Lenovo A3000 tableti inceliyoruz.

Giriş segmenti için sunulan Lenovo A3000 tableti inceliyoruz.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 75
  • Uygun performans
  • İyi fiyat
  • Kompakt boyut
  • Kamera performansı
  • Güç butonu
  • Kalın gövde

Giriş seviyesi tabletler arasında pek çok iyi model görmek mümkün. Konu giriş seviyesi tabletler olduğunda elbette fiyat da önem kazanıyor. Bugün inceleyeceğimiz Lenovo'nun IdeaPad ailesi altında yer verdiği A3000 de giriş segmentinde bulunan ve fiyatıyla dikkat çekici duran bir tablet.

7 inç boyutunda olan ekranıyla küçük boyutlu tabletler arasında kategorilenen A3000, işletim sistemi olarak alışık olduğumuz gibi Android'i kullanıyor. Tasarımıyla rakiplerinden pek fark yaratmasa da 3G seçeneğiyle opsiyonel modele sahip olmasıyla kullanıcılara farklı alternatifler sunan Lenovo A3000, ayrıca iki farklı renk seçeneğine sahip. İncelediğimiz modeliyle siyah renkli olan tablet, ayrıca beyaz renkli gövdesiyle de tercih edilebilir. Peki, Lenovo A3000'de ne gibi özellikler bulunuyor? Şimdi tableti daha yakından inceleyelim.

Tasarıma bakalım

Lenovo A3000, küçük boyutlu bir tablet. 7 inç ekranıyla sürekli el altında bulundurabileceğiniz bir gövdeyle gelen tablet, kalınlığıyla ise daha önce yakından incelediğimiz Vodafone Smart Tab III 7'yi andırıyor. 11 mm'lik kalınlığıyla açıkçası biraz tombul göründüğünü söylemek mümkün. Tablet ağırlığıyla ise 345 gram değerinde.

Düz siyah renkli olan gövdenin çevresine baktığımızda üst kısımda microUSB ve kulaklık girişlerini ve güç butonunu görüyoruz. Güç butonu yüzeyle neredeyse aynı seviyede. Bu da ona basmanızı zorlaştırıyor. Sağ kenarda ses butonlarını görebiliyoruz. Sol ve alt kenarlar ise boş bırakılmış.

Tabletin arka kısmı açılabiliyor. Kapağı altında üst kısımda microSD kart girişi mevcut. Burada opsiyonel 3G modelinde ayrıca bir SIM kart yuvası da bulunuyor. Ancak incelediğimiz modelde SIM kart girişi mevcut değil. Tabletin arka kapağının çıkartılabilmesi, bataryayı değiştirebileceğiniz anlamına gelmiyor elbette. Batarya sabit ve 3500 mAh kapasitesinde.

Yine arka yüzeyde alt kısımda hoparlörleri görüyoruz. Hoparlörlerin ses performansı bu kategoride gördüğümüz pek çok tabletle yarışabilecek seviyede. Arka yüzeyin üst kısmında ise köşede bir arka kameraya yer verilmiş. Elbette tablette bir ön kamera da mevcut.

Teknik tablo

Lenovo A3000'in ekranı az önce de bahsettiğimiz gibi 7 inç boyutunda. 1024x600 piksel çözünürlüğünde olan ekran, kategorisine uygun olsa da daha yüksek çözünürlük görmek isteyenleri memnun etmeyeceğini düşünüyoruz. Muadillerine baktığımızda da durumun farklı görünmediğini söylemek mümkün. Bu arada ekranın IPS panel olduğunu da söyleyelim. Gerek parlaklığı gerek canlılığıyla giriş seviyesi kullanıcıları memnun edecektir.

