Projektörlü tableti test ediyoruz

Lenovo'nun "özel ürünü" Yoga Tablet 2 Pro, bu unvana dahili projeksiyonuyla kavuşuyor.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 79
  • Kaliteli tasarım
  • Ekran
  • Pil ömrü
  • Ses performansı
  • JBL kulaklıklar
  • Dahili projektör
  • İyi performans
  • Projektör görüntü kalitesi çok iyi değil
  • Ağır
  • HDMI yok
  • Özel bir ürün olması fiyatına da yansıyor

Lenovo'nun Yoga ürün ailesine ilişkin başka ürünlerini de daha önce incelemiştik. Yoga hibrit dizüstü bilgisayarlarıyla farklı şekillerde kullanım imkanı sunan Lenovo, öte yandan tabletleriyle de bir tabletten fazlasını bekleyenlere hitap ediyordu. Yoga ailesinin elimize geçen yeni ürünü ise, daha önce incelediğimiz Yoga Tablet 10'la aynı tasarım şekline sahip fakat sahip olduğu özelliklerle hem ondan hem de diğer tüm tabletlerden ayrılıyor. Bugün inceleyeceğimiz Lenovo Yoga Tablet 2 Pro modeli bir ilk olarak, üzerinde hem bir projektör hem subwoofer destekli hoparlörler taşıyor.

Büyük ekranıyla profesyonel

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro, metalik tasarımıyla ve elbette büyük ekranıyla ilk etapta dikkat çekiyor. Üzerinde projektör ve subwoofer taşıdığından bahsettik, ancak adım adım ilerleyelim ve ilk önce Yoga Tablet 2 Pro'nun tasarımına değinelim.

Tabletler, standart boyutları aşıp önce ceket ceplerine girecek boyutlara indirgenerek küçüldüler ve son zamanlarda da daha büyük ekranlarla rafları doldurur oldular. Daha önce büyük ekranlı tabletlere örnek olarak hatırlayacak olursanız Samsung Galaxy Note Pro 12.2 ve Microsoft Surface Pro 3 modellerini incelemiştik. Şimdi Lenovo da bu tabletler arasına katılıyor ve daha çok profesyonel kullanımları hedefliyor.

Bir dizüstü bilgisayar ekranı kadar geniş ekranıyla kişisel kullanımın yanı sıra ofis kullanımlarını da gözeten tablet, 13.3 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Bu ekranıyla 2K çözünürlük sunan Yoga Tablet 2 Pro, ekranı masa üzerine konumlandırabilmeniz için alt kısmında açılır bir stant gizliyor. Tabletin arka yüzündeki tuşa basarak açabileceğiniz stant ile ekranın konumunu farklı biçimlerde belirleyebiliyorsunuz.

Yine bu bölgede JBL logosunu görüyoruz. JBL subwoofer'a burada yer verilen tablette yine arka kamera da aynı bölgede toplanmış. Böylece tabletin derli toplu bir görünüme kavuştuğunu söyleyebiliriz.

Yoga Tablet 2 Pro'nun malzeme kalitesi ise muazzam. Büyük yekpare ekran ve arka yüzeyde stant kısmında kullanılan metalik malzeme tabletin tasarım çizgisine önemli ölçüde yön veriyor. Ancak bunların bir de dezavantajı var elbette. Yoga Tablet 2 Pro, ağır bir tablet. 950 gram civarındaki ağırlığı onu uzun süre elde kullanmanıza engel.

Tabletin standının altındaki gizli bölmede microSD kart yuvasını görüyorsunuz. 64 GB daha genişletilebilir hafıza alanını burada gizleyen tablet, çevre bağlantıları arasında ise bir microUSB ve kulaklık girişi bulunduruyor. HDMI çıkışı ise ne yazık ki konumlandırılmamış.

Dahili projektörü var!

Gelelim Yoga Tablet 2 Pro'nun can alıcı özelliğine. Ekran menteşesinin bir köşesinde güç butonunu bulunduran tablet, diğer kenara ise bir Pico projektör konumlandırmış. Cep projektörlerinden aşina olduğumuz Pico projektörü ile diğer tabletlerden ayrılan Yoga Tablet 2 Pro, üzerindeki subwoofer destekli ses sistemiyle birlikte multimedya deneyimine odaklanmış. Bu sayede film, dizi, konser gibi içerikleri tabletin ekranından dışarıya aktarmak mümkün.

854x480 piksel çözünürlüğünde görüntü aktarabilen projektörün parlaklık seviyesi ise 40 – 50 lümen civarında.  50 inç ekrana kadar    görüntü alabildiğiniz projektörün netlik ayarını ise hemen projektörün alt kısmındaki düğme üzerinden yapabiliyorsunuz. Tabletin standını ayarlayarak projektörün görüş açısını değiştirebilmeniz mümkün. Fakat bunu pek işlevsel bulmadık, ayarlarken istediğiniz görüntüye ulaşmak için biraz uğraşmanız gerekebilir.

Yoga Tablet 2 Pro'nun projektörünün görüntü kalitesi ise tahmin edilebileceği gibi üst düzey değil. İyi ölçüde görüntü alabilmek için ortamın karanlık olması gerekiyor. Öte yandan görüntüyü uzaklaştırdıkça renkler soluklaşıyor. Projektörün yer alması Yoga Tablet 2 Pro'yu özel bir ürün yapıyor, ancak daha fazlası değil.

