Fitbit Charge 3 Special Edition İnceleme

Sporseverlere özel inceleme: Fitbit Charge 3 Special Edition'ı kolumuza taktık, spor yaptık!

CHIP Online Notu 86
  • Daha büyük ekran
  • Hafif tasarım
  • Suya karşı dayanıklı
  • Fitness izleme özellikleri
  • Android ve iOS uyumluluğu
  • İyi pil ömrü
  • Dahili GPS yok
  • Fiyatıyla rekabetçi rakipleri var

Evet, sporseverlerin yakından tanıdığı Fitbit, yeni bir ürününü daha geçtiğimiz yaz aylarında piyasaya sürmüştü. Charge 2'den sonra gelen yeni model Charge 3, elbette selefine kıyasla bizlere yeni özellikler getiriyor. Hemen baştan söyleyecek olursak, bunlar arasında yüzde 40 daha büyük ekran, 7 güne kadar pil ömrü, 50 metreye kadar suya dayanıklılık satır başları. Peki, Fitbit Charge 3 bizlere başka neler sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım.

Fitbit Charge 3 nasıl görünüyor?

Fitbit Charge 3, elimizde Special Edition modeliyle bulunuyor. Cihazın bu modelinin dışında normal sürümü de mevcut ki, iki cihaz arasındaki farkı ise Fitbit Pay, yani temassız NFC ödeme özelliği oluşturuyor. Bunun fiyata yansıması da 200 TL. Öyle ki Charge 3'ü 1099 TL'ye edinebiliyorken, Charge 3 Special Edition'ı 1299 TL'ye satın alabiliyorsunuz.

Hemen Charge 3'ün tasarımına değinelim. Elimizdeki Charge 3 Special Edition, kutusundan iki farklı kayışla birden çıkıyor. Siyah renkli olan plastik, beyaz olan ise silikon yapıda tasarlanmış. Bu noktada seçim sizin. Hem malzeme hem renk seçimi size bırakılmış. Bunlardan silikon olanı tercih etmeniz, spor yaparken daha rahat olmanızı sağlayacaktır. Bu arada elbette deri ve dokuma malzemeli kayışların da ayrıca satışta olduğunu da söyleyelim.

Genel hatlarıyla kolda rahat duran, taktığınızda -eğer çok sıkmadıysanız- unutacağınız bir bileklik oluyor Charge 3. 31 gram ağırlığında olması da bunu tetikliyor elbette. Bazı kullanıcılar cihazın ekranını küçük bulacaklardır belki fakat fitness bilekliklerinin olayı bu zaten. Öte yandan Charge 3'ün ekranı, önceki modele kıyasla yüzde 40 daha büyük. Ekran yine siyah – beyaz ve elbette dokunmatik yapıda.

Bu arada ekranın hemen solunda ki alanın da dokunmaya duyarlı olduğunu söyleyelim. Bu alanı menüde geri dönmek ve ekranı açıp kapatmak için kullanıyorsunuz. Bu arada elbette bileğinizi kaldırdığınız anda ekranın otomatik olarak açıldığını da parantez içinde belirtelim.

Bilekliğin tasarımında yapılan önemli değişikliklerden biri de kuşkusuz suya dayanıklılık özelliği. Charge 2, yalnızca su sıçramalarına karşı dayanıklıyken, elimizdeki model tam 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklılık gösteriyor. Bu da elbette yüzme sporuyla ilgilenenler için harika bir haber oluyor.

Fitbit Charge 3 nasıl kullanılıyor?

Şimdi Charge 3'ün kullanımına bakalım. Elbette ilk olarak söze eşleştirmeyle başlamamız lazım. Pek çok bu tip cihazda olduğu gibi, eşleştirmek için uygulama edinmeniz gerekiyor. Android ve iOS cihazlarla tamamen uyumlu şekilde çalışabilen Fitbit uygulamasını market üzerinden indirdikten sonra kısa sürede Charge 3'ün eşleştirmesini yapabiliyorsunuz. Bu arada minik bir tüyo: Charge 3'ü eşleştirirken, Bluetooth üzerinden başka bir cihaza bağlı olmadığınızı kontrol edin. Aksi halde bu adımda takılabilirsiniz.

Uygulama ile eşleştirmeyi yaptıktan sonra birkaç güncelleme gelecek, bunları da yükleyin ve artık her şey hazır, Charge 3'ü kullanabilirsiniz. Ha, tabii ki uygulama üzerinden bir Fitbit hesabı da oluşturmanız gerekiyor.

Fitbit uygulama ekranında toplam adım sayınızı, kaç kat basamak tırmandığınızı, ne kadar yol aldığınızı, kaç kalori yaktığınızı, kalp atış hızınızı, ne kadar uyuduğunuzu ve daha bunun gibi pek çok bilgiyi görebiliyorsunuz. Bunlar elbette Charge 3 üzerinden belirli aralıklarla telefonunuza yapılan senkronizasyon ile sağlanıyor.

