Gigabyte Aivia Neon'u inceledik

Gigabyte'ın bu yeni faresi, bildiğiniz farelerden çok daha fazlasını yapabiliyor!

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 87
  • Konforlu yapısı
  • Hassas kontrol
  • Sunum ve Air Mouse özellikleri
  • Çözünürlük seviyesi ayarlanmıyor

Test merkezimize daha çok anakart, ekran kartı, telefon ve ultrabook modelleriyle uğrayan Gigabyte, bu defa çok farklı bir ürünle karşımızda. Tasarımıyla bu yıl Reddot Design ödülü almış olan bir fare ile test merkezimize konuk olan Gigabyte, Aivia Neon isminde sunduğu bu ürünü ile bir fareden çok daha fazlasını bir arada sunuyor. Normal kullanıcılardan daha çok yoğun tempoda çalışan profesyonellere uygun olan Aivia Neon, birden fazla kullanım imkanına sahip.

Sıradan bir fareden çok uzak

Gigabyte Aivia Neon, sıradan bir fare değil. Özellikle yoğun seyahat eden iş adamlarının tüm ihtiyaçlarını bir arada bulunduran bir fare olan Aivia Neon; kablosuz farenin fonksiyonelliğini, kablosuz sunum becerilerini ve Air Mouse kullanım kolaylığını sunuyor. Aivia Neon'un tüm bu özelliklerine değineceğiz, ancak öncelikle söze farenin tasarımından başlayalım.

Mat ve pürüzsüz bir malzemeye sahip olan Aivia Neon, ergonomisiyle sağ ele uygun yapıda. Boyutlarıyla mobil ortamlara uygun olarak tasarlanmış olan fare, rahat bir kullanım sunuyor. Küçük boyutları nedeniyle büyük ellerin içinde kaybolduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle bu anlamda her ne kadar kullanım zorluğu yaşatsa da, kendisi gibi küçük boyutlu tüm fareler aynı dezavantaja sahip. Üst tarafında standart fare sol ve sağ butonlarını ve kaydırma tekerleğini bulunduran Aivia Neon, sırtında ise üç butona yer veriyor. Bunlar tahmin edebileceğiniz gibi DPI ayarlama tuşları değil. Bu tuşlar, Aivia Neon'u diğer farelerden ayıran özellikleri kullanmanıza olanak tanıyor. Bu tuşlar ile Aivia Neon'u Air Mouse şeklinde kullanırken sayfaları yukarı / aşağı kaydırabiliyor, web siteleri üzerine işaretleme ve çizim yapabiliyor ve Aivia Neon'un ön tarafında yer verdiği kısım ile lazer özelliğini kullanabiliyorsunuz. Bunlara az sonra ayrıntılı olarak değineceğiz.

Nano alıcı ile "dokun ve şarj et"

Bilgisayarınıza USB portu üzerinden bağlanan Aivia Neon, kablosuz bir yapıya sahip. USB nano alıcısını kullanarak kablosuz bağlantı sağlayabilirsiniz. Nano alıcısını hemen alt tarafında bulunduran Aivia Neon, ayrıca sol yanında kapaklı bir göze yer veriyor. Bu alanı Aivia Neon'u şarj için kullanıyorsunuz. Şarj yöntemi de oldukça basit; nano alıcı bilgisayarınıza bağlıyken Aivia Neon'un bu gözünü açıp nano alıcıyı şarj girişine yaklaştırıyorsunuz. Mıknatıslı yapısı sayesinde Aivia Neon nano alıcıya hemen bağlanıyor.

Aivia Neon, ön tarafında bir gösterge ışığı bulunduruyor. Normal kullanımlarda bu gösterge ışığı mavi yanarken, şarj azaldığında kırmızıya dönüyor. Şarj sırasında mavi ışık devamlı yanıp sönerken, şarj tamamlandığında ise yeniden sürekli mavi renge dönüyor. Böylece geri bilgilendirme sağlayan fare, alt kısmında ise bir on / off butonu bulunduruyor. Böylece Aivia Neon'u kullanmadığınız durumlarda kapatabiliyorsunuz.

