Huawei Watch Fit 3 İnceleme

Huawei Watch Fit 3, geliştirilen sağlık takibi özellikleri, büyüyen ekranı ve uzun pil ömrüyle fitness takip cihazlarında yeni bir standart belirliyor. İşte yenilenen tasarımıyla Huawei Watch Fit 3 hakkında merak edilen her şey...

CHIP Online Notu 93
  • Şık tasarım
  • Uzun pil ömrü
  • Kayış seçenekleri
  • Çeşitli saat yüzleri
  • Geliştirilmiş sağlık takibi özellikleri
  • 100’den fazla spor modu
  • Aktivite Halkaları 2.0
  • Menstural Döngü İzleme
  • Fiyat/performans

Huawei, geçtiğimiz haftalarda Dubai’de gerçekleştirdiği ve bizim de katıldığımız etkinliğinde yine birbirinden güzel birçok ürün tanıttı. Bildiğiniz gibi Huawei, modayı takip eden bir teknoloji markası. Öyle ki bunu daha önce “Fashion Forward” konseptiyle tanıttığı ürünlerde görmüştük. Bu seneki etkinlik ise “Creation of Beauty”, yani “Güzelliğin Yaratılışı” konsepti altında gerçekleşti ve Huawei yine trende uygun tasarım diline sahip birçok ürünle karşımıza çıktı. Bunlar arasında Huawei’nin yeni Pura 70 serisi akıllı telefonları, Huawei Watch Fit 3 akıllı saati, Huawei MateBook X Pro ve Huawei MateBook 14 dizüstü bilgisayarları, Huawei MatePad 11.5”S tableti ve Huawei FreeBuds 6i kulaklığı yer alırken, aynı zamanda Huawei Watch GT 4 serisine gelen yeni seçenekler de paylaşıldı. İlerleyen zamanlarda bir aksilik olmaz ise bunların hepsini birlikte inceliyor olacağız. Ancak bugünkü konuğumuz, modayı takip eden fitness meraklılarına özel olarak tasarlanan Huawei Watch Fit 3.

Evet, Huawei’nin Fit serisi, akıllı bileklik ve saat arasındaki bir form faktörüydü. Doğrusunu söylemek gerekirse Watch Fit 3 artık bir fitness takip cihazından bir akıllı saate terfi etmiş durumda. Ekran büyümüş, pil ömrü geliştirilmiş ve zengin sağlık izleme özelliklerine kavuşmuş. Ayrıca artık yepyeni bir tasarıma sahip. Peki bu yenilikler, gerçekten Watch Fit 3’ü satın almaya değer kılıyor mu?  Gelin tasarımdan başlayarak bunu öğrenelim.

Huawei Watch Fit 3 Tasarımı Nasıl?

Öncelikle Watch Fit 3’ün tasarım konusunda Apple Watch serisine oldukça benzediğini söylemek lazım. Zaten lansmandan ilk görüntüleri paylaştığımızda da sizlerde bu konuda yorumlar gelmişti. Evet, benzer yapıda olduğunu kabul etmek gerekiyor. Artık karşımızda dikdörtgen değil, kare formunda bir çerçeve var. Watch Fit serisinde yapılan form değişikliği, kullanıcıya ekranda daha fazla bilgiyi bir arada gösterebilme isteğinden kaynaklanıyor olsa da, açıkçası ben Watch Fit 2 tasarımını da çok beğenmiştim. Özellikle metalik versiyon gerçekten çok şık görünüyordu. Benimle aynı görüşte olanlar olacaktır elbette, ancak tabii ki bu öznel bir konu. Kimileri akıllı saatte kare formunu daha çok beğeniyor, Watch Fit 3 de bunu sağlayacak ölçüde şık bir akıllı saat oluyor. Bu arada bazı benzerliklere rağmen rakiplerinden daha ince ve daha hafif olduğunu söylemek istiyoruz. Rakipler bir yana, elimizdeki diğer Watch Fit ve Fit 2 ile yan yana koyduğumuzda da daha ince bir yapıda olduğunu görmek mümkün zaten. Ağırlığı 26 gram olan Watch Fit 3’ün kalınlığı da sadece 9,9mm. Yani hem bileği rahatsız etmiyor hem de oldukça zarif ve şık duruyor.

