Huawei P smart İncelemesi

Huawei P smart incelemesi tüm detaylarıyla burada. Her şeyiyle anlattık.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 84
  • Çok iyi işçilik
  • Modern 18:9 ekran
  • Sınıfına uygun başarılı performans
  • Fiyat/performans
  • Çift kamera ile derinlik performansı
  • Parmak izi sensörü
  • Düşük ışık kamera performansı
  • Ortalama pil ömrü

Huawei, kısa bir süre önce ülkemizde P smart akıllı telefonunu piyasaya sundu. Biz de telefonun tanıtımında yer almıştık, tanıtım sonrası da yeni modeli alıp ofisimize geldik ve incelemelere başladık. Bu incelememizde Huawei'nin orta sınıfa getirdiği "premium" modeli Huawei P smart'ı tüm detaylarıyla değerlendireceğiz.

Huawei P smart'ın anahtar özellikleri arasında premium seviyesi bir tasarıma sahip olması ve elbette genişlemiş görüntü alanı yer alıyor. 18:9 görüntü sunan modellerden biri olan P smart, öte yandan Huawei'nin amiral seviyesi akıllı telefon modellerinden aşina olduğumuz çift kameralarına da yer veriyor. Peki, telefonda başka neler var, neler yok... Şimdi tasarımından yola çıkıp, incelemeye başlayalım.

Huawei P smart tasarımı nasıl?

Elbette Huawe P smart'ın işi sizi iPhone X gibi heyecanlandırmak değil. Ancak bir iPhone hissiyatı uyandırmıyor da değil, zira telefon tasarımıyla iPhone 6 ve iPhone 6S modellerini anımsatıyor. Arka yüz tasarımıyla bunu gösteren P smart, ön yüzden ise üst segment telefonları aratmıyor.

Son dönemin trendi haline gelmiş olan ince çerçeveli ve 18:9 görüntüleme oranına sahip ekranıyla, P smart için orta sınıfın premium üyesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Aslında P smart için güncel ve artık eskimeye yüz tutmuş özelliklerin harmanlandığı bir model de diyebiliriz.

Telefonun arka yüzey malzemesi alüminyum, ön yüz de yekpare cam. Arka yüzeyde konumu ve kullanımı oldukça iyi olan bir parmak izi sensörüne yer veren P smart, ayrıca alt kısımda USB-C yerine microUSB 2.0'a yer veriyor. 3.5 mm kulaklık girişi de telefonda yer alıyor.

Huawei P smart vs Apple iPhone 6S Karşılaştırması

Huawei P smart'ta herhangi bir stereo hoparlör yer almıyor. Alt tarafta tek yerde hoparlör mazgalı görüyoruz. Ayrıca yine telefonda herhangi bir suya karşı dayanıklılık da söz konusu değil. Yani onu satın alacaksanız, suya düşürmemeye dikkat edin.

P smart, boyutları neticesinde kullanımı çok kolay bir telefon oluyor. Telefon elde gayet dengeli duruyor. Boyu 150 mm uzunluğunda olan telefonun kalınlığı ise 7.5 mm. Ön ve arkadan kıvrımlı hatlara sahip olması da kullanımı destekleyen bir faktör oluyor.

Huawei P smart ekranı ne kadar iyi?

P smart'ın ekranı 18:9 en – boy oranına sahip demiştik. Bu görüntüyü bize 5.65 inçlik bir ekranla sağlayan P smart, bu ekranında bize üst seviye telefonlarda gördüğümüz gibi bir çözünürlük sunuyor. Ekranın çözünürlüğü 1080x2160 piksel. 427 ppi piksel yoğunluğuna sahip ekran IPS LCD panelden oluyor ve bununla yüzde 76.1 oranında bir ekran – gövde oranı sağlıyor.

Huawei P smart vs LG Q6 Karşılaştırması

Huawei P smart'ın ekranı renk, kontrast, keskinlik ve parlaklık noktasında gayet sağlam. Ekranın yansıttığı tonlar gayet doğal seviyede. Ayrıca ekranın renk dengesini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Renk sıcaklığını değiştirebildiğiniz telefonda, ayrıca göz konforu özelliğiyle ekranı kendinize göre farklı saatler için programlamanız da mümkün.

Huawei P smart pil ömrü yeterli mi?

