realme 11 Pro+ İnceleme

realme 11 Pro+, orta - üst segmentten amiral gemilerine kafa tutuyor. Göz alıcı tasarımı, güçlü donanımı ve 200 MP’lik kamerasıyla öne çıkan realme 11 Pro+’ı tüm detaylarıyla inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Şık tasarım
  • Ekran özellikleri
  • Pil ömrü
  • 100W Hızlı Şarj
  • Amiral gemisi sınıfı kameralar
  • Güçlü işlemci
  • 5G desteği
  • 3.5 mm kulaklık girişi yok

Kaliteli akıllı telefonlar sunma konusundaki kararlılığıyla bilinen realme, bir kez daha çıtayı yükseltiyor. realme, sayı serisini her yeni modelde hem özellik hem de fiyat açısından yükseltmeye başladı. Ancak bu fiyat yükseltmesi öyle büyük boyutlarda değil, şirket hala bütçe odaklı çizgisini sürdürüyor ve bu seri, parasının karşılığını fazlasıyla veriyor. Geçen yılki realme 10 Pro Plus’ı ele alırsak, amiral gemilerine bile rakip olabilecek orta - üst sınıf bir telefondu. Bu yıl da marka, ailenin yeni üyesi realme 11 Pro+ ile işleri bir üst seviyeye taşıyarak yine amiral gemilerine meydan okuyor. Hatta bu modeli “amiral gemisi katili” olarak adlandırıyor.

realme 11 Pro+, Samsung'un 200MP ISOCELL HP3 sensörüyle donatılmış ve ünlü bir tasarımcı tarafından tasarlanmış. Ayrıyeten, 100W hızlı şarj ve güçlü bir işlemci de dahil olmak üzere kağıt üzerinde oldukça iddialı duruyor. Peki, kağıt üzerinde böyle etkileyici özellikler sergilerken, gerçek dünyada da aynı derecede iyi bir performans sunabiliyor mu? Veya iddia ettiği gibi amiral gemilerini gölgede bırakabiliyor mu? Haydi şimdi hep beraber yakından bakalım.

realme 11 Pro+ 5G Tasarımı Nasıl?

Açıkçası realme 11 Pro+, serinin önceki modellerinden farklı ve daha şık bir tasarıma sahip. Bunun en büyük nedeniyse tasarımın eski Gucci tasarımcısı Matteo Menotto'nun elinden çıkması. Bize sorarsanız realme, bu iş birliğiyle hedef kitlesini etkilemek için harika bir iş çıkarmış.

Elimizdeki renk seçeneğinin adı Astral Siyahı; daha çok gösterişten uzak ve sade bir görünüm tercih edenlere hitap ediyor. Buna ek olarak, Vaha Yeşili ve Gündoğumu Beji olmak üzere 2 farklı seçenek daha var. Bu modellerde vegan deri kaplama bulunurken, Astral Siyah’ta mat bir arka yüzey tercih edilmiş. Malzemesi plastik panellere kıyasla çok kaliteli ve parmak izi tutmuyor. Ayrıca bu model vegan deri modellere göre daha ince ve hafif; sadece 8.2 mm kalınlığında ve 183 gram ağırlığında. Ancak diğer modeller de 8.7 mm ve 189 gram ağırlığında olduğundan, hangi modeli satın alırsanız alın, muhtemelen çok fazla fark hissetmeyeceksiniz.

Ekran paneli minimal çerçevelere ve selfie kamerası için küçük bir deliğe sahip. Arka paneldeyse, 3 lensi tek bir alanda birleştiren büyük bir kamera modülü göze çarpıyor. Sağ kenarda güç düğmesi ve ses düğmeleri bulunurken, sol taraf tamamen boş bırakılmış. Alt kenarsa SIM tepsisine, mikrofona, Tip-C bağlantı noktasına ve hoparlör ızgarasına ev sahipliği yapıyor.

realme 11 Pro+ 5G Ekran Özellikleri Neler?

realme 11 Pro+, genişletilmiş 1080p çözünürlüğe ve bir dizi gelişmiş özelliğe sahip 6.7 inç AMOLED panelle birlikte geliyor. Bu özellikler arasında 10-bit renk derinliği, 120Hz yenileme hızı, 360Hz dokunmatik örnekleme hızı, 2160Hz PWM karartma ve HDR10+ desteği yer alıyor.

360Hz dokunmatik örnekleme hızı oyun oynamaya fayda sağlarken, 2160Hz PWM karartma ekranı daha düşük parlaklık seviyelerinde kullanırken göz yorgunluğunu azaltmada oldukça faydalı. HDR 10+ ise YouTube’da direkt algılanıyor, böylece daha keyifli video izleme deneyimi sağlayabiliyorsunuz.

Telefonda, videolardaki renk skalasını genişletmeye yarayan "Video Rengi Geliştirme" adında bir özellik de mevcut. Yalnız bu özelliği destekleyen uygulama sayısı sınırlı ve güç tüketimini bir miktar artırıyor. Buna ek olarak, video oynatırken parlaklığı artırmak için Parlak HDR video modu eklenmiş. Ancak bu haliyle renkler zaten güzel gözüküyor ve renk doğruluğu da oldukça isabetli.

