HyperX Cloud III İnceleme
HyperX, Cloud serisi oyuncu kulaklıklarının başarısını Cloud III ile daha da ileriye taşıyor. Önceki modellerine göre daha iyi ses ve mikrofon performansı sunan Cloud III, ihtiyacınız olan her şeyi karşılıyor mu, tüm detaylarıyla inceliyoruz.
- İyi ses kalitesi
- Mikrofon performansı
- DTS Headphones:X Spatial Audio
- Hafif ve ergonomik
- Bağlantı seçenekleri
- Kafada kaba duruyor
- USB-C kablosu çok uzun
Artık kablolu oyun kulaklıkları bir zamanlar olduğu kadar cazip bir seçenek değil, ancak hala kablolu modellerden vazgeçemeyen birçok oyuncu var. Çünkü kablolu kulaklıklar geniş bant aralığıyla daha üstün ses kalitesine ve daha düşük gecikme sürelerine sahip. Tabii bir de fiyat olarak daha uygun oluyorlar. Hareket kabiliyetini sınırlamasını ve kablo karışıklığını saymazsak bizim de oyunlar için ilk tercihimiz daha çok kablolu kulaklıklardan yana oluyor.
HyperX ise bu konuda üzerine düşeni yapıyor ve Cloud serisinin yeni modeli ile tekrar karşımıza çıkıyor. Güçlü sürücüler ve geliştirilmiş bir mikrofon sistemi ile donatılan yeni HyperX Cloud III, geleneksel tasarımını modern bir performansla yeniden yorumluyor.
Cloud III’ün konfor ve oyunlar söz konusu olduğunda bazı önemli avantajları var, peki her konuda ihtiyaçları karşılayabiliyor mu bunu şimdi öğreneceğiz.
Tasarım ve Ergonomi
Dediğimiz gibi; HyperX çizgisini bozmayarak geleneksel tasarımı anlayışını bu modelde de devam ettirmiş. İlk Cloud piyasaya çıkalı neredeyse 10 yıl oldu, fakat yıllardan beri tasarım anlamında aman aman göze çarpan bir farklılık göremiyoruz. Bundan hoşnut olan bir kitle de var tabii ki, ama bir diğer kesim de kulaklığın kafada çok kaba durduğunu söyleyebilir. Bu konudaki fikirlerinizi de merak ediyoruz, sizce marka artık bu seride bir tasarım değişikliğine gitmeli mi?
Markanın kırmızı-siyah 2 ton renk kullanım alışkanlığı Cloud III’te de devam ediyor, ancak burada önemli ölçüde azaltılmış. Pedlerdeki HyperX logosu ve kulaklıkları tutan metal kısım dışında kırmızı bir alan yok. Bir önceki Cloud II modelini hatırlarsanız, kafa bandının kenarları boyunca uzanan 2 tonlu dikişler vardı.
Kulaklığı elimize aldığımızda esnek ve sağlam bir his veriyor. Oldukça da hafif. Saatlerce kafamızda kalmasına rağmen herhangi bir baskı hissetmedik. Yumuşak deri yastıklara sahip büyük kulaklık başlıkları, yekpare bir kafa bandından çıkan ince metal kısımla birleştirilmiş. Başlıklar kulağınızı tamamen kavramayı başarıyor ve pedler uzun süreli kullanımda bile terleme yapmıyor.
Kulaklıkta mikrofonun sesinin kapalı olduğunu gösteren, ucuna yakın yerleştirilmiş küçük bir kırmızı ışık dışında herhangi bir aydınlatma yok. Sağ kulaklığın üzerinde ulaşılması rahat, basit bir ses kadranı var. Sol kulaklığın arkasındaki mikrofonu sessize alma düğmesini bulmaksa biraz zor. Burada kapalı olup olmadığını anlamanızı sağlayacak bir mekanizması olmadığından, gösterge ışığı oldukça işe yarıyor. Eğer sesinizin kesilmesini garantilemek istiyorsanız mikrofonu da çıkarabiliyorsunuz.
HyperX’in dahili kablosu 120 cm uzunluğunda ve 3,5mm jak girişine sahip. Ekstra olarak kutudan 3,5 mm jakı USB-C’ye dönüştürebileceğiniz uzun bir kablo çıkıyor. Ayrıca yanına USB-C’yi USB-A’ya çevirebileceğiniz bir dönüştürücü de dahil edilmiş. Burada kablonun uzunluğu biraz can sıkıyor, bilgisayara USB-C ile bağladığınızda kablolar çok uzun kalıyor ve saklamak zorlaşıyor. Ancak diğer yandan mesafe sorununuz da olmuyor.