Uygulamanın sağ üst köşesinde Charge 3'ün pil ömrünü de görebiliyorsunuz. Buraya tıkladığınızda ise bileklik ile ilgili ayarlara erişebilirsiniz. Buradan saat arayüzünü değiştirebilir, hangi uygulamaları kullanacağınızı seçebilir, sessiz alarm kurabilirsiniz. Burada yine daha pek çok seçenek var, hepsine göz atmanızı öneririz. Özellikle sessiz alarm oldukça işlevsel. Böylece bileklik, sizi kurduğunuz saatte uyguladığı hafif titremeyle uyandırabiliyor.

Peki, Charge 3 telefonunuza gelen bildirimleri ve aramaları gösteriyor mu? Evet. Notifications kısmından hangi uygulamaların bilekliğinize bildirim göndermesini istediğinizi belirtebiliyorsunuz. Mesela biz Whatsapp ve Messenger'ı seçtik. Bu uygulamaların bildirimlerine bileklik üzerinden kısa cevaplar da verebiliyorsunuz. Yine telefonunuza gelen aramaları da bileklik üzerinden cevaplamanız mümkün. Ancak konuşmayı elbette telefon üzerinden yapıyorsunuz.

Fitbit Charge 3 fitness özellikleri neler?

Elbette bu bir fitness bilekliği ve bu konuda oldukça da iyi. Bileklik temelde koşu, bisiklet, yüzme, koşu bandı, ağırlık ve aralıklı antrenman takibi yapabilen Charge 3, takip konusunda fazlasıyla iyi doğrusu. Egzersizinizi, çalışmaya başladığınız anda otomatik olarak izleyen cihaz, çalışmanız bittiğindeyse, tüm verileri telefonunuza aktarıyor ve burada bir arada tüm analizleri görebiliyorsunuz. Yürürken veya koşarken ne kadar kalori yakmışsınız, ağırlık idmanında kalp atış hızınız kaçmış, idmanınız ne kadar sürmüş gibi tüm merak edeceğiniz bilgiler bu şekilde toplanıyor.

Ha, tüm bunlara karşın önemli bir özellik hala Charge 3'te yer almıyor. O da dahili GPS. Yani GPS konusunda telefonunuza bağımlısınız. Charge 3, telefonunuza bağlı olan Connected GPS'i kullanıyor.

Charge 3 ile ilgili bilmeniz gereken bir diğer önemli özellik de Fitbit Coach uygulaması. Bu opsiyonel ve ücretli bir uygulama. Çok sayıda egzersiz seçeneğinin ve programın yer aldığı bu uygulamada, bir koç eşliğinde videolu olarak çalışabiliyorsunuz. Uygulamanın yıllık ücreti ise 114 TL olarak görünüyor.

Peki, Charge 3'ün pil ömrü ne kadar gidiyor. Bu noktada da selefine kıyasla güncellemede bulunan Fitbit, Charge 2'teki 5 güne kadar pil ömrünü, Charge 3'te 7 güne kadar şeklinde revize etmiş. Yani optimum kullanımda bu bilekliği haftada 1 şarj etmeniz gerekeceğini söyleyebiliriz. Bu makul bir süre. Cihazı şarj edeceğiniz aparat ise, garip tasarımlı mandallı bir şarj pedi. Bu yolla yalnızca 2 saat içinde cihazı tam kapasite şarj edebiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek, Fitbit Charge 3'ün selefine güzel güncellemelerde bulunduğunu söyleyebiliriz. 50 metreye kadar suya dayanıklılık sunması, daha büyük ekranla gelmesi, hafif yapısı, egzersizlerde performanslı çalışması ve ideal pil ömrüyle beğendiğimiz bir cihaz oldu doğrusu. Fitness izleme özellikleri de onu bir hayli kullanışlı kılıyor. Telefonunuza gelen bildirimleri ve aramaları görmeniz ise onu biraz akıllı saatlere yaklaştırıyor.

Peki, Charge 3'ün fiyatı ne kadar? İnceleme içinde de söylediğimiz gibi Charge 3'ü piyasada 1099 TL, Special Edition'ı ise 1299 TL fiyatlarla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Fitbit Charge 3 kuşkusuz özellikle sporseverler tarafından tercih edilecek bir akıllı bileklik oluyor. İyi bir fitness takipçisi arayanların bu bilekliği gayet beğenecekleri kanısındayız.

Alternatifleri

Fitbit Charge 3'e alternatif olarak bu alanda çok sayıda seçenek yer alıyor. Bunlardan biri Garmin Vivosmart 3 olurken, Samsung Gear Fit 2 Pro ve Huawei Band 2 Pro gibi modelleri de burada görebiliyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Fitbit Charge 3 Special Edition
Ürün Markası Fitbit
CHIP Online Notu
86
Ekran1.5 inç
Ekran TeknolojisiGrayscale OLED
Pil Ömrü7 güne kadar
Su Koruması50 metreye kadar
UyumlulukAndroid, iOS, Windows
BağlantılarBluetooth 4.0, BLE, NFC
Ağırlık31 gram

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Smart Band 7 inceleme
Xiaomi Smart Band 8 inceleme
OPPO Band İnceleme
Honor Band 6 İnceleme
Huawei Watch Fit Elegant İnceleme
Huawei Band 6 İnceleme
Forum