HyperX Pulsefire Core İnceleme

HyperX Pulsefire Core, her işe yetecek kadar iyi. Peki, nasıl? İnceliyoruz...

CHIP Online Notu 84
  • Başarılı performans
  • Konforlu kullanım
  • RGB aydınlatma
  • 7 programlanabilir tuş
  • Sağ tarafta tuş olmaması sol elle kullanımı kısıtlıyor
  • Tasarımı fazlasıyla iddiasız

HyperX'in Pulsefire ailesi oyuncu fareleri arasında iyiden iyiye yerini sağlamlaştırmaya başladı. Daha önce Pulsefire FPS Pro'yu sayfalarımıza konuk etmiş ve hatırlayacağınız gibi çok beğenmiştik. Bu defa konuğumuz aynı serinin giriş modeli diyebileceğimiz Pulsefire Core.

Pulsefire Core tasarım anlamında Pulsefire FPS'ten farklı gözüken bir fare. FPS modelinin ergonomik tasarımı yerine bu modelde simetrik bir tasarım tercih edilmiş. Pratikte solak takipçilerimiz bu duruma sevineceklerdir ancak farenin sağ tarafında tuş olmaması sebebiyle bu simetri biraz lafta kalıyor. Bunun dışında tasarımda dikkat çeken diğer konu da HyperX logosunun RGB destekli bir aydınlatma ile ışıklandırılmış olması. Kullanırken elinizin altında kalsa da abartı RGB süslemeleri sevmeyenlerin hoşuna gidecektir.

Pulsefire FPS'e göre daha küçük ve daha hafif olan fare 87 gramlık ağırlığı ile eli büyük olmayanlar için bile rahat bir kullanım vadediyor. Üst modelde bulunan deri yan kaplamalar ise bu modelde yerini çizgi şeklindeki sert plastik kaplamalara bırakmış ki bu çözüm de yeterince tutuş sağlıyor.

Teknik tarafa bakarsak, bu modelde Pixart'ın yeni giriş seviyesi sensörü olan 3327 kullanılmış. 6200 DPI'a kadar destek veren sensör, 30G hızlanma ve 220 IPS maksimum hız değerleriyle hayli yeterli bir performans sunuyor. NGenuity üzerinden DPI ve ışıklandırma ayarlarını yapabileceğinizi de belirteyim. Fare hem günlük kullanımda hem de oyunlarda son derece yeterli bir performans sunuyor ve daha pahalı abilerini aratmıyor.

Özetle

Sonuç olarak Pulsefire Core kendi sınıfında son derece ciddi bir seçenek olarak karşımızda. Yurt dışı fiyatı 40$ olan farenin ülkemizdeki fiyatının ise Pulsefire FPS (160 TL) ile Pulsefire FPS Pro (320 TL) arasında olmasını bekliyoruz.

Kimler Almalı

Giriş seviyesinde iyi bir oyuncu faresi arayan, ancak abartı RGB ışıklandırmalı modellerden kaçınan oyun severler Pulsefire Core'u beğenebilirler.

Alternatifleri

Pulsefire Core'a alternatif olarak yine Pulsefire FPS ve Pulsefire FPS Pro modellerini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Pulsefire Core
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
84
Bağlantı Tipi Kablolu
Aydınlatma RGB
Düğmeler 7
Anahtar Güvenirliği 20 M Tıklama
Optik Sensör Pixart 3327
Maks. Çözünürlük 6200 DPI
Maks. Hız 220 IPS
Maks. Hızlanma 30G
Boyutlar 64 x 119 x 41 mm
Ağırlık 87 gr.

İlginizi Çekebilir

Cooler Master MM712 inceleme
XPG Slingshot inceleme
ASUS SmartO Mouse inceleme
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition inceleme
Darmoshark M3 inceleme
HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless inceleme
Forum