HyperX FURY DDR4 RGB İnceleme
Otomatik hız aşırtma yapabilen ve RGB ışıklandırmasıyla öne çıkan HyperX Fury DDR4 RGB RAM testte!
- RGB kontrolü
- Daha hızlı XMP profilleri yapılandırma olanağı
- Güzel performans
- Otomatik hız aşırtma
- Diğer DDR4 kitlerden daha pahalı
Oyuncuların son dönemde en büyük merak duyduğu özelliklerden birinin RGB ışıklandırma olduğu aşikar. Bunu zaten satılan pek çok donanım ürününün ışıklandırmalı yapıya bürünmüş olmasından anlayabiliyoruz. Aksesuarlardan başlayan RGB çılgınlığı, artık kasanın da içine girerek, anakart üzerindeki tüm parçalara sirayet etmiş durumda. Bunlar arasında elbette artık RAM'ler de yer alıyor.
Daha önce de HyperX'in RGB'li RAM'lerini incelemiştik. Ancak o modeller Predator ailesinde yer alıyordu. Bugün yakından bakacağımız RGB RAM'ler ise, HyperX'in FURY serisinden.
FURY DDR4 RGB Kapasitesi ve Frekansı Nedir?
HyperX FURY DDR4 bellekler, elimizde 8 GB'tan 2'li kit olarak yer alıyor. 16 GB toplam kapasite sunan modüller, ayrıca isteğe bağlı olarak kit şeklinde 32 GB ve 64 GB olarak da bulunabiliyor. Yine HyperX FURY DDR4 modülün 2400 MHz ila 3466 MHz aralığında çalışabildiğini söyleyelim.
Varsayılan olarak CL17-17 gecikme süreleriyle 1.2V'ta 2400MHz'de çalışan bellek kiti, XMP profilleriyle özelleştirilebiliyor. 3000 MHz'de CL15-17, 3466 MHz'de ise CL16-18 gecikme süreleri ve 1.35V'ta çalışabiliyor. Bu arada modülde otomatik hız aşırma özelliğinin bulunduğunu da söyleyelim. Direkt olarak anakarta takıp çalıştırdığınızda, BIOS'un izin verdiği en yüksek bellek hızında otomatik olarak hız aşırtma yapabilen bellekler, 2400 MHz ila 2666 MHz arasında otomatik olarak oynayabiliyor. Böylece hız aşırtmanın nasıl yapıldığı konusunda fikri olmayan kullanıcılar da, belleklerden daha fazla performans elde edebiliyorlar.
FURY DDR4 RGB Performansı Nasıl?
Elbette RAM'leri kendi sistemimize takıp test etmeyi de ihmal etmedik. Asus Prime Z390-A anakartı üzerinde yer verdiğimiz bellekler, kendi sınıfında gayet iyi sonuçlar aldı. İlk olarak AIDA64 Benchmark testinde değerlendirdiğimiz Fury DDR4 RGB, XMP-3200 profilinde testten 47311 MB/s okuma ve 45767 MB/s yazma sonuçları alırken, bu anlamda performans bakımından iyi bir yerde duruyor. Öyle ki, rekabet halindeki G.Skill TridenZ'den daha iyi sonuç almayı başarıyor.
CHIP Test Sistemi
İşlemci: Intel Core i9-9900K
İşlemci Fanı: Dark AquaForce W242R Water
Cooling
Anakart: Asus Prime Z390-A
Bellek: HyperX FURY DDR4 RGB 2x8 GB
Depolama: XPG SX8200 Pro M.2 SSD 1 TB
Ekran Kartı: Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX
2080
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 750W Modular PSU
Monitör: Asus ROG Strix XG32VQ
Kasa: CoolerMaster MasterBox MB511
Klavye: Asus ROG Claymore Core
Mouse: Asus ROG Gladius II
Kulaklık: Asus ROG Delta
Windows Sürümü: Windows 10 Home (64-bit)
Bir diğer testimiz olan PCMark'a geldiğimizde ise, HyperX Fury RGB burada da yine rakipler arasında liste başı modellerden biri olmayı başardı. PCMark'tan 5799 puan toplayan kit, G.Skill TridentZ ile Corsair Vengeance'den daha etkili performans üretti.
RGB Nasıl Çalışıyor?
HyperX FURY DDR4 bellek modülü, 41 mm yüksekliği ile düşük profili sayesinde anakarta rahat şekilde yerleştirilebiliyor. Böylece hava soğutmalı fanlı sistemlerde, işlemci fanının altında kendine rahat yer bulabilecek olan modüllerde elbette ısı dağıtıcı alüminyum gövde kullanılmış.
HyperX FURY DDR4, başta da söylediğimiz gibi RGB ışıklandırmalı bir yapıya sahip. Bu yapısı ile beraber eğer sisteminizdeki diğer donanım öğeleri de RGB'li yapıdaysa, RAM'lerin ışıklandırmasını sisteminize göre ayarlayabiliyorsunuz. HyperX'in NGenuity yazıımını veya direkt anakartın yazılımını kullanarak ışıklandırmaları ayarlamanız mümkün.
Özetle
Sonuç olarak HyperX FURY DDR4, gerek tasarımı gerek frekans hızlarıyla beraber Intel ve AMD tabanlı sistemler için tercih edilebilecek başarılı RAM modüllerinden biri oluyor. Özellikle BIOS'a bağlı otomatik hız aşırtma özelliği sağlaması ve elbette RGB ışıklandırmasıyla dikkat çeken modüllerin fiyatı, elimizdeki 2x8 GB'lık kit olarak 700 TL şeklinde.
Kimler Almalı
Hem performanslı çalışan hem RGB ışıklandırmalı yapıda bir RAM kiti isteyenler Predator DDR4 RGB'yi rahatlıkla değerlendirebilir.
Alternatifleri
Predator DDR4 RGB'ye alternatif olarak yine G.SKILL Trident Z RGB LED modelini de yakından inceleyebilirsiniz.