Huawei Watch GT3 Pro İnceleme
Huawei’nin bu yaz bize sürpriz yaparak piyasaya sürdüğü, çok farklı özelliklere sahip yeni akıllı saat serisi Huawei Watch GT3 Pro’yu test ettik.
Huawei Watch GT3 Pro bir seri güncellemesi değil, tamamen yeni özellikler ve yeni seçeneklerle beraber gelen ve akıllı saat standartlarında çıtayı bir üst seviyeye yükselten bir ürün olmuş. İki farklı modeli bulunuyor. Modellerden biri titanyum, diğeri seramik malzemeden üretilmiş ve ikisinde de yüksek ekran netliğine katkı sağlayan safir cam kullanılmış. Bizim test ettiğimiz versiyon, Titanyum modeli, ve incelememizi bu model üzerinden gerçekleştireceğiz. Ancak iki modelde de ekran boyutu, malzeme ve pil ömrü dışında hemen hemen tüm özellikler birbirinin aynısı.
Uzun pil ömrü ile şaşırtıyor
Akıllı saat dediğimizde, aklımıza artık her türlü sağlık verisini toplayan, kullanıcıyı izleyen, sağlık ve egzersiz önerilerinde bulunan ve topladığı bilgileri cep telefonu ile paylaşarak gelişimini takip eden cihazlar geliyor. Huawei Watch GT3 Pro incelememizde bu özelliklere elbette değineceğiz, ancak ilk olarak ürünün bizi ilk etkileyen yanından söz edelim.
Huawei Watch GT3 Pro Titanyum sürümü 14 gün pil ömrü sunuyor. Bu da, bizi gerçek saat kullanımına bir adım daha yaklaştırıyor, zira akıllı olsun olmasın, saatleri belli aralıklarla şarj etmek zorunda kalmak zaman zaman sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden bir kere şarj edip uzun bir süre kolundan çıkarmaya gerek duymamak, Huawei Watch GT3 Pro’nun artılar hanesine yazılıyor. Huawei Watch GT3 Pro Seramik versiyonunda ise pil ömrü 7 gün sürüyor. İki versiyon da yüzde 30 daha hızlı kablosuz şarj özelliğine ve ters kablosuz şarj desteğine sahip.
Kaliteli ekran
Akıllı saatlerin olmazsa olmaz bir başka özelliği ise, net, keskin ve parlak bir ekrana sahip olması. Her türlü ışık ortamında, ister gece karanlığında ister aşırı aydınlık Güneş ışığı altında olsun, ekranı okuyabilmeliyiz. Huawei Watch GT3 Pro 1,43 inçlik bir AmoLED ekran kullanıyor. Denemelerimizde, ekran kalitesini oldukça etkileyici bulduk. Önceden de söylediğimiz gibi, 466 x 466 piksel çözünürlüğündeki ekran, her türlü ışık koşulu altında net ve keskin bir görüntü sunuyor. Ekranın dokunmatiği de oldukça hassas ve ergonomik bir kullanıma sahip.
Saat yazılımı
Akıllı saatlerde yazılım deyince aslında akla iki cephe gelmeli ve değerlendirmeyi bu iki cepheyi kullanarak yapmak gerekli. Bunlardan birincisi, saatin içinde çalışan yazılım, diğeri ise saatten aldığı bilgileri kullanıcıya sergileyen ve saati özelleştirmek için kullanılan, cep telefonuna yüklenen yönetim yazılımı. Bunlara ayrı ayrı bakacağız.
Huawei Watch GT3 Pro, Huawei’nin kendisinin geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor. Arabirim son derece iyi tepki veriyor ve sağlık, eğlence, günlük takip, oyun ve kişisel zaman yönetimi için kullanılabilecek birçok uygulama içeriyor. Bu açıdan bakıldığında, bu tür uygulamalar bir akıllı saat için zaten olmazsa olmaz, ancak Huawei Watch GT3 Pro’te öne çıkan en büyük özellik, fitness ve sağlık takibi seçenekleri. Bu özelliklere birazdan yakından göz atacağız.
Cep telefonu tarafında ise Huawei sağlık uygulaması üzerinden saate bağlanma, yönetim, veri aktarımı ve veri gösterimi yapılıyor. Bu uygulama hem Android hem de iOS işletim sistemlerini destekliyor. Yani saati verimli bir şekilde kullanmak için ille de bir Huawei telefona sahip olmanız şart değil. Her ne kadar en kolay kullanım açısında Huawei telefonlarla çok iyi bir uyum içinde çalışıyor olsa da, diğer Android telefonlarla ve iPhone’larla da sorun çıkarmadan eşleşiyor ve çalışıyor. Saate uygulamaları doğrudan AppGallery üzerinden yükleyebiliyorsunuz.
