HTC 10, A'dan Z'ye testte!
HTC'nin yeni amiral gemisi HTC 10'u elimize geçirdik, test masamızda A'dan Z'ye inceledik!
- Şık yekpare tasarım
- Harika ses kalitesi
- Geliştirilmiş batarya
- Ekran
- Ön kamerada OIS
- Fotoğraf ve video kalitesi
- Parmak izi sensörü
- Kişiselleştirme seçenekleri
- Yüksek performans
- Yüksek fiyat
- Kablosuz şarj yok
HTC 10, uzun zamandır bekleniyordu. Hakkında çıkan söylentilerin birçoğu gerçeğe kavuşurken, bazıları ise –neyse ki- yalnızca söylenti olarak kaldı. "Neyse ki" diyoruz, zira bazı söylentilere göre telefonda BoomSound hoparlörler yer almıyordu, ancak daha fazlası bulunuyor. Geçtiğimiz hafta sizlere de canlı yayınla aktardığımız HTC 10 lansmanında hepsinden bahsetmiştik hatırlarsanız. Bu incelememizde HTC 10'un tüm noktalarını mercek altına alacağız, ama önce söze her zamanki gibi tasarımla başlayalım. Zira HTC 10'un tasarımı fazlasıyla etkileyici.
Tasarım
HTC 10, metal ve camı bir arada kullanarak üretilmiş bir kasaya sahip. Tamamen yekpare bir gövdeden oluşan telefon, bu yapısını ön taraftaki cam yüzeye kadar sürdürüyor. Arka yüzeydeki kenarlarda agresif biçimde kesilmiş hatlarıyla dikkat çektiği kadar avuçta da iyi bir tutuş sağlayan HTC 10, ön yüzde de çok ince detayda kıvrılmış hatlara sahip olduğunu gösteriyor.
Telefonun tasarımında gerçekten oldukça ince işçilik rol alıyor. Tüm detayları görebilmeniz için telefona yakından bakmanız gerekli. Bunun bütüne etkisi ise muazzam. Her ne kadar anten çizgileriyle iPhone benzeri olduğu konuşulsa da, iPhone 6 noktasında tasarımın HTC'den alındığı da aşikar.
HTC 10, elimizdeki modeliyle gri renkli. Telefonun ayrıca altın ve gümüş renk seçenekleri de bulunuyor ki, bizce telefonun tasarımını en çok gösteren renk bunlardan gümüş renkli model. Gri renk, tasarım inceliklerini kapatıyor. O nedenle telefonun gümüş renkli modelini de yakından görmenizi önerebiliriz.
HTC 10, üzerinde 5.2 inç boyutunda bir ekran bulunduruyor. Buna bağlı olarak telefonun boyutları da 145'e 71 mm. Kalınlık ise 9 mm olarak görünüyor, fakat burada da telefonun tasarımının büyük önemi mevcut. Zira kesimli arka kenarlar, telefonun kenarlarında en ince noktada kalınlığı 3 mm civarına kadar indirgiyor.
Telefonun ağırlığı ise 161 gram seviyesinde. Bunu Galaxy S7 ve iPhone 6s ile kıyaslayacak olursak, HTC 10'un biraz da olsa bu iki modele kıyasla daha ağır olduğunu söyleyebiliriz. Bunu, telefonu elinize aldığınızda da hissediyorsunuz zaten.
Tasarıma ilişkin bir diğer detaysa, ekranın altında yine eskisi gibi kapasitif butonları görüyoruz. Evet, HTC kapasitif butonları 10 modelinde geri getiriyor. Hatırlarsanız HTC, ilk One modelinde kapasitif butonları kullanmış, M8'de sanal butonlara geçiş yapmıştı. Bu noktada en çok tartışılan konu, kapasitif butonların olmamasına rağmen ekranın altındaki HTC logolu bandın ekran boyutunu daraltmasıydı. Neyse ki artık bu bant yer almıyor ve kapasitif butonlar da bize geri geliyor. İki kapasitif butonun ortasında ise parmak izi sensörünü görüyoruz. Sensörün performansından az sonra bahsedeceğiz, şimdilik burada tek kademeli bir sensörün kullanıldığını söyleyebiliriz.
BoomSound hoparlörler nerede diyecek olanlar için hemen söyleyelim: HTC 10'da hoparlörler yeniden tanımlanırken, yerleri de öyle karşımıza çıkıyor. Hoparlörlerden biri ahize, bir diğer ise telefonun alt kenarında bizlere sunuluyor. Yine hoparlörlerden ve sunduğu ses kalitesinden incelememizin ilerleyen adımlarında detaylı olarak bahsedeceğiz.
