Huawei Y7 2018 İnceleme

Uygun fiyatla ülkemizde satışa çıkan Huawei Y7 2018 elimizde. İşte Huawei Y7 2018 incelemesi.

CHIP Online Notu 74
  • Tasarım
  • Büyük ekran
  • İyi renk üretimi
  • İyi pil ömrü
  • Hızlı yüz tanıma
  • 256 GB microSD desteği
  • Ekran koruyucu
  • 2 GB RAM
  • 16 GB depolama alanı
  • Daha iyi rakipleri var

Kısa bir süre önce Çinli şirketin tepe modellerinden Huawei P20 modelini incelemiştik hatırlarsanız. Bu defa da giriş seviyesi modellerinden biri olarak kategorilendirebileceğimiz, uygun fiyatıyla dikkat çeken Huawei Y7 2018 modeli bizlerle.

Huawei Y7 2018, kısa bir süre önce ülkemizde satışa sunulmuştu. Global çapta farklı model ve isimlerle de bulunabiliyor. Bunlar arasında Huawei Y7 Prime ve Huawei Y7 Pro mevcutken, elimizdeki model ise Huawei Y7 London olarak isimleniyor. Telefonların arasında birtakım farklıklar elbette var. Bunlar arasında çift kamera, depolama alanı ve RAM miktarı gibi temel farklar bulunuyor. Ancak işlemci bazında 3 model de Snapdragon 430 kullanıyor.

Ülkemizde şu an 1180 TL fiyatla bulunabilen Huawei Y7 2018, bu anlamda bu fiyat bandında rekabetçi bir model gibi görünüyor. Peki, bizlere neler sunuyor; artıları ve eksileri neler? Hemen incelemeye başlayalım.

Huawei Y7 2018 tasarımı ve ekranı nasıl?

elbette ekranın çerçevelerinin oldukça inceltilmiş olmasının etkisi büyük. Bu anlamda Y7 2018'i, Çinli şirketin bir başka uygun fiyatlı cep telefonu Huawei P smart benzeri bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Huawei'nin FullView olarak isimlendirdiği geniş bir ekranın sahibi olan Y7 2018, yalnızca ince çerçeveli değil, ayrıca geniş bir ekranın sahibi. Telefonun ekranı 5.99 inç büyüklüğünde. Ekranın çözünürlüğü ise 720x1440 piksel olarak karşımıza çıkıyor ve renk üretimi iyi seviyede. Bu arada ekranın üzerinde bir ekran koruyucu bulunduğunu da söyleyelim. Böylece telefonun ekranı, düşme ve darbelere karşı koruma kazanıyor.

Telefonun sağ kenarında klasik olarak güç ve ses butonları bulunuyor. Alt kısımda 3.5 mm kulaklık girişi dikkat çekerken, onun yanında ise microUSB 2.0 portu ile hoparlör mazgalı yer alıyor. Telefonun sol kenarına baktığımızda ise, buradaki çekmecede SIM kart ve microSD kart yuvalarının bulunduğunu görüyoruz. Y7 2018'in diğer modellerinde çift SIM kart desteği bulunurken, elimizdeki modelde tek SIM kart desteğinin yer aldığını da belirtelim.

Huawei Y7 2018, 7.8 mm  kalınlığında bir telefon. Ağırlığı ise 155 gram seviyesinde. Elimizde siyah renkli kasasıyla bulunan Huawei Y7 2018, mavi ve altın gibi farklı renk seçeneklerine de sahip olduğunu söyleyelim. Bu arada telefonun çerçevesinin metalik, arka yüzeyinin ise plastik kaplama olduğunu da belirtelim.

Huawei Y7 2018, tasarımıyla son dönemin trendini yakalayan bir model oluyor diyebiliriz. Bunda

Android 8 & EMUI 8 işletim sistemi

Huawei Y7 2018, Android 8.0 işletim sistemini kullanıyor. Elbette her Huawei akıllı telefonunda gördüğümüz EMUI arabirimi bu telefonda da kullanımda. EMUI 8 sürümünü kullanan Y7 2018, diğer Huawei modellerinde de olduğu gibi varsayılan olarak çekmecesiz bir menü biçimini gözetiyor. Fakat dilerseniz bunu değiştirebiliyor ve çekmeceli kullanıma geçebiliyorsunuz.

Yine arayüzden çok sayıda ayar yapmak mümkün. Bunlar arasında Huawei'nin amiral seviyesindeki modellerinde gördüğümüz Hareketle Kontrol, Göz Konforu ve Temalar gibi seçenekleriniz bulunuyor.

Huawei Y7 2018, güvenlik noktasında da amiral seviyesinden aşağı kalmayan bir telefon oluyor. Artık parmak izi sensörünü hemen her akıllı telefonda görmeye başladık zaten; Y7 2018'de ise buna ek olarak yüz tanıma özelliği de bulunuyor. Bu özelliğin yine oldukça kullanışlı olduğunu belirtelim. Telefon yüzünüzü kolaylıkla tanıyor ve hızlıca kilidi açabiliyor.

Parmak izi sensörünü kullanmak isterseniz ise, parmağınızı telefonun arkasında alana götürmeniz gerek. Sensörün yeri doğru konumlanmış ve çalışma hızı ideal. İşaret parmağınızla kolaylıkla telefonun kilidini açabiliyorsunuz.

