Infinix GT 10 Pro İnceleme

Cyberpunk Evreninden Esinlenerek Tasarlanan Infinix GT 10 Pro Tam Bir Oyun Telefonu mu? İnceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Göze çarpan Cyber-Mecha tasarımı
  • Akıcı performans
  • Canlı 120 Hz AMOLED ekran
  • 4D titreşim ve sıvı soğutma teknolojisi
  • 3,5 mm jak, 256 GB temel depolama, özel microSD kart yuvası
  • Düşük Işık Kamera Performansı
  • LED’ler bazen tetiklenmiyor

Zaman zaman akıllı telefonlar arasında oyun özellikleriyle öne çıkan ve buna uygun şekilde tasarlanmış modeller görebiliyoruz. Şimdi size bir telefon göstereceğim, Infinix’in yeni telefonu GT 10 Pro da tam olarak böyle tasarlanmış ve bu tasarımıyla oldukça ilgi çekici bir model.

Evet, mobil oyun dünyasında yüksek performanslı akıllı telefonlara olan talep giderek artıyor. Bu artan eğilime yanıt olarak Infinix, geçtiğimiz günlerde yeni GT 10 Pro modelini piyasaya sürdü. Akıllı telefonlar arasında Infinix markası ülkemizde de yeni yeni tanınmaya başladı. Yavaş yavaş dünyadaki konumunu güçlendirmeye çalışan akıllı telefon üreticisi, oyun telefonları gibi niş alanlara da yönelmiş durumda. Bu bağlamda geliştirdiği GT 10 Pro da bütçeyi sarsmadan iyi bir oyun denemeyi sunmayı hedefliyor. Zaten tasarımıyla da oyun için geliştirdiğini oldukça belli ediyor.

Infinix GT 10 Pro Tasarımı Nasıl?

Telefonun tasarım dili tamamen bu yöne odaklanmış. Baktığımızda, GT 10 Pro’nun tasarımı açıkça Cyberpunk evreninden esinlenilmiş gibi. Tasarımın en dikkat çekici yanlarından biri arka tarafındaki mini LED ışık şeritleri. Bu LED’ler oyun oynadığınızda, telefona bildirim ve arama geldiğinde veya cihaz şarj olurken yanıyor, en azından yanması gerekiyor, ancak kullandığımız süre içinde bu LED’lerin her zaman tetiklenmediğini gördük. Ayarlardan PUBG’yi seçmemize rağmen PUBG’ye girdiğimizde bu LED’ler aktif olmadı. Öyle ki, oyun için özel tasarlanan XArena uygulamasına girdiğmizde bu ışıklar yanıyor, ancak oyuna başladığımızda tekrar sönüyor. Oysa oyundayken de yanıyor olması ya da oyuna göre oyuncuyla etkileşime geçmesi daha iyi olabilirdi. Ayrıca her bildirim geldiğinde de tetiklenmediğini gördük, bazen boş geçebiliyor; muhtemelen bu LED şeritlerin düzenlenmesi için bir yazılım güncellemesi gelmesi gerekiyor. Ancak gelen aramalarda ve müzik çalarken ritimle senkronize olmasıyla farklı bir hava kattığını söyleyelim.

GT 10 Pro'nun Serap Gümüş ve Siber Siyah olmak üzere 2 renk seçeneği mevcut. Elimizdeki Siber Siyahı renkli modeli ile Infinix iyi bir iş çıkarmış. Arka taraftaki turuncu çizgilerle beraber kamera modülü telefona has bir karakter kazandırmış durumda.

Bu arada GT 10 Pro'da bir ekran içi parmak izi sensörü bulunuyor, ancak ekranın çok altında yer aldığından, telefonu tutarken kullanması biraz zor. Ayrıca telefon, dayanıklılık konusunda toza ve suya karşı IP53 sertifikasıyla derecelendirilmiş.

Infinix GT 10 Pro Ekran Özellikleri Neler?

Infinix GT 10 Pro, 6,67 inç boyutunda, tazeme hızı 120Hz'e kadar çıkabilen Full HD+ AMOLED bir ekrana sahip. Ekran, 900 nit parlaklık seviyesi ile iyi bir parlaklık sunuyor ve böylece açık havada kullanırken görünürlük konusunda herhangi bir sorun yaratmıyor. Bununla birlikte Her Zaman Açık Ekran modu da telefonda mevcut. Yenileme hızını 60, 90 veya 120Hz olarak manuel olarak değiştirebilmek mümkün, ayrıca ekrandaki içeriğe göre dinamik olarak kendini ayarlayan otomatik bir ayar da var. Buna rağmen biz 120 Hz kullanmayı tercih ettik ve herhangi bir tutarsızlık yaşamadık, günlük kullanımda oldukça akıcıydı.