Uygulama Özellikleri
HyperX Cloud III, yalnızca Windows'ta mevcut olan Ngenuity adında bir uygulama kullanıyor. Uygulama henüz beta aşamasında olsa da gerekli olan her şeyi barındırıyor. Eğer kulaklığı başka cihazlarla veya işletim sistemleriyle kullanmayı düşünüyorsanız, birkaç önemli özellikten feragat etmeniz gerekiyor. Çünkü uygulama, mikrofon izlemeyi etkinleştirmenin yanı sıra, en önemli özelliklerinden biri olan DTS Headphone:X Spatial Audio'yu açmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca ekolayzır ayarları da buradan yapılıyor.
Ses Performansı Nasıl?
Cloud III ses konusunda önceki modelleri kadar başarılı. Elbette dudak uçuklatacak kadar iyi değil, ancak oyunlarda, filmlerde veya müzik konusunda tatmin edici bir sese sahip. Herhangi bir ayar yapmadan baslar, midler veya tizler çok baskın değil. Yüksek baslı, sürükleyici bir ses profilinden ziyade, rekabetçi oyun deneyimine daha çok hitap ediyor.
Çok fazla bas seven birinin, stok sesinden pek hoşlanmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat ekolayzır ayarlarıyla biraz oynandığında, istenilen sese ulaşmak mümkün. Hatta uygulamanın sunduğu hazır ayarlar da oldukça işe yarıyor. Yalnız kulaklık 3,5 mm kablo ile takılıysa bu değişiklikler kalıcı olmuyor, o yüzden USB-C kablosuyla bağlamak en mantıklısı.
Netlik konusunda ise Cloud III mükemmel bir performans gösteriyor. Sizin de bildiğiniz gibi rekabetçi oyunlarda yeteneğin yanı sıra ekipmanların da önemi büyük. CS:GO veya Valorant gibi ses kasmanın önemli olduğu oyunlarda kulaklık sayesinde her detayı duyabiliyorsunuz. Daha epik müziklerin veya efektlerin olduğu oyunlardaysa bir miktar yetersiz kalıyor. Fakat DTS Headphone:X Spatial Audio özelliği bu konuda oldukça yardımcı oluyor.
Şimdi, DTS Headphone:X konusuna gelirsek deneyimlerimiz biraz karışık. İlk olarak müziklerde gerçekten başarılı bir performans gösteriyor. Kulaklığın ses seviyesi her ne kadar yeterli olsa da DTS X bunu daha da artırıyor. Özellik kapalıyken daha net ve tok bir ses verdiği doğru, fakat özelliği açtığınızda baslar ve enstrümantal sesler daha iyi duyuluyor. Normalde duyamayacağınız detayları da duyabiliyorsunuz.
Oyun tarafında değerlendirirsek, aynı şekilde başarılı bir uzamsal ses deneyimi vadediyor. COD: Modern Warfare II gibi ses tasarımına özen gösteren oyunlarda sizi içine çekmeyi başarıyor. Fakat rekabetçi oyunlar için çok kullanışlı değil. Neden derseniz; CS:GO oynarken yanımızdaki takım arkadaşımızın sesini görüş alanımızın dışındaymış gibi veriyordu. O yüzden oyuna girerken açık olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.
Mikrofon ise kablolu bir kulaklığa göre son derece iyi iş çıkarıyor. Mükemmel olmasa da sesi doğal bir şekilde yakalıyor. Oyun oynarken karşı tarafa klavye veya klima gibi rahatsız edici seslerin gitmesini engelleyebiliyor.
Sonuç
Evet, HyperX Cloud III tüm oyun kulaklıkları arasında en iyisi değil, ancak sınıfına göre oldukça uygun bir seçenek olmuş. Ergonomik şekilde tasarlanmış ve hem kulaklıklardan hem de mikrofondan sunduğu kalite iyi seviyede.
Şu anda internetteki en uygun fiyatı 3.699 TL. Orta sınıfta yer aldığı düşünüldüğünde normal bir fiyat. Saatlerce oyunların başından kalkmayanlardansanız, Cloud III değerlendirilmeyi fazlasıyla hak ediyor gibi.