1200 DPI hassas lazer sensöre sahip olan Aivia Neon, fare fonksiyonlarıyla başarılı bir kullanım sunuyor. En küçük hareketlerinizi bile keskin bir şekilde algılayabilen Aivia Neon, 2.4 GHz kablosuz iletişim teknolojisini kullanıyor. Aivia Neon'u farklı yüzeylerde denedik ve gayet memnun kaldık. Her ne kadar normal lazer farelerle kıyasladığımızda başarılı bir kullanım sunduğunu söylesek de, Aivia Neon, fare fonksiyonlarıyla çok da özel bir kullanım sunmuyor. Bu anlamda biraz daha geliştirilebilirmiş belki, ancak Aivia Neon diğer yandan sahip olduğu "farklı özellikleri" ile çok daha fazlasını sunuyor.

Sunum yapan profesyonellere özel

Aivia Neon, sunum yapan profesyonellere özel bir fare. Üzerinde yer verdiği lazer işaretleyici sayesinde sunumlarınızda ayrıca bir sunum kumandasına ihtiyaç duymamanızı sağlayan Aivia Neon, böylece konferans salonunda büyük kolaylık sağlıyor. Bu sayede toplantılara giderken bilgisayarınızı ve sadece Aivia Neon'u almanız yeterli. Sunum sırasında bilgisayarınızı projeksiyona bağladıktan sonra Aivia Neon'u cebinizden çıkartabilir ve kırmızı lazer işaretçisi sayesinde hemen sunuma geçebilirsiniz.

Sunum sırasında aynı esnada Aivia Neon'u fare olarak kullanabilmeniz de mümkün. Bunu Air Mouse özelliği ile sağlayan Aivia Neon, elinizle tam olarak kavradığınızda işaret parmağınıza denk gelen alt kısmında yer verdiği tuşa bastığınız anda Air Mouse olarak kullanılabiliyor. Böylece serbest hareketlerinizle Aivia Neon'u havada hareket ettirerek kursörü hareket ettirebiliyorsunuz. Dilerseniz bu tuşa çift tıklayarak, kursörü tuşa basılı tutmadan da kontrol edebilmeniz mümkün. Zaten bu şekilde kullanıldığında daha kolay oluyor. Air Mouse kullanımı sırasında sayfaları kaydırmak isterseniz bu defa farenin sırtında yer alan Serbest Kaydırma tuşunu kullanabiliyorsunuz. Böylece sayfalarda serbest bir şekilde dolaşabilirsiniz.

Aivia Neon'u rakiplerinden ayıran diğer bir özellik ise "Painter" fonksiyonu. Aivia Neon'un sırtındaki Painter tuşuna bastığınızda çizim modu aktif hale geliyor ve böylece farenin sol tuşuna basılı tutarak herhangi bir doküman veya web sitesi üzerinde işaretleme ve çizim yapabiliyorsunuz. Böylece sunumlarda ek bir kolaylık sağlayan Aivia Neon, bu özelliğini yazılım kurulumunun ardından gösteriyor.

Özetle

Aivia Neon'a sadece fare demek hata olur. Normal kullanıcılardan çok, yoğun tempoda çalışan profesyonellere uygun yapıda olan Aivia Neon, klasik fare fonksiyonlarının yanı sıra sunum kabiliyeti ve Air Mouse özelliği ile fazlasıyla farklı bir kullanım sunuyor. Sahip olduğu özellikleriyle çok beğendiğimiz Aivia Neon, profesyoneller tarafından mutlaka incelenmeli.

Kimler Almalı

Özellikle sürekli toplantılara katılan ve sunum yapan profesyonel kullanıcılara uygun olan Aivia Neon, normal kullanıcılar için fazla fantastik.

Alternatifleri

Piyasada Gigabyte Aivia Neon'la aynı kullanım mantığına sahip pek çok ürün bulunuyor elbette. Dilerseniz tasarımları itibariyle farklı yapılarda olan bu ürünleri de inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte Aivia Neon
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
87
Bağlantı USB / 2.4 GHz Wireless
Teknoloji Lazer
Kaydırma Standart (3D)
Çözünürlük 1200 DPI
Ergonomi Sağ el tasarımı
Tuş 7 adet
Boyutlar 105 x 57 x 37 mm
Ağırlık 107 gram

İlginizi Çekebilir

Cooler Master MM712 inceleme
XPG Slingshot inceleme
ASUS SmartO Mouse inceleme
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition inceleme
Darmoshark M3 inceleme
HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless inceleme
Forum