Asus Eee Pad Transformer: İkisi bir arada

Uzun zamandan beri test merkezimize konuk olan tabletler en nihayetinde Android 3.0 Honeycom işletim sistemine terfi etmeye başladılar.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 68

Uzun zamandan beri test merkezimize konuk olan tabletler en nihayetinde Android 3.0 Honeycom işletim sistemine terfi etmeye başladılar. Bunlardan biri de Asus'un yenilikçi tableti Eee Pad Transformer. Nvidia'nın çift çekirdekli Tegra 2 işlemcisinden gücünü alan Eee Pad Transformer, Honeycomb'ın da güncellenmiş bir sürümü olan 3.1 ile geliyor. Fakat ürünün diğer özelliklerine geçmeden önce belirtmememiz gereken bir nokta var. Nvidia'nın bu güçlü işlemcisini tam anlamıyla kullanan uygulamalar için Tegra Zone adında bir market mevcut. Fakat ülkemizde satılan Tegra işlemcili birçok tablete rağmen bu uygulamayı, bir zamanlar Android Maket'te de olduğu gibi, ülkemizde kullanabilmek mümkün değil. Bu bağlamda tabletin üzerindeki Tegra işlemci için optimize edilmiş bir medya oynatıcı edinemediğimiz için 1080p video izlemede bazı sorunlar yaşadığımızı belirtmeliyiz. Yine de kısa sürede çözüleceğine inandığımız bu sorunu görmezden geliyoruz ve ürünün dikkat çekici özelliklerine göz atmaya devam ediyoruz. Güçlü işlemcisi sayesinde sorunsuz bir Flash desteği sunan Transformer'ı rakiplerinden ayrına en büyük özellik ise ayrı olarak satın alabileceğiniz klavye kısmı. Klavye ile birlikte bir netbook'a dönüşen Eee Pad, beraberinde gelen Polaris Office yazılımı ile de amacına daha iyi hizmet ediyor. Yine 9 saat bir pil ömrüne sahip olan ürün, klavye bölümü ile birleştirildiğinde toplamda 14 saatlik bir pil süresine ulaşıyor ki bu süre piyasadaki bütün rakiplerini geride bırakıyor. Eee Pad ekranıyla da dikkat çeken bir ürün. Kullandığı IPS panel ile 178⁰'lik bir görüş açısı sunan tablet, Gorilla Glass ekranıyla da çizilmelere ve kırılmalara karşı çok daha dayanıklı. Görüntü bu kadar kaliteliyken ses konusunda da geri kalmayan firma, 3D stereo hoparlörler ve SRS destekli ses çıkışı sunuyor. Eee Pad Transformer rakiplerine gönderme yaparcasına iki adet USB portu, SD ve MicroSD kart yuvası ve bulut tabanlı bir yıl boyunca sınırsız kapasite sunan ASUS WebStorage özelliğiyle geliyor. 680 gram ağırlığı ile taşınabilirlik konusunda sorun çıkarmayan tabletin, 12.98mm'lik kalınlığıyla da gayet zarif durduğunu söyleyebiliriz.

Özetle

Nispeten uygun bir fiyat etiketine sahip olan Eee Pad, 3G desteği ve Tegra Zone uygulamasını da sunarsa mükemmele ulaşacak.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Eee Pad Transformer
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
68
İşletim SistemiAndroid 3.2
İşlemciNVIDIA Tegra 2
İşlemci Hızı1.0 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiLED-backlit IPS LCD
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciULP GeForce
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Ömrü9:30 saat
Boyutlar171 x 271 x 13 mm
Ağırlık680 gr.

İlginizi Çekebilir

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme
Huawei MatePad 11.5 PaperMatte inceleme
TCL NXTPAPER 11 inceleme
Casper VIA L40 inceleme
Huawei MatePad Air inceleme
Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme
Forum