P35W'yu inceleme altına aldık!

Gigabyte'ın oyun bilgisayarı P35W'yu inceleme altına aldık!

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 83
  • İnce gövde
  • Hafif
  • Yüksek performans
  • Başarılı pil ömrü
  • Değiştirilebilir optik sürücü
  • Yüksek fan sesi
  • Tasarımı çekici değil
  • Kalın ekran çerçevesi

Oyun bilgisayarları dizüstüne indiğinden beri kalın gövdelere alışır olduk. Ancak çok nadir olsa da ince kasalı yüksek performans gösteren modellerle de karşılaşmıyor değiliz. Bu modellerden biri olan Gigabyte'ın bugün inceleyeceğimiz P35W modeli, daha önce yine test merkezimize konuk olan Gigabyte P35'in yeni versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Güncel sürümüyle güçlü bir modele imza atan Gigabyte, buna karşın tasarımıyla yine önceki model gibi ince ve hafif bir çizgide. Böylece özellikle laptop'ını yanından ayırmayan oyunseverlere hitap eden Gigabyte P35W, güçlü teknik birimleriyle de bir hayli dikkat çekecek gibi.

İnce ve hafif tasarım

Gigabyte P35W, tasarım itibariyle bir oyun bilgisayarı düşünüldüğünde oldukça ince ve hafif. Yaklaşık 21 mm'lik kalınlıkta olan dizüstü, özellikle ince ekranıyla dikkat çekiyor. Dizüstünün ağırlığı ise sadece 2 kilogram civarında. Bu hatlarıyla mobil oyunseverlerin de en az bizim kadar beğenisini kazanacağından eminiz.

Gigabyte P35W'in tasarım yönü boyutları dışında çok güçlü değil. Dizüstünde özelleştirilmiş bir tasarımdan kaçınılmış. Siyah renkli gövdede özellikle ekranın kalın çerçevesi dikkat çekiyor. Ekranın hemen altında uzanan klavye ise arka aydınlatmalara sahip. Ancak bu aydınlatmaların rengini değiştiremiyorsunuz. Öte yandan klavyeye ek olarak herhangi bir multimedya tuşu alanı da bulunmuyor. Klavyenin atlında genişçe bir touchpad alanı mevcut. Yüzey itibariyle kullanımını beğendik.

Dizüstü bilgisayarın çevresine baktığımızda ön kenarda daha önce P35'te de gördüğümüz değiştirilebilir optik sürücünün muhafaza edildiğini fark ediyoruz. Böylece ister bu alanı boş bırakarak laptop'ı daha da hafifletebilir veya optik sürücü ile ek 2.5 inç boyutunda disk arasında bir tercih yapıp kullanımı zenginleştirebilirsiniz.

Laptop'ın diğer bağlantıları arasında ise iki USB 3.0, iki USB 2.0, kart okuyucu, Ethernet, kulaklık, HDMI ve VGA noktaları bulunuyor.

Güçlü teknik birimler

Gigabyte P35W'nun teknik detaylarına geçelim. Oldukça güçlü teknik özelliklerin sahibi olan dizüstü, bunun karşılığını ana konusu olan oyunlarda almanızı sağlıyor. İşlemci hanesini Intel Core i7 4710HQ ile dolduran dizüstü, 2.50 GHz taban, turbo modda ise 3.50 GHZ tavan hız sunuyor. Bunun yanında 16 GB gibi oldukça geniş kapasitede RAM desteği gören P35W, 1 TB sabit disk ile 256 GB mSATA'nın da sahibi.

Bu saydıklarımızı bir kenara bırakacak olursak P35W'in ekran kartı hanesi gerçekten kışkırtıcı görünüyor. Nvidia GeForce GTX 870M ekran kartını gördüğümüz bu noktada, ayrıca ekran kartının sunduğu 6 GB'lık kapasite, yeni nesil oyunlardan beklentilerinizi körükleyebilir. Biz testlerimiz sırasında Metro: Last Light, Need For Speed: Rivals ve Assassin's Creed 4'ü oynama fırsatı bulduk. Sonuçları az sonra bir arada vereceğiz.

Son olarak Gigabyte P35W'nun ekranından da bahsedelim ve test sonuçlarına geçelim. Gigabyte P35W, üzerinde 15.6 inç boyutunda bir ekran taşıyor. Full HD çözünürlük sunan ekranın gerek görüş açısı, gerek parlaklık değeri iyi seviyede. Oyunlarda, özellikle yüksek detay seviyelerinde memnun edici sonuç alabiliyorsunuz.

