Avea'nın son üyesi inTouch 4 testte!
Avea'nın inTouch ailesinin son üyesi inTouch 4'ü test merkezimizde ağırladık.
- Uygun fiyat
- Uygun performans
- 13 MP arka kamera
- Oyun performansı
- 4G desteği
- Kapasite dar
- Hareketle Kontrol işlevi o kadar çekici değil
- Batarya daha geniş olabilirdi
Daha önce inTouch 3 modeliyle kullanıcıların karşısına çıkan Avea, inTouch ailesinin yeni üyesiyle bir kez daha bizlerle. inTouch 3'ün yeni nesil sürümü olarak selefine göre daha üst özelliklerle donatılan inTouch 4, ilk bakışta güzel bir telefon izlenimi yaratmayı başarıyor. Orta segmenti hedef alan kullanımının yanı sıra 64-bitlik işlemcisiyle de dikkat çeken inTouch 4, uygun fiyatıyla da kullanıcılar tarafından beğenilecek ölçüde bir cep. Ancak elbette asıl kararımıza incelememizin sonunda varacağız. Şimdi hep birlikte inTouch 4'ün detaylarına bakalım.
Pek çok açıdan selef model olan inTouch 3'e göre gelişim göstermiş olan inTouch 4, dikkat çeken pek çok detaya ev sahipliği yapıyor. Öncelikle söze tasarımdan başlayalım.
inTouch 4, 5.0 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Böylece boyutlarıyla da ona uygun olan telefonun elde duruşu ise gayet dengeli. Fakat açıkçası telefonun biraz ağır olduğunu söylememiz lazım. Tartımızda ölçtüğümüzde 155 gram gelen telefon, 10 mm'lik bir kalınlığın da sahibi.
inTouch 4, farklı renk seçenekleriyle satışa sunuluyor. İncelediğimiz model, Titanium Gri rengindeydi. Telefonun ayrıca Gold ve Carbon Siyah gibi iki farklı renk seçeneği daha bulunuyor.
Arka yüzü plastik olan telefonun bu yüzeyi kavisli bir yapıda. Arka kapağını açabildiğiniz telefon, kapağın altında SIM ve microSD kart noktalarını bulunduruyor. Yine arka kapakta üst kısımda kamera ve LED flaşı görebiliyoruz. Bunların hemen altında kullanılan Avea logosu ise, kullanıldığı şekliyle birlikte, açıkçası bize LG G3'ün arka yüzeyindeki güç butonu alanını hatırlatmadı değil. Kapağın alt kısmında inTouch 4 logosunu ve onun altında da hoparlörleri görebiliyoruz.
Telefonun çevresine baktığımızda üst kısımda kulaklık girişini, alt kısımda microUSB bağlantı noktasını ve sağ yüzeyde de güç ile ses butonlarını görüyoruz.
Teknik kadro
inTouch 4, 5.0 inç boyutunda ve HD çözünürlükte bir ekranın sahibi. Ekran paneli IPS tercih edilmiş. Ekran, görselliğiyle iyi durumda. Ekranı açtığımızda Android 4.4 KitKat arabirimiyle karşılaşıyoruz. İlk etapta deneyimlediğimiz ekranlar arası geçiş hızını beğendik. Yer alan uygulamalar arasında ise Avea'nın servislerinin göze çarptığını da bu noktada söylememiz gerek. Pek çok uygulamaya yer verilmiş. Ancak elbette bunların dahili hafızaya etkisi de önemli. O nedenle hemen teknik detaylara geçelim.
Teknik kadrosunda Qualcomm Snapdragon 410 işlemci bulunduran inTouch 4, 64-bitlik bir işlemciye sahip. 1.2 GHz frekansta çalışan işlemci, telefonun kategorisi için uygun düzeyde performans gösteriyor. 1 GB RAM'le desteklenen işlemcinin yanında 8 GB dahili depolama alanı da sunulmuş. Fakat dahili yüklü uygulamalarla birlikte kullanılabilir alan olarak yalnızca 4 GB'lık bir bölüm var. Açıkçası bunu biraz dar bulduk. Zira orta segmentte 16 GB'lık modeller görmek mümkün. Elbette bu alanı microSD kartla birlikte genişletme şansı da mevcut.