Huawei Y7 2018 teknik özellikleri ve performansı

Huawei Y7 2018, teknik kadrosuyla giriş seviyesi modellerden biri oluyor. Teknik kadrosunun ana bileşenini Qualcomm Snapdragon 430 oluşturan Huawei Y7 2018'in 8 çekirdekli yapıda bu işlemcisi 1.4 GHz frekansında güç üretiyor. Yonga setine bağlı olarak Adreni 505 grafik yongasını kullanan telefonda RAM kapasitesi ise 2 GB. Depolama alanı da yine 16 GB olarak karşımıza çıkıyor.

Açıkçası RAM kapasitesi ve varsayılan depolama alanını düşük bulduğumuzu söylemek lazım. Performans ve kullanım anlamında daha fazla özgürlük sunan modeller yer alıyor ve fiyatlarıyla da Huawei Y7 2018'e muadil ve hatta daha cazipler. Bu anlamda özellikle 2 GB RAM olmamış diyebiliriz.

Telefonun batarya kapasitesine gelince, 3000 mAh. Bu batarya size tam günü çıkartmanız için yetiyor. Zira telefonun güç gereksinimi de bileşenlerinden dolayı düşük olduğundan batarya kapasitesini ve pil yönetimini iyi bulduk. Wi-Fi üzerinden bağlı olduğumuz kullanım senaryosunda 10 saat 37 dakikalık bir aktif kullanım sunduğunu söyleyelim. Bu kullanım şeklini güne yaydığınızda ise geceyi buluyorsunuz.

Yine diğer pil testi senaryolarında, telefonu boşta bıraktığımızda 23 saati aştığını, Full HD bir videoyu döndürmeye başladığımızda ise aralıksız 11 saati gördüğünü söyleyelim.

Telefonun genel kullanım ve oyun performansına gelirsek, her ikisinde de ılımlı bir kullanım alacağınızı söyleyebiliriz. Ancak bahsettiğimiz gibi Y7 2018 çabuk bir telefon değil. Arayüzde ve uygulamalarda genel hatlarıyla sıkıntınız yok. Ancak çoklu kullanımlarda ekran gecikmeleri göze çarpıyor. Bunun oyunlara yansıması da telefonun kategorisi ölçüsünde kabul edilebilir düzeyde. Asphalt Nitro ve benzeri oyunları oynayabiliyorsunuz.

Huawei Y7 2018'in ısı problemi ise yok diyebiliriz. Yük altında marjinal durumlarda 37 dereceyi bulabiliyor, fakat genel olarak 30 derecelerde seyrediyor; nispeten serin kalıyor.

Huawei Y7 2018 kameralar

Huawei Y7 2018'in kameralarına da değinelim. Telefonun farklı versiyonlarında çift arka kamera yer alırken elimizdeki modelde tek ana kamera bulunuyor. 13 MP kamera, yanında LED flaş bulunduruyor ve çektiği fotoğraflarla sınıfına uygun davranıyor. Telefonla çekilen fotoğraflar, sosyal medya paylaşımları için yeterli düzeyde. Özellikle iyi ışık koşullarında daha iyi kareler yakalayabiliyorsunuz.

8 MP olarak sunulan ön kamerada ise Selfie severlere bir sürpriz var. Ön kamerada flaş sunan Huawei Y7 2018, ışığın parlaklığını ayarlamaya izin veriyor. Böylece ışık koşullarına uygun parlaklığı elde edebiliyorsunuz. Ayrıca ön kamerada bir güzellik modu bulunduğunu da belirtelim.

Son olarak arka kamera ile 1080p, ön kamera ile 720p video kaydı yapabildiğinizi de söyleyelim ve sonuç bölümüne geçelim.

Özetle

Sonuç olarak Huawei Y7 2018, modern tasarımı, cazip fiyatı ve günlük kullanım için uygun performansıyla akıllı telefonlar arasındaki yerini alıyor. Çok para harcamadan büyük ekranlı bir akıllı telefon arayanlar için uygun bir seçim olabilir. Fakat çevresinde olan daha uygun fiyatlı veya yakın fiyata farklı modeller de boş değil. Bunlara en basit seçenek Huawei'nin farklı bir modeli olan P smart oluyor. Öte yandan 3 GB RAM'le dikkat çeken daha uygun fiyatlı Kaan N2 ve yine yakın fiyata 4 GB RAM ve 64 GB hafızasıyla Xiaomi Redmi 5 Plus da dikkat çekici. Bu anlamda Y7 2018, pek avantaj sağlamıyor gibi görünüyor.

Kimler Almalı

1000 TL civarında bir fiyata büyük ekranlı bir akıllı telefon satın almak isteyenler Huawei Y7 2018 modelini tercih edebilirler.

Alternatifleri

Huawei Y7 2018'e alternatif olarak Huawei P smart, Kaan N2 veya Xiaomi Redmi 5 Plus modellerini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Y7 2018
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
74
İşletim SistemiAndroid 8.0
İşlemciQualcomm Snapdragon 430
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.99 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1440 px
Grafik İşlemciAdreno 505
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar76 x 158 x 7.8 mm
Ağırlık155 gr.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mix Flip inceleme
OPPO A3 inceleme
nubia Z60 Ultra inceleme
Xiaomi 14 inceleme
vivo X200 Pro inceleme
vivo V40 & v40 lite inceleme
Forum