English Home Air Fryer XL İnceleme

English Home, her defasında pişirme programını baştan ayarlama derdini ortadan kaldıracak Air Fryer XL ile kompakt boyutlarda bir airfryer arayanlar için güzel bir alternatif sunuyor. İşte tüm detaylarıyla English Home Air Fryer XL incelemesi.

CHIP Online Notu 89
  • Geniş pişirme haznesi
  • Kolay kullanım
  • “Kaydet” özelliği
  • 8 farklı ön ayarlı pişirme programı
  • Otomatik Bekleme Modu
  • Fiyatı biraz daha düşük tutularak rekabette öne çıkması sağlanabilirdi

Evet, bugün kısa bir aradan sonra yine bir kez daha mutfaktayız ve yanımızda bizi mutfağa taşıyan yeni bir AirFryer var. Son dönemde lezzetli yemekler pişirmenin keyifli ve pratik yolu olan AirFryer’lara English Home’dan da güzel bir seçenek geldi. Bu cihazın adı English Home Air Fryer XL ve model adı English Home AIF 2001. Bildiğiniz gibi Airfryer’lar hem sağlık hem de zaman açısından birçok avantaj sağladığından, son dönemde bir anda mutfaklarımızın olmazsa olmaz küçük ev aletlerinden biri haline geldi. English Home Air Fryer XL’ın iddiası ise, pratiklik konusunda işleri bir adım daha öteye taşıdığı yönünde. Peki, bunu nasıl yapıyor?

Bu cihazda daha önce incelediğimiz ve kullandığımız Airfryer’da karşılaşmadığımız bir özellik mevcut. English Home Air Fryer XL, yemeklerin sıcaklık ve süre ayarını hafızasına kaydedebiliyor. Bu sayede tüm yemek pişirme sürecini daha da hızlandırabiliyoruz. Elbette AirFryer XL’ın öne çıkan tek özelliği bu değil, sağladığı daha birçok avantajı var. Şimdi hepsine bakalım ve English Home Air Fryer XL’ı daha yakından tanıyalım.

Evet, English Home Air Fryer XL, özellikleriyle olduğu kadar sade ve şık tasarımıyla da dikkat çekiyor. Boyut olarak gayet kompakt. Mutfağında sınırlı alanı olanlar için tam ideal boyutlarda olduğunu söyleyebiliriz. Bu ürünün gövdesi tamamen siyah renkte olsa da seçebileceğiniz bakır ve krom detaylarla süslenmiş 2 rengi daha mevcut. Elbette, Inox görünümlü rengi olsa seçenek yelpazesi genişleyebilirmiş.

Ürünün boyutu dışarıdan bakıldığında oldukça kompakt, ancak pişirme sepetini çekip çıkardığınızda işler değişiyor. Zira burada 5.5 litre kapasitede bir pişirme haznesi bulunuyor. Kompakt boyutta maksimum alan sağlanmış. Yani oldukça büyük porsiyonlarda yemekler yapabiliyorsunuz. Pişirme sepeti, yanmaz ve yapışmaz bir yüzeye sahip. Temizliği gayet kolay, standart bir şekilde bulaşık deterjanı ve yumuşak bir süngerle temizleyebiliyorsunuz. Ancak English Home’un bulaşık makinesinde yıkamayı önermediğini belirtelim, yani uzun kullanım ömrü için elde yıkamak daha doğru olacak.

Bununla birlikte sepete çok kullanışlı bir detay eklenmiş; üzerinde bir sepet düğmesi ve bir koruma kilidi mevcut. Bu sayede sepeti güvenli bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Daha önce Airfryer kullananlar bilecektir, pişirme esnasında sepet çok ısındığından yerinden çıkardığınızda çok dikkatli olmanız gerekiyor. Zira olur da elinizden kayarsa kötü sonuçlar doğurabilme ihtimali var. İşte bu kilitli emniyet sistemi sayesinde elinizden kaymasını engellemiş oluyorsunuz. Dahası, eğer hazneyi düzgün yerleştiremediyseniz, Airfryer güvenlik amaçlı kendini kapatıyor ve çalışmıyor.

Peki, iş yemek yapmaya veya bir şeyler kızartmaya geldiğinde Air Fryer XL’ı nasıl kullanıyoruz? Sizin de fark ettiğiniz üzere ürünün ön tarafında dijital bir panel var. Dokunmatik yüzeydeki bu panelde ise ön ayarlı 8 farklı program bulunuyor. Dilerseniz menü düğmesine basarak, kendi sıcaklık ve süresi bulunan bu pişirme programlarından istediğinizi seçip hızlıca pişirme/kızartma işlemine başlayabiliyorsunuz. Ancak, sıcaklık ve pişirme süresini ben kendim ayarlamak istiyorum diyorsanız o da mümkün.

Bunu da üzerinde saat ve termometre bulunan düğme yardımıyla ayarlar arasında geçiş yaparak kolayca yapabiliyorsunuz. Tabii başta da belirttiğimiz gibi Air Fryer XL’ın en güzel yanı bu yaptığınız ayarları kendi hafızasına kaydedebilmesi. Bunun için tek yapmanız gereken istediğiniz bir ön ayarı seçip dereceyi ve dakikayı ayarladıktan sonra dijital ekrandaki “Kaydet” düğmesine basmak. Böylece kendi damak zevkinize göre bir kullanım alışkanlığı belirlemiş oluyorsunuz ve aynı yemeği yapacağınızda her defasında programı baştan ayarlamanıza gerek kalmıyor.

Bu arada Air Fryer XL’da seçebileceğiniz maksimum derece 200, pişirme süresi de 60 dakika. Ek olarak eğer sıcaklığı tam olarak doğru ayarlayamadığınızı düşünüyorsanız kontrol etmenizde fayda var. Zira Airfryer 1900W gibi yüksek güçte bir ısıtıcıya sahip olduğundan ayarlayamadığınız takdirde yemeğinizi çöpe dökmek zorunda kalabilirsiniz, buna dikkat etmek lazım.

Bunların dışında English Home Air Fryer XL’ın önemli özelliklerden biri de Otomatik Bekleme Modu. Cihaz kullanılmadığında aktif hale gelen bu mod sayesinde bir sonraki işleminize kadar enerji tasarrufu sağlayabiliyorsunuz. Aslında pişirme işlemi tamamlandığında cihaz size sesli uyarıda bulunuyor, ancak duymamanız durumunda bu özellik oldukça işe yarıyor ve kendini otomatik bekleme moduna alıyor.

Sonuç

Evet, English Home Air Fryer XL, bu kategoriye iyi bir seçenek olarak dahil oluyor. Getirdiği hafızalı program yeniliği de oldukça işe yarıyor. Kullanımı gayet kolay ve haznesi yeterince büyük. Dolayısıyla kompakt boyutlarda bir Airfryer arıyorsanız iyi bir tercih olabilir, yaptığı yemekler de lezzetli. Fiyatı 3500 TL dolaylarında ve tüm English Home mağazalarında mevcut. Siz de gidip yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli English Home Air Fryer XL
Ürün Markası English Home
CHIP Online Notu
89
Model AIF 2001
Güç 1900W
Pişirme Kapasitesi 5,5 L
Çıkarılabilir Hazne Var

İlginizi Çekebilir

Dreame H12 Dual Islak Kuru Dikey Süpürge inceleme
Roborock Flexi Pro inceleme
Fonri Akıllı Ampul (KES301) inceleme
Yale Linus Akıllı Kilit L2 inceleme
Arzum Trace Pro 9’u 1 Arada Erkek Bakım Seti inceleme
Günsan Smart Priz inceleme
Forum