Bu noktada hemen sizlerle inTouch 4 ile aldığımız test sonuçlarını paylaşalım.
Kameralar
inTouch 4'ün dikkat çeken diğer bir önemli noktası ise kameraları. Ön kamerasıyla 5.0 megapiksel sunan telefon, böylece son zamanların modası selfie'ler için uygun yapıda. Ön kamera modları arasında Normal, Güzellik, Gülümseme ve Selfie şeklinde farklı modlar sunan telefon, bunlardan Selfie moduyla ise dikkat çekecek türden. Zira bu modda inTouch 4'ün Hareketle Kontrol özelliği devreye giriyor. Bu sayede ön kamera karşısında elinizi yumruk yaptığınızda telefon otomatik olarak fotoğrafınızı çekebiliyor. Hazır Hareketle Kontrol'den bahsetmişken, bu özellikle birlikte ayrıca Galeri'de bulunan fotoğraflar arasında ileri ve geri dolaşabiliyorsunuz. Elinizi kameranın önünde sağa ve sola hareket ettirerek bunu sağlayabilmeniz mümkün. Ancak açıkçası bu özelliği biz pek kullanışlı bulmadık.
Arka kameraya gelelim. Arka kamera 13.0 megapiksel değerinde. Ancak Avea, bu değeri yazılımla 18.0 megapiksele değin dijital olarak arttırılabiliyor. Bu değişikliği telefonun kamera modundayken Resim Boyutu kısmından yapabiliyorsunuz. Arka kamera modları arasında ise Normal ve Otomatik modların yanında pek çok ince ayarı yapabileceğiniz Manuel mod da bulunuyor. Ayrıca HDR, Panorama ve Gülümseme gibi kullanışlı modlar da burada bulunuyor.
Peki, inTouch 4'ün fotoğraf kalitesi nasıl? Açıkçası yaptığımız çekimler neticesinde telefonun bulunduğu fiyat çizgisini de göz önünde bulundurarak fotoğraf kalitesini beğendik. Ancak düzgün ışık koşullarının yakalanamadığı durumlarda grenlerle karşılaşmak mümkün. Öte yandan gece flaşlı çekimlerde kameranın odak problemiyle karşılaştığımızı da söyleyelim. Kamera bazen odaklanamıyor ve çektiğiniz fotoğraflar flu olabiliyor. Bunu aşmak için çekimi tekrarlamanız gerekiyor.
Şimdi sizlerle inTouch 4 ile çektiğimiz birkaç fotoğraf örneğini paylaşalım.
Batarya ve oyun
Son olarak inTouch 4'ün bataryasından bahsedelim ve oyun performansına değinelim. inTouch 4'te 2100 mAh kapasitesinde bir batarya tercih edilmiş. Açıkçası telefonun boyutunu ve ağırlığını göz önünde bulundurduğumuzda daha geniş bir batarya seçeneği yer alabilirmiş gibi geliyor. Yine düşük güç tüketimli işlemcisi ve telefonda yer alan Qualcomm'un bir uygulaması olan BatteryGuru ile pil seviyenizi optimize edebiliyor ve günü çıkartabiliyorsunuz.
inTouch 4'ün oyun performansına değinecek olursak, orta segment için güzel bir deneyim sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Telefonu kullandığımız sürede Asphalt 8: Airborne başta olmak üzere farklı oyunlar oynadık. Sonucu tatmin edici bulduk.
Özetle
inTouch 4, orta segment için iyi bir telefon olarak dikkat çekecek türde. Kullandığımız sürede memnun kaldığımızı söylemek mümkün. Özellikle sahip olduğu fiyatını da göz önünde bulundurduğumuzda fiyat/performans noktasında da kullanıcılara cazip gelecektir diye düşünüyoruz.
Avea inTouch 4'ün fiyatı ise 619 TL civarında.
Kimler Almalı
inTouch 4, uygun fiyatıyla orta segment için iyi bir seçenek. Kampanyalı ödeme seçenekleriyle bir telefon satın almak isteyenler de inTouch 4'ü yakından inceleyebilirler.
Alternatifleri
inTouch 4'e yine orta segmentte alternatif olarak Asus Zenfone 6'yı önerebiliriz.