Diğer taraftan ekran parlaklığı 950 nit. Doğrudan güneş ışığı altında kullanımda her şey net bir şekilde gözüküyor. Ne oyun oynarken ne de internette gezinirken bu konuda hiçbir sorun yaşamadık.

realme 11 Pro+ Özellikleri Neler ve Performansı Nasıl?

realme 11 Pro+, MediaTek'in Dimensity 7050 5G yonga setini kullanıyor. İçerisinde, 2.6GHz'de çalışan 2 Cortex-A78 performans çekirdeği ve 2.0GHz'de çalışan 6 Cortex-A55 ile 8 çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Bellek tarafındaysa 8 GB ve 12 GB olmak üzere 2 seçeneği var. Bizdeki 12 GB’lık versiyonun 512 GB depolama alanı mevcut ve Dinamik RAM Genişletme özelliği ile 12 GB’a kadar ekstra RAM ekleyebilmek mümkün.

Performansına baktığımızda, sınıfı için yeterli gücü sunuyor ve her türlü görevin üstesinden rahatlıkla geliyor. Burada menüler arasında gezinmekten, video veya sosyal medya uygulamalarındaki performansından bahsetmiyoruz elbette, onlar zaten sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ancak test ettiğimiz oyunların hepsinde akıcı bir performans gösterdi. PUBG olsun, Asphalt 9 olsun, yüksek gereksinim gerektiren tüm oyunlarda ne bir takılma ne bir donma gibi sorunlarla karşılaştık.

Elbette bu performansın yanında pil ömrü de pek tabii önemli. İçerisinde, bir önceki model olan realme 10 Pro Plus ile aynı kapasitede 5.000mAh’lik bir pil var. Selefine göre daha güçlü bir yonga seti kullansa da yeni modelin pil tüketimi çok fazla değil. Biz neredeyse 2 güne yakın bir kullanımdan sonra şarja takma gereksinimi ancak duyduk. 2’inci gün de biraz fazla oyun oynadığımızdan pil daha hızlı tükendi. Yani ortalama kullanımla 2 günü rahat çıkatabileceğinizi söyleyebiliriz. Öte yandan şarjın bitmesi de sorun değil; zira telefonun kutusundan tam 100W gücünde bir adaptör çıkıyor. Şarj hızı da gerçekten muazzam, prize taktığımızda 5 dakikada yaklaşık yüzde 30 kapasitede doluma ulaştı. Tamamen dolmasıysa 27 dakika kadar sürdü. Bununla birlikte bu şarj konusuyla ilgili önemli bir bilgi: realme 11 Pro+, şarj cihazından, veri kablosundan, cep telefonu şarj portuna ve bataryaya kadar şarjın güvenliğini sağlamak için 38 farklı güvenlik önlemiyle birlikte geliyor. Bu sayede herhangi bir anormallik durumunda elektrik doğrudan kesiliyor ve cihazın zarar görmesi engelleniyor. Bizce bu uzun ömürlü kullanım için çok önemli bir detay.

realme 11 Pro+ 5G Kamera Yetenekleri Neler?

Evet, realme 11 Pro+ her yönüyle güzel bir telefon. Ancak bizce en iyi ve en başarılı yanı kameraları. Burada anlatılacak o kadar çok şey var ki; eğer telefonu “amiral gemisi katili” olarak adlandıracaksak, bu ünvanı kesinlikle kameralar hak ediyor. Arkadaki 3’lü kamera sistemi, OIS destekli 200MP ana kameranın yanı sıra 8MP ultra geniş lens ve 2MP makro lens ile donatılmış. Ön kameraysa 32MP bir çözünürlüğe sahip. realme 11 Pro+, başta da belirttiğimiz gibi Samsung'un HP3 sensörünü kullanıyor ve 4x kayıpsız yakınlaştırma teknolojisini kullanan ilk akıllı telefon olma özelliğine sahip.

Varsayılan modda çektiğimiz fotoğraflara bakarsak; gün ışığındakiler amiral gemisi düzeyinde bir kaliteye sahip. Renkler gerçeğe yakın ve ortaya çıkan fotoğraflar genel olarak hoş. 2x ve 4x yakınlaştırmalı fotoğraflarsa tipik dijital yakınlaştırmadan çok daha iyi sonuçlar veriyor. İyi aydınlatılmış ortamlarda realme’nin kayıpsız kalite iddiası doğru; detay açısından zengin ve yakınlaştırma olmadan çektiğimiz fotoğraflarla aynı seviyede.

Kamera, 200 MP ve 50 MP çekimlerde ise aynı performansı gösteriyor. Buradaki tek fark, fotoğrafı yakınlaştırdıkça detayların daha keskin gözükmesi ve dosya boyutlarının daha büyük olması. Ancak bu çözünürlüklerde herhangi bir yakınlaştırma yapamıyorsunuz.

