Inca Anahita İnceleme
Inca'dan ezber bozan oyuncu faresi: Anahita'yı inceledik!
- Fiyat/performans
- Güzel tasarım
- Konforlu yapı
- Yazılım desteği
- Yan tuş bölgesi
Üst seviye oyuncu pazarında çok sayıda model olduğu gibi, elbette giriş seviyesi için de aynı şeyi söylemek mümkün. İyi bir sensör, yüksek performans değerleri, güzel tasarım derken, elbette fiyatlar uçup gidiyor, ancak her kesim kullanıcının bu yüksek fiyatları karşılayamadığı açık. Uygun fiyata, bütçe dostu, ancak kaliteli bir oyuncu faresi isteyenler için özel modelleri ise pek göremiyoruz. Bugün hariç. Zira Inca'nın yeni oyuncu faresi Anahita, bugün bizlerle.
Inca'nın oyuncu ekipmanları ailesine yeni katılan Anahita, uygun fiyata performanslı çalışan ve güzel görünen bir oyuncu faresi satın almak isteyenlere hitap ediyor. Tasarımıyla sağladığı konfor bir yana, RGB ışıklandırması ve programlanabilir tuşlarıyla seçeneklerini zenginleştirmesi önemli detaylar olurken, elbette fiyat etiketiyle de rahatlıkla tercih edilesi bir model olması, onu avantajlı kılıyor.
Inca Anahita'nın tasarımıyla söze başlayacak olursak, ilk etapta bu fare size tanıdık gelebilir. Zira şu an 450 TL civarında bulunabilen Razer Mamba'yı andıran görünümüne ek olarak aynı zamanda rahatlık bakımından da o modelle yarışacak cinsten bir fare var karşımızda. Avucun içine rahat yerleşen mouse, sol kenarda yer alan kaydırmaz alanıyla her ne kadar kauçuk malzemeye sahip olmasa da, buradaki plastik malzeme de iş görecek cinsten. Yine burada elbette başparmağın altına yerleşen 2 tuş yer alıyor.
Bu arada farenin 1,6 metre uzunluğunda örgü kaplama bir kablosunun olduğunu da söyleyelim.
Yalnızca 123 gram ağırlığında olan Inca Anahita, RGB ışıklandırmalı yapıya sahip. Sırt kenarlarında, avucun orta kısmındaki logo bölümünde ve kaydırma tekerleğinde yer alan RGB ışıklandırmaları, yazılım üzerinden istediğiniz gibi kontrol edebiliyorsunuz.
Inca'nın web sitesi üzerinden indirebileceğiniz yazılım üzerinden farenin ışıklandırmasını farklı modlarda değiştirebiliyor ve elbette bu ekranlar üzerinden daha pek çok ayarı yapılandırabiliyhorsunuz.
Farede programlanabilir 7 adet tuş yer alıyor. Farklı profiller olarak kaydedebilir, isterseniz anlık olarak tuş değişikliğini kolayca arayüz üzerinden yapabilirsiniz. Tamamen seçim size bırakılmış durumda. Arayüzün Türkçe olması da kullanımı kolaylaştıran bir diğer avantaj.
Yazılımda DPI ayarlarını da kişiselleştirme imkanınız var elbette. Bu noktada da farenin teknik değerlerinden ve performansından bahsedelim. Inca Anahita'da 6400 dpi seviyesine sahip bir sensör kullanılıyor. Bu hassasiyeti, farenin sırtındaki tuşlarla kolayca değiştirebildiğiniz gibi, yine az önce bahsettiğimiz yazılım üzerinden de özel atamalarda bulunabiliyorsunuz.
Anahita'ya ilişkin bilinmesi gereken diğer önemli bilgiler ise 65 IPS hız ve 22G hızlanma değerleri yer alıyor. Bu değerlerle yer alan optik sensör elbette piyasanın en iyilerinden değil, ancak sahip olduğu fiyat etiketine göre en iyilerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Performans konusunda da giriş seviye ve orta seviyeli oyuncular tarafından rahatlıkla performansılı kullanılacak modellerden biri olan Anahita, öte yandan uzun kullanımlar için 3 milyon kez tuş ömrü de sunuyor. Bu elbette yaşanıp görülecek bir değer fakat göründüğü ve kullandığımız kadar tuşların sağlam olduğunu söyleyebiliriz.
Özetle
Inca Anahita, elbette sahip olduğu sensör ve sağladığı performans ile piyasanın en iyisi değil, fakat fiyat/performans kategorisi özelinde oldukça iddialı bir model. Tasarımıyla güzel görünen, kullanımıyla konforlu yapıda olan ve performansıyla sınıfı dahilinde tatmin edici davranan Inca Anahita, elbette bunlara ek olarak fiyatıyla da cebe uygun. Inca Anahita'yı şu an piyasada 126 TL fiyatla bulabiliyorsunuz ki bu anlamda oldukça tercih edilesi bir model oluyor.
Kimler Almalı
Özellikle bütçeye uygun ancak güzel görünen ve iyi çalışan bir oyuncu faresi arayanlar Inca Anahita'dan memnun kalabilirler.
Alternatifleri
Inca Anahita'ya alternatif olarak Rampage SMX-R44 modelini de yakından inceleyebilirsiniz.