Saatin bilekte bu kadar rahat olmasının bir diğer sebebi de sahip olduğu kayışı. Bileğimizde gördüğünüz Gri Naylon kayışlı bir model ancak bunun dışında isterseniz İnci Beyazı renginde deriden yapılma ve siyah, pembe, yeşil ve Ay Beyazı olmak üzere birçok farklı renkte floroelastomerden oluşan kayış seçenekleri mevcut. Bu anlamda seçenek gerçekten çeşitli. Ancak Gri Naylon ve İnci Beyazı’nın bu versiyona göre cüzi bir miktar daha pahalı olduğunu belirtelim. Gri ve Beyaz modellerde parlak kırmızı bir kurma kolu bulunurken, diğer modellerde çerçevenin genel rengiyle uyumlu bir kurma kolu tercih edilmiş. Ayrıca kayışlar artık bas-çıkar özellikli “Link” adı verilen bir tasarıma sahip; saatin arkasındaki düğmeye bastırarak kolayca yenisiyle değiştirebiliyorsunuz. Bu da kayış değiştirmeyi çok kolay bir hale getiriyor.

Bu arada bahsettiğimiz kurma kolunu Huawei Dönen Taç olarak adlandırıyor. Dönen Taç’ın kullanımı gayet rahat. Menüler arasında gezinirken ve uygulama menüsünde yakınlaştırma ve uzaklaştırma yaparken bir hayli kolaylık sağlıyor. Kurma kolunun altındaki tuş ise varsayılan olarak Ezgersiz menüsüne gidiyor. Ancak ayarlardan bunu istediğiniz şekilde özelleştirebiliyorsunuz.

Diğer detaylara baktığımızda, kurma kolu ve yan düğme arasında telefon görüşmelerinde kullanabileceğiniz bir mikrofon bulunuyor. Evet, bu saat ile telefon görüşmelerinizi yapabiliyorsunuz. Diğer kenarda da yine telefonla konuşurken veya müzik dinlerken kullanabileceğiniz 2 adet hoparlör mevcut. Watch Fit 3’ün arkasını çevirdiğimizde ise bizleri cihazı şarj etmek için iki manyetik pim, optik nabız sensörü ve daha önce bahsettiğimiz kayışı çıkarmak için bir düğme karşılıyor.

Huawei Watch Fit 3 Ekran Özellikleri

Gelelim ekrana. Doğrusunu söylemek gerekirse, Huawei Watch Fit 3’ün ön tarafında rakiplerine kıyasla çok daha iyi bir ekran var. 1,82 inç boyutundaki bu AMOLED ekran, 1500 nit parlaklığı sayesinde çok güneşli bir havada dahi net ve parlak bir görüntü sunuyor. Çözünürlük yüksek ve 347 ppi değeriyle her şey son derece canlı ve keskin. Ayrıca 60 Hz’lik yenileme hızı da akıcı bir deneyim yaşatıyor. Zaten ekran yüzde 77.4’lük yüksek bir ekran-gövde oranına sahip olduğundan kullanımı epey rahat.

AMOLED panelin getirdiği bir avantaj olarak elbette ekranda Always-On Display özelliği de yer alıyor. Ancak Huawei, bunu etkinleştirdiğinizde pil ömrünün yarı yarıya azalacağı konusunda sizi uyarıyor. Dolayısıyla bu noktada pil ömrü ve görsellik arasında seçim yapmanız lazım.

