Oyunculara özel GX850 testte!

Asus'un oyun tutkunlarına özel geliştirdiği fareyi elimize aldık, ne kadar iyiymiş test ettik!

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 82
  • Konforlu yapı
  • Performans
  • 5 DPI seviyesi
  • Tek yönlü tasarım
  • Eli küçük olanlara uygun değil

Asus'un ünlü "oyuncu topluluğu" Republic of Gamers (ROG) oluşumu altında sunduğu ürünlerinden bir yenisi bugün test merkezimizde. Oyuncuların sağ kolu olmak üzere tasarlanan Asus GX850 fare, hem tasarımı hem özellikleriyle oyunculara özel.

Konforlu tasarımı, geniş DPI seçeneği, makro seçenekleri ve lazer teknolojisiyle oyuncular için iyi bir fare olmaya aday olan GX850, sade ama işlevsel bir oyun faresi arayanlar tarafından beğenilecek gibi görünüyor.

Mat siyah renkli bir malzemeyle donanan fare, üzerinde çok fazla kalabalık yaratacak tuş takımı bulundurmuyor. Genel görünümüyle sade bir çizgide olan fare, bu görünümüyle giriş ve orta seviye olarak tanımlanabilir.

5 kademe DPI

Mat malzemeye sahip siyah renkli bir gövdeden oluşan GX850, tasarımıyla sağ ele göre hazırlanmış. Bu nedenle farenin, sol elini kullananlara uygun olmadığını baştan söylemekte yarar görüyoruz. Sağ elin altına tam olarak oturan fare, ön yüzünde paneli tamamen kaplayan yekpare iki butona yer veriyor. İki butonun ortasında kauçuk malzemeli bir kaydırma tekeri, farenin sırtında da DPI butonu bulunuyor. Mavi renkle renklendirilen Asus logosunun diğer yanında DPI seviyesini görebileceğiniz bir LED ekran da var.

Beş kademeli DPI seviyesine sahip olan fare; 1250, 2000, 3500, 4500 ve 5000 DPI seviyelerinde çalışıyor. Hangi DPI seviyesinde olduğunuzu farenin üzerindeki minik LED ekran üzerinden takip edebilirsiniz.

Farenin sol yanına baktığımızda burada iki buton olduğunu görüyoruz. Bu butonları normal bilgisayar kullanımında ileri ve geri işlevleri için kullanabileceğiniz gibi oyunlarda makro atayabileceğiniz fonksiyon tuşları olarak kullanabilmeniz de mümkün.

25 farklı profil

Kablolu bir yapıya sahip olan GX850, arayüz olarak da elbette USB'yi kullanıyor. Fareyi takıp hemen çalıştırabiliyorsunuz. Bir kurulum yapmanıza gerek yok. Ancak eğer GX850'iyi tam olarak kullanmak istiyorsanız kutu içeriğinden çıkan kurulum CD'sini çalıştırarak yazılımını yükleyebilirsiniz. Bu yazılım vasıtasıyla fareyi özelleştirebileceğiniz geniş seçeneklere kavuşacaksınız.

GX850'nin yazılımını kullanarak 25 profile kadar farklı oyun senaryoları üretebilmeniz mümkün. Ayrıca normal kullanım için de farklı seçenekler sizi bekliyor.

Farklı zeminlerde rahatlıkla kullanılabilen GX850, iyi performans gösteriyor. Lazer teknolojisinde çalışan fare, uzun kablolu yapısıyla da konforunuzu gözetiyor.

Özetle

Tasarımıyla şık görünen Asus GX850, oldukça da konforlu bir yapıda. Büyük boyutu nedeniyle küçük elli kullanıcılara göre olmadığı aşikar. Diğer yandan yalnızca sağ elini kullananlara hitap ediyor. Ancak kriterlerine uygun oyuncuları tasarım ve konforuyla memnun edeceğini söylemek mümkün.

Yazılımını kullanarak farklı profiller oluşturabilmek ve fareyi özelleştirebilmek sevindirici. Ayrıca lazer teknolojisi ile iyi performans gösterdiğini, uzun kablolu yapısıyla rahat bir kullanım sağladığını ve 5 farklı DPI seviyesiyle kendinize en uygun seviyeyi bulacağınızı da söyleyelim.

Kimler Almalı

Asus GX850, oyuncular tarafından tercih edilebilir. Bu noktada elbette GX850'nin özellikle fareyi sağ eliyle kullananlara hitap ettiğini de söyleyelim.

Alternatifleri

Eğer değiştirilebilir ağırlıklı, profesyonel ve tasarımıyla konforlu yapıda bir fare arıyorsanız, yıllardır kullanmaktan büyük keyif aldığımız Microsoft SideWinder Mouse'u alternatif olarak önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus GX850
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
82
Bağlantı Kablolu
Teknoloji Lazer
Arayüz USB
Renk Siyah
OS Desteği Win XP, Vista, 7, 8
Boyutlar 120 x 70 x 40 mm
Ağırlık 150 gram

İlginizi Çekebilir

Cooler Master MM712 inceleme
XPG Slingshot inceleme
ASUS SmartO Mouse inceleme
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition inceleme
Darmoshark M3 inceleme
HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless inceleme
Forum