Asus Zenfone 3 Laser İncelemesi

Asus'un Zenfone 3 modelleri arasına yer alan Zenfone 3 Laser'ı inceliyoruz.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 83
  • Arka kamera
  • Hızlı netleme
  • İyi ekran
  • Hızlı arabirim
  • Parmak izi okuyucu
  • İyi pil ömrü
  • Çağrı kalitesi
  • NFC, 802.11ac yok
  • Uzun şarj süreleri
  • Önyüklü uygulamalar
  • Kapasitif butonların aydınlatması yok

Asus'un Zenfone 3 modelleri bir süre önce elimize ulaşmıştı. İlk olarak Zenfone 3 modelini incelemiştik hatırlarsanız. Bu defa da elimizde Zenfone 3 Laser yer alıyor. Kısa süre içerisinde de Zenfone 3 Max'i değerlendireceğiz, o da şu an elimizde.

Zenfone 3 Laser, isminden de anlaşılabileceği gibi ailenin fotoğraf yetenekleri daha geniş üyesi. Max modeli de güçlendirilmiş bataryasıyla öne çıkıyor. Her iki model de tasarım ve teknik özellik olarak birbirine yakın ölçülerde. İlk başta Zenfone 3 Laser'ın tasarımına bir bakalım.

Tasarım ve ekran

Zenfone 3 Laser, alüminyum yapıya sahip. Eski Zenfone'lara kıyasla artık çok daha ince olan Zenfone 3 Laser, 7.9 mm kalınlığında. 150 gram ağırlığıyla da gayet hafif duran telefon, altın ve gümüş renk modelleriyle tercih edilebiliyor.

Elde iyi bir tutuş hissi sağlayan telefon, 3.5 mm'lik kulaklık girişini koruyor, alt kenarda da microUSB bağlantı yuvasını bizlere sunuyor. Onun hemen yanında tek taraflı hoparlör bulunurken, sağ kenarda da güç ve ses butonları bir arada yer alıyor.  

Zenfone 3 Laser, çift SIM kartlı bir telefon. SIM kart çekmecesi telefonun sol kenarında bulunuyor. Ayrıca yine burada microSD kart slotu da var. Telefonun depolama hafızasını bu şekilde 256 GB daha arttırmanız elinizde.

Zenfone 3 Laser'ın ekranı 5.5 inç boyutunda. Ekranın hemen altında yer alan kapasitif butonlar ne yazık ki yine arka aydınlatmaya sahip değil. Bu nedenle karanlıkta tuşları göremiyorsunuz.

Zenfone 3 Laser'ın ekranında Full HD çözünürlük görüntüleniyor. IPS LCD panelin tercih edildiği telefonda, ekranla ilgili söylenecek büyük özellikler yok. Metinler berrak görünüyor, görüş açısı IPS panelden ötürü başarılı ve renkler zengin.

Yüzde 73 oranında ekran – gövde oranı sunan telefon bu anlamda barajı geçiyor ve 401 ppi piksel yoğunluğuyla da iyi görünüyor. Öte yandan ekranda Gorilla Glass 3 korumanın yer aldığı bilgisini de verelim.

İşletim sistemi ve teknik özellikler

Zenfone 3 Laser'da Android 6.0 işletim sistemi bulunuyor. Telefon Android 7.0 güncellemesi de alacaktır.

Telefonda arayüz olarak ZenUI 3.0'ı görüyoruz. Bununla beraber güzel bir kullanım sunan telefon, ilk açılışta ise fazla sayıda önyüklü uygulamalarla geliyor. Bunu can sıkıcı bulabilirsiniz. Hepsini kaldıramıyorsunuz, ancak bazılarını kaldırmanız mümkün.

Zenfone 3 Laser'ın arabirimi kolay bir kullanıma sahip. Ekranı alttan çektiğinizde özelleştirme ayarlarını yapabileceğiniz ekran geliyor. Burada temayı değiştirebilir, uygulama ve pencere ayarlarını belirtebilirsiniz. Üst bildirim çubuğuna yerleştirilen servisler arasında ise, Güç ve Hızlandırıcı sıkça kullanacağınız bir hizmet oluyor.

Zenfone 3 Laser, tıpkı Zenfone 3 gibi orta segmente konumlanan bir telefon. Hatta giriş – orta segment de diyebiliriz telefon için. Snapdragon 430 işlemciyi kullanan telefon, 4 GB kapasitesindeki RAM'iyle oldukça performanslı çalışıyor. Performans olarak derecelendirecek olursak, bu telefonu Moto G4 Plus'la yan yana koyabiliriz.

