Herkes akıllı telefon sahibi olacak.
Avea, herkesin bir akıllı telefon sahibi olabilmesi için inTouch 2 ile çalışmalarını sürdürüyor.
- Yeterli performans
- Avea arayüzü
- Uygun fiyatı ve ödeme kolaylığı
- Giriş seviyesi bir telefona göre biraz ağır
Bundan yaklaşık 6 ay kadar önce kendi markası altında sunduğu ilk akıllı telefonu inTouch ile kullanıcıların beklentilerini karşılayan Avea, ilk ürün iyi olunca ikincisini de hazırlamakta gecikmedi elbette. Tanıtılır tanıtılmaz test merkezimize konuk ettiğimiz inTouch 2, sahip olduğu özellikleri ve şık tasarımıyla bizi kendinden ilk bakışta memnun bıraktı. İsterseniz şimdi inTouch 2'ye yakından bakalım.
Dış görünüşüyle ZTE Skate Pro'nun model alındığı Avea inTouch 2'de yazılım olarak elbette büyük bir fark yaratılmış durumda. 3 boyutlu Avea temasının kullanıldığı telefonda, Avea'nın pek çok kullanışlı uygulamaları bulunuyor. Avea FotoFilm, Avea Güvenlik, Avea Oyun, Avea Uygulama Vitrini, Avea NeNerede ve Avea Bulutt gibi uygulamalar vasıtasıyla kullanıcılara iyi seçenekler sunan Avea, üstelik bu uygulamaları telefon üzerine sabitlememiş. Yani dilediğinizde bu uygulamaları silmeniz mümkün. Android 4.0 işletim sisteminin sahibi olan inTouch 2'nin arayüzü Avea'nın kendi yazılımı sayesinde adeta baştan yaratılmış. Ekranda alt kısımda yer alan Avea barına tıkladığınızda aralarında geçiş yapabileceğiniz 7 farklı ekranla karşılaşıyorsunuz. İsterseniz Avea'nın bu arayüzünü kullanabilir, dilerseniz yine uygulama ekranına geçiş yaparak tüm uygulamaları birkaç sayfa altında bir arada bulabilirsiniz. Hangi ekranı kullanırsanız kullanın gerek ekranlar arası geçişlerde, gerek hareket kabiliyetinde inTouch 2 beklentinizi karşılıyor.
Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle kullanıcılara sunulan inTouch 2, gövdesinin sol tarafında ses seviyesini ayarlayabileceğiniz bir alan, üst kısmında telefonu açabileceğiniz bir buton ve hemen yanında 3.5 mm'lik kulaklık girişi, alt kısmına ise şarj için mini USB bulunduruyor. Telefonun sağ tarafında ise herhangi bir giriş bulunmuyor. inTouch 2'nin ön tarafına baktığımızda herhangi bir fiziksel tuş bulunmadığını görüyoruz. Alt kısımdaki dokunmatik alan üzerinde dört ana görevi yerine getiren dokunmatik tuşlar bulunuyor. Arka tarafında ise 5 megapiksel değerinde bir kamera konumlandırılmış durumda. Mat plastik malzemeli arka kapağını kolayca çıkartarak pil bölgesine ulaşabiliyorsunuz. Bu alanda aynı zamanda microSD kart girişini de görebiliyorsunuz. MicroSD kart ile birlikte cihazın kapasitesini 32 GB'a kadar arttırabilmeniz mümkün.
inTouch 2, 4.0 inç genişliğinde bir ekrana sahip. inTouch'ta 3.5 inç dokunmatik bir ekran vardı hatırlarsanız. İkinci telefonunda ekranı yarım inç kadar genişleten Avea, çözünürlüğü ise aynı bırakmış. inTouch 2'de 800x480 piksel ekran çözünürlüğü bulunuyor. Ekranın bu haliyle oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Gerek renkler, gerek dokunma hassasiyeti yerinde. Yine bir önceki telefonunda Qualcomm 600 MHz işlemciye yer veren Avea, inTouch 2'de 1 GHz'lik bir seviyeye ulaşıyor. Böylece performans anlamında giriş seviye kullanıcıların beklentilerini rahatlıkla karşılayabilecek durumda olduğunu söyleyebileceğimiz inTouch 2, fiyatı ve Avea'nın sunduğu ödeme kolaylığıyla rahatlıkla erişilebilecek düzeyde olmasıyla da açıkçası mutlu edici. KDV dahil 449 TL gibi oldukça uygun bir fiyata peşin olarak satın alınabilen Avea inTouch 2, dilerseniz tarifenize yansıtılacak olan ayda 1 TL'den başlayan fiyatla da kullanıcılara sunuluyor.