Saatin bizce en güzel yanlarından biri ise aralarından seçim yapabileceğiniz 200’den fazla saat yüzüne sahip olması. Üstelik çoğu Always-on modunu da destekliyor. Yeni saat yüzleri arasında Fun Mood 'emoji' serisi ve paralaks Time Illusion dışında Watch Fit 3’e özel birçok kadran bulunuyor. Daha da güzeli bazılarının rengi, stili ve işlevi kişiselleştirilebiliyor. Yani o günkü modunuza veya kıyafetinize göre uygun saat yüzünü bulabiliyorsunuz.

Huawei Watch Fit 3 Nasıl Kullanılıyor, Uygulama Desteği Nasıl?

Şimdi, sıra geldi asıl olaya; Huawei Watch Fit 3 bize ne gibi özellikler sunuyor? Her şeyden önce, Watch Fit 3’ten en iyi şekilde yararlanabilmek için diğer Huawei saatlerinde olduğu gibi Huawei Sağlık uygulamasının mutlaka yüklenmesi gerekiyor. Uygulama AppGallery'den indirilebildiği gibi iOS’un App Store’undan da indirilebiliyor. Ayrıca Samsung kullanıcıları da Galaxy Store üzerinden bu uygulamayı edinebiliyorlar. Yani Watch Fit 3 tüm iOS ve Android cihazlarla tamemen uyumlu yapıda, entegrasyon tam olarak yapılmış durumda. Elbette güncel bir cihaz kullanıyor olmanız gerekiyor; Android’de 8 veya üzeri, iOS’ta 13 veya üzeri işletim sistemine sahip bir cihazınız olması lazım.

Uygulamayı yükledikten sonra her şey oldukça basit; hesap oluşturup giriş yapıyoruz, ardından saati tanıtıyoruz ve uygulamaya gerekli izinleri verdikten sonra her şey hazır hale geliyor. Bu noktada uygulamanın detaylarına girmiyoruz, zira daha önceki incelemelerimizden hatırlayacağınız üzere pek çok defa en ince ayrıntısına kadar anlattık. Ancak şunu söylemek lazım, özellikle sağlık ve günlük rutin takibi en ince ayrıntısına kadar gösteren bir uygulama Huawei Sağlık uygulaması. Daha önce de defalarca kez bunun altını çizmiştik. Egzersiz verilerinizden uyku takibine ve diğer sağlık verilerinize grafik ekranı üzerinden anbean detaylarıyla görebiliyorsunuz.

Huawei Watch Fit 3 Özellikleri Neler?

Şimdi Watch Fit 3’ün özelliklerini birer birer anlatma başlayacağız, bu küçük saat içinde gerçekten çok sayıda özellik yer alıyor. O nedenle bu bölüm biraz uzun olacak.

Evet, ilk olarak Watch Fit 3’ün geliştirilmiş Huawei TruSeen 5.5 teknolojisiyle geldiğiyle başlayalım. Selef modelde TruSeen 5.0’ı görüştük, yeni saat bu yönde gelişim gösteriyor. Bu teknoloji, daha doğru bir kalp atış hızı izleme sağlamak için yapay zeka ile güçlendirilmiş çok kanallı bir sinyal geliştirme algoritması kullanıyor. Üstelik artık ölçümler 25 saniyeden fazla sürmüyor. Kalp atış hızının yanı sıra saat tabii ki adımları sayabiliyor, stres ve uyku takibi yapabiliyor, SpO2 ölçebiliyor ve yakılan kaloriyi hesaplayabiliyor.

Bununla birlikte geliştirilen bir başka özellik de TruSleep 4.0. TruSleep 4.0, Temel Uyku Fizyolojisi Analizi ve Nefes Farkındalığı olmak üzere 2 önemli geliştirme içeriyor. Temel Uyku Fizyolojisi Analizi, verilerin doğruluğunu artırmak için solunum hızı, kalp hızı ve uyku dönemlerinin kan oksijeni dahil olmak üzere istatistiklere fizyolojik göstergeler eklerken; Uyku Nefesi Farkındalığı, gece boyunca uyku sırasında kan oksijen düşüşü sıklığını ve kalp atış hızı değişimini tespit ederek uyku apnesi riskinizi belirlemenize yardımcı oluyor ve uykunuzu iyileştirmek için önerilerde bulunuyor. Bu yeni eklenen özellikler gerçekten iyi bir uyku takibi için çok önemli. Özellikle iyi bir gece uykusu çekmek gün geçtikçe daha zor hale gelirken, saat bunun sebeplerini bulmanızda fayda sağlayabiliyor.