Huawei P smart'ın pil ömrü için başarılı diyebiliriz. 3000 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olan telefon, günlük kullanımda tam günü çıkartıyor, ancak pil ömrü ikinci güne uzamayacak, yani onu ikinci gün şarj etmek durumundasınız.

Genel kullanım için bunu söyleyebiliriz, ancak elbette biz yine farklı senaryolar altında yeni telefonun bataryasını değerlendirmeyi ihmal etmedik. Birkaç saatlik podcast akışı, internet sitelerinde dolaşma, telefon görüşmeleri, e-posta kontrolü ve özellikle yoğun WhatsApp sohbetleri neticesinde Huawei P smart ile o günü çıkartıyorsunuz. Eğer bu senaryoya oyun ve kamera kullanımını da dahil ederseniz, elbette bataryayı daha erken şarj etmeniz gerekiyor.

Huawei P smart vs Moto G5S Plus Karşılaştırması

Klasikleşmiş 90 dakikalık HD video testimizi de yaptığımız P smart, bu süre sonunda yüzde 22 oranında bir batarya oranı kaybediyor. Bu da teknik kadro bakımından aynı sınıfta olduğunu söyleyebileceğimiz Moto G5S Plus'in gerisinde olduğunu gösteriyor. Zira o incelememizde telefonun bu süre sonunda yüzde 16'lık bir kayıp yaşadığını görmüştük.

Huawei P smart kamerası nasıl?

Huawei P smart'ın arkasında iki kamera var. Bu konuda diyebiliriz ki Huawei, diğer üreticilerden daha fazla çift kameralı akıllı telefon yaptı. Bunlardan biri de Huawei P smart oluyor. Arka yüzde 13 MP ve 2 MP olarak sunulan çift lens bulunduran P smart, böylece geniş açılı bir fotoğraf deneyimi yaşattığı gibi derinlikli fotoğraflar çekmeyi de mümkün kılıyor. Yani bu telefonla yapacağınız çekimlerde arka planı veya ön planı dilediğiniz gibi bulanıklaştırabiliyorsunuz. Bu da fotoğraflarınıza, profesyonel kamera izleri yerleştiriyor.

Huawei P smart ile yaptığınız Bokeh efektli fotoğraf çekimlerinde, sonradan isterseniz gibi odağı değiştirebiliyorsunuz. Bunun için kamera arayüzünde tek bir tuşu kullanmanız yeterli olabiliyor. Arayüz de yine oldukça kolay tasarlanmış, bunu da söyleyelim. Arayüzü sola çektiğinizde profesyonel de dahil çok sayıda mod seçeneği, sağa çektiğinizde de genel ayarları bulabiliyorsunuz.

Huawei P smart vs Samsung Galaxy On7 Prime Karşılaştırması

Huawei P smart ile yaptığımız gün ışığı fotoğraf çekimlerinden fazlasıyla memnun kaldık. Özellikle telefonun ekranında harika görünen bu fotoğraflar, monitörde yaklaştırdığınızda ise elbette kendini belli ediyor. Telefonun gece çekimleri ise iyi değil, bunu söylemek lazım. Deklanşör hızı düşüyor, karanlık sahnelerde detay görmek zorlaşıyor. Bu arada telefonun üzerinde tek LED flaş bulunduğunu da söyleyelim.

Huawei P smart ile yaptığımız fotoğraf çekimlerine geçmeden önce son olarak ön kamerada da 8 MP boyutunda bir kamera yer aldığını, bu kameranın selfie noktasında başarıyı yakaladığını ve yine arka kamerayla en fazla 30 kare 1080p video kaydı yapılabildiğini söyleyelim ve şimdi P smart ile yaptığımız fotoğraf çekimlerine geçelim.

Huawei P smart ile yaptığımız fotoğraf çekimlerini hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Huawei P smart hangi işletim sistemini kullanıyor?

Huawei P smart, teknik kadrosuyla orta sınıf bir akıllı telefon modeli oluyor. Android 8.0 işletim sistemiyle gelmesi önemli bir artı olurken, ayrıca EMUI 8.0 arayüzünden de oldukça faydalanıyorsunuz. Daha önceki Huawei telefon incelemelerimizde de çokça belirttik zaten. Arabirim kullanımıyla da iPhone'u anımsatan Huawei, bu noktada kolay kullanım sağlayan kısımları kullanıcılarına sunuyor. Bununla da gayet iyi bir iş çıkartıyor bizce, zira Android'in bazı kullanıcılar için kafa karıştıran profilini, sade ve pratik şekilde sunabiliyor. Bunun en güzel örneklerinden birini, az önce bahsettiğimiz fotoğraflarda odak değiştirme noktasından görüyoruz zaten.