Hoparlörlerin yanında USB Tip C portunu görüyoruz. Bu önemli bir ayrıntı, zira Samsung, Galaxy S7 ve S7 edge'de bu portu kullanmamış ve USB 2.0'da ısrar etmişti. Ancak HTC, amiral segmentinde USB Tip C portuna geçiş yaparak önemli bir adımı atmış.
HTC 10'un sol kenarında SD kart çekmecesini, sağ kenarında ise SIM kart çekmecesini görüyoruz. Üst kenarda kulaklık girişi kendine yer buluyor. Yine sağ kenara döndüğümüzde, burada güç ile ses butonlarını buluyoruz. Bunlardan güç butonu tasarım anlamında özellikle önemli, çünkü üzerinde tırtıklı bir malzemeye yer verilmiş. Bu da ses butonlarından ayırması anlamında önem arz ediyor.
HTC 10'un tasarımına ilişkin son olarak, telefonun fazlasıyla dayanıklı yapıda olduğunu söylemek gerekli. Yekpare metalik yapısından dolayı çarpmalara, vurmalara ve çiziklere karşı herhangi şüpheniz olmasın; HTC 10 bunların üstesinden gelecektir. Öte yandan HTC yetkililerinin söylediklerine göre, telefon -20 ila 60 derecelere kadar 168 saati aşan sıcaklık testlerine ve 10 bini aşkın düşme testlerine maruz bırakılmış. Bunu da söyleyelim. Fakat şunu da atlamamak gerek: HTC 10'da suya karşı tam dayanıklılık da görseydik. Açıkçası 10'a oldukça yakışırdı, fakat suya karşı dayanıklılık için gerekli IP68 sertifikası bu telefonda yok.
Ekran
HTC 10'un ekranı 5.2 inç boyutunda. Bu ekran boyutuyla selef modele göre 0.2 inç daha genişleyen ekran, öte yandan gövde – ekran boyutuyla da eskisine nazaran daha iyi bir oran sunuyor. Ekranın gövdeye oranı yüzde 71.1 değerinde. Bu da yüzde 72.1'lik Galaxy S7'e oldukça yakın bir görüntü çiziyor.
Ekranın çözünürlüğü elbette 1440x2560 piksel. Super LCD5 panelle gelen ekran, burada bizlere 565 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Bu değerler neticesinde selef modele göre büyük farklar ortada. Burada şunu da ilave etmekte fayda var, HTC 10'un ekranında yüzde 30 daha fazla renk sunuluyor. Böylece HTC 10, Samsung Galaxy S7 ile birlikte şu an en iyi görüntüyü bizlere sunuyor diyebiliriz.
Telefonun ekranında Corning Gorilla Glass 4 koruma kullanılmış. Böylece son dönemde ekran konusunda en başarılı koruma kalkanıyla da donalı olan HTC 10, HTC Sense arabiriminde de bizlere yenilikler sunuyor.
İşletim sistemi ve kişiselleştirme yetenekleri
HTC 10'da son Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemini görüyoruz. Arabirimde önemli yenilikler göze çarpıyor, fakat bunlar arasında en önemlisi kuşkusuz arabirimde gidilen sadeleştirme olmuş. Google ile bu noktada işbirliğine giden HTC, Google ile kendi arabiriminde sunduğu eş uygulamaları kaldırarak, teke düşürmüş ve bunda da Google'a yer vermiş. Böylece mesela fotoğraf, video, müzik gibi hem HTC'nin hem Google'ın uygulamalarına bu telefonda rastlamıyor, yalnızca bir tanesini görüyorsunuz. Böylece arabirim fazlasıyla sade. Bu sadelik ona görünüm anlamında avantaj sağladığı kadar, aynı zamanda performans noktasında da kazanç getiriyor.
Sense arabirimi sadeliğinin yanında özelleştirme yetenekleriyle yine bildiğimiz HTC deneyimini bizlere sağlıyor. Ekranı sola kaydırdığınızda HTC Blinkfeed yine yerli yerinde duruyor. Bu ekrana çeşitli haber sitelerini ekleyebiliyor, öte yandan sosyal medya kanallarınızı da dahil edebiliyorsunuz. Böylece bu ekran üzerinden tüm sosyal medya güncellemelerinize ve haberlere tek noktadan erişebiliyorsunuz.