Yoga Tablet 2 Pro'nun bir diğer ayrılabilecek yanı olan hoparlörleri ise memnun edici düzeyde ses düzeyi sunuyor. Ön tarafa konumlanan hoparlörler ve arkada yer alan JBL subwoofer ile iyi bir işe imza atılmış. Projektör ve hoparlör ikilisi kullanarak tabletten evde mini film seansları düzenleyebilir veya ofiste toplantılarda sunumlar yapabilirsiniz.

O bir Android

Şimdi Yoga Tablet 2 Pro'nun sahip olduğu teknik detaylardan bahsedelim. Öncelikle tabletin Android'le geldiğini söylemek gerek. Ofis ortamlarına hitap eden Windows platformunu bekleyenler, bu tablette beklediklerini bulamayacak.

Özelleştirilmiş bir Android arayüzüne sahip olan Yoga Tablet 2 Pro, görünüş itibariyle bize hemen iOS platformunu hatırlatmadı değil. Zira tablette seçilen arkaplan ve arayüze eklenen aşağıdan yukarıya doğru çektiğinizde karşınıza çıkan hızlı ayar ekranı da dahil olmak üzere iPad Air'i andırıyor. Elbette eklenen bu kısayolun kullanımı kolaylaştırdığını da söyleyelim.

Kalbinde Atom var

Teknik kadrosunda Intel Atom Z3745 işlemci başta olmak üzere 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza gördüğümüz tablet, bu senenin ilk hasadından olan yeni işlemcisiyle 1.33 GHz frekansında hız sağlıyor. Bunu 1.86 GHz frekansına kadar arttıran tablet, işlem performansıyla iyi seviyede. Oyun ve uygulamaları sorunsuz sıkıntısız kullanmanız mümkün. Öte yandan bir klavye setiyle cihazı PC şeklinde de kullanabilirsiniz. İnternet ve genel kullanım performansıyla beğendik.

Bataryasıyla da 9600 mAH'lik bir kapasite sunan tablet, pil performansıyla Lenovo tarafından yapılan ölçümlerde 15 saate kadar kullanım sağlamış. Biz incelediğimiz süre boyunca 10 saat civarında bir performans aldık. Bu da tam kullanımda günü rahat çıkartabileceğiniz anlamına geliyor.

Son olarak Yoga Tablet 2 Pro'nun kameralarından bahsedelim ve incelememizi noktalayalım. Yoga Tablet 2 Pro ön ve arka kameraya sahip. Arka kameranın konumu kullanımı bir miktar olumsuz etkileyebilir. İstediğiniz kareyi yakalamak için tableti biraz daha yukarı kaldırmanız gerekecek. 8 megapiksel değerindeki kamera, tabletle fotoğraf çekmek için ideal. Ancak çok daha fazlasını beklememek gerek. Ön kamera ise 1.6 MP. Bu kamerayla da görüntülü görüşmelerinizi yapabilirsiniz.

Özetle

Yoga Tablet 2 Pro, sahip olduğu özelliklerle özel bir ürün. Rakip tabletlerden projektörü ve subwoofer'ıyla ayrılan tablet, bu sayede kategoride kendine ayrı bir yer ediniyor. Yoga Tablet 2 Pro'nun tasarım çizgisini, 2K ekranını ve projektörü ile multimedya konusuna eğilmesini bir hayli sevdik. Projeksiyon konusunda çok iyi değil, fakat görüntüyü dışarı aktarması onu özel bir ürün yapıyor. Bu tür özel ürünleri kaçırmak istemeyen kullanıcıların yakından incelemelerini öneririz.

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro'un fiyatı 1700 TL civarında. Yoga Tablet 2 Pronun özel bir ürün olması fiyatına da yansıyor.

Kimler Almalı

Yoga Tablet 2 Pro gibi kategorisinde ayrılan, özel ürünlere ilgi duyanlar tarafından incelenebilecek olan tablet, elbette multimedya işine fazlasıyla eğilmiş bir tablet arayan kullanıcılar tarafından da satın alınabilir. Öte yandan tablet üzerinden projektörle film izleme veya sunum yapma gibi düşünceleri olanların tam beklentisini karşılayacak türde bir ürün olduğunun altını da çizelim.

Alternatifleri

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro'ya direkt alternatif yok. Ancak sahip olduğu fiyat etiketine ayrı ayrı bir tablet ve cep projektörü satın alınabileceğini söylemek gerek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Yoga Tablet 2 Pro
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
79
İşletim SistemiAndroid 4.4
İşlemciIntel Atom Z3745
İşlemci Hızı1.33 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu13.3 inç
Ekran Çözünürlüğü2560 x 1440 px
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera1.6 MP
Arka Kamera8.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi9600 mAH
Pil Ömrü15 saat
Boyutlar x x mm
Ağırlık948 gr.

İlginizi Çekebilir

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme
Huawei MatePad 11.5 PaperMatte inceleme
TCL NXTPAPER 11 inceleme
Casper VIA L40 inceleme
Huawei MatePad Air inceleme
Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme
Forum