Watch Fit 3’e geliştirilen özellikler arasında Menstural Döngü İzleme özelliği de var. Artık ilk 2 döngü ve 3 döngü dahil olmak üzere döngü izleme destekleniyor. Ek olarak saat tarafına semptom kayıt fonksiyonu eklenmiş. Adet dönemlerinin başlangıç ve bitiş saatleri kaydedilebiliyor ve değiştirilebiliyor. Böylece bu süreçler kadınlar tarafından bu saat ile daha kolay takip edilebiliyor.

Fitness özelliklerine geçersek, Watch Fit 3 bu alanda önceki modellerden daha yetenekli, kapsamı daha geniş. Öyle ki, Watch Fit 3’ü piyasadaki en kapsamlı fitness takip cihazlarından biri haline getiren önemli bir özelliği var, o da kalp atış hızını Bluetooth üzerinden uyumlu fitness aletlerine aktarabilme özelliği. Bu özellik sayesinde bileğinize sürekli bakmak zorunda kalmadan koşu bandınızın veya diğer fitness aletlerinizin ekranından performansınızı takip edebiliyorsunuz. Gerçek anlamda sporcular saatin bu yönünden oldukça fayda sağlayacaklar kanısındayız.

100’den fazla spor modu bulunan Huawei Watch Fit 3’te aklınıza gelebilecek her türlü spor ve aktivite mevcut. Önceki nesilden farklı olarak futbol, basketbol, padel, eSpor ve pist koşusu modları da eklenmiş durumda. Elbette saat bunların hepsini otomatik olarak algılayamadığından sizin ayarlamanız gerekiyor. Ancak temel olan koşu ve bisiklet dahil 6 spor modu otomatik olarak saat tarafından algılanabiliyor. Yani siz aktivitey başladığınızda, otomatik olarak spor moduna geçiliyor. Bu arada saatin içerisinde tam bir GPS bulunduğundan, artık koşularınızda veya yürüyüşlerinizde daha doğru hız ve konum verileri almak için telefonunuzu yanınıza almak zorunda olmadığını da söyleyelim.

Watch Fit 3 ile gelen bir diğer yeni özellik ise Aktivite Halkaları 2.0. Geliştirilen bu özellik sayesinde, otomatik olarak kaç kalori yaktığınızı, egzersiz sürenizi ve her gün ayakta durma sürenizi izleyebiliyorsunuz. Özellikle ayakta durma süresini ölçmesi epey ilginç. Eğer saati hiç kolundan çıkarmayanlardan biriyseniz, saat sizin yerinize aktivite hedefleri belirleyerek 3 halkayı da tamamlamanız, aktif kalmanız ve egzersiz alışkanlıklarınızı geliştirmeniz için devamlı hatırlatmada bulunuyor ve sizi teşvik ediyor. Ayrıca motive olmanız için Huawei Health uygulaması telefonunuza günlük/haftalık özetler ve madalyalar da sunuyor.

Egzersiz konusunda sizi devamlı motive etmek için uğraşan Watch Fit 3, ek olarak kalori yönetiminize de yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Yeni Formda Kal uygulaması kalori sayımı, kalori açığı takibi ve kilo alma/verme planlarını tek bir yerde topluyor. Üstelik uygulama, kilo hedeflerinize doğru yönlendirmek için çeşitli farktörleri de göz önünde bulunduruyor. Hatta kalori hedeflerinizi takip etmenizi sağlayacak bir kalori uyarısına bile sahip ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı düzenli egzersizle dengeleme konusunda bilime dayalı tavsiyelerde bulunuyor.