Portre modu varsayılan olarak 2x yakınlaştırmaya ayarlı ve bu yakınlaştırma seviyesinde çektiğimiz portreler çok iyi gözüküyor. Özne ayrımını kolay bir şekilde yapabiliyor ve arka plan bulanıklığı başarılı. 1x yakınlaştırılmış portreler ise biraz daha ayrıntılı. Eğer ortam ışığı ideal değilse 1x ile çekim yaparsanız daha iyi sonuçlar elde etmeniz mümkün.

Düşük ışıklı ortamlardaysa telefonun kamerası takdire şayan bir performans sergiliyor. Doğal görünen çeşitli tonlarda çekimler yapabiliyor. Gürültü seviyesi oldukça düşük. Bununla birlikte, modelde Otomatik Gece Manzarası adında bir özelik mevcut. Bu özellik, ışık koşulları zayıf olduğunda otomatik olarak açılıyor ve görüntü kalitesini iyileştirmeye yardım ediyor. Mod açıkken çektiğimiz fotoğraflar yeterince parlak ve gürültüsüzdü. Ancak kapatıp çektiklerimizde detaylar daha keskin ve ayrıntılıydı. Tabii buna karşın daha sınırlı bir dinamik aralığa ve patlayan ışıklara sahip fotoğraflar elde ettiğimizi belirtelim.

8MP ultra geniş kameraya bakacak olursak, gün ışığı koşullarında iyi bir performans göstererek övgüyü hak ettiğini söyleyebiliriz. Özellikle telefonun sınıfı göz önüne alındığında mükemmel kalitede çalışıyor.  Ancak ışığın az olduğu ortamlarda doğal olarak lensin performansında hafif bir düşüş  oluyor. Yine de güneşli günde çektiğimiz ultra geniş fotoğraflar fazlasıyla başarılı; görünürde gürültü yok ve kontrastı iyi. Renkler normale göre daha doygun olsa da yine de oldukça güzel duruyor.

Ön kameraysa iyi kontrasta sahip ayrıntılı ve canlı özçekimler yapabiliyor. Doğal cilt tonlarını da öyle yapay olarak değiştirmiyor. Kısacası, 32 MP kamerasıyla yüksek fiyatlı telefonlarla başa baş rekabet etmeye çok yakın bir kalitede diyebiliriz.

Video tarafındaysa realme 11 Pro+, makro kameralar hariç tüm kameralarla video çekebiliyor. Ana kamera 30fps'de 4K'ya kadar video kaydedebilirken 1080p'de hem 30fps hem de 60fps seçeneği var. Ultra geniş ve selfie kameraları ise 1080p/30fps ile sınırlı.

Öne çıkan diğer özellikler arasında; kamera uygulamasında Yapay Zeka Sahne Geliştirme özelliğini etkinleştirdiğinizde otomatik olarak devreye giren yeni bir Ay modu bulunuyor. Kamerayı Ay’a doğru tutup yakınlaştırdığınızda, kamera Ay'ın yapay zeka destekli bir fotoğrafını çekmenize izin veriyor. Bunun dışında, Sokak Fotoğrafçılığı Modu’na Otomatik Yakınlaştırma adında yeni bir özellik entegre edilmiş. Başlatmak için özneye bir kere dokunmanız yeterli oluyor, sonrasında kamera en iyi kompozisyonu elde etmeniz için gerisini kendi ayarlıyor.

Bunların dışında kamera menüsünde, geçmiş modelerde de bulunan Süper Grup Portresi, Yıldızlı Mod, Metin Tarayıcı ve Ağır Çekim gibi özellikler aynı şekilde mevcut.

realme 11 Pro+ ile çekilen fotoğraf ve video örneklerini hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Sonuç

Her şey düşünüldüğünde, realme 11 Pro+ sundukları itibariyle gerçekten amiral gemilerine kafa tutabilecek seviyede. Güçlü bir yonga seti, kaliteli ekran ve harika kameralarla donatılan model, hem günlük kullanım için hem de mobil fotoğrafçılığa meraklı olanlar için ihtiyaç duyulan her şeye fazlasıyla sahip. Bu anlamda şu sıralar iyi bir akıllı telefon satın almak isteyenler yakından inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli realme 11 Pro+
Ürün Markası realme
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 13
İşlemciDimensity 7050 5G
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.6 - 2.0 GHz
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu6 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2412 px
Grafik İşlemciMali-G68 MC4
Bellek (RAM)12 GB
Dahili Depolama512 GB
Ön Kamera32 MP
Arka Kamera200 MP
Arka Kamera (2)8 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar73.9 x 161 x 8.2 mm
Ağırlık183 gr.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mix Flip inceleme
OPPO A3 inceleme
nubia Z60 Ultra inceleme
Xiaomi 14 inceleme
vivo X200 Pro inceleme
vivo V40 & v40 lite inceleme
Forum