Tabletin teknik detayları da yine segment çizgisine uygun nitelikte. Ortalama düzeyde donanım bileşenlerinin sahibi olan tablet, işlemci hanesinde 4 çekirdekli MediaTek MT8125 işlemciyi bulunduruyor. 1.2 GHz hızında çalışan işlemciye ise 1 GB seviyesinde RAM eşlik ediyor. Grafik hanesinde PowerVR SGX 544MP'yi görüyoruz. Dahili hafıza olarak da 16 GB'lık bir birim seçilmiş, ancak bunun yaklaşık 13 GB'ı kullanılabilir durumda. Elbette bu alanı microSD kart ile arttırabiliyorsunuz. 64 GB'a kadar seçenek mümkün.

Lenovo A3000'in kameraları ise 2.1 MP ve 5.0 MP. Ön kamera görüntülü görüşmeler için uygun. Arka kamerayla da fotoğraf ve video çekebiliyorsunuz. Ancak çok fazla şey beklememek gerekiyor. Arka kameranın performansı pek iyi seviyede değil, ayrıca flaş da yok.

Performans çizgisi

Lenovo A3000'e uyguladığımız testler neticesinde, kendisiyle aynı kategoride bulunan diğer incelediğimiz tabletlerle aynı seviyede bir sonuç ortaya koyduğunu söyleyelim. AnTuTu Benchmark testinde 13927 puan alan A3000; Reeder A8R ve Ezcool miniPad'i geride bırakıyor. Öte yandan Exper EasyPad T8Q ve PolyPad i8'in gerisinde kaldığını da söylemek lazım. CPU Prime'da 2748 puan üreten tablet, yine aşağı yukarı aynı seviyede.

Grafik uygulamalarına baktığımızda 3DMark Benchmark testlerinde Ice Storm'da 3174, Extreme'de 1572 ve Unlimited'deyse 2611 puanlarını alan A3000, bu puanlarla da yine kabul edilebilir seviyede.  Yani tabletle oyun oynamak mümkün ki biz grafik testlerimiz sırasında Dead Effect, Battle Mechs ve Asphalt 8'i oynadık. Ama bu noktada Asphalt 8'de beklenebileceği üzere ufak tefek takılmalarla karşılaştığımızı da söyleyelim. Fakat bu oyunu oynamanız için engel teşkil etmiyor.

Son olarak Vellamo testi ile tabletin internet performansından bahsedelim. Test sonucunda 1575 skorunu alan tablet, bu puanla Dark EvoPad 3G, Casper VIA 10", Next Tabloid 10.1 ve Artes Tiny'i geride bırakıyor. Öte yandan Asus MeMO Pad 8 ve 10 modelleri ile Escort Joye 9.7" ve Inca Respect'in de gerisinde kaldığını söyleyelim.

Özetle

Lenovo A3000, giriş seviyesi bir tablet ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Sahip olduğu fiyata ve özelliklere baktığımızda ortaya iyi bir tablo çıktığını söylemek mümkün. Kompakt boyutu ile rahat kullanılabilen tablet, sürekli el altında bulundurulabilecek türden. Performansıyla giriş segmentinin beklentilerini karşılayabilen tablet, internette gezmek, oyun oynamak veya film izlemek için de kullanılabilir.

Kimler Almalı

Giriş seviyesinde uygun fiyatlı ve iyi bir tablet satın almak isteyenler Lenovo A3000'i yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Lenovo A3000'e alternatif olarak uygun fiyatlı olan tabletler arasında Exper EasyPad T8Q ve PolyPad i8'i önerebiliriz. Diğer yandan A3000'e dahili 3G desteği isteyenler opsiyonel modelini de tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo A3000
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
75
İşletim SistemiAndroid 4.2.2
İşlemciMediatek MT 8125
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu7.0 inç
Ekran Çözünürlüğü600 x 1024 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi3500 mAH
Pil Ömrü7 saat
Boyutlar120 x 194 x 11 mm
Ağırlık345 gr.

İlginizi Çekebilir

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme
Huawei MatePad 11.5 PaperMatte inceleme
TCL NXTPAPER 11 inceleme
Casper VIA L40 inceleme
Huawei MatePad Air inceleme
Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme
Forum