Bitti mi? Hayır bitmedi. Watch Fit 3 koşu, bisiklet ve yüzme dahil 8 yaygın branş özelinde animasyonlu bir egzersiz rehberliği sunuyor. Egzersiz menüsü altındaki “Kurslar ve planlar” bölümünden ulaşabileceğiniz bu özellik sayesinde ısınma ve esneme hareketlerinizi sesli talimatlarla beraber yapabiliyorsunuz.

Unutmadan, saatteki Akıllı Asistan entegrasyonu sayesinde telefonunuzu cebinizden çıkarmaya gerek kalmadan birçok temel işlevi gerçekleştirebildiğinizi belirtelim. Örneğin gelen bir aramayı cevaplayabiliyor, müzik çalabiliyor veya SMS’lere cevap verebiliyorsunuz. SMS’ler demişken; ne yazık ki Watch Fit 3’te sanal klavye üzerinden mesaj yazma seçeneği yok. Mesajları yalnızca emoji olarak veya hazır mesajlar arasından seçim yaparak yanıtlayabiliyorsunuz. Kaldı ki küçük ekran üzerinden yazı yazmak bizce de pek anlamlı olmadığından bunu bir eksi olarak değerlendiremeyeceğiz.

Huawei Watch Fit 3 Pil Ömrü Ne Kadar?

Kapanışa geçmeden, saatin pil ömründen de kısaca bahsedelim. Huawei, Watch Fit 3’ün standart kullanımda 10, yoğun kullanımda 7 günlük pil ömrüne sahip olduğunu söyleyelim. Artık Huawei’nin akıllı saat ve bilekliklerinin pil ömrünün bu denli uzun olması şaşırtmıyor zira bu konuda çok uzun zamandır en uzun pil ömrü sunan modelleri üretiyor şirket. Benzer şey şarj konusunda da geçerli. Saatte hızlı şarj desteği bulunuyor ve böylece sadece 10 dakikalık bir şarj ile tüm günü rahatlıkla çıkarabiliyorsunuz. Pil konusunda gerçekten övgüyü hak ettiğini söylemek lazım.

Sonuç

Evet, toparlamak gerekirse Huawei Watch Fit 3, başta da belirttiğimiz gibi fitness takip cihazından bir akıllı saate evrilmiş. Bir akıllı saatte ihtiyaç duyulan neredeyse her şeyi karşılıyor. Fiyat olarak şu an 4.999 TL ile ön satışta -ki bu yönüyle de çok mantıklı bir seçenek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bununla birlikte Huawei, her zaman olduğu gibi cihazın yanında birkaç avantajlı fırsat sunuyor. Eğer Watch Fit 3’ü Huawei Online Mağaza’dan satın alırsanız, 300 TL sepet indiriminin yanı sıra 699 TL değerinde bir kayış da hediye ediliyor. Hatta buna ek olarak sepette kullanacağınız AFIT3PR koduyla beraber 300 TL daha ek indirim kazabiliyorsunuz. Yani fiyatı çok daha uyguna geliyor, bu anlamda da bizce şu sıralar gerçekten iyi bir akıllı saat arıyorsanız hızlıca yakından inceleyin.

Huawei Watch Fit 3 hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Watch Fit 3
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
93
Ekran 1.82 inç AMOLED
Çözünürlük 480 × 408
Su Koruması 5 ATM
Uyumluluk Android 8 veya üzeri, iOS 13 veya üzeri
Batarya Kapasitesi 400 mAh
Pil Ömrü 10 gün
Mikrofon Var
Hoparlör Var
Bağlantı Bluetooth 5.2 BLE
Boyutlar 46,5 mm x 20,7 mm x 12,25 mm
Ağırlık 26 gr.

İlginizi Çekebilir

Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme
Xiaomi Watch 2 inceleme
TCL MoveTime MT46 inceleme
KOSPET TANK T2 inceleme
Huawei Watch GT 4 inceleme
Redmi Watch 3 & Redmi Smart Band 2 inceleme
Forum