Huawei FreeBuds 4i İnceleme

Huawei'nin yeni kulaklığı FreeBuds 4i satın alınır mı, özellikleri neler, fiyatı ne kadar? İşte Huawei FreeBuds 4i incelemesi ve hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey!

CHIP Online Notu 91
  • Şık ve ergonomik tasarım
  • Gürültü Engelleme özelliği
  • Huawei AI Life akıllı kontrol özellikleri
  • Ses performansı
  • Telefon görüşme performansı
  • Uzun pil ömrü
  • Hızlı şarj özelliği

Son dönemde birbiri ardına çok fazla kulaklıkla tanıştık ve bunların büyük çoğunluğu kablosuz kulak içi kulaklıklar oldu. Ürünlerin bu denli çeşitlenmesi elbette sizlerin de elini zenginleştiriyor ve seçeneklerinizi çeşitlendiriyor. Öte yandan çok sayıda modelin piyasaya çıkması kuşkusuz bu kategoride fiyat açısından da rekabetin kızışması anlamına geliyor ve böylece her fiyat diliminde çokça ürün seçeneğiniz oluyor. Seçeneğin bol olması güzel ancak bu, karar aşamasında da ince eleyip sık dokumanız gerektiği anlamına geliyor. Peki, Huawei'nin yeni tanıttığı ve hemen satışa çıkarttığı FreeBuds 4i kulaklığı nasıl? Bu incelememizde FreeBuds 4i'nin tüm özelliklerine yakından bakacak, pek çok yönüyle değerlendireceğiz.

Huawei FreeBuds 4i Tasarımı Nasıl?

FreeBuds 4i, Huawei'nin FreeBuds ailesine yenilenmiş bir tasarımla katılıyor. Şarj çantası bir yumurtayı andırırken, avucunuza yerleşecek bir büyüklükte olması, onu rahatlıkla kavrama olanağı tanıyor. Parlak yüzeye sahip olan cihaz, Seramik Beyazı, Karbon Siyahı ve kırmızı gibi farklı renk seçenekleriyle tercih edilebiliyor.Huawei MateBook 14 İncelemeHuawei'nin Intel işlemcili laptop'lara alternatif fiyatlı satışa sunduğu AMD Ryzen işlemcili yeni MateBoook 14'ü inceledik.

Kutuyu açtığımızdaysa elbette FreeBuds 4i kulaklıklarla karşılaşıyoruz. Bu kulaklıklar yalnızca 5.5 gram. Uzun kullanımlarda bile kulağınızda olduğunu hissetmenizi engellemek adına hafif, öte yandan konforlu yapıda tasarlanmış olması cihazın en önemli detaylarından biri. Ancak hafifliğine aldanmayın, kulaklıkta pek çok ses yeteneği bulunuyor. Gürültü engelleme de bunlardan biri.

FreeBuds 4i'nin ses yeteneklerine geçeceğiz, ancak önce bu kulaklığı telefonunuza nasıl bağlayacaksınız, bunu anlatalım.

Huawei FreeBuds 4i Nasıl Kullanılıyor?

Biliyorsunuz, Huawei'nin AI Life adında bir akıllı telefon uygulaması mevcut. Bu uygulama hem iOS hem Android işletim sistemiyle uyumlu. Yani Android gibi iPhone kullanıcıları da bu uygulamayı edinebiliyor ve FreeBuds 4i'yi rahatlıkla bağlayıp çalıştırabiliyor, kulaklığın tüm yeteneklerinden faydalanabiliyorlar.Huawei FreeBuds Studio Kulaklık İncelemesiHuawei'nin ilk kulak üstü kablosuz kulaklığı FreeBuds Studio'yu derinlemesine inceledik.

Uygulamayı Huawei'nin AppGallery uygulama marketinden indiriyorsunuz. Kurulumunu birkaç dakika içinde tamamladıktan sonra, kulaklıkları da uygulama ile telefonunuzla kolayca bağlayabiliyorsunuz. Elbette direkt telefonun Bluetooth fonksiyonunu kullanarak da bağlayabilirsiniz. Bu arada kulaklığı aynı anda iki farklı cihaza bağlayabildiğinizi de söyleyelim. Yani mesela hem saatinize hem akıllı telefonunuza aynı anda bağlayabilirsiniz.

Bağlantıyı sağladıktan sonra uygulama içinden FreeBuds 4i'ye ait pek çok ayarı yapılandırabildiğinizi göreceksiniz. Gürültü Engelleme modunu açıp kapatabilir, ayrıca kulaklığın Farkındalık modunu da kullanabilirsiniz. Ayrıca üstte kulaklığın şarj düzeylerini görebileceğiniz bir alan, altta ise Kısayollar adında bir seçenek mevcut. Buradan da kulaklıkların üzerindeki dokunmatik alanı özelleştirebiliyorsunuz.

FreeBuds 4i'nin kulak üniteleri dokunmaya karşı duyarlı yapıda. Her iki kulaklığa da çift dokunarak şarkıyı oynatabilir ve duraklatabilir, önceki ve sonraki şarkıya geçebilir ve sesli asistanı uyandırabilirsiniz. Dokunup basılı tuttuğunuzda ise az önce bahsettiğimiz Gürültü Engelleme özelliğine ilişkin ayarları kullanabilirsiniz. Bunların nasıl çalışacağına da yine uygulama üzerinden karar veriyorsunuz.

Huawei FreeBuds 4i Özellikleri Neler?