Ekranın renkleriyse canlı. İçerikler net ve keskin görünüyor. Öte yandan, telefonda göz konforu için TUV sertifikasının yanı sıra 1920 Hz yüksek frekanslı PWM karartma özelliği bulunuyor. Yani kısacası, bu tarafta şikayet etmemizi gerektirecek pek bir şey yok.

Infinix GT 10 Pro Özellikleri Neler ve Oyun Performansı Nasıl?

Şimdi, gelelim telefonun en iddialı olduğu konuya; performansına. Bir oyun telefonu olmasıyla bu bölüm GT 10 Pro için çok önemli.

GT 10 Pro, gücünü Mediatek’in 6nm üretim mimarisine sahip Dimensity 8050 işlemcisinden alıyor. Bu işlemci, aslında Dimensity 1300'ün yenilenmiş bir versiyonu. Zira aynı frekanslarda aynı çekirdekleri kullanıyor. Oyun kısmını ise 9 çekirdeği bulunan Mali-G77 GPU’su hallediyor. Donanım açısından bakıldığında, bu segmentte bulunabilecek iyi paketlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

16 GB'a kadar genişletilmiş RAM (8GB + 8GB) ile telefon çoklu görevleri gerçekten iyi bir şekilde yerine getirmeyi başarıyor. Testlerimiz sırasında herhangi bir çökme veya gecikme sorunuyla karşılaşmadık. Bununla birlikte telefonun en iyi yanlarından biri, oyun seanslarımız sırasında ısınmaması. Günümüzde çoğu telefon, sıradan bir oyunun ardından hemen ısındığından kesinlikle deneyimi baltalıyor. GT 10 Pro’da bu sorun, ısı buhar hazneli sıvı soğutma teknolojisinin kullanılması sayesinde çözülmüş; telefon ısı dağılımını iyi bir şekilde ayarlıyor.

GT 10 Pro, oyuna özel bir telefon olduğu için diğer telefonlardan farklı özelliklere sahip. Infinix, oyun deneyimini geliştirmek amacıyla telefona 4D titreşim adında bir teknoloji dahil etmiş. Peki, ne işe yarıyor bu? Örneğin PUBG oynarken ateş ettiğinizde, telefonun farklı köşelerinde titreşimler meydana geliyor ve sağladığı geribildirim ile oyun oynamak çok daha eğlenceli hale geliyor. Ayrıca, telefonun kutusundan 2 adet tetik tuşu çıkıyor. Bunları kullanarak ekstra tuşa sahip olabiliyor ve oyun deneyimini geliştirebiliyorsunuz.

Bunları telefonu oyun oynarken üst kısmına takıyorsunuz, böylece bir gamepad’te oyun oynarmış gibi telefonda oyun oynayabiliyorsunuz. Bu arada bunlar kutuya dahil edilen ucuz duran şeyler de değiller; malzeme kalitesi ve basarken verdiği hissiyat oldukça güzel. Eğer sıkı bir PUBG oyuncusuysanız bu tetik tuşlarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca bu tetikler için bir taşıma kılıfı olduğunu da söyleyelim. Şimdi sizlerin de telefonun oyun performansını görmeniz için biraz GT 10 Pro ile biraz oyun oynayalım.

Infinix GT 10 Pro’nun oyun performansını hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Evet, GT 10 Pro, oyun performansıyla sizin de gördüğünüz gibi gayet akıcı bir deneyim sunuyor. Üst seviye grafik ayarlarında PUBG ve Asphalt’ta gayet sorunsuz ve keyifli bir aksiyon aldık. Yani bu noktada herhangi bir sorunu yok. Ayrıca oyuncular için düşünülmüş XArena adında bir uygulaması da var. XArena uygulaması, bildirim engelleme gibi çeşitli ince ayarlarla tamamlanmış bir oyun başlatıcısı. XArena'ya bir oyun ekleyip uygulamayı oradan başlattığınızda, kayan uygulama desteği de dahil olmak üzere kullanışlı kısayollara sahip bir oyun içi araç çubuğuna sahip oluyorsunuz.