Sense arayüzünde yine çeşitli tema seçenekleri sunuluyor. Telefonun temasını değiştirmek için ister arayüzdeki Temalar simgesini kullanabiliyor, isterseniz de kapasitif tuşlardan soldakine basılı tutarak açılan menüden erişebiliyorsunuz. Yine buradan uygulama ve widget ekleme işlemlerine yönelebiliyor, giriş ekranını yönetebiliyor ve daha ötesinde, "klasik yerleşim" düzeninden "serbest yerleşim" düzenine geçiş yapabiliyorsunuz. "Serbest yerleşim"den kastımız, telefonda yer alan uygulama simgelerinin alıştığımız belirli bir düzende olmaksızın, ekran üzerinde istediğiniz ölçüde dağınık şekilde yer alması. Bu da telefonu yalnızca temayla değil, tema düzeninde de pek çok açıdan kişiselleştirebileceğiniz anlamına geliyor. Bu anlamda HTC 10'un kullanıcıya kullanım deneyimi açısından büyük serbestlik sunduğunu söyleyebiliriz.
İşletim sistemine ilişkin son olarak Boost+ özelliğine de değinelim. Hatırlayacak olursanız Samsung Galaxy S7 ve S7 edge'de Game Launcher birimi karşımıza çıkmıştı. HTC 10'da yer alan Boost+'ın da bir anlamda buna karşılık geldiğini söyleyebiliriz. Boost+ ile özellikle oyunlarda batarya kullanımına ilişkin performans kaybı yaşamanız engelleniyor. Boost+ menüsünden "Oyun Pil Canlandırıcı" sekmesinde telefonunuza yüklü oyunları bir arada görebiliyorsunuz. Pil ömrünü uzatmak için bu oyunlardan istediğinizin çözünürlüğünü Full HD'ye indirgemeniz serbest. Böylece mobil oyuncular grafikten feragat ederek, telefonun pil ömründen daha uzun süre yararlanabiliyor.
Öte yandan yine Boost+ ile yalnızca oyunlarda değil, telefonun genel çalışma performansına da katkıda bulunabiliyorsunuz. Burada Akıllı Canlandırma, Uygulamaları Yönet, Gereksiz İçerik Temizleme ve Uygulamaları Kilitle noktalarından telefonun performansından maksimum oranda faydalanabilmek için gerekli dokunuşları yapabiliyorsunuz.
Teknik kadro ve test
HTC 10'da Qualcomm'un Snapdragon 820 işlemcisini görüyoruz. Bilindiği gibi Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modellerinde, ülkemizde Exynos işlemcili modelleriyle satışa sunuldu. Bu noktada az sonra karşılaştırmalı test sonuçlarında Snapdragon 820 ile Exynos 8890'ın rekabetine tanık olacağız ve öte yandan Huawei'nin de P9 modelindeki Kirin 955 platformunun yarıştaki durduğu yeri gözlemleyeceğiz. Ancak ona geçmeden önce HTC 10'un teknik altyapısına bir göz atalım.
HTC 10'da az önce de söylediğimiz gibi Qualcomm Snapdragon 820 işlemci kullanılıyor. 2 + 2 çekirdekli Kryo yonga setinden oluşan Snapdragon 820, 14 nm mimarisine sahip ve bize her yongasıyla 2.15 ve 1.6 GHz çalışma frekansı sunuyor. İşlemciyle birlikte Adreno 530 grafik birimini görüyoruz. Burada da telefon bize 624 MHz sunuyor.
HTC 10'un RAM kapasitesi tam 4 GB. Bu noktada da Galaxy S7 ve LG G5 amiral gemileriyle eşdeğer olan HTC 10, elimizdeki modelde bize 32 GB'lık bir depolama kapasitesi sunuyor. Ancak bunu microSD kart yoluyla 200 GB kadar daha arttırabiliyorsunuz.
Telefonun elbette teknik altyapısına ilişkin önemli bir diğer nokta ise kablosuz bağlantılar. HTC 10'da kuşkusuz 4G desteği mevcut. Öte yandan Wi-Fi 802.11 ac ile Bluetooth 4.2 sürümleri yer alıyor.
HTC 10'dan aldığımız sentetik test sonuçlarına ve kıyaslama tablolarına geçmeden önce telefonda 3000 mAh'lik bir bataryanın bulunduğunu ve hızlı şarj özelliğinin olduğunu söyleyelim. Buna telefonun pil performansından bahsettiğimiz noktada detaylı olarak değineceğiz. Şimdi sizlerle HTC 10'un performans notlarına bakalım...