Evet, kulaklığımızı da bağladık, buraya kadar her şey tamam. Şimdi gelelim FreeBuds 4i'nin özelliklerine ve ses yeteneklerine. Dediğimiz gibi FreeBuds 4i Gürültü Engelleme özelliğine sahip. Ayrıca bir Farkındalık modu da mevcut durumda. Yani bu sayede ister çevrenizdeki gürültüleri engelleyebiliyor, çevrenizi duymanız gerektiğinde de Farkındalık moduna alarak kulaklığı çıkarmanıza gerek kalmıyor.Kompakt Ama Güçlü: Huawei Sound İncelemesiHuawei Sound, üst düzey amplifikatörler ve hoparlörler konusunda uzman Fransız ses teknolojisini kompakt bir gövde ve uygun fiyata getiriyor.

Kulaklığın Gürültü Engelleme performansından hem açık hem kapalı alanlarda faydalanabiliyorsunuz. Toplu taşımada çevre gürültülerini hafifletebiliyor, evde veya ofiste kullanırken ise çalan müzikle beraber çevreden soyutlanabiliyorsunuz. Bu arada Gürültü Engelleme özelliği kadar mikrofon da gürültü engelleme konusunda yetenekli. Dışarıda kulaklık üzerinden yapacağınız telefon konuşmalarında rüzgar sesini azaltabilen mikrofonlar, böylece net telefon görüşmelerine olanak tanıyor.

Huawei, FreeBuds 4i'de 10mm'lik sürücüler kullanmış. Bu sürücülerle beraber akustik ses deneyimi sağlayabilen kulaklık, müzikal performansta gayet dengeli ses sağlıyor. Farklı müzik türlerinde denedik ve sonucun gerçekten sınıfı için gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede ister ofiste veya evde masa başında çalışırken, ister dışarıda yürürken veya bisiklete binerken ya da toplu taşımada seyahat ederken müzik dinlemekten keyif alacaksınız. Elbette iş sadece müzikle de bitmiyor. Film ve oyunda da bu kulaklığın ses performansından memnun kalacaksınız. Elbette hardcore bir oyun kulaklığı değil, ancak akıllı telefonunuz üzerinden oynayacağınız mobil oyunlar için harika bir eküri olacaktır. Bu noktada kulaklığın hem oyun hem film performansına ilişkin bir parantez açalım. Kulaklıkta ses gecikmesi de 190ms gibi ölçüye indirilmiş. Böylece gerek oyun oynarken gerek film izlerken senkron kaybı yaşanmasının önüne geçişmiş. Yani diyeceğimiz o ki, bu kulaklığı bu 2 senaryoda da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Huawei FreeBuds 4i Pil Ömrü Ne Kadar?

Peki, evde, işte, yolda kullanalım kullanmasına da bu kulaklığın pili ne kadar gidiyor? Huawei'nin akıllı telefon, akıllı saat ve diğer kulaklıklarında uzun pil ömrü görmeye alıştık. FreeBuds 4i de bu geleneği sürdüren bir model oluyor ve bu kulaklık totalde 10 saatlik aralıksız müzik dinleme olanağı tanıyor. Gürültü Engelleme özelliğini sürekli kullanırsanız ise bu süre 7.5 saat, bu da yine uzun bir süre oluyor. Yine telefon konuşmalarında 6.5 saate kadar pil ömrü sunabilen kulaklık, şarj kutusu dışında bırakılırsa ise 2 güne kadar bekleme süresine sahip.Huawei Yapmış: Huawei MateBook D16 İncelemesiHuawei'nin yeni dizüstü bilgisayarı MateBook D16'yı diğer laptop'lardan ayıran noktalar neler, ne gibi özellikler içeriyor ve ihtiyacınızı karşılar mı?

Elbette kulaklıkları kutusuna koyduğunuzda otomatik olarak şarj olmaya başlıyor ve böylece bu süreleri yenileyebiliyorsunuz. Kutusuyla beraber toplamda 22 saate kadar pil ömrü sağlayabiliyor FreeBuds 4i.

Öte yandan sadece 10 dakika şarj ederek 4 saatlik kullanım sunabilmesi harika bir özellik olmuş. Böylece yolda yolakta kaldığınızda müziksiz kalmıyorsunuz. 10 dakika şarj ederek kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Kulaklığın tam kapasite şarj olma süresinin 1 saat, şarj kutusunun ise 1.5 saat olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Evet, FreeBuds 4i gerçekten sahip olduğu özelliklerle güzel bir kulaklık olmuş. Gürültü Engelleme özelliğine sahip olması bir yana, ses performansıyla da beğendiğimiz kulaklık ergonomisinden pil ömrüne kadar pek çok yeteneğe sahip. Bu anlamda eğer iyi bir kulak içi kablosuz kulaklık satın almayı düşünüyorsanız, rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei FreeBuds 4i
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
91
Sürücü 10 mm
Bağlantı Bluetooth 5.2
Pil Kapasitesi 55 mAh (kulaklık başına) / 215 mAh (şarj çantası)
Çalma Süresi 10 saate kadar
Hızlı Şarj Süresi 10 dakika
Şarj Süresi 1 saat
Şarj Bağlantısı USB-C
Gürültü Engelleme Var
Boyutlar 37.5 x 23.9 x 21 mm
Ağırlık 5.5 gr. / 36.5 gr. (kılıf)

İlginizi Çekebilir

Shokz OpenRun Pro inceleme
Anker Soundcore P20i inceleme
Anker Soundcore P40i inceleme
Dyson OnTrac inceleme
Tecno Buds 3 inceleme
Nothing Ear (stick) inceleme
Forum