Peki, işin pil kısmı nasıl? Sonuçta bir oyun telefonu olunca pil konusu önemli. Infinix GT 10 Pro, 5.000mAh bataryaya sahip ve 45W şarj cihazı ile birlikte geliyor. Normal kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Ancak telefonun oyunculara yönelik olduğunu düşünürsek, daha büyük bir pil iyi olabilirdi. Zira yoğun bir şekilde saatlerce oyun oynamayı düşünüyorsanız günün sonunda şarja takmanız gerekecek.  Şarj etme söz konusu olduğundaysa, tam kapasite dolması 1 saatten biraz daha fazla sürüyor. 30 dakikalık şarj ise bataryanın ortalama yüzde 75 civarında dolmasını sağlıyor.

Yazılım tarafına bakarsak GT 10 Pro, Android 13 tabanlı Pure XOS ile geliyor. Kullanıcı arayüzü temiz ve gezinmesi kolay. Ayrıca Infinix, 1 büyük Android güncellemesi ve 2 yıllık güvenlik yaması sözü veriyor. Artık akıllı telefonlar arasında orta segmentte 2 büyük güncelleme vaatlerine alıştığımız için bu biraz standardın altında kalmış gibi.

Infinix GT 10 Pro Kamera Yetenekleri Neler?

Son olarak kameralara bakalım. Infinix, GT 10 Pro’nun arkasında 108 MP ana kamera kullanmış. Ön taraftaysa 32 MP ön kamera bulunuyor. Her ikisi de yeterli ışık koşullarında iyi fotoğraflar çekiyor. Ancak düşük ışık koşullarında oldukça yetersiz kaldıklarını söyleyelim. Öte yandan arka tarafta ana kameraya ek olarak yer alan makro kamera ve derinlik sensörü de çok kullanışlı değil, onu da söylemek lazım. 

108 MP modu ile çekilen fotoğraflara baktığımızda ayrıntılı karelerin yakalandığını görüyoruz. Yeterli ışık olduğunda ana kamera iyi performans gösteriyor. Varsayılan kamera modu iyi miktarda ayrıntı ve geniş dinamik aralık sunuyor, fakat ve renk dengesi daha iyi olabilirdi. 2x dijital yakınlaştırma ile çektiğimiz örneklerse varsayılan moda göre ayrıntılardan yoksun. Kamera bu noktada beklentimizi pek karşılamadı.

Öte yandan Portre modu iş görecek düzeyde, fakat kendi sınıfındaki telefonlar ile boy ölçüşecek kadar iyi olmadığını da söylemek lazım. Yine de bu koşulda fotoğraflara uygulanan bokeh seviyesi tatmin edici. Günün sonunda GT 10 Pro, oyun odaklı bir telefon. Elbette çekilen fotoğraflar sosyal medyada paylaşmak için uygun, o ayrı. Ancak kameralara biraz daha ihtimam gösterilse, GT 10 Pro rakipleri karşısında daha iyi bir konuma gelebilirmiş.

Sonuç

Evet, geldik sonuca. Peki, sonuç olarak Infinix GT 10 Pro nasıl? Başta da dediğimiz gibi GT 10 Pro, oyun odaklı bir telefon ve tasarımıyla da bunu iyiden iyiye belli ediyor. O nedenle önceliği oyun oynamak olan ve tasarımıyla günümüz telefonlarından farklı bir dizayna sahip bir model arayanların ilgisini kolayca çekecek ölçüde. OLED paneli sağlam görüntü üretiyor, 17 bin 999 TL’lik fiyatı segmentine göre yerinde seviyede, kameraları günlük kullanım için yeterli, 256 GB’lık depolama alanı geniş ve hızlı şarj olmasıyla da tatmin edici. Anlattığımız birkaç eksikliği var, ancak genel hatlarıyla iyi bir paket olmuş kanısındayız.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Infinix GT 10 Pro
Ürün Markası Infinix
CHIP Online Notu
85
İşletim SistemiAndroid 13
İşlemciMediatek Dimensity 805
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı3.0 - 2.6 GHz
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu6 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2400 px
Grafik İşlemciMali-G77 MC9
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama256 GB
Ön Kamera32 MP
Arka Kamera108 MP
Arka Kamera (2)2 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar75 x 162 x 8.1 mm
Ağırlık187 gr.

İlginizi Çekebilir

vivo V40 & v40 lite inceleme
iPhone 16 Pro inceleme
Omix X6 inceleme
Omix X7 inceleme
OPPO Reno 11 FS inceleme
realme GT 6 inceleme
Forum