Performans
Evet, sentetik test sonuçlarımıza baktık. Şimdi de telefonun gerçek kullanım neticesinde değerlendirmesine gelelim. HTC 10, fazlasıyla performansı çalışan bir telefon. Öncelikle klasik telefon performansından bahsedecek olursak, telefonla yaptığımız telefon görüşmelerinde ses kalitesi adına herhangi bir sorun yaşamadık. Öte yandan telefonda 4G performansı da üst düzey. Bu anlamda bir çekinceniz olmasın.
HTC 10'un çalışma performansına büyük katkıda bulunan sadeleştirilmiş Sense arabirimi, fazlasıyla akıcı çalışabiliyor. Burada ekran arası geçişler, çoklu çalışan uygulamalar ve uygulama içindeki performanslardan bahsettiğimiz kadar, elbette oyunlardaki performansını da dile getirmek gerekiyor. Snapdragon 820 yonga seti ve dolayısı ile Adreno 530 GPU ile üst düzey performans aldığımız telefonla Modern Combat 5, NOVA 3, Real Racing 3 ve Dead Effect 2 gibi oyunlardan çok başarılı performans aldığımızın altını rahatlıkla çizebiliriz. Yoğun grafik gerektiren oyunlar, bu telefonda rahatlıkla çalışıyor.
Bu noktada bir kez daha Boost+'a dönecek olursak, burada Boost+'ın performansa büyük katkıda bulunduğunu bir kez daha söyleyebiliriz. Ancak burada Samsung'daki Game Launcher arabiriminde olduğu gibi ek özelleştirmeler de görmek isterdik doğrusu. Böylece oyunlara ilişkin daha fazla seçeneğe sahip olabilirdik.
Parmak izi sensörü
HTC 10'da yer alan parmak izi sensörü tek kademeli olarak çalışıyor. Bu da demek oluyor ki, telefonu uyandırmak için parmak izi sensörüne tıklamanız gerekmiyor, yalnızca parmağınızı sensörün üzerine getirmeniz yeterli oluyor. Hatırlayacak olursanız Samsung Galaxy S7 ve S7 edge'de yer alan sensörlerde iki kademeli bir sensör kullanılıyordu. Buna göre telefonun kilidini açmak için önce tuşa basmanız gerekiyordu; sensör bununla birlikte parmak izinizi algılıyordu.
Parmak izi sensörünün çalışma performansına bakacak olursak, sensörün algılama hızını müthiş olarak nitelendirebiliriz. Oldukça hızlı şekilde parmak izinizi telefona tanıtabiliyorsunuz. Kilidi açma noktasında da farklı açılardan dahi olsa sensör hızlı şekilde parmak izinizi okuyabiliyor. Yaptığımız denemelerde işlemi hiç ikilemediğimizi söyleyebiliriz.
Hoparlörler
HTC 10'la ilgili elbette hazır performans ayağındayken değinmemiz gereken önemli noktalardan biri de kuşkusuz hoparlörler. BoomSound ses kalitesini yeni amiralinde kullanıcılara sunan HTC, telefonda Woofer + Tweeter'la zenginleştirilmiş bir ses deneyimi sağlıyor. Hi-Res ses desteği getiren HTC 10, 24-bit DAC ile zenginleştirilen hoparlörleriyle üst düzey bir ses kalitesi sunuyor.
HTC 10'un üst kenarındaki ahize Tweeter destekliyken, telefonun altındaki hoparlör ise Woofer desteğine sahip. Böylece HTC 10'da beklediğiniz ses kalitesini alabileceğinizi söyleyebiliriz. Biz yaptığımız denemelerden bir hayli memnun kaldık.
Telefonun ses konusuna bir diğer desteği ise, beraberinde gelen kulaklıklarda kendini gösteriyor. Kulakların da performans noktasında bir hayli memnun edici olduğunu söyleyebiliriz. Hatta öyle ki, şu ana kadar akıllı telefonların kutusunda sunulan kulaklıklar arasında en iyisi olduğunu rahatlıkla söylemek mümkün.
Pil ömrü performansı
Evet, geldik HTC 10'un pil performansına. Telefonda son dönemde amiral seviyesindeki cep telefonlarında gördüğümüz gibi 3000 mAh'lik bir batarya yer alıyor. Bununla Samsung Galaxy S7 ile aynı kapasiteyi bizlere sunan telefon, Quick Charge 3.0'la hızlı şarj özelliğini de beraberinde getiriyor. Ancak ne yazık ki kablosuz şarj desteğini HTC 10'da göremiyoruz.
