. Dolayısıyla taşıma konusunda sıkıntı yaratmıyor. Kablosuz ağa ek olarak 56K V.90/V.92 entegre modeme ve 10/100Mbps hızını destekleyen ağ kartına sahip. Böylece LU20 ile, bulunduğunuz yerdeki bağlantı hangi tipte olursa olsun, internetten yararlanılabiliyor.

CHIP Online Notu 77

Mobilite ön planda:

Dizüstü bilgisayarlar, hızla gelişmekte olan mobil cihazlara yerlerini kaptırmaya niyetli değiller. Bunu sağlamak için çeşitli gelişmelere ayak uydurmaları ve tüketicilerin artan ihtiyaçlarını karşılamaları bekleniyor. İşlem gücü, bağlanabilirlik gibi özellikler artırılırken boyut ve ağırlığın azalması, pil ömrünün de artırılması sürekli olarak üzerinde çalışılan alanlarken, LG LU20’de Tablet PC’lerden alıştığımız bir özellik yer alıyor. LU20’nin ekranı tıpkı bir Tablet PC gibi 180 derece dönebiliyor ve katlanarak ekranın üzerine konulabiliyor.

Fazla fazla USB portu ve kart okuyucusu bulunuyor

Masaüstü bilgisayar kullanmaya alışık kişiler için dizüstü bilgisayarlar, alışmanın zor olacağı düşüncesiyle hep bir kenara itilirler.Alışmayı zorlaştırılacağı düşünülen etkenler ise daha az yer kaplaması için bazı tuşları bulunmayan ve yerleşimi farklı olan klavye ile touchpad’dir. LU20 dışarıdan takılan klavye ve farenin diğer cihazların bağlanabilirliğini engellememesi için 3 USB ve 1 adet FireWire genişleme portu sunuyor.Görüntü çıkışı da VGA çıkışı ile dışarı aktarılabiliyor.Klasik PCMCIA yuvasının dışında farklı bir eklenti olarak entegre kart okuyucusu da mevcut.SD bellek kartları üzerindeki fotoğraf ya da veriler hızla aktarılabiliyor.

Sistemde 1.66GHz hızında, 2MB L2 önbelleğe sahip Pentium M725 işlemci kullanılmış.A yrıca 802.11b ve 802.11g destekli WLAN kartı bulunan ürün Centrino spesifikasyonlarında.Yaklaşık 5,5 saatlik pil ömrüne ek olarak iyi bir performans sunması için 256MB’lık bellek 333 Mhz hızında.Bellek sonradan ekleme yapılarak 2GB’a kadar genişletilebiliyor. 40GB boyutundaki sabit diski ile bu cihaz ofis kullanımına hitap ediyor.Öz el fonksiyon tuşu ile açılıp kapatılabilen kablosuz bağlantı için quadband antenna bulunduğunu da eklemeliyiz. Ekran kartı ise Intel Extreme Graphics Mobile olarak adlandırılan Intel 82852/82855.B u kart kendi belleğine sahip olmadığı için sistem belleğinden ayrılan 32MB’lık kotayı kullanıyor. B u kota 64MB’a kadar artırılabiliyor.

LU20 oldukça az yer kaplıyor ve bir o kadar da hafif. Dolayısıyla taşıma konusunda sıkıntı yaratmıyor. Kablosuz ağa ek olarak 56K V.90/V.92 entegre modeme ve 10/100Mbps hızını destekleyen ağ kartına sahip. Böylece LU20 ile, bulunduğunuz yerdeki bağlantı hangi tipte olursa olsun, internetten yararlanılabiliyor.

Beraberinde Windows XP Home Edition, Norton AntiVirus 2004, Nero 6 ve PowerDVD yazılımları geliyor. Ayrıca pil kullanımını optimize etmeyi sağlayan Battery Miser’ı da unutmamak gerek. LU20 diğer sistemlerde pek rastlanmayan Bridge Battery adlı bir özelliğe sahip. Bridge Battery özelliği ile pil bittiği zaman, ek pil hemen takılabiliyor.Y ani bu, pil değiştirme esnasında tüm verileri kaydedip sonra sistemi kapatma gereğini ortadan kaldırıyor ve arada tampon bir süre verilen korunmasını sağlıyor.

LU20, şıklık ve performansı birleştiriyor

LU20, Pentium M işlemcisinden güç alan yapısı öncelik ofis olmak üzere ev kullanımı için de uygun.Öz ellikle bağlanılabilirlik ve boyutları açısından bizi etkiledi. Ancak küçük boyutlarda olmasının bir dezavantajı, ekranın sadece 12 inç boyutunda olması. Ekranın dönebiliyor olması ise sunum yapanların işine yarayabilir, bunun dışında aklımıza bir kullanım alanı gelmiyor.

Tüm bu genişleme özelliklerine rağmen üründe bir optik sürücü yuvası bulunmaması bizi şaşırttı.Y ani LU20’ye dahili bir combo sürücü takılamıyor.B unun yerine ek USB portlarından birisini kullanarak harici bir sürücü takılabilir ancak bu ek bir masraf ve her an bu özellikten faydalanılamaması anlamına geliyor. Üründeki en büyük eksiğin bu olduğunu söylemeliyiz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG LU20-563T
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
77

İlginizi Çekebilir

Asus ZenBook S 14 inceleme
ASUS Zenbook S 16 inceleme
Monster Tulpar T6 V2.1.5 AI Creator inceleme
Huawei MateBook X Pro (2024) inceleme
Monster Notebook Tulpar T6 V1.2.5 inceleme
Acer Predator Helios 16 inceleme
Forum