Corsair Void Elite Wireless RGB İnceleme

Void artık eskisinden de iddialı! Corsair Void Elite Wireless RGB'yi inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Başarılı sanallaştırma performansı
  • İlk bakışta anlayamayacağınız kadar rahat
  • Daha iyi sürücüler ve mikrofon ile güçlendirilmiş
  • Kablolu kullanma seçeneği yok
  • Biraz ağır ve büyük

Corsair'in kulaklık serisi son günlerce ciddi bir revizyon içinde. Arka arkaya incelediğimiz ürünlerin sonuncusu da bildiğiniz gibi Corsair'in en üst seviye ürünlerini temsil eden Virtuoso olmuş ve bizden de oldukça iyi puanlar almıştı. Bu sefer konuğumuz eski bir tanıdık olan Void serisinin son revizyonu olan Elite Wireless.

Void Elite Wireless görünüm anlamında Void Pro ile aynı olsa da bazı geliştirmeler ile beraber gelen bir ürün. Bunları inceleyeceğiz ancak dilerseniz bu aileyi ve genel tasarım tercihlerini biraz daha yakından inceleyelim.

Void serisi 2 sene kadar önce piyasaya çıkan Void Pro serisi ürünleri ile kendisine bir kitle yarattı desek yanlış olmaz herhalde. Alışılmadık bir tasarıma ve kafa bandına sahip olan ürünün son temsilcisi olan Void Elite en pahalıdan ucuza doğru kablosuz, kablolu, ve kablolu + 3.5mm jackli Void Surround modeliyle piyasaya çıkmış durumda.

Bizim test ettiğimiz Wireless model siyah ve beyaz olmak üzere 2 renk seçeneğine sahip ve hayli büyük bir 2.4 GHz vericisiyle beraber geliyor. Ürün iri ancak stil sahibi gözüküyor, ağırlığı ise 390 gram ve "ağır sıklet" olarak adlandırılabilecek bir sınıfa mensup. MicroUSB kablosundan şarj olan ürünün batarya dayanımı 16 saat, fazlasıyla yeterli diyebiliriz. Kötü haber, bu kablo üzerinden Void Elite Wireless'ı kablolu olarak kullanmak mümkün değil. Ürünün kulak yastıkları 90 derece dönebilse de Bluetooth -bu sınıfta bir üründe tahmin edebileceğimiz gibi- bulunmuyor. Açıkçası 2.4Ghz vericiyi kulaklığın içinde saklamak harika bir tercih olabilirdi ancak bu boyutlarla maalesef mümkün değil.

Virtuoso ile tanıştığımız Slipstream teknolojisini geçen ay anlatmıştık. Void bu teknolojiye sahip değil ancak ses aktarımında herhangi bir gecikme yaşamadığımızı da belirtmem gerek. Geleneksel olan işe yaramayacak diye bir kaide yok neticede.

Void Elite'in Pro'ya göre bazı geliştirmeler ile geldiğini söylemiştik, hemen açalım. İlk olarak 50mm sürücüler değişmiş. Artık 20Hz-20Khz değil, 20Hz-30Khz arasında frekans aralığını destekliyorlar. İnsan kulağının 20Khz'nin üstündeki frekansları algılayamadığı bir gerçek olsa da unutmamak gerekir ki bu sürücüler destekledikleri frekansın alt ve üst noktalarına doğru bozulmalar yaşayabiliyorlar. Bu yüzden 20Khz'nin üstüne çıkan frekans cevabı önemli.

Diğer değişiklik, Elite modelinin Discord onaylı bir mikrofonla beraber geliyor olması. Artık tek yönden değil her yönden ses alabilen mikrofonun hassaslığı da -38dB'den -42dB'ye artırılmış durumda. Hem ses hem de kırmızı ışıkla mikrofonun sessiz modda olduğunu anlamak mümkün ancak mikrofon halen çıkartılamıyor.

Üründe minimal bir RGB desteği var ve iCUE üzerinden kontrol edilebiliyor. iCUE üzerinden ayrıca ses profilleri, ses düzeyi, 7.1 Surround ve Stereo modları arasında da geçiş yapabilmek mümkün. Ürünün oyuncuların çok ilgisini çekecek olan Surround desteği son derece başarılı. Konum doğruluğu ve efektlerin derinliği konusunda en ufak bir sorun yaşamadığımızı belirtmem gerek. Ayrıca sesler yükseldiğinde ve pek çok farklı yönden efekt geldiğinde de kulaklık son derece başarılı bir şekilde efektleri bize yansıtmayı başardı. Kıssadan hisse, oyuncular çok memnun kalacak.

Müzik tarafında ise bu ay ürünü hem Asus TUF Gaming H7 hem de Sennheiser Momentum Wireless ile birebir kıyaslama imkanımız oldu. Kumaş kulak yastıklarıyla sesi bir miktar dışarı kaçırsa da Void Elite'in sahnesini (soundstage) H7'ye göre daha geniş ve başarılı bulduk. Baslar konusunda ise rakibinden geride kaldığını belirtmemiz gerek. Her iki model de tam ses düzeyine çıktığınızda bir miktar dip ses veriyor ama o sese kadar çıkacağınızı tahmin ediyoruz. Ve elbette müzik söz konusu olduğunda her iki kulaklık da gerçek işi bu olan Momentum'un eline su dökebilecek durumda değil. Money for Nothing'in başındaki bateri solosunda Momentum "ben başka bir sınıfa aitim" diye bağırıyor adeta.

Özetle

Neticede Void Elite Wireless sevilen seriye son derece başarılı bir revizyon olmuş. Rahat, performanslı bir oyuncu kulaklığı arayan oyunculara hitap eden ürünün Türkiye fiyatı henüz belli değil, yurt dışı fiyatı ise 100$.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair Void Elite Wireless RGB
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
85

İlginizi Çekebilir

Shokz OpenRun Pro inceleme
Anker Soundcore P20i inceleme
Anker Soundcore P40i inceleme
Dyson OnTrac inceleme
Tecno Buds 3 inceleme
Nothing Ear (stick) inceleme
Forum