Huawei Watch GT3 Pro ile beraber yüzlerce saat yüzü seçeneği geliyor. İster sadece, düz bir saat arabirimini tercih edin, isterseniz tüm sağlık bilgilerinizin, hava durumu vs. gibi seçeneklerin göründüğü karmaşık, fütüristik bir arabirime sahip olmak isteyin, her türden kullanıcıyı memnun edecek saat yüzü seçenekleri bulunuyor. Ücretsiz seçenekler oldukça doyurucu, ancak küçük rakamlar ödeyerek sanatçıların elinden çıkmış, son derece etkileyici ve rafine saat yüzlerine de sahip olabiliyorsunuz. Tüm bunlar, cep telefonu üzerinden saate yüklenip denenebiliyor. Uzaktan deklanşör, müzik çalar, takvim senkronizasyonu, alarmlar ve Bluetooth arama desteğini oldukça başarılı bulduk.
Hem Apple hem de Android ekosistemlerini destekliyor olması, Huawei Watch GT3 Pro’nun artılar hanesine yazılıyor.
Fitness özellikleri
Huawei Watch GT3 Pro’nun üzerindeki sensörler, komple bir sağlık takipçisi olmasını sağladığı gibi, bu seri ile ilk defa duyurulan ve bizim de bol bol deneyimleme imkânı bulduğumuz dalış modu, akıllı saat dünyasında ilk defa görülen ve fark yaratan bir seçenek. Dalış ve serbest yüzme modları olduğuna göre, aklınıza mutlaka şu soru geliyordur. Bu saat ne kadar su geçirmez, ve tuzlu suya dayanabiliyor mu? Huawei Watch GT3 Pro 30 metre derinliğe kadar dayanıklı, tuzlu suda sorun çıkartmadan çalışıyor ve sensörleri suyun hem altında hem de üstünde başarıyla çalışıyor. Elbette, hepimizin bildiği gibi tuzlu su elektronik cihazların baş düşmanıdır, ancak Huawei Watch GT3 Pro bu alanda özellikle atılmış başarılı bir adımı sergiliyor. Yine de, geleneksel bir bakış açısıyla, denizden çıktıktan sonra tatlı su ile durulamakta fayda var diyoruz.
Huawei Watch GT3 Pro dalış modundaylen dalınan derinliği, suyun altında ve üstünde yüzülen mesafeyi, bu sırada kalp atış hızını ve diğer bilgileri kayıt altına alabiliyor. Üzerinde bulunan çift kanallı lokasyon takibiyle açık denizde yüzme başta olmak üzere, tüm egzersizlerde net bir konum ve rota doğruluğu sunuyor.
Egzersiz yapmak ve sağlıklı kalmak isteyen kullanıcılara 15’i profesyonel, 100’den fazla egzersiz modu sunulmuş. Açık ve net anlatımlarla ve destekle gelen bu modlar kullanıcının hemen hemen her türlü sporu yaparken yanlarında kişisel bir asistan, antrenör ve danışman taşımalarına imkân veriyor. Strava, Runtastic ve Komoot gibi popüler profesyonel egzersiz uygulamaları ile de senkronize çalışabiliyor.
Her ne kadar ülkemizde fazla popüler olmasa da, Huawei Watch GT3 Pro ile gelen bir başka yenilik olan profesyonel Golf modu, doğru tutuş ve vuruşun çok önemli olduğu bu sporda kendini geliştirmek isteyenlere epey yardımcı olacak seçenekler içeriyor.
Sizi, sizden iyi, nasıl tanıyor?
Huawei Watch GT3 Pro, kullanıcısını çok yakından tanıyor ve topladığı tüm bilgileri net ve hatasız bir şekilde paylaşıyor. Huawei’nin “7/24 kapsamlı sağlık yönetimi” olarak adlandırdığı bu kapsamda, sensörlerle EKG ölçümü, kandaki oksijen miktarı, yani SpO2 ölçümü, nabız ölçümü yapılabiliyor.
Kullanıcının stres seviyesi ve uyku durumu da izleniyor ve raporlanıyor. Yenilenen TruSeen ™5.0+ Nabız Takip Sensörü, Huawei Watch GT3 Pro’yu bu alandaki en başarılı ölçüm cihazlarından biri haline getiriyor.
Sonuç
Huawei Watch GT3 Pro, incelememizde oldukça yüksek puanlar aldı. Bunun başlıca nedenleri, Huawei’nin sadece bir akıllı saat üretmekle yetinmeyip ona yeni özellikler eklemesi, kaliteli malzeme kullanması, cep telefonu – akıllı saat senkronizasyonu alanında başarılı bir iş çıkarmış olması ve kişisel sağlık takibi konusunda bir adım ileriye gitmesi, diyebiliriz. İki haftalık uzun pil ömrünü de atlamadan geçmeyelim. Daha az şarj, saati daha az koldan çıkartmak, kişisel sağlık takibini daha kesintisiz yapmak anlamına geliyor, üstelik en uygunsuz anlarda “şarj bitti” gibi tatsız sorunlarla karşılaşma olasılığını da düşürüyor. Her zaman olduğu gibi, son kararı verecek olan sizsiniz. Bir Huawei deneyim mağazasında, Huawei Watch GT3 Pro’yu deneyimlemenizi öneriyoruz.