HTC 10'a uyguladığımız ve her amirale klasik olarak tabi tuttuğumuz 90 dakikalık Full HD video testimizde, tam parlaklık ve ağ bağlantısının açık olduğu senaryoda yüzde 22 seviyesinde bir düşüş gözlemledik. Bu da HTC 10'un tam parlaklıkta kabaca 7 saatlik multimedya performansı sağlayacağı anlamına geliyor. Elbette bu süreyi ekran parlaklığını otomatiğe alarak ve ağ bağlantısını kapatarak uzatabilirsiniz.
İki güne kadar pil ömrü iddiası taşıyan HTC 10, gerçek kullanım neticesinde günü rahatlıkla çıkartıyor, ikinci güne de hızlı başlıyor. Ancak elbette kullanım alışkanlıklarına göre ikinci gün telefonu şarja takmanız gerekebilir. Yine yoğun kullanıyorsanız ve az önce de belirttiğimiz gibi multimedya uygulamalarını fazlasıyla görüntülüyorsanız, şu an piyasadaki tüm amiraller gibi telefonu aynı gün içinde şarj etmeniz gerekecektir.
Telefonun web performansına dayalı pil ömrü ise Wi-Fi ağlarda 10 saatin üzerinde LTE'de ise 8 saat civarında. Bu bilgiyi de verdikten sonra telefonun hızlı şarj özelliği sayesinde 30 dakika içinde yüzde 50'sini doldurabileceğinizi de söyleyelim. Öte yandan yaklaşık 1,5 saat içinde de telefonun tamamını doldurabildik. Bu süre Galaxy S7'de 1 saat 43 dakika civarındaydı, onu da ilave edelim ve son olarak HTC'nin diğer cep telefonu modellerinde de gördüğümüz gibi güç tasarruf ve ultra güç tasarruf modlarının da HTC 10'da yer aldığı bilgisini verelim ve kameraya geçelim.
Kamera
Son dönemde piyasaya çıkan hemen tüm telefonlar üstün kameraya yeteneklerine sahip. Bununla birlikte pek çok modelde çift arka kamera görmeye başladık. HTC 10 ise burada geleneksel tavrını sürdürüyor, ancak gelişmiş yeteneklerle birlikte.
HTC 10'un bir diğer önemli noktasını kamera oluşturuyor. Zira arka kamerasıyla Dxomark'tan 88 puanla şu an Galaxy S7 ile zirvede olan HTC 10, Optik İmaj Sabitleyiciyi ön kameraya taşıyan ilk model oluyor.
HTC 10'un arka kamerasında yeni Ultrapixel 2 sensörünü kullanılıyor. 1.55 mikron piksel boyuna sahip olan lens, HTC One M9'a kıyasla yüzde 136 kadar daha fazla ışık alabiliyor. f/1.8 diyafram açıklığıyla HTC 10'un kamerası düşük odaklanma süresiyle de hızlı çalışıyor. Telefon bunun için OIS'in yanı sıra lazer odaklamayı da kullanıyor. Böylece düşük ışık koşullarında olsanız bile, çok düşük sürelerde odaklanabilen kamera, böylece anı kaçırmamanızı sağlıyor. Düşük ışık için telefonun arkasında elbette çift tonlu çift LED flaşı da görüyoruz.
Arka kamerayla 12 megapiksellik fotoğraflar çekilebiliyor. Şimdi aranızda HTC One M9'da 20 MP kamera vardı, HTC 10'da geri adım atılmış diye düşünenler olacaktır. Bunu bir kayıp olarak görmemek gerekiyor, zira hep diyoruz, her şey megapiksel değil. Aynı hamleyi Samsung'da da görmüştük hatırlarsanız. Galaxy S6'da 16 MP sensör varken, S7'de karşımıza 12 MP'lik bir sensör çıkmıştı. Ancak fotoğraf kalitesi kıyas kabul etmeyecek kadar iyileştirilmişti. Aynı senaryo HTC 10'da da tekrarlanıyor.