Adreno 505 grafik biriminin sahibi olan telefon, hafif ve orta seviyeli oyunlarda iyi performans gösteriyor. 32 GB kapasitesindeki depolama alanıyla da bunun için yeterli bir alan sunuyor.

Zenfone 3 Laser'da kuşkusuz parmak izi okuyucu da bulunuyor. Hem okutması hem taratması kolay olan parmak izi sensörü, yaptığımız denemelerde güzel bir görüntü çizmeyi başardı.

Pil ömrü

Telefonun merak edilen pil ömründen de bahsedelim. 3000 mAh kapasitesinde bataryaya sahip olan telefonda herhangi bir hızlı şarj özelliği bulunmuyor. Bu nedenle onu şarj ederken uzun süreler beklemeniz gerekiyor. Telefonu tam kapasite şarj olabilmesi için yaklaşık 3,5 saat gerekebiliyor.

Fakat bunun karşılığında telefonun pil performansı da fena değil. Sabah saat 8'de şarjdan çektiğimiz telefon, sonraki gün akşam üzeri saat 15:00'e kadar pilini idare etmeyi başardı. Bu da demek oluyor ki telefon ile rahatlıkla 1,5 günü çıkartabiliyorsunuz. Elbette ortalama bir kullanım senaryosu uyguladığımızı da söyleyelim. Bu süre boyunca e-postaları aktif olarak kontrol ettik, sosyal medya uygulamalarına göz attık, YouTube'da Full HD video izledik ve bu süre içerisinde Bluetooth üzerinden bir kulaklık seti de telefona bağlı durumdaydı. Tabii telefon görüşmelerini de bu süre içinde gerçekleştirdik. Bu arada telefon görüşmesi sırasında ses kalitesinin de gayet başarılı olduğu bilgisini de verelim.

Pil ömrüne ilişkin uyguladığımız tek test senaryosu bu değildi tabii ki. Her zaman uyguladığımız video loop testimize de 12 saat 25 dakikalık bir sonuç almayı başardı.

Kamera

Zenfone 3 Laser, kamera yetenekleriyle ön plana çıkan bir akıllı telefon. Özellikle uygun fiyatlı telefonlar arasında kamera yetenekleriyle dikkat çekici bir telefon olmayı başaran Zenfone 3 Laser¸ 13 MP arka kameraya, 8 MP ön kameraya sahip.

Lazer odaklama sistemini kullanan Zenfone 3 Laser, hızlı odaklama süresiyle bu fiyat aralığında telefonlardan bu anlamda ayrılıyor. Bu aralıkta değerlendirildiğinde çektiği karelerle güzel sonuçlar üreten telefon, özellikle iyi ışıklandırma altında yıldızını parlatıyor.

1080p video kaydı yapabilen telefon, video kaydı sırasında da gayet hızlı şekilde odak değiştirebiliyor. Video kaydı kısmında da renkleri canlı olarak kaydeden telefon, görüntü sabitleme eksikliği yüzünden ise titrek görüntü üretebiliyor, bunu da söylemek lazım.

Kamera arayüzünde de zengin seçenek sunan telefon, burada bizlere manüel, HDR Pro, güzelleştirme, süper çözünürlük, düşük ışık, QR kodu, gece, derinlik alanı, GIF animasyonu, panorama ve daha pek çok mod sunuyor. Bu anlamda da kullanılabilirliğini arttırıyor.

Özetle

Zenfone 3 Laser, başarılı kamera yetenekleriyle ön plana çıkan bir telefon modeli. Öte yandan pil ömrü ve performans konusunda da üzerine düşeni iyi şekilde yerine getiren Zenfone 3 Laser, şu an piyasada 1189 TL fiyatla bulunabiliyor. Bu anlamda uygun fiyatlı iyi bir telefon satın almak isteyenler bu modeli değerlendirebilirler.

Kimler Almalı

Fiyat aralığı 1000 – 1200 TL arasında olan kullanıcılar Zenfone 3 Laser'ı değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Asus Zenfone 3 Laser'a alternatif olarak Huawei P9 Lite'ı da değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Zenfone 3 Laser
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
83
ModelZC551KL
İşletim SistemiAndroid 6.0.1
İşlemciQualcomm Snapdragon 435
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.5 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 505
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar76 x 149 x 7.9 mm
Ağırlık150 gr.

İlginizi Çekebilir

vivo V40 & v40 lite inceleme
iPhone 16 Pro inceleme
Omix X6 inceleme
Omix X7 inceleme
OPPO Reno 11 FS inceleme
realme GT 6 inceleme
Forum