HyperX 3K SSD'yi inceledik.

Performans tutkunu oyun severleri meraklandıran HyperX 3K SSD'yi her yönüyle inceledik!

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 88
  • Sağlam performans
  • Metalik gövde
  • DuraClass teknolojisi
  • Garanti süresi
  • Yüksek fiyatı

Kingston, özellikle ürettiği bellek ve SSD'leriyle yüksek performans beklentilerini karşılamasıyla dikkat çeken bir firma. Özellikle güçlü masaüstü bilgisayarlara sahip olmak isteyenlerin ilk baktığı markalardan biri olmayı başaran Kingston, bugün bilhassa oyunseverlerin ilgi duyacağı bir ürünüyle bizlerle. Bugün Kingston'ın HyperX 3K SSD'sini inceleyeceğiz.

Farklı kapasite seçenekleri dahilinde satışa sunulan HyperX 3K, incelediğimiz modeliyle 480 GB'lık kapasiteye sahip. HyperX 3K'nın bu modelinin dışında 120 ve 240 GB'lık modelleri olduğunu da söyleyelim. 9.5 mm'lik kalınlıkta olan HyperX 3K, yapısı itibariyle rahatlıkla dizüstü bilgisayarlarda kendine yer buluyor. Diğer yandan masaüstü bilgisayar kullanıcıları için kutu içeriğinde daha rahat montaj sağlamak açısından 3.5 inçlik bir adaptörün bulunduğunu da hemen söyleyelim ve şimdi HyperX 3K'ya daha yakından bakalım.

Sağlam metalik gövde

İlk önce HyperX 3K'yı tasarımı ve kutu içeriğiyle ele almak gerekiyor. Daha önce incelediğimiz diğer Kingston SSD'lerinde de gördüğümüz gibi gayet sağlam bir kasaya sahip olan HyperX 3K, metalik bir yapıda. Böylece elinizde tuttuğunuzda SSD'nin sağlamlığını kolaylıkla fark edebiliyorsunuz. Metalik gövde açık ve koyu gri renklerinden oluşuyor.

Diğer yandan 9.5 mm'lik kalınlıkta olan SSD, böylece dizüstü bilgisayarda rahatlıkla kullanılabilecek yapıda. Ek bir adaptöre ihtiyacınız yok. Ayrıca masaüstü bilgisayarınızda kullanacaksanız kutu içeriğinde bir adet 3.5 inçlik adaptör de hazır bulunuyor. HyperX 3K'yı yine kutudan çıkan vidalarla adaptöre sabitliyor, ardından da kasaya takabiliyorsunuz.

Teknik birim ve performans

İncelediğimiz HyperX 3K SSD, SandForce'un SF-2281 denetleyicisini kullanıyor. Kontrolcüler arasında en çok dikkat çeken markalar arasında SandForce, Marvell ve JMicron bulunsa da özellikle son zamanlarda Samsung'un kontrolörleri de bir hayli dikkat çekiyor. Ancak SandForce'un beğeni toplayan DuraClass teknolojisi, SSD'nin kullanım ömrü boyunca en iyi dayanıklılığı sağlaması için en yeni veri bütünlüğü sunuyor.  

İncelediğimiz modeliyle 480 GB'lık bir kapasite sunan HyperX 3K, SATA 3.0 arabirimini kullanıyor. Geçirdiğimiz süre içerisinde SSD'nin performansıyla bizi kendinden oldukça memnun bıraktığını da söyleyelim. CrystalDiskMark 3.0 testinden başarılı sonuçla ayrılan disk, sıralı okuma performansıyla saniyede 470 MB, sıralı yazma performansıyla ise 240 MB'ı gördü. 512K sonucuna göre 418 MB okuma ve 188 MB yazma hızlarını gören disk, sıra 4K QD32'ye geldiğinde ise 213 MB okuma ile 94 MB yazma hızlarında seyretti.

Performansıyla memnun edici olduğunu söyleyebileceğimiz HyperX 3K'nın bir diğer artısı ise elbette Kingston'ın garanti desteği. Tam 3 yıl garanti süresi sunan Kingston, bu süre içinde ücretsiz teknik destekte bulunmasıyla da fark yaratıyor.

Özetle

Özellikle oyunseverlere hitap eden HyperX 3K, başarılı bir SSD. Hem sağlam gövdesi, hem uygun performansıyla beğendiğimiz HyperX 3K, SSD'ye terfi etmek isteyen kullanıcılar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

HyperX 3K'nın en büyük handikabıysa yüksek fiyatı. Şu an piyasada 1131 TL civarında olan disk, bu nedenle alım gücünü biraz zorluyor.

Kimler Almalı

Kingston HyperX 3K, özellikle oyunseverlere uygun bir model. Sağlam kasası ve başarılı performansıyla yakından incelenebilir.

Alternatifleri

Kingston HyperX 3K'yı fiyat olarak değerlendirdiğimizde yakın fiyata Samsung 840 Pro (512 GB) modelini alternatif olarak tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX 3K
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
88
Kapasite 480GB
Form Faktör 2.5"
Arabirim SATA 3.0
Sıralı Okuma 540 Mb/s
Sıralı Yazma 450 Mb/s
Garanti 3 yıl
Boyutlar 69 x 100 x 9.5 mm

İlginizi Çekebilir

WD_BLACK SN850X inceleme
ADATA Legend 850 inceleme
ADATA Legend 960 MAX inceleme
WD_BLACK SN770 NVMe SSD inceleme
ADATA Legend 710 inceleme
WD Black SN850 İnceleme
Forum