HyperX QuadCast İnceleme

HyperX QuadCast, yayıncılar ve oyunculara özel olarak geliyor. Peki, ne kadar iyi? İnceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Net ses kalitesi
  • 4 kutuplu desen
  • Dahili pop filtre
  • PC, Mac, PS4 uyumu
  • Kolay kullanım
  • Tasarım
  • Titreşim önleyici aparat
  • XLR çıkışı yok

Andy Warhol demiş ki: "Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak." Yıllar öncesinden bunu kestirebilmek güç bir iş, ama nitekim doğru. Özellikle sosyal medya ile bunu başarmanın mümkün olduğunu zaten sizler de biliyorsunuz. Bunu devam ettirebilmek ise, bundan ne kadar keyif aldığınızla veya ne kadar para kazandığınızla ilişkili. Yayıncılık da bunun kollarından biri ve bugün inceleyeceğimiz ürün, seslerini milyonlara duyurmak isteyenlere doğrudan hitap ediyor.

HyperX QuadCast, yayıncılara yönelik geliştirilen bir mikrofon. Özellikle evinde veya stüdyosunda güzel bir setup kurmuş, ancak mikrofon eksiği olanlar, bu cihazı beğenebilirler. Ha, profesyonel kurulumlara hitap etmeyebilir belki, ancak Twitch olsun, YouTube olsun, gayet iş görecek bir mikrofon olmuş QuadCast. Peki, ne gibi özellikleri var? Şimdi biraz daha yakından bakalım.

QuadCast, özellikle tasarımıyla ve malzeme kalitesiyle beğendiğimiz bir mikrofon oldu. Kaldı ki bu ürün iF Tasarım Ödülü almış.

Kırmızı petekli alan, yine kırmızı ışıklandırmaya sahip. Cihazı USB kablosu üzerinden sisteme taktığınızda bu ışıklar yanıyor ve bu ışıkların yanıyor olması, sizin yayında olduğunuz anlamına geliyor. Hemen tepesindeki sensöre dokunarak mikrofonu sessize alabiliyorsunuz. Sessizde olduğunu da ışıkların kapanmasından anlayabiliyorsunuz.

Masanın üzerinde sağlam duran cihaz, kutu içeriğinde bulunan adaptör vasıtasıyla profeyonel stantlara da takılabiliyor. Mikrofonun çevresindeki lastiklerle bağlanmış aparat ise, titreşim önleme işlevi görüyor. Bu sayede eğer mikrofonu masa üzerinde kullanacaksınız, sesin titreşim veya darbelerden etkilenmesini minimuma indiriyor. Benzer senaryo, mikrofonu tepeden astığınızda da farklı şekillerde geçerli tabii.

Mikrofonun alt kısmına da bir ses düzeneği yerleştirilmiş. Buradaki tekerleği kaydırarak mikrofonun sesini 5 kademede ayarlamanız mümkün. Bir diğer ayar mekanizması ise, mikrofonun arkasında yer alıyor. Buradaki 4 sekmeli bölüm, sesi, mikrofonu kullanım biçiminize göre şekillendirebilmenize olanak tanıyor.

Eğer tek başınıza yayın yapıyorsanız kardiyotu seçmeniz mantıklı olacak. Zira bu modda mikrofon yalnızca önden gelen sesleri alırken, arka sesleri reddediyor. Eğer yan yana iki kişi konuşacaksanız, o halde yine stereo modu kullanmanız gerekli. Ayrıca kalabalık sohbetler için mikrofonun tüm yönden gelen sesleri almasını sağlan bir mod ve karşılıklı sohbetler için bir diğer seçenek daha burada mevcut.

QuadCast ile ilgili önemli bir diğer özellik ise, bu mikrofonda pop filtresinin dahili olarak sunulmuş olması. Böylece mikrofonun önünde herhangi bir kalkan filtreye gerek kalmıyor.

Mikrofonun kutup ayar kısmının altında mini USB girişi ve kulaklık çıkışı bulunuyor. Kutu içerğinde de 3 metrelik bir USB kablosu mevcut. Bu sayede rahat bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Öte yandan 3.5 mm kulaklık girişi ile direkt olarak kulaklığa sesi alabiliyorsunuz. Ancak arayanlar XLR girişini bu cihazda bulamayacaklar.

Mikrofonun uyumluluğu da geniş. İster PC'de kullanın, ister Mac'te, isterseniz de PlayStation 4'te; takıp hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Ses konusuna gelirsek, QuadCast'in gayet başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. PC'de ve PlayStaiton 4'te kullandığımız mikrofon, sesi karşı tarafa net şekilde iletmekle kalmıyor, öte yandan ses patlamalarını ve çevre seslerini de iyi idare ediyor. Ses doygunluğu da kendini belli ediyor. Denediğinizde siz de göreceksiniz. Bu arada özellikle PC'de kullanacaklar için önemli bir detay olan, desibeli arttırdığınızda ses bozulmalarının önüne geçtiğini de söyleyelim.

Özetle

HyperX QuadCast, gayet başarılı bir yayıncı mikrofonu olmuş. Ses performansıyla beklentileri karşılayacağını düşündüğümüz mikrofon, ışıklandırmalı şık tasarımıyla da güzel kurulumlu masalarda kendine iyi bir yer bulacak kanaatindeyiz. Ha, illa da RGB ışıklandırma arıyorsanız bu mikrofonda bu yok. Ancak bu bizce bir eksi değil. Yine de tercih sizin elbette. Fiyat olarak da ideal bulduğumuzu söylemek lazım. QuadCast, şu an piyasada 950 TL civarında bulunabiliyor. Önemli rakiplerinin fiyatları ise daha yüksek.

Kimler Almalı

HyperX QuadCast özellikle Twitch veya YouTube üzerinden yayın yapan oyunculara hitap ediyor.

Alternatifleri

İlla RGB destekli bir mikrofon arayanlar HyperX QuadCast'a alternatif olarak Asus ROG Strix Magnus'u da değerlendirebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX QuadCast
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
90
Güç Tüketimi 5V 125mA
Örnekleme/Bit Hızı 48kHz/16-bit
Eleman Elektret kondenser mikrofon
Bağlantı Tipi 3 adet 14 mm kondenser
Kutup Düzeni Stereo, Tümyönlü, Kardiyoit, İki yönlü
Frekans Yanıtı 20Hz–20kHz
Hassasiyet -36dB (1V/Pa, 1 kHz'de)
Kablo Uzunluğu 3 metre
Uyumluluk PC, Mac, PlayStation 4
Ağırlık 254 gr.

İlginizi Çekebilir

Razer Siren V3 Mini inceleme
DJI Mic 2 inceleme
SteelSeries Alias Pro inceleme
Rode Wireless PRO inceleme
Rode PodMic USB inceleme
Fifine M6 Kablosuz Yaka Mikrofonu inceleme
Forum