FSP CMT510 Kasa İnceleme

PC topluyorsunuz; tüm parçalar tamam, sıra geldi kasaya. Peki, bu kasa işinizi görür mü? İnceledik!

CHIP Online Notu 86
  • Cam paneller
  • 4 RGB fan
  • Geniş iç mekan
  • Büyük GPU'lar için yeterli alan
  • Kablo yönetimi
  • 165 mm'ye kadar CPU soğutucu desteği
  • Kasa tavanında toz filtresi yok

Masaüstü bilgisayarınızın tüm bileşenlerini topladınız ve artık sıra kasa seçimine geldi. Bu noktada da her donanım öğesinde olduğu gibi karşınızda çok sayıda seçenek bulunuyor. Ancak belli başlı kriterlere göre bu seçenekler daralıyor elbette. Bugün inceleyeceğimiz elimizdeki FSP CMT510 kasa da, özellikle cam panel kasa arayan ve ATX Mid Tower form faktörünü benimseyenler için ideal bir model oluyor mesela.

FSP CMT510 kasanın tasarımı nasıl?

FSP'nin bu kasası, üç tarafında koyu renk yarı transparan temperli cam panel kullanıyor. Böylece darbe ve ısıya karşı dayanıklılık gösteren kasa, ayrıca oldukça da güzel bir görünüm kazanıyor. Kasanın tasarımına yakından baktığımızda, ön cam panelin yan panellerden daha koyu olduğunu görüyoruz. Böylece önden bakıldığında iç yüzey gizliliğini koruyor, yanlarda ise durum tam tersi. Özellikle RGB aydınlatmalı iç yapıyı seven kullanıcıların hoşuna gidecek bir detay. RGB aydınlatmadan bahsetmişken, ön yüzde yer alan 3 fanın RGB LED'li olduğunu ve böylece kasaya önden baktığınızda, yalnızca fan alanlarının şık bir şekilde belirdiğini söylemek lazım. Yine arkada yer alan 120 mm'lik fanın da öndekiler gibi RGB ışıklandırmasına sahip olduğunu da belirtelim.

Kasanın arka yüzünde alt tarafa güç kaynağını bağlıyor, ayrıca onun üzerindeki 7 genişleme yuvası ile de geniş bir alan elde edebiliyorsuz. En tepede yer alan fanla beraber kasa içinde toplamda 4'e çıkan 120 mm'lik fanlar da iyi bir hava sirkülasyonu sağlıyor.

Kasanın üst kısmı ise metal bir panelden oluşuyor. Burada kolay erişim için 2 adet USB 3.0, kulaklık girişleri, durum LED'Lerini ve elbette güç butonunu görebiliyorsunuz.

İç yüzey yeterince geniş mi?

FSP CMT510 kasanın iç yüzeyi bir hayli geniş. İç kısmına erişmek için basitçe vidalarnı söküyor ve yan paneli dışarı doğru çekiyorsunuz. Bu kasada anakart tercihi olarak ATX, Micro ATX ve Mini-ITX tercih edebilirsiniz.

360 mm'ye kadar radyatör desteği sağlayan kasa, ayrıca 400 mm uzunluğa kadar ekran kartı desteğine sahip. Böylece oyuncuların tercihi olmak için her şeyi barındırdığını söyleyebiliriz.

Kasanın içinde 2 adet 3.5" sabit disk ve 2 adet 2.5" SSD muhafaza yerleri de var. Bu sayede geniş bir depolama alanına da kasa içinde yer verebiliyorsunuz. Tüm bunların yanında kasanın kablo yönetimini de beğendik. Basit bir kurulum sağlayan FSP CMT510, tüm kurulumu tamamladığınızda, ortaya güzel bir kasa görünümü çıkartıyor doğrusu.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirdiğimizde, FSP CMT510 bu tip bir kasa arayanların ilgisini rahatlıkla cezbedecektir diye düşünüyoruz. Gerek tasarımı gerek iç yapısıyla beklentiyi karşılıyor. Anakartınız, GPU'larınız için bol alan yaratan cihaz, 4 fanıyla hava sirkülasyonunu da kotarıyor. FSP CMT510'un fiyatı ise 479 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Masaüstü bilgisayar toplayan ve ışıklandırmalı yapıda, geniş bir iç mekan arayan kullanıcılar FSP CMT510 kasayı tercih edebilirler.

Alternatifleri

FSP CMT510 kasaya farklı bir seçenek olarak Aerocool CyberX Advance modeli de yakından incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli FSP CMT510 Kasa
Ürün Markası FSP
CHIP Online Notu
86
Model İsmi CMT510
Tip ATX Mid Tower
Renk Siyah
Malzemeler Çelik, Temperli Cam
Boyutlar 491 x 208 x 448 mm
Maks. İşlemci Soğutucusu Desteği 165 mm
Ekran Kartı Desteği 400 mm
Genişleme Yuvaları 7
Anakart Desteği ATX, Micro ATX, Mini-ITX
Ön Panel Girişleri USB 3.0 x 2, Ses, Mikrofon
Güç Kaynağı Tipi ATX
3.5" HDD 2 adet
2.5" SSD 2 adet
Dahili Fanlar Ön: 120mm x 3 RGB Led Fan / Arka: 120mm RGB Led Fan
Fan &Sıvı Soğutma Desteği Ön: 120mm x 3 or 140mm x 2, or 360mm x1 Radyator / Üst: 120/140mm x 1 / Arka: 120mm x1
Maks. Radyatör Desteği 360mm x1

İlginizi Çekebilir

XPG VALOR AIR inceleme
Fractal Meshify C İnceleme
Sharkoon REV200 İnceleme
Sharkoon RGB Flow İnceleme
XPG Invader İnceleme
Sharkoon TG4 RGB İnceleme
Forum