Huawei P smart vs Meizu M5 Note Karşılaştırması

Arabirim kullanımını bir noktada kullanıcıya özelleştirmesi için bırakan Huawei P smart, arayüzde menü ve navigasyon kullanımını kullanıcının takdirine bırakıyor. Böylece kullanıcı alışkın olduğu gibi telefonu istediği biçimde kullanabiliyor. Öte yandan telefona giriş yapmadan önce aşağıdan yukarı çektiğinizde hızlı erişim simgelerine ulaşmanız da mümkün. Telefonu ilk kez açtığınızda, daha fazla detay için ayarlar menüsünü kurcalamanızı tavsiye ediyoruz.

Huawei P smart performansı nasıl?

Huawei P smart'ın arayüzü gayet akıcı kullanılıyor, evet. Peki, telefonun genel performansı nasıl? Telefonun kasasının içinde HiSilicon Kirin 659 yongasetinin bulunduğunu görüyoruz. Huawei'nin kendi işlemcisi olan Kirin 659 ile Qualcomm ve MediaTek işlemcili orta sınıf telefonlarla aynı segmentte bulunan P smart, bunun neticesinde de "yeterince güçlü" bir telefon oluyor.

Huawei P smart'ın performansını daha çok Snapdragon 625 ve 630 gibi popüler yongasetleriyle kıyaslayabiliriz. Her iki kümede de Cortex-A53 çekirdeği bulunduran Kirin 659, bunlardan 4'ünü 2.36 GHz frekansında, dördünü ise 1.7 GHz frekansta çalıştırıyor. Bunun neticesinde de yaptığımız Geekbench 4 testinden çoklu çekirdek skoruyla 3734 puan toplayan Huawei P smart, bununla paydaş Snapdragon işlemcili modellerle benzeşiyor.

Huawei P smart vs Samsung Galaxy A8 (2018) Karşılaştırması

Son olarak telefonda 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı bulunduğunu ve bu alanı microSD kart yoluyla 256 GB'a kadar arttırabildiğinizi de söyleyelim ve artık sonuca geçelim.

Özetle

Sonuç olarak Huawei P smart için, ultra geniş 18:9 ekranlı bir akıllı telefonu, makul fiyatla edinebilmenin en iyi yolu diyebiliriz. Zira telefonla aynı segmentte bulunan diğer modeller ve az önce bir noktada kıyaslamasını yaptığımızı Moto G5S Plus modeli, 16:9 görüntüleme oranına sıkışmış durumdalar. Ha, belki ekranından ötürü aynı segmentte Samsung Galaxy A8 de düşünülebilir diyeceğiz, ancak arada 1000 TL gibi bir fiyat uçurumu var. O nedenle Huawei P smart, 1400 TL bandındaki fiyatıyla şu an gayet dengeli görünüyor.

Elbette bu fiyatta her zaman kalite ve güç noktasında bazı ödünler olabiliyor. P smart da bu anlamda sınıfındaki en iyi performansı sunmuyor belki ama güzel iş çıkartıyor. Bu anlamda uygun fiyata modern tasarım ve geniş ekranlı bir telefon isteyenler rahatlıkla Huawei P smart'ı tercih edebilirler diyebiliriz.

Kimler Almalı

Uygun fiyat kategorisinde 18:9 ekrana sahip, modern tasarımlı bir akıllı telefon arıyorsanız, Huawei P smart size uygun bir model olabilir.

Alternatifleri

Huawei P smart'a alternatif olarak Motorola Moto G5S Plus'ı da bir değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei P smart
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
84
İşletim SistemiAndroid 8.0
İşlemciHiSilicon Kirin 659
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.65 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2160 px
Grafik İşlemciMali-T830 MP2
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar72 x 150 x 7.5 mm
Ağırlık165 gr.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mix Flip inceleme
OPPO A3 inceleme
nubia Z60 Ultra inceleme
Xiaomi 14 inceleme
vivo X200 Pro inceleme
vivo V40 & v40 lite inceleme
Forum