Test Sonuçları

Gigabyte P35W, yüksek kapasiteli ekran kartı ve RAM hanesi ile yeni nesil oyunlarda da yüksek performansı gözeten oyunseverlere hitap edecek türde bir dizüstü bilgisayarı. Assassin's Creed 4'te tüm ayarlar üst düzeydeyken 50 FPS ortalamasını aldığımız P35W, Need For Speed: Rivals'ta da 30 FPS ortalamasında çalışıyor. Sıra Metro: Last Light'a geldiğinde de yine detaylar üst seviyede ve Full HD çözünürlükteyken ortalama 50 FPS'yi görebiliyoruz. Ancak Anti-Aliasing'i 4X'e çektiğimizde bu değerin düştüğünü ve bu seviyedeyken 14 FPS gördüğümüzü de söyleyelim. Böylece laptop'ın oyun performansını genel olarak beğendik. Yalnız bu noktada fan sesinin bazen rahatsız edici olduğunu da söylemeliyiz. Dizüstünün arka yüzüne çift tarafa konumlanan fanlar, iyi bir soğutma için yüksek seste çalışabiliyor.

Gigabyte P35W'in pil ömrüne de değinelim. Yaptığımız pil ömrü testi sırasında bir yanda YouTube'dan Full HD video oynatırken, öte yandan 10 adet Chrome sekmesi çalıştırdık. Bunun yanında sosyal medya sayfalarımız da açıktı. Sonuç olarak 4 saati görebildiğimiz dizüstü, ekran yüzde 70 parlaklık seviyesinde iyi bir değere imza attı. Bu arada bu sırada klavye aydınlatmasının kapalı olduğunu da söyleyelim. Diğer yandan PCMark ile yapılan teste göre de 3 saat 19 dakikalık sonuç aldık.

3DMark: Ice Storm: 107,409; Cloud Gate: 15,010; Fire Strike: 4,297
Cinebench CPU: 560 puan; Graphics: 93.99 FPS
PCMark 8 Home: 3,205 puan
PCMark 8 Battery Life: 3 saat, 19 dakika
Bioshock Infinite (1080p, Ultra): 52 FPS; (1080p, Low): 166 FPS
Metro: Last Light (1080p, Ultra): 14 FPS; (1080p, Low): 66 FPS
Need For Speed: Rivals (1080p, Ultra): 30 FPS
Assassin's Creed 4 (1080p, Ultra): 50 FPS

Özetle

Gigabyte P35W, oyuncular için iyi bir model olmayı başarıyor. Güçlü işlemci, RAM ve ekran kartıyla iyi bir kadronun sahibi olan dizüstü, boyutları ve hafif tasarıma sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde elbette fiyat da önem arz ediyor. Açıkçası Gigabyte P35W'in fiyatını biraz yüksek bulduk, ancak bunun yanında iyi performans almak isteyen oyunseverlerin beğenecekleri bir model olduğu da aşikar.

Gigabyte P35W'nun fiyatı 5999 TL civarında.

Kimler Almalı

Gigabyte P35W, yüksek kapasiteli ekran kartı ve RAM hanesi ile yeni nesil oyunlarda da yüksek performansı gözeten oyunseverlere hitap edecek türde bir dizüstü bilgisayarı.

Alternatifleri

Gigabyte P35W'ya alternatif olarak Monster Tulpar T7'yi gösterebiliriz. Monster'ın güçlü modelleri arasında yer alan Tulpar T7 de iyi bir model olarak kategoride kendine yer buluyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte P35W
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
83
Genel
İşletim SistemiWindows 8.1
İşlemciIntel Core i7-4710HQ
İşlemci Hızı2.50 GHz
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNvidia GeForce GTX 870M
Grafik Kapasitesi6 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD256 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüVar
Bağlantılar
USB 3.02
USB 2.02
HDMIVar
VGAYok
BluetoothYok
Kart OkuyucuVar
Boyutlar385 x 270 x 20.9 mm
Ağırlık2.16 kg

İlginizi Çekebilir

Asus ZenBook S 14 inceleme
ASUS Zenbook S 16 inceleme
Monster Tulpar T6 V2.1.5 AI Creator inceleme
Huawei MateBook X Pro (2024) inceleme
Monster Notebook Tulpar T6 V1.2.5 inceleme
Acer Predator Helios 16 inceleme
Forum