Arka kameranın en önemli özellikleri arasında 4K video kayıt yeteneğinin bulunması önemli bir ayrıntı. Hatırlarsanız kamera yetenekleriyle bir hayli konuştuğumuz Huawei P9'da bu özellik ne yazık ki yer almıyordu. HTC 10'da ise Galaxy S7'de de atlanmayan bu özelliği görmek güzel. Tabi burada şunu da söylemek gerek: HTC 10'da yalnızca görüntü 4K kalitesinde kaydedilmiyor. Buna ilave olarak telefonda, dünyada ilk kez 4K video kaydıyla birlikte 24-bit Hi-Res ses kaydı da sunulmuş. Böylece HTC 10'la gidilecek konserlerde, yalnızca görüntü değil, sesi de zenginleştirilmiş şekilde duymak mümkün olacak.
Telefonla çektiğimiz örneklere geçmeden önce ön kameraya da değinmek gerekiyor elbette. Az önce de söylediğimiz gibi, HTC 10'da ön kamera optik imaj sabitleyiciye sahip. Bu sayede yalnızca fotoğraflarda değil, Selfie Videolarda da –ki telefonun kamera arabiriminde bu modu görebiliyorsunuz- hareketli anlarda yüksek kalitede selfie çekmek mümkün oluyor.
Şimdi sizlerle HTC 10 ile çektiğimiz fotoğrafları bir arada paylaşalım.
Kamera arabirimi
HTC 10'da kamera arabiriminin de yenilendiğini görüyoruz. Daha önce One M9 ve One A9 modellerinde de gördüğümüz arabirim giderek, yerine farklı bir arabirim bizlere sunulmuş. Yeni arabirimde tüm detaylar ve modlar üst bara sıralanmış halde karşımıza çıkıyor. Burada Pro mod da dahil olmak üzere Panorama, artık bir HTC klasiği haline gelmiş olan Zoe kamera, Selfie Video, Selfie Fotoğraf, Yavaş çekim, Hyperlapse -yani hızlandırılmış çekim- gibi modları görebiliyoruz. Elbette genel kamera ayarlarını yapabileceğiniz Ayarlar menüsü de burada yer alıyor.
Pro seçeneği altında fotoğraf çekimlerinizi özelleştirebileceğiniz profesyonel seçenekleri sunan telefon, keşke burada daha önce LG V10 modelinde de gördüğümüz gibi, manüel seçenekleri video aşamasında da bizlere sunsaymış demeden geçemiyoruz.
Telefonun 12 MP'de halihazırda 4:3 formatında fotoğraflar çektiğini söyleyelim. Bunu değiştirmek ve 16:9 ölçüde fotoğraf çekmek istiyorsanız ise arabirimde yapmanız gereken yalnızca tek bir dokunuş. Fotoğraf sekmesi altından bunu ayarlayabiliyorsunuz, ancak görüntüyü 16:9'a aldığınızda kameranın 9 MP çekim yapacağını söyleyelim. Yine video kısmından da 4K kaliteyi ve Hi-Res sesi aynı yolla ayarlamanız mümkün.
Bu anlamda arabirimi oldukça rahat ve erişimi kolay bulduk. Kamera arabirimine ilişkin son olarak Pro modda RAW seçeneğini görebileceğinizi de söyleyelim. JPG ve RAW biçimleri arasında geçişi kolaylıkla yapabiliyorsunuz.
Özetle
Sonuç olarak toparlayacak olursak HTC 10'un her anlamda tam bir amiral olduğunu söyleyebiliriz. Performansıyla üst gömlek sonuçlar veren telefon, kamerası, BoomSound hoparlörleri, pil performansı, tasarımı, kişiselleştirme seçenekleri ve az önce bahsettiğimiz pek çok yönüyle bizde iyi izlenim bıraktı. Sonuç kısmında elbette telefonu fiyat olarak da ele almak gerekiyor. HTC 10'un fiyatı 2999 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu anlamda fiyat konusunda iPhone'dan sonra ikinci sıraya yerleşen HTC 10, gönül isterdi ki daha düşük fiyata tüketicilerle buluşsun. Ancak HTC 10'a sahip olmak istiyorsanız ödemeniz gereken fiyat bu.
Kimler Almalı
Üst düzey bir akıllı telefon sahibi olmak isteyen kullanıcılar, sunduğu özelliklerle HTC 10'u satın almak isteyeceklerdir diye düşünüyoruz. Bu yüzden alışveriş listesinde yer almasında fayda var.
Alternatifleri
HTC 10'a alternatif olarak önerebileceğimiz telefonlar arasında Samsung Galaxy S7 ve LG G5 önemli modeller oluyor.