Z97X-Gaming G1'i inceledik.

Oyunculara özel olan ve Black sürümünden farklı olarak sunulan Z97X-Gaming G1'i inceledik.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 89
  • Oyuncular için ideal
  • Ses teknolojileri
  • Geniş bağlantı seçeneği
  • Sağlam materyaller
  • Black sürümünün gölgesinde
  • Kablosuz ağ desteği yok

Gigabyte'ın yakın bir zamanda incelediğimiz Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK modelinden sonra bu kez de Wi-Fi özelliklerinden arınmış Z97X-Gaming G1 modelini mercek altına aldık. Yine tıpkı bir önceki model gibi Intel'in Z97 yonga setinde olan kart, elbette isminden de anlaşılabileceği gibi yine oyunseverlere özgü bir anakart. Kablosuz teknolojilere pek kafa yormayan, bunun yanında oyun performansı konusunda iddialı bir anakart arayan kullanıcılara hitap eden Z97X-Gaming G1, elbette kartın Black sürümüyle tek farkı bağlantı konusunda göstermiyor. Daha pek çok konuda farklılıklar var. Şimdi bunlara daha yakından bakalım ve Z97X-Gaming G1'in özelliklerini masaya yatıralım.

Haswell'e hazır

Z97X-Gaming G1, Black sürümü gibi her konuda çok üst düzey özellikler sunmuyor fakat yine sahip olduklarıyla Intel Z97 platformuna başarılı bir örnek teşkil ediyor.  Hatırlayacak olursanız Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK, 7 günlük stres testine tabi tutulmuş bir anakarttı, ancak Z97X-Gaming G1'de böylesi bir sertifikayı kutu içeriğinde göremiyoruz. Fakat bu demek değil ki Z97X-Gaming G1 iyi bir kart değil. Yine güçlü özelliklerle gelen kart, Intel'in 4'üncü ve 5'inci nesil işlemcilerine hitap eden iyi bir anakart.

Karta yakından baktığımızda tasarım olarak Black sürümüyle birebir benzerlik gösterdiği açık. LGA 1150 soket yapısında olan kartın soğutucu dizaynı güçlü bir görünüme sahip. Kartın üzerinde yer alan kapasitörlerini sağlam yapıda olduğunu da belirtmek gerekli. 10 bin saat boyunda maksimum performans sağlayacağı garanti edilen bu katı kapasitörlerini yanı sıra kart, ses kapasitörleriyle de dikkat çekiyor. Nichicon ses kapasitörleri kullanan kart, böylece oyuncuların harici ses kartına olan ihtiyacını giderecek kapasitede. Üzerinde Creative Sound Core3D birimine yer veren kart, ayrıca Gigabyte'ın Amp-Up teknolojisini de destekliyor. Böylece her biri farkı ses yeteneği sunan amplifikatörleri kart üzerinde değiştirebiliyor ve Gain Boost anahtarını kullanarak sesi kuvvetlendirebiliyorsunuz. Ancak bunun için OP-AMP Premium Upgrade Kit'i ayrıca satın almanız gerekli.

Yüksek ağ performansı

Z97X-Gaming G1'in üzerindeki RAM'ler 32 GB'a kadar bellek desteği sağlayabiliyor. Böylece günümüz oyunları için RAM kapasitesi konusunda sıkıntı çekmeyeceğiniz güçlü bir sistem kurabilirsiniz. Öte yandan CrossFire ve SLI gibi çoklu ekran kartı çalıştırmak için de gerekli desteği gösteren anakart, kutu içeriğinde gerekli köprü bağlantılarını da sunuyor.

Z97X-Gaming G1'in bağlantılarına bakalım. Burada daha önce Black sürümünde de karşımıza çıktığı üzere 6 adet USB 3.0 noktasını görüyoruz. Yine 2 adet de USB 2.0 bağlantı noktasının bulunduğu kartta, HDMI ve DisplayPort da hazır bulunuyor. Ses bağlantı noktalarının yanı sıra Z97X-Gaming G1'in bu kısmında iki adet de Ethernet yuvası dikkati çekiyor. Killer E2200 desteği gösteren kart, böylece online oyunseverler için gerekli ihtiyacı karşılayacak seviyede. Online oyun trafiğini yüzde 50 arttırmayı başaran kart, ayrıca yüzde 300'e kadar da video akış hızı sağlıyor.

Özetle

Z97X-Gaming G1, oyuncular için iyi bir kart olarak dikkat çekiyor. Yenilenmiş soğutucu dizaynı ve diğer ekipmanlarıyla iyi bir oyun deneyimi sağlayabilecek olan kart, Z97 yonga setleri için ideal.

Kimler Almalı

Yeni nesil Haswell'leri kullanmak, ayrıca iyi bir oyun bilgisayarı toplamak isteyenlere iyi bir temel olacak olan Z97X-Gaming G1, performansı gözetenler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Z97X-Gaming G1'e alternatif olarak yine Gaming G1 Wi-Fi BK'yı önerebilir veya Asus tarafında Maximus VII Hero'yu incelemenizi tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte Z97X-Gaming G1
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
89
Yonga Intel Z97 Express
İşlemci Desteği Intel Core i7/i5/i3, Pentium, Celeron (LGA1150)
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 32 GB
Bağlantılar USB 3.0 (6 adet), USB 2.0 (2 adet), HDMI, DisplayPort, Ethernet (2 adet)
Yapı ATX

İlginizi Çekebilir

Asus Prime Z790-A inceleme
MSI MAG B560M MORTAR WIFI İnceleme
ASUS ROG Maximus XIII HERO İnceleme
Asus ROG Crosshair VIII Impact İnceleme
Asus Prime Z390-A İnceleme
Asus ROG STRIX B450-F GAMING İnceleme
Forum