Corsair HS70 Wireless İnceleme

Limitleri zorlayan adeta bir ses sanatçısı olan Corsair HS70 Wireless'ı inceledik.

CHIP Online Notu 93
  • Çok yüksek işçilik kalitesi
  • Uzun kullanımlarda konforlu
  • Oyunlarda başarılı sanallaştırma performansı
  • Kaliteli mikrofon
  • Müzik performansı olağanüstü
  • CUE ve Surround ses sadece PC'de alınabiliyor
  • Wireless adaptörünü taşımak için yuva yok

Oyuncu kulaklıklarını sadece oyunlardaki performansları ile değerlendirmeyi sevmiyoruz. Teknolojinin en nadide olanaklarını sonuna kadar kullanan ve uzun saatler süren kullanımlar için tasarlanan bu modellerin müzik dinlerken de aynı tadı verebilmesi çok önemli ve maalesef kulaklıkların çoğu bu konuda adeta şarampolden aşağı yuvarlanıyor. Şimdiye kadar incelediğimiz ürünler içinde gerek işçiliği, gerek malzeme kalitesi, gerek rahatlığı ve gerekse ses performansıyla bizi her konuda memnun edebilmiş o nadide yapımların arasına yeni bir tanesini gönül rahatlığıyla ekleyebiliriz artık: Corsair'in en yeni kulaklıklarından HS70 Wireless.

HS70, son dönemlerin gözde süs malzemesi RGB aydınlatmadan nasibini almış bir ürün değil, bu da daha ağır tasarımları seven oyuncular için artı olarak düşünülebilir. Son derece şık ve abartısız bir tasarıma sahip olan ürün oyuncuları çekmek için başka silahlara da sahip.

HS70'te kullanılan 50mm'lik sürücüleri birbirine bağlayan iskelet metalden üretilmiş; kulaklık buna rağmen son derece hafif. İşçilik ve malzeme kalitesi kutudan çıkarttığınız anda dikkatinizi çekebilecek kadar iyi. Kulak yastıkları hafızalı köpükten yapılmış ve kulağınızı tamamen içeri alıyor. Aynı zamanda kafası büyük olanları da mutlu edebilecek kadar rahat; başınıza göre rahatça ayarlanıyor ve uzun kullanımlarda da "şunu çıkartayım da kafam hava alsın" isteği yaratmıyor. Üst kısımdaki baş desteği de gayet dolgun ve konforlu. Ses yüksekliği ve mikrofonun sesini kısma düğmeleri sağ kulak yastığına yerleştirilmiş, erişimi çok kolay. Mikrofon da oyunlarda son derece berrak ve net bir ses kalitesine sahip ki bizzat Discord tarafından sertifiye de edilmiş.

7.1 Surround sanal ses desteğine sahip olan Corsair HS70 Wireless, DAC ünitesine ve ek bataryalara rağmen hafifliğini koruyan bir ürün. microUSB üzerinden bir kez tam şarj edildikten sonra 16 saate kadar batarya dayanımı vadeden ürün ile yaptığımız testlerde bu rakama yakın sonuçlar elde ettik. HS70'in kablosuz bağlantı adaptörü pek büyük sayılmaz ancak ana gövdenin içinde taşınabilecek kadar da küçük değil. Araya olmadık engeller girmediği sürece 12 metreye kadar sesleri gecikmesiz olarak iletmeyi başarıyor.

Peki, şimdiye kadar konforundan, wireless performansından ve işçilik kalitesinden bahsettiğimiz HS70'in ses performansı nasıl? Battlefield V'te ve War Thunder'da test ettiğimiz HS70, gerek ortalığın karıştığı anlarda sesleri boğmadan kristal berraklığında iletebilmesi, gerekse sanallaştırma performansıyla bizden tam puan aldı. Kablosuz kullanımda hiçbir gecikme yaşatmaması da dikkate değer.

Kulaklığın bizi esas şaşırttığı nokta ise müzik performansı oldu. Klasik müzikten rock müziğe, cazdan house müziğe kadar hemen her türde adeta resital sunan ürün, Corsair Utility Engine (CUE) üzerinden sesi kendi beğeneceğiniz şekilde kalibre etmenize olanak sunuyor ve burada geçirdiğiniz az bir zamanın sonunda muhteşem bir performansa kavuşuyorsunuz.

Gelelim tatsız kısma, CUE ve Surround desteği sadece PC üzerinde geçerli. Ürünü PS4 üzerinde kullandığınızda bu özelliklerden yoksun kalıyorsunuz.

Özetle

Neticede HS70 Wireless, uzun süredir test ettiğimiz en iyi kulaklıklardan birisi olmayı başarıyor. Türkiye fiyatı konusunda biraz daha beklemek gerekecek ancak ürünün kablolu versiyonu HS60 ülkemizde 590 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor ve HS70 Wireless'ın yurt dışı fiyatı da bu modelin %30 üzerinde. Düşük bir tutar değil, diğer taraftan ürünün sunduğu yüksek performansı ve düşünürsek en iyisini isteyen oyuncuların dikkatini çekeceği ve fiyatının hakkını verdiğini söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair HS70 Wireless
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
93

İlginizi Çekebilir

Shokz OpenRun Pro inceleme
Anker Soundcore P20i inceleme
Anker Soundcore P40i inceleme
Dyson OnTrac inceleme
Tecno Buds 3 inceleme
Nothing